Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)'ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 32'NCİ GÜN; 1715 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın 32'nci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1715'e yükseldi.

TSK'nın sınırda ve bölgede güvenlik ile istikrarın sağlanması, dost ve kardeş bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik 20 Ocak günü başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 32'nci güne girildi. Türk savaş uçakları, teröristlere ait belirlenen hedefleri bombalarken, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle, harekat devam ediyor. Bugüne kadar 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı bilgilendirme yaptı. Açıklamada, son 24 saatte 74, toplamda ise 1715 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

KİLİS/DHA

=================================================

2)HİÇ DURMADAN KAŞINAN HALİL İLİK BEKLİYOR

ADANA'da, bağışıklık sistemi doğuştan bozuk olan ve hiç durmadan kaşınan Halil Çiftçi'nin (9) yürek burkan dramı devam ederken anne Emine Çiftçi, "Oğlum sabah kalkıp ağladı. Benim halim ne olacak diye soruyor. Doktorlar tek çözümün kemik iliği nakli olduğunu söyledi" dedi. Çiftçi ailesinin küçük oğlu Halil Çiftçi, 7 aylıkken 'hiperimmunglobulin' (Vücuttaki bakteri, virüs, kanser gibi yabancı virüslerden koruyan bağışıklık sistemi bozukluğu) hastalığı baş gösterdi. Hastalığa bağlı olarak 4 aydır kaşıntıları artıp, dayanılmaz hale gelince küçük çocuğun vücudunun çeşitli yerleri kızararak, yara oldu. Acı içinde kıvranan ve durmaksızın kaşınan Halil Çiftçi'nin ağabeyinin de aynı hastalıktan yaşamını yitirdiği belirtildi.

TEDAVİ BAŞLADI, KAŞINTI SÜRÜYOR

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi'nde Büyük Çocuk Bölümü'ne yatırılarak tedavi altına alınan Halil Çiftçi'nin kaşıntı sorunu devam ediyor. Oğlunu sürekli kaşıyan anne Çiftçi, "Halil hastaneye tedavi olmaya geldi. Kaşıntısı, sıkıntıları hala devam ediyor. Doktorlarımız tek çözümünün ilik nakli olduğunu söylüyor. Haberi yapıldığından bu yana herkes ilgilendi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlıklar, belediyeler vatandaşlarımız, telefonumuz hiç susmadı. Allah herkesten razı olsun. Halil ile birlikte artık kurtulmak istiyoruz. Bütün herkesten Kızılay'a kan bağışında bulunmaları, donör olmaları halinde biz bu çözüme kavuşacağız" dedi.

UYUMLU İLİK BEKLENİYOR

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Çocuk Alerji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, küçük Halil'in tedavisi için ilik naklinin şart olduğunu söyledi. Kemik iliği nakli için verici taraması yapıldığını anlatan Yılmaz, "Taramada nakil için önemli olan tam uygun verici bulunamamıştır. Akraba dışı verici taraması aşamasındadır. Bu hastalıklarda kemik iliği nakli başarısının yüksek olduğu tam uyumlu vericinin bulunması için Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'ne münacatı yapılmış olup, taraması devam etmektedir. Hastanın mevcut klinik bulguları doğrultusunda tam uyumlu verici bulunamaması durumunda tedavi başarısı daha düşük olan yarı uyumlu ilik nakli tedavisi uygulanacaktır."

Görüntü Dökümü

------------------------

Halil'in hastanede yatarken genel ve detay görüntüleri

Annenin konuşması

Halil'in 'polis olmak istiyorum' demesi

Annenin Halil ile ilgilenmesi

SÜRE: 02'51"    BOYUT: 174 MB

Haber: Akif ÖZDEMİR-Kamera: ADANA,

==================================================

(ÖZEL HABER)

3)RİZE ŞEHİR MERKEZİ TAŞINACAK

RİZE'de yıllar önce deniz doldurularak kazanılan 350 dönüm alan üzerine inşa edilen ve 70 bin kişinin yaşadığı binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alanda kentsel dönüşüm için 'Eylem Planı' hazırlığına başladı. İlk etapta, 170 dönüm üzerindeki riskli 2 bin 700 konut ve 1500 ticarethanenin yıkımının yapılacağı dolgu alanında yer alan şehir merkezinin bir bölümü yeni yaşam alanına taşınacak. Riskli binaların yıkılacağı dolgu alanında ise kat ve sayı yoğunluğu düşük az sayıda yeni yapı inşa edilecek. Rize'de, 1960'lı yılların ortalarında, dönemin belediye başkanı Ekrem Orhon tarafından deniz dolgusu başlatıldı. Büyük taşlarla doldurulan, arasına kum veya balçık gibi malzemelerle karışım yapılan 350 dönüm alan, deniz dolgu alanı olarak kazanıldı. Denizi dolduran Ekrem Orhon da 'Denizi kara, karayı para' yapan başkan olarak anıldı. Şehir merkezinin yaklaşık 3'te 1'ini oluşturan dolgu alanı üzerinde, ilk etapta 3 kat halinde yapı izni verildi; ancak geçen sürede, dolgu alanına yüksek katlı binalar inşa edildi. Günümüze kadar gelen süreçte aralarında valilik, belediye başkanlığı, kültür merkezi, adliye gibi kamu kurumlarının da yer aldığı çok sayıda binanın inşa edildiği alanda, yaklaşık 70 bin kişi yaşamaya başladı.

RAPORDA TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Binalarla ilgili belirli aralıklarla teknik inceleme yapan Rize İnşaat Mühendisleri Odası tarafından bir rapor hazırladı. Raporda, 3 kat yapı izni verilen dolgu alanına mühendislik ilke ve hesaplamalarından uzak zihniyetle yüksek katlı binaların inşa edildiği kaydedildi. Deniz suyu seviyesinin altında kalan bina temellerini, oluşan korozyon nedeniyle zarar gördüğünün belirtildiği raporda, tuzlu su altında kalan bina demirlerinin de özelliğini kaybettiği ve çapının düştüğü vurgulandı. Raporda, ayrıca güçlendirme çalışmasıyla ayakta kalabilecek birkaç bina dışındaki tüm binaların yıkılması gerektiğine dikkat çekildi.

ŞEHİR MERKEZİNİN BİR BÖLÜMÜ TAŞINACAK

70 bin kişinin yaşadığı binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alanda kentsel dönüşüm için 'Eylem Planı' hazırlığına başladı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir heyetle birlikte 3 hafta önce geldiği Rize'de dolgu alanında incelemelerde bulundu. İlk etapta, 170 dönüm üzerindeki riskli 2 bin 700 konut ve 1500 ticarethanenin yıkımının yapılacağı dolgu alanında yer alan şehir merkezinin bir bölümü belirlenecek yeni yaşam alanına taşınacak. Riskli binaların yıkılacağı dolgu alanında ise kat ve sayı yoğunluğu düşük az sayıda yeni yapı inşa edilecek. Proje ile modern mimaride şehrin kurulacağı alanda prestij caddeler oluşturulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dolgu alanındaki bina ve iş yeri sahiplerini dinleyerek uygulanacak projeyi anlatacak, ortak bir çözüm modeli geliştirecek.

RİZE BELEDİYE BAŞKANI: RİSKLİ BİNALAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yıllar önce deniz doldurularak kazanılan 350 dönüm alan üzerine inşa edilen ve risk arz eden yapılarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gereken bilgileri verdiklerini belirterek bu alanda atılacak adımlara ilgili çalışmanın başladığını açıkladı. Riskli yapıların yer aldığı dolgu alanında Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacağını ifade eden Kasap, "Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan incelemelerde belli bir plan doğrultusunda atılacak olan adımları yerinde inceledik. Bu durum artık devletin en yetkili kurumu tarafından bilinen ve onlara taşınmış bir gerçektir. Bu konuda hem belediyemiz hem valiliğimiz hem de bakanlığımız tarafından gerekenler yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendi çalışmasını hazırlıyor. Bizde belediye ve valiliğimizle bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

'EN KISA ÇÖZÜM 'KENTSEL DÖNÜŞÜM'

Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanması planlanan alanda daha az kat ve yapı yoğunluğunun olacağı bir yapılaşma modelinin uygulanacağı ifade eden Kasap, şöyle dedi: "Kısa zamanda bir plan oluşturmak mümkün değil. Ama ciddi bir çalışma başlatıldı. Bakanımız Mehmet Özhaseki ve heyetinin Rize'de gerçekleştirdiği gözlem, yapılacak plan için atılacak olan ilk adımdı. Bu işin en kısa çözüm yolu Kentsel Dönüşüm Projesidir. Özellikle dolgu alanının olduğu yerde yoğun bir yapılaşma olduğu için ister istemez orada yeniden yapılacak olan alan daha az katlı binaların ve yoğunluğun daha az olacağı bir yer olacak. Konut sayısı belirlenen kadar olacaktırö

VATANDAŞLAR KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK VERİYOR

Dolgu alanında riskli binalarda oturan vatandaşlarda binaların yıkılarak yeniden alanın düzenlenmesi projesine sıcak bakıyor. Kenan Murzoğlu, tehlike arz eden binalar için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirterek "Bu yapılmazsa olası felakette 'Eyvah' denilecek bir olayla karşı karşıya kalırız. Tedbir almak çağdaş bir devletin görevidirö dedi.

Hasan Karaahmetoğlu ise "Buralar eskiden denizdi. Dolgu yapıldı, üzerine de bina inşa edildi. Benim işyerimde bu dolgunun üzerinde. Rize'nin büyük kesimi dolguda yapılmış.  Birçok işyerinin sakat olduğunu bende biliyorumö diyerek kentsel dönüşümün nasıl gerçekleşeceğini kendisinin de merak ettiğini söyledi.

Hızır Demirci de binaların nasıl taşınacağını bilemediklerini belirterek "Bu şehri nereye taşıyacaklar? Böyle bir şey olumu? Daha farklı bir düzen olabilir. Ben taşınacağına ihtimal vermiyorum. Binalar taşınacaktı neden zamanında yapımına izin verdiler'ö diye sordu.

Ahmet Yılmaz da "Bu binalar insanların can güvenliği için yıkılması ve yenisinin yapılması lazımö dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Drone ile dolgu alanı detayları

Şehir merkezi detayları

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap açıklaması

Vatandaşlarla röp.

Haber-Kamera: Aytekin KALENDER RİZE-DHA

=======================================================

4)HDP'Lİ YÖNETİCİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP ilçe eş başkanları ve yöneticileri adliyeye sevk edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlediği operasyonda terör örgütü adına hareket ettikleri belirlenen kişileri gözaltına alındı. HDP Gebze ilçe başkanlığında da arama yapılırken, terör örgütü elebaşının fotoğrafları ve operasyonlarda öldürülen terör örgütü mensuplarının fotoğrafları ile dokümanlar ele geçirildi. Operasyonda aralarında HDP ilçe başkanı ve yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi ilçe başkanının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından HDP Gebze ilçe eş başkanları D.A. ve M.A. ile ilçe yöneticileri M.A., B.T., Z.A. ve M.Z.Ü. adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların adliyeye sevk edilmesi

HDP binası operasyon görüntüleri, terör örgütü mensuplarının fotoğraflarının indirilmesi

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

===================================================

5)KARTON TOPLAYIP, BUZ GİBİ ÇADIRINDA YAŞIYOR

SAKARYA'nın Erenler ilçesinde, kanser olan eşini kaybeden, çalıştığı fırının depremde yıkılmasının ardından işsiz kalan 62 yaşındaki Yusuf Terzi, buz gibi çadırda yaşayıp, karton toplayarak hayat mücadelesi veriyor. Yusuf Terzi camide banyo yaptığı belirterek, tek isteğinin insanca yaşayabileceği prefabrik bir ev olduğunu söyledi.

Erenler Tabakhane Mahallesi'nde Kızılay'ın verdiği çadırda hayat mücadelesi veren Yusuf Terzi'nin, 1993 yılında kanser olan eşi yaşamını kaybetti. Fırında çalışan Yusuf Terzi, 17 Ağustos depreminde fırının yıkılması ile işsiz kaldı. Yusuf Terzi, sokaklardan karton ve kağıt toplayarak yaşamını sürdürmeye başladı. Yusuf Terzi, insan gibi yaşamayı herkes gibi kendisinin de hak ettiğini belirterek, "İnsan gibi yaşamak benimde hakkım. Kaderimle başbaşayım. Bana bakan hiç kimse yok. Direniyorum kadere. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Öyle zaman oldu dışarıda su donduğu zaman içeride de dondu. Bu işten nasıl çıkılacak, nasıl olacak artık işin sonunda ölüm var diyerek öyle gidiyor" dedi.

Eşini kaybettikten sonra hayatının kabusa dönüştüğünü ifade eden Yusuf Terzi, "Eşimi rahim kanserinden kaybettim. Çocuklarımı yurda verdim. 3 çocuğum var. Durumlarımda kötü olunca çocuklarımdan 2 senedir telefon bile gelmiyor. Bir prefabrik ev istiyorum. Banyosu tuvaleti olan. Ben zaten hayatta zenginlik istemedim, istemem de. İnsan gibi yaşamak istiyorum. Benim burada banyom yok, tuvaletim yok. Camiye gidiyorum, sıcak su olursa orada banyo yapıyorum" diye konuştu.

Terzi, hayatının geri kalan bölümünde daha iyi şartlarda yaşayabilmek için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çadırda röp

Çadırdan görüntü

Camide abdest alırken

Detaylar

Aziz GÜVENER/ERENLER(Sakarya), -

====================================================

6)ADANA'DA DENETİM ARTIYOR, SUÇ AZALIYOR

ADANA'da her gün kentin değişik noktalarında çok sayıda uygulama yapan yaparak suç önleme ve suçla mücadele eden polis, 5 ayda rekor sonuçlar almaya başladı.

Kent genelinde yapılan asayiş uygulamaları ve şok baskınlarda, son 5 aylık dönem 372 bin 136 kişi kontrol edilerek geçmiş yıllara oranla bu sayı yüzde 183 oranında arttı. Adana Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, otomobil ve işyerlerinde yaptıkları aramalarda 690 silah yakaladı. Geçen yıl 103 olan bu sayının bu yıla oranla yüzde bin 181 artış gösterdiği belirtildi. Ülkeye kaçak yollarla sokulan gümrük kaçağı sigaraya operasyonlarında ise yüzde 1249 artış oldu. Toplamda 133 bin 220 paket kaçak sigaraya el konuldu.

Kişilere karşı işlenen suçların yüzde 95'i aydınlatılırken, bu olayların genelinde yüzde 6'lık bir düşüş görüldüğü belirtildi. Malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise önceki yılın son 5 aylık döneminde 5 bin 458 olay meydana gelmiş iken bu yılın son 5 ayında olay sayısı 5 bin 80'e düşerek, bir önceki yılın 5 aylık dönemine göre yüzde 7 azalma sağlandı. Evden hırsızlık suçlarında olay sayısı 894 iken 783'e düşerek yüzde 12, otodan hırsızlık suçlarında 588 iken 492'ye düşerek yüzde 16, oto hırsızlığı suçlarında 34 iken 29'a düşerek yüzde 15, kapkaç suçlarında 79 iken 44'e düşerek yüzde 44 azalma olduğu ortaya çıktı.

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Özellikle uyuşturucu konusunda büyük başarı elde eden ekipler, torbacılara yapılan operasyonlarda yine 5 ayda 617 kişiyi tutukladı. Geçen yıl 446 olan bu rakamda ise yüzde 38'lik bir artış elde edildiği gözlemlendi. Yakalanan uyuşturucu miktarı ise yüzde 641'lik bir artış sağlandı. Bu yıl 1 tona yakın esrar, 322 bin 330 adet uyuşturucu hap ele geçilirdi. Bir çok operasyonu bizzat sahada yöneten Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Adana'da aldığımız  sıkı önlemler sonucu suç işleme oranlarında önemli azalmalar yaşandı. Suç ve suçla mücadelemiz gece gündüz devam edecek. Vatandaşlarımız merak etmesin Adana'da emin ellerde" dedi.

Ayrıca, meydana gelen kasten adam öldürme ve yaralama suçlarında ise yüzde 26'lık azalma olduğu da kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

ARŞİV

Okul önündeki polislerden genel ve detay görüntüler

Öğrencilerden görüntüler

Polizlerin okul çevresindeki iş yerlerinde arama yapmasınden görüntüler

Gençlerin üzerlerini araması

Kimlik kontrolü yapması

Havadaki helikopterden detay

SÜRE: 02'03"BOYUT: 65,3MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

====================================================

7)NAZİLLİ'DE HOCALI KATLİAMI ANITI VE KARABAĞ PARKI AÇILDI

Azeri Vekil Pashayeva'dan "Hocalı soykırımı unutturmayacağız" vurgusu

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde heykeltıraş Aydın Korkmaz tarafından yapılan Hocalı Katliamı Anıtı ve Karabağ Parkı, törenle hizmete açıldı. Açılışa katılarak 'bir millet iki devlet' vurgusu yapan Azerbaycan Karabağ Milletvekili Ganira Pashayeva, Hocalı soykırımını unutturmayacaklarını söyledi. Nazilli Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi Özel Kapalı Pazaryeri yanında inşa edilen, heykeltıraş Aydın Korkmaz tarafından yapılan, Hocalı Katliamını simgeleyen 'Hocalı Katliamı Anıtı'nın da bulunduğu 'Karabağ Parkı' düzenlenen törenle dün (salı) akşam açıldı. Şirinevler Mahallesi Kültür Merkezi yanında yaptırılan, 'Hocalı Katliamı Anıtı' ve 'Karabağ Parkı'nın açılışı, dualarla gerçekleştirildi. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük,  Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, Azerbaycan Karabağ Milletvekili Ganira Pashayeva, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK'lar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ilçe Başkanı Hasan Karataş ve gaziler Kuvayi Milliye Nazilli Şube Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda davetli katıldı. Nazilli Belediyesi Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde başlayan açılış, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Şirinevler Mahalle Muhtarı Yusuf Uysal, teşekkür konuşması yaptı.

BAŞKAN ALICIK: AZERBAYCAN TÜRK'ÜN KALESİDİR

Azerbaycan ve Türk milleti arasında ayrı bir bağ bulunduğunu, ebediyen de kardeş olduğunu ifade eden Başkan Alıcık, "Azerbaycan Türk'ün kalesidir. İki Türk devleti, her bir soydaşımızın yaşadığı coğrafyayı vatan kabul etmiştir. İşgalci Ermeniler tarafından yapılan 20 yüzyılın en vahşi katliamı ve soykırımı sonucu şehit edilen Azerbaycanlı ve Karabağlı kardeşlerimiz, yüreğimizin tam orta yerindedir. Bu canice yapılan vahşeti unutmadık unutturmayacağız. Er ya da geç işgal altında olan bu topraklar, Azeri kardeşlerimize iade edilecektir. Türk milliyetçisi bir kardeşiniz olarak her zaman şunu söyledim; Tek millet iki devlet, Ne Mutlu Türk'üm diyene diyorum" dedi.

PAŞAYEVA: BİR MİLLET İKİ DEVLET

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva ise Karabağ Parkı'nın tüm dünyaya verilmiş bir mesaj olduğunu söyledi. Paşayeva, "Karabağ bizim topraklarımızın bir parçasıdır. O bizim vatanımızın bir parçasıdır. Biz o toprakları hiçbir zaman unutmayacağız. Onu kimseye vermeyeceğiz ve onu mutlaka birlik ve beraberlik içinde alacağız. Sizin buradan verdiğiniz mesaj çok önemli. Bu mesaj gerçekten de bir millet, iki devlettir. Bu mesaj, dosta da verilen mesajdır, düşmana da verilen mesajdır. Ben Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Buradan yoldan geçen her bir insanımız, şehitlerimizin ruhuna dualar okuyacak. Burada yazılan toprak, bu Karabağ toprağı bizim vatan toprağımızdır. Nazilli hakının da Türkiye'deki insanlarının da, Azerbaycan'ın da Türk milletinin toprağıdır" dedi.

"İLK DEFA HAR-I BÜLBÜL ANITI, BOLU'DA YAPILDI"

Hocalı soykırımını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Pashayeva, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yapanlar, adalet karşısında hesap verecekler. Bunu yapanlar, o işgalci Ermenistan'da, gizlenip saklanmalarına fırsat vermeyeceğiz. Bizim onların adalet önünde hesap vermelerini sağlamamız gerekir. Bunu yapmamız gerekir ki, bu dünyaya bir mesaj olsun. İnsanlık aleyhine cinayetlerin sonucunun ne olduğu görülsün. Bütün dünyaya da buradan bunu duyurmamız gerekir. Sözde Ermeni soykırımı yalanları ile karar kabul edenler, nerededir? Neden görmüyorsunuz, Hocalı'dan canını zorla kurtaran kardeşlerimiz var. 25 yıldır kendi evlerine dönemiyorlar. Neden görmüyorsunuz bu insanları. İlk defa Har-ı Bülbül Anıtı, Bolu'da yapıldı. Bu çiçek, Karabağ dışında hiçbir yerde bitmez. Azerbaycan'ın başka bir yerinde de bitmez. Bu çiçek sadece Karabağ'da biter. Biz bu çiçeğe hasret kaldık."

"BİZ DE KARABAĞ'DA NAZİLLİ PARKI AÇACAĞIZ"

Karabağ'ı işgalden kurtaracaklarını ve orada da bir Nazilli Parkı açacaklarını dile getiren Pashayeva, "Anlıyoruz ki o gün uzakta değil. İnşallah Azerbaycan ve Türkiye'miz birlikte bir millet iki devlet olarak topraklarımızı işgalden kurtaracağız. Başkanım size sözümüzdür. Nasıl ki burada bir Karabağ Parkı açtık, buraya bir anıt koyduk. Karabağ'da da Hocalı'mızda da Nazilli adını taşıyan güzel bir parkı da inşallah birlikte orada açacağız. İnşallah bu bize nasip olacak. İsteriz ki, Nazillilerin de adı ismi, Azerbaycan'da olsun" ifadelerini kullandı. Bir millet iki devlet vurgusu yapan Kaymakam İbrahim Küçük ise, Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin bir gece ansızın Afrin'e girmelerini örnek göstererek, "Bir gece ansızın Karabağ'a girebiliriz. Türk ve Azerbaycan bayraklarını dikebiliriz" sözleri açılışa gelen davetlilerden büyük alkış aldı. Heykeltıraş Aydın Korkmaz da Hocalı Katliamı'nı anlatan heykelin yapım aşamasını anlattı. Konuşmaların ardından protokolünde katılımıyla açılış yapıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük konuşma

Azerbaycan Karabağ milletvekili Ganira Pashayeva konuşma

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık konuşma

Açılıştan görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA

=============================================

8)BEBEK BEŞİĞİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

ADANA'da polis, operasyon yaptığı evde yaptığı aramada bebek beşiğinde uyuşturucu buldu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesi Türkoğlu Mahallesi'nde bir evden uyuşturucu satıldığı ihbarını aldı. Eve operasyon yapan polis, yaptığı aramada, bebek beşiğinin içinde 8 paket halinde 60 gram eroin, 1927 uyuşturucu hap ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 500 lira para ele geçirdi. Olayla ilgili Y.Ç. (25) ve Ö.Ç. (31) gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

Görüntü Dökümü

------------------------

Polislerin arama yapması

Bebek beşiğinden çıkan poşetteki ilaçlar

SÜRE: 43"    BOYUT: 44 mb

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazilli Karabağ Afrin TSK Politika Güncel Haberler

title