Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)HDP: TUTUKLU MİLLETVEKİLİ ZEYDAN KELEPÇELENMEYİ KABUL ETMEDİĞİ İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİ HDP, Edirne Cezaevi'nde Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte aynı odada kalan Hakkari Milletvekili Abdulah Zeydan'ın, kelepçe ile götürülmeyi redettiği için hastaneye götürülmediğini açıkladı.

1)HDP: TUTUKLU MİLLETVEKİLİ ZEYDAN KELEPÇELENMEYİ KABUL ETMEDİĞİ İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİ

HDP, Edirne Cezaevi'nde Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte aynı odada kalan Hakkari Milletvekili Abdulah Zeydan'ın, kelepçe ile götürülmeyi redettiği için hastaneye götürülmediğini açıkladı. HDP Genel Merkezi, Edirne Cezaevi'nde kalan ve midesinde rahatsızlık bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın avukatları aracılığı ile gönderdiği açıklamayı paylaştı. HDP'li Zeydan, midesindeki rahatsızlıktan dolayı yaklaşık 20 gün önce kelepçe takılmadan Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğünü, tetkikler ardından rahatsızlığın teşhisi için kolonoskopi yapılması gerektiği söylendiği ve bunun için 15 Ağustos'ta hastaneye götürüleceği bilgisi verildiğini söyledi. Kolonoskopi için 5 gün boyunca ağır perhiz ve ilaç tedavisi uyguladığını belirten Abdullah Zeeydan, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Hastaneye götürüleceğim vakit gelince, İçişleri Bakanlığı'na bağlı jandarma personeli, aldıkları talimat gereği kelepçe takılacağını söyledi. Bunun üzerine, polisi katleden IŞİD'liye kelepçe takma talimatı vermeyen İçişleri Bakanlığı'nın, halkın iradesini temsil eden HDP milletvekiline kelepçe takılması talimatını kabul etmediğimi, bunu kabul etmem durumunda halkın iradesine saygısızlık yapmış olacağımı beyan ettim. İçişleri Bakanlığı'nın milyonların iradesini temsil eden ve halen dokunulmazlığı devam eden bir milletvekiline kelepçe dayatması, AKP iktidarının halkımıza karşı kin ve nefretinin pratikleşmesidir. Neye mal olursa olsun, halkımızın bize emaneti olan temsil iradesini, halkımıza layık bir şekilde ve onurla taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

DİYARBAKIR,

======================================================

(ÖZEL)

2)YARIŞMA BİRİNCİSİ ECE'Yİ ERKEK ARKADAŞI KAMYONETLE ÇARPIP AĞIR YARALADI

ADANA'da üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Ece Çelik, tartıştığı erkek arkadaşı tarafından kamyonetle ezilerek ağır yaralandı. Tedavi gördüğü hastanede, bitkisel hayatta olan genç kızın bir televizyon yarışmasında birinci olduğu ortaya çıktı.Olay, 31 Temmuz'da gece yarısı meydana geldi. Çukurova Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Ece Çelik, erkek arkadaşı İbrahim D. ile eski erkek arkadaşı Hüseyin A. nedeni ile tartıştı. Genç kız, kendisini kamyoneti ile dolaştıran sevgilisi İbrahim D.'ye eve gitmek istediğini söyledi. Evin girişine kadar götürdüğü sevgilisini indirmeyen İbrahim D. ile Ece Çelik'in telefonla mesaj atıp çağırdığı arkadaşları arasında tartışma yaşandı. Olayın yaşandığı yere genç kızın eski sevgilisinin de gelmesine sinirlenen İbrahim D., iddiaya göre araçtan indirdiği Ece Çelik ve arkadaşlarının üzerine kamyonetini sürdü. Sevgilisi Ece Çelik'i ezip, Hüseyin A.'ya da çarpan İbrahim D., olay yerinden kaçtı. Ağır yaralı olarak Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Ece Çelik, bir gözünü kaybederken, bitkisel hayata girdi, Hüseyin A. ise kazayı hafif atlattı. Şikayet üzerine gözaltına alınan İbrahim D., yaralılara kasıtlı çarpmadığını iddia etti. İbrahim D. ifadesinde, "Ece beni aradı, arkadaşlarıyla tartıştığını söyledi. Ben evin önüne gittim. Orada bir tartışma yaşandı. Bende aracımla hızla uzaklaştım. Kimseye çarptığımdan haberim yok" dedi. İbrahim D., daha sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla bırakıldı. Bu arada İbrahim D.'nin genç kıza ve eski erkek arkadaşına kamyonetle çarpması da bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, araçtan birinin indiği görülüyor. Kamyonet daha sonra dönüş aldıktan sonra hızla yolda duranların üzerine hareket ediyor. Bu sırada araç bir kişinin üzerinden geçiyor.

TELEVİZYON YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

Yaşam savaşı veren Ece Çelik'in daha önce özel bir kanalda düzenlenen 2 televizyon programına katıldığı, bunlardan yemek yarışmasında 25 bin liralık ödül kazandığı ortaya çıktı. Çelik'in yarışmadan sonra kendine ev tutup ailesinden ayrı yaşamaya başladığı, kalan parasıyla da geçimini sağladığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Aracın gelmesi

Ece Çelik'in arkadaşlarının koşması

Aracın hızla dönüş alması

Aracın Ece Çelik'e (duvarın arkasında) çarpması

Ece Çelik'in fotoğrafları

------------------------

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi genel görüntüsü

Balcalı Hastkanesinin tabelası

SÜRE: 02'25"    BOYUT: 148 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=====================================================

3)ŞANLIURFA'DA KAMYON VE OTOMOBİL HIRSIZLIĞINA 3 TUTUKLAMA

ŞANLIURFA'da kamyon ve otomobil çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde 4 kamyon ve 1 otomobilin çalınmasıyla harekete geçti. Polisin teknik ve fiziki takibi sonucunda Mersin'den Şanlıurfa'ya kiralık araçlarla gelen bir grubun, otomobil ve kamyonları çaldıkları belirlendi. Mersin'de de 2 kamyon çalıp sattıkları belirlenen şüpheliler I.H.İ., E.D. ve Ö.Ç., hırsızlık amacıyla yeniden geldikleri kentte polisin takibi sonucu yakalanıp gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Asayiş Şube Müdürlüğü

Şüphelilerin şubeden çıkarılışı

Şüphelilerin araca konulması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 16,7 MB

=====================================================

4)HASTANE KAPISINDA YERE YIĞILDI

ADANA'da bel fıtığı hastası 34 yaşındaki Mustafa Demircioğlu, tedavi için geldiği hastanede ağrıları artınca yere yığıldı. Acılar içinde kıvranan Demircioğlu, yere uzanıp yardım bekledi.Adana Devlet Hastanesi'ne gelen Mustafa Demircioğlu, poliklinikler bölümüne giderken bahçe bölümünde belindeki ağrı şiddetlendi. Aniden yere yığılan Demircioğlu, çimlerin üzerinde yüz üstü yatarak kıvranmaya başladı. Bu sırada çevredeki vatandaşlar Demircioğlu'nun başında toplandı. Yerde acılar içinde kıvranan Demircioğlu'ni görenler görevli çağırırken, güvenlik görevlileri telsiz anonsu yaparak sedye istedi.10 dakika kadar sonra görevliler sedye yerine tekerlekli sandalye getirdi. Bunun üzerine bazı vatandaşlar, 'Bu adamın beli ağrıyor, bu sandalyeye binemez' diye tepki gösterdi. Yerden kaldırılan Demircioğlu, görevliler tarafından tekerlekli sandalye ile acil servise götürülerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hastane bahçesinde yerde yatan adamın görüntüsü

Mustafa Demircioğlu'nun sorulan sorulara yanıt vermesi

Vatandaşların hastanın başında beklemesi

Tekerlekli sandalye ile bir görevlinin gelmesi

Hastayı sandalyeye koyup götürmesi

Hastanın sandalyede acile girişi

SÜRE: 03'03"    BOYUT: 186 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

====================================================

5)KANGAL KÖPEĞİNE 'TESCİL' ŞOKU

SİVAS'ın dünyaca tanınan değerlerinden biri olan Kangal Çoban Köpeği'nin 2002 yılında alınan 'Coğrafi İşaret' tescilinin 2008 yılında iptal edildiği ortaya çıktı. İptalden Kangal Kaymakamlığı'nın da haberi olmadığı belirlendi.

Doğal şartlara uyumu, koruyucu özelliği ve saf ırkıyla ünü Türkiye sınırlarını aşan Kangal köpeği için 2001 yılında Kangal Kaymakamlığı Türk Patent ve Marka Kurumu'na 'Coğrafi işaret tescili' için başvurdu. Konuyu inceleyen kurum 2002 yılında Kangal Köpeği'ni tescilledi. Kangal Köpeği için aynı tarihlerde Bursa Gemlik'te bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın da tescil başvurusu yaptığı ve onun da kabul edildiği anlaşıldı. Ancak söz konusu tescil ile ilgili olarak 2008 yılında Ankara İhtisas Mahkemesi'ne iptal başvurusu yapıldığı belirlendi. Mahkemenin kararı ile her iki kurumun aldığı Kangal köpeğinin coğrafi tescil belgesi 'Canlı hayvan ürün değildir' gerekçesiyle iptal edildi.

TOPLANTIDA ORTAYA ÇIKTI, HERKES ŞAŞIRDI

2002'den bu yana tescilli olduğu bilinen ve Kangal Kaymakamlığı'nın izni olmadan başka şehirlere ve yurt dışına çıkarılması yasak olan bilinen köpeklerin tescilinin iptali Sivas'ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca düzenlenen toplantıda ortaya çıktı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ın da bulunduğu toplantıda Kangal köpeği gündeme gelirken, tescilinin iptal olduğunu Türk Patent ve Marka Kurumu Daire Başkanı Hakan Kızıltepe açıkladı. İl yöneticileri de bu toplantı sırasında konudan haberdar oldu. Kızıltepe, "Tescilimiz vardı ama İhtisas Mahkemesi kararı ile iptal edildi. Hakim beyin mevzuata uymadığı yönündeki kararı nedeni ile tescil iptal edildi. Ayrıca mahkemeye tekrar başvuru olmadığı için de iptal kararı devam ediyor. İhtisas mahkememiz mevzuata uygun değil dedi. Mahkemeye 'bu tescil yerinde değil diye' dava açılabiliyor. Coğrafi şartın tanımına ilişkin bir madde. 'Ürün değildir' diye bir yaklaşım. Şu anda tescillenmiş 7 hayvanla ilgili de bir mahkeme süreci var" dedi.

KAYMAKAMLIĞIN DA HABERİ YOK

Öte yandan patent başvurusunu yapan Kangal Kaymakamlığı ve Kangal Belediyesi'nin de konudan haberdar olmadığı öğrenildi. Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ellerinde Coğrafi Tescil Belgesi bulunduğunu ve böyle bir iptalden haberdar olmadıklarını söyledi. Tescil için yeniden başvuru yapılması gerektiği öğrenilirken, bu konuda çalışma yapılması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kangal köpeği görüntüleri

-Toplantıda Kangal köpeği tescilinin konuşulması

-Hakan Kızıltepe'nin iptalle ilgili açıklaması

-Tescil ve iptal belgeleri fotosu

Haber: Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(146 mb)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Kangal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title