Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

İzmir'deki orman yangınında 500 hektar zarar gördüOrman yangının genişlemesi durdurulduİZMİR'in Bayındır İlçesi'nde geçen salı günü başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İzmir'deki orman yangınında 500 hektar zarar gördü

Orman yangının genişlemesi durduruldu

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde geçen salı günü başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 500 hektarlık orman ve tarım arazisine zarar verdiği açıklanan yangında, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne bağlı Karaköy ve Kabaçınar köylerinde, yaşlı, çocuk kadın ve engelliler, yurtlara yerleştirildi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yangının gelişmesinin durdurulduğunu, soğutma çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Bayırdır'da geçen salı günü öğle saatlerinde Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisinde orman yangını çıktı. Dün kontrol altına alındığı açıklanan yangın, rüzgarın etkisiyle tekrar yayılmaya başladı. Akşam saatlerinde havadan müdahalelerin durması üzerine Manisa'nın Turgutlu ilçesi sınırını aşan alevler, ilçeye bağlı Karaköy ve Kabaçınar mahalleleri tehdit etti. Kuş uçuşu, bir kilometre kadar yaklaşan alevlerin yarattığı tehlike nedeniyle, iki mahalledeki yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar tahliye edildi, Turgutlu Kaymakamlığı'nın girişimiyle, tahliye edilenler, ilçede bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

KÖYLÜLER DE SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI

Ormanekipleri, gece boyunca yangına 150 arazöz, 18 dozer ve 40 su tankeriyle müdahale etti. Güvenlik nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan köylüler de iki mahalleyi tehdit eden yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için söndürme çalışmalarına destek verdi. Gece boyu süren çalışmalara, günün ilk ışıklarıyla birlikte havalanan 8 helikopter, 4 amfibi uçağı da katıldı. Bu müdahaleler etkili oldu ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının gelişmesinin durdurulduğunu soğutma çalışmalarına başlandığını açıkladı.

İLK BELİRLEME OT YANGININDAN

Yaklaşık 500 hektarlık orman ve tarım arazisine zarar veren yangının ilk belirlemelere göre, kuru otların temizlik için yakıldığı sırada çıktığı saptandı. Bu konuda resmi açıklamanın ise jandarmanın araştırmalarından sonra yapılacağı ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yangın bölgesinden görüntü.

Çalışmalardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

====================================================

'Uyuşturucuya hayır' yürüyüşüne katılan, uyuşturucudan tutuklanan muhtar azasının eşinde 4 kilo esrar bulundu

KONYA'da mahalle sakinleri ile düzenlenen  'Uyuşturucuya Hayır'  yürüyüşüne katıldıktan sonra uyuşturucu madde bulundurmaktan tutuklanan mahalle muhtarı 1'inci azası Gökhan K.'dan sonra eşi Dursun Nur K. da bebek arabasına sakladığı 4 kilo esrarla yakalanarak gözaltına alındı.

Merkez Karatay İlçesi Doğanlar Mahallesi'nde geçen 8 Temmuz günü, muhtarlık öncülüğünde toplanan mahalle sakinleri, mahallelerinde uyuşturucu satıldığını ve her geçen gün yüzlerce gencin uyuşturucu batağına düştüğünü belirterek, 'Uyuşturucuya Hayır' yürüyüşü düzenledi. Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, yürüyüşten 10 gün sonra sonra Doğanlar Mahallesi Muhtarlığı 1'inci azası Gökhan K.'nin evinde çoğu yakılmış 540 gram esrar ele geçirdi. Mahalle sakinleri ile birlikte 'Uyuşturucuya Hayır' yürüyüşüne katılan Gökhan K., 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gökhan K.'nin eşi Dursun Nur K.'yı da takibe alan ekipler, genç kadını dün akşam aynı mahallede durdurdu. Bebek arabasından şüphelenen ekipler yaptıkları aramada arabanın altında poşet içerisine saklanmış 4 kilo esrar ile ruhsatsız 1 tabanca buldu. Dursun Nur K. ve yanındaki kardeşi K.D. gözaltına alındı. Şüphelilerin polisteki sorguları sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Fotoğraflar

Haber: Tolga YANIK/KONYA, -

==================================================

Telefon dolandırıcısına otomobil çarpmış

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, kendisini polis olarak tanıtıp, bir kadını  200 bin lira dolandıran 51 yaşındaki Ömer Evren, merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'nde gizlendiği evde yakalandı. Ömer Evren'in dolandırıcılık olayından sonra yolda yürürken şaftına boş patates çuvalının dolanması sonucu kontrolden çıkan aracın çarpması sonucu yaralandığı ortaya çıktı. Evren'in kaza geçirdiği sırada yanındaki dolandırdığı para ve ziynet eşyalarıyla hastaneye sevk edildiği bildirildi.

İnegöl'de, 14 Temmuz'da,  Ş.H. isimli kadını arayarak kendisini başkomiser tanıtan kişi, karakola davet bahanesiyle kadını evden uzaklaştırdı.  Dolandırıcılar daha sonra evde yalnız kalan Ş.H.'nin kızı S.H.'yi ev telefondan arayarak,  evdeki para kasasında bulunan ziynet eşyaları ve paralarını bir poşete koyup şehrin merkezine getirmesini istediler. Dolandırıcıların ağına düşen  S.H., kasadaki 7 bin lira nakit, 200 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını poşete koyup evden çıktı. Şehrin merkezine gelen genç kız, elindeki poşeti dolandırıcıya teslim etti.  Yaşanan olayın ardından dolandırıldıklarını anlayan anne ve kızı polise şikayette bulundular.

Olayın ardından tahkikat başlatan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcı ile kızın buluştuğu noktalarda güvenlik kameralarını tek tek incelediler.  Güvenlik kameralarından iki dolandırıcının buluştuğunu gözlemleyen ekipler, dolandırıcılardan 51 yaşındaki Ömer Evren'i tespit ettiler. Ömer Evren, merkez Nilüfer İlçesi Görünle Mahallesi'nde, gizlendiği evde yakalanarak gözaltına alındı.

KAMYON ÇARPMIŞ

Gözaltına alınırken yaralı olduğu görülen Ömer Evren'e dolandırıcılık olayı sonrası Bursa-Ankara Karayolu üzerinde elinde ziynet dolu poşetle yürürken şaftına boş patates çuvalının dolanması sonucu kontrolden çıkan otomobilin çarptığı ortaya çıktı. Ömer Evren'in elinde ziynet dolu poşetle hastanenin acil servisine götürüldüğü ve 10 günlük tedavinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Kolunda ve bacaklarında kazadan dolayı kırıklar oluşan dolandırıcılık şüpheli Ömer Evren, polisteki  sorgulamanın ardından ambulansla polis gözetiminde adliyeye sevk edildi.

Adliyeye polis kontrolünde tekerlekli sandalye ile çıkarılan şüpheli basın mensuplarının sorularına, "İlgim alakam yok. Kazada yaralandımö dedi. Ömer Evren, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, dolandırıcılık olayına karışan diğer şüpheli ise aranıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Dolandırıcının ambulansla adliyeye sevki

Dolandırıcının tekerlekli sandalye ile adliye içerisine sokulması

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), -

==========================================

İş kazasında yaralanan genç Almanya'da

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, iş kazasında ağır yaralanan ve tedaviye yanıt vermediği için doktorların yapabilecekleri bir şey olmadığını söyleyerek eve gönderdiği 20 yaşındaki Hasan Ülker, 5 Temmuz'dan bu yana Almanya'da tedavi görüyor.

Star Rafinerisi inşaatının işlerini yürüten taşeron şirkette işçi olarak çalışan Hasan Ülker, 30 Nisan 2016'da vinçle taşınan, her biri 3-4 ton ağırlığındaki çelik borulardan birinin üzerine konulduğu tahtanın kırılan parçasının başına çarpmasıyla ağır yaralandı. Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve işyerinde henüz 15 gündür sigortalı olarak çalıştığı öğrenilen Ülker, ilk müdahalenin ardından bilinci kapalı olarak İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Üç ay yoğun bakımda kalan Ülker, buradan da Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne sevk edildi. Üç ay da burada tedavi gören Ülker, doktorların çabalarına rağmen tedaviye cevap vermedi. Halen bilinci kapalı olan Ülker, iddiaya göre, ailesine yapacak bir şeyin olmadığı söylenerek evine gönderildi. Kazanın yaşandığı günden bu yana bilinci kapalı olan ve ailesinin yaptığı araştırmalar sonucu tedavi olması için Almanya'ya gitmek dışında şansı kalmayan Hasan Ülker'in arkadaşları, tedavi giderlerinin karşılanabilmesi için 1 yıl boyunca çeşitli yardım kampanyaları ve yardım konserleri düzenledi.

3 AYLIK TEDAVİ MASRAFI TOPLANDI

Almanya'daki hastanenin 1 aylık tetkik ve tedavi için 30 bin Euro istemesi üzerine başlatılan yardım kampanyaları sonucunda gencin 3 aylık tedavisini karşılayacak miktarda yardım toplandı. Hasan Ülker, gerekli izinlerin alınmasının ardından geçen 5 Temmuz günü tedavi için ailesiyle birlikte Almanya'ya gönderildi. Ülker'in tedavisene, Kliniken Schmieder Allensbach'da başlandı.

"KISA ZAMANDA GÜZEL HABERLER ALACAĞIZ"

5 Temmuz'dan itibaren 3 aylık yoğun bir tedavi sürecine girdiklerini anlatan ablası Seçil Ülker, "Birinci ayın sonunda tedavinin süresi, kaç ay tedavi göreceği ve genel raporları ortaya çıkacak. Hasan'ın şu anki durumu çok iyi, tedavisi sürüyor. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler alacağız. Bizimle bu yolda yürüyen bütün dostları yürekten selamlıyoruz. İlk günden bu yana Hasan'a destek olanların yardımları o kocaman yürekleri sayesinde bugünleri görme şansını yakaladık. Desteğini esirgemeyenlere ne kadar teşekkür etsek de haklarını ödeyemeyiz. Hasan'ın eski sağlığına kavuşması için savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hasan Ülker'in Almanya'daki hastaneden görüntüleri,

-Abla Seçil Ülker'in konuşmasından görüntü,

-Doktorların Hasan Ülker'i muayene etmesinden görüntü.

Haber - Kamera: Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir),

========================================

İşitme engelli olimpiyat şampiyonu Gamze'ye çiçekli karşılama

SAMSUN'da düzenlenen  2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Karate branşında bayanlarda artı 68 kiloda altın madalya kazanan Gamze Keresteci Eskişehir'de çiçeklerle karşılandı.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda artı 68 kilo altın madalyanın sahibi olan Gamze Keresteci'yi Eskişehir Otobüs Terminali'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Gamze'nin antrenörü Sami Togay ile çok sayıda sporcu karşıladı. Otobüsten inen Keresteci'nin boynuna madalyasını ve Türk bayrağını antrenörü Sami Togay takarken, sporcu arkadaşları da çiçek verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Gamze ve antrenörünü kutladığını belirterek, "Bugün mutlu bir gün yaşıyoruz. 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilen dünyanın üçüncü büyük organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ülkemizi, ilimizi temsil eden sporcumuz Gamze kardeşimiz karate branşında iki altın madalyadan birisine sahip oldu. Toplamda karatede 12 madalya alındı ve bunların ikisi altın madalyaydı. Sporcumuzu ve antrenörümüzü tebrik ediyoruz. İlimiz için güzel bir başarı ve başarının devamını diliyoruz. Darısı genç kardeşlerimizin başınaö diye konuştu.

Eskişehir'de buzdolabı fabrikasında çalışan bir çocuk annesi Gamze Keresteci, annesinin aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Ben bu şampiyonayı kazandığım için çok mutluyum. Bu sporu ileride de devam ettireceğim. Çocuğum da karateci. Tüm çocuklara karate sporunu öneriyorum. Bu sporda gelecek varö diyerek duygularını ifade etti.

Gamzenin annesi Gülay Keresteci ise Gamze'yi kendisini savunabilmesi için bu spora gönderdiklerini belirterek, "Gamze işitme engelli olduğundan dolayı kendisini koruyabilmesi için küçükken karate sporuna yazdırdık. 10 yıl kadar bir ara verdi. Daha sonra yeniden başladı. Başarmayı istiyordu. Ben onu kendisini savunsun diye verdim karateye ama o olimpiyat madalyasını aldı geldi. Mutluyuz, sevinçliyiz, o bizim gururumuzö diye konuştu.

Gamze'nin antrenörü Sami Togay da, "2015 yılında Ermenistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldu. Bu yıl ise Samsun'daki olimpiyatlarda karatede ferdi olarak ilk altın madalya alan sporcumuz. Ben kendisini tebrik ediyorumö dedi.

(Görüntü Dökümü:

-Gamze Keresteci'nin gelişi

-Antrenörü Sami Togay tarafından boynuna madalyası ve Türk Bayrağı takılması

-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy tarafından tebrik edilmesi

-Sporcular tarafından çiçek verilmesi

-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy'un konuşması

-Gamze Keresteci'nin konuşması

-Gamze Keresteci'nin annesi Gülay Keresteci'nin konuşması

-Antrenörü Sami Togay'ın konuşması bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

======================================

Savcı, Bülent Arınç'a verilen para cezasını az bularak kararı temyiz etti

TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a,  FETÖ/PDY ile ilişkilendirilen Bolu'daki alışveriş merkezini ziyaret etmesini sosyal medyada eleştiren gazeteci İmdat Aslan'a hakaret etmek suçundan verilen günlüğü 20 TL'den 354 gün karşılığı toplam 7 bin 80 TL adli para cezası kararını, savcı az bularak Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderdi. Savcı, asgari ücret alan bir kişi ile aylık geliri 12 bin TL olan Arınç hakkında adli para cezasının gün karşılığının aynı olmasının hakkaniyet ve adalete aykırı olduğu gerekçesiyle kararın kaldırılmasını talep etti.

Bolu'da 2012'den itibaren yerel gazetede Fethullah Gülen ile ilgili birçok haber ve köşe yazısı yazan İmdat Aslan, TEM'in Bolu Dağı Mevkii'nde bulunan alışveriş merkezinin de FETÖ'nün ticaret ayağı olduğunu öne sürdü. Aslan, 2015 yılı Aralık ayında söz konusu alışveriş merkezini ziyaret eden dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı, tesis ile ilgili kamuoyunda olumlu algı oluşturmaya çalışmakla suçlayarak eleştirdi. Aslan, bu eleştirisi nedeniyle katıldığı  televizyon programında kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığın soruşturması sonunda Arınç hakkında dava açıldı.

GÜNLÜĞÜ 20 TL'DEN 7 BİN 80 TL PARA CEZASI

Geçen 13 Nisan'da Bolu Adliyesi'ne gelerek Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasını yapan Arınç, hakaret kastı bulunmadığını söyledi. Mahkeme, 'Sesli ve görüntülü bir ileti aracılığıyla ve kişinin siyasi düşünce ve kanaatlerini açıklamasından dolayı hakaret' suçunu işlediğine kanaat getirdiği Arınç'a, günlüğü 20 TL'den 354 gün karşılığı toplam 7 bin 80 TL adli para cezası verdi.

SAVCI PARA CEZASINI AZ BULDU

Cumhuriyet Savcısı Ömer Albayrak, Arınç'a verilen para cezasını az bularak yerel mahkemenin kararını Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderdi. Savcı, Bülent Arınç'ın mahkemede kimlik tespiti sırasında aylık 12 bin TL geliri olduğunu beyan ettiği hatırlatırken TCK'nın, 'En az 20 ve en fazla 100 TL olan 1 gün karşılığı adli para cezasının miktarı, kişinin ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak takdir edilir' hükmündeki 52/2'nci maddesine vurgu yaptı. Asgari ücretle çalışan bir sanığa verilecek adli para cezasının gün karşılığının, kişinin ekonomik durumu gereği alt sınırdan belirleneceğini ifade eden savcı, "Gelir miktarı asgari ücret olan bir kişi ile aylık geliri 12 bin TL olan mevcut sanık hakkında adli para cezasının gün karşılığının aynı olmasının hakkaniyete ve adalete aykırı olacağı su götürmez bir gerçektir. Usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunan Bolu 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının istinafen kaldırılması arz olunur" dedi.

Savcının talebini değerlendirecek Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararı bekleniyor.

Haber: BOLU, -

=============================================

Koğuştaki intihar ağır cezalık oldu

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 'tuvalet penceresine kendini asarak yaşamına son verdiği' bilgisi ile kayıtlara geçen Kurtuluş Kılıç'ı (30) 'intihara yönlendirdiği' iddia edilen 3 sanık hakkında görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. 3 sanık ilk iddianamede 10'ar yıl hapis istemiyle yargılanırken, şimdi 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Mersin'de oturan, hırsızlık suçundan hükümlü ve psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen Kurtuluş Kılıç'ın, 16 Ocak 2015'te Toprakkale İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cesedi bulundu. Yürütülen soruşturmada 'psikolojik sorunları olduğu, bu nedenle koğuş tuvaletine kendini asarak intihar ettiği, ölümünde şahıs dışında kimsenin kusuru bulunmadığı gibi, kamu adına takibi gerekecek herhangi bir suç veya suç unsuru bulunmadığı' belirtildi. Kılıç'ın otopsi raporunda 'ellerinin arkadan bağlı olduğunun' yazılı olduğunu gören ablası Nurhayat Şeremet (33) ise kardeşinin gerçek ölüm nedeninin ortaya çıkarılması için araştırmalar yapıp, suç duyurusunda bulundu.

İHBAR MEKTUBU İLE AYDINLANDI

Savcılık soruşturma başlatırken, Kurtuluş Kılıç ile aynı koğuşunda kalan Murat Erol, tahliye olunca olayın nasıl olduğuna dair ihbar mektubu gönderdi. Kurtuluş Kılıç ile aynı koğuşta kalan Erkan Ateş (45), Kemal Altunboğa (31) ve Atahan Ali Adalı (29) arasında husumet oluştuğunu, bu üç kişinin akli dengesi bozuk olan Kılıç'ı intihara sürüklediklerini öne süren Erol, olayın nasıl gerçekleştiğini de mektubunda tüm detaylarıyla anlattı. Erol,  Atahan Ali Adalı ile kurduğu arkadaşlığa bağlı olarak Adalı'nın kendisine olayı anlattığını, ancak aralarının sonradan bozulmasıyla ihbarda bulunduğunu da belirtti. Cumhuriyet Savcısı, halen çeşitli suçlardan 3 ayrı cezaevinde bulunan hükümlüler Erkan Ateş, Kemal Altunboğa ve Atahan Ali Adalı hakkında 'Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi' suçundan Osmaniye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Kılıç'ın elleri ayakları ve boğazının 3 ayrı iple bağladıktan sonra 'domuz bağı' şekline getirilip, ipin bir ucunun da pencere kancasına bağlandığı, Kılıç'ın da ters çevrilen su kovasının üzerine çıkarak intihar ettiği vurgulanan iddianamede, suçlamaları kabul etmeyen 3 şüpheli hakkında 10'ar yıl ağır hapis cezası istendi.

'GÖREV VE YETKİ AĞIR CEZANIN'

Osmaniye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi, 5'nci duruşmada görevsizlik kararı verdi. Dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen mahkeme görevsizlik kararının gerekçesinde, sanıkların eyleminin TCK'nın 82/1-a maddesi kapsamındaki 'tasarlayarak kasten öldürme' suçunu oluşturabileceği, bu suçla ilgili yargılama yapma görev ve yetkisinin de Ağır Ceza Mahkemelerine ait olmasını gösterdi.

Bu kararla 3 sanık, 'Tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Mersin'de oturan ve gelişmeleri değerlendiren Kurtuluş Kılıç'ın ablası Nurhayat Şeremet, adaletin er geç tecelli etmesini beklediklerini, kardeşini asarak ölümüne neden olan ve intihar süsü veren sanıkların en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

Haber: Ali Ekber ŞEN/ OSMANİYE, -

==========================================

Zabıt katibi kisvesiyle dolandırıcılık yapan kişi yakalandı

SİVAS'ta kendisini adliyede zabıt katibi olarak tanıtarak 9 kişiyi çeşitli vaatlerle 67 bin 205 lira dolandıran şüpheli polis ekiplerince yakalandı.

Kendisini Sivas Adliyesi'nde zabıt katibi olarak tanıtan S.Ç.'nin dolandırıcılık yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen Sivas Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. S.Ç.'nin bu yolla tanıştığı kişileri iş bulma, ucuz yollu ev bulma, emekli etme, mahkeme dava dosyası takibi yapmak gibi bahanelerle kandırarak dolandırdığı belirlendi. S.Ç.'nin bu yolla 9 kişiden 67 bin 205 lira ve 5 cep telefonu aldırdığı tespit edildi. Dolandırıcılığa maruz kalan S.K, S.E, N.A, R.K, V.B, Ö.K, V.B, D.K ve M.K isimli şahısların şikayeti üzerine harekete geçen ekipler kent yakınlarındaki Sıcak Çermik Kaplıcasında bir otelde konakladığı tespit edilen S.Ç.'yi yakaladı. Şüpheli S.Ç. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-Adliyeden görüntü

-Şüphelinin götürülüşü

Haber-Kamera:  SİVAS,

========================================

Uluslararası Ali dağı Yamaç paraşütü şampiyonasında Türkiye-İran çekişmesi

KAYSERİ'nin Talas ilçesinde belediye tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaçparaşütü Şampiyonası ilk gün 73 kilometre mesafedeki Dadaloğlu hedefiyle tamamlandı. İlk gün yarışmalarında Türk ve İranlı sporcular ilk üçte yer aldı.

Talas Ali Dağı bu yıl düzenlenen Yamaçparaşütü hedef şampiyonasının ardından 8'inci Ali Dağı Kupasına ev sahipliği yapıyor. Talas Belediyesi'nin düzenlediği Yamaçparaşütü mesafe yarışmalarına katılan 110 pilot 2 bin metre yüksekliğindeki Ali Dağı'nın zirvesinden kalkış yaparak yarışmaların ilk gününde 73 kilometre mesafedeki  Tomarza ilçesindeki Dadaloğlu hedefine gol yapmaya çalıştı. Şampiyonada Organizatör Semih Sayır yarışmacılara uçuş güzergahı, meteoroloji ve teknik konularda bilgiler verdi. 7 ülkeden 10'u kadın sporcunun katıldığı yarışmada 36 pilot Dadaloğlu hedefine gol yaptı.

Genel klasmanda  erkeklerde Muzaffer Dündar 994 puanla 1., Metin İbrahim Kavuncu 975 puanla 2., İranlı Mohammad Ali Hosseini Semnani 967 puanla 3. sırada yer aldı. Kadınlar klasmanında İranlı Fateme Eftekhari 1., Merve Arslan 2.  ve Büşra Yıldızhan 3. sıraya yerleşti.

Talas Belediye Başkanı ustafa Palancıoğlu, pazar gününe kadar sürecek şampiyonanın heyecanını yerinde yaşamak isteyen ve Talas semalarındaki muhteşem manzara için vatandaşların 10.00-12.00 saatleri arasında Osmanlı ve Selçuklu Evi önünden kalkacak ücretsiz servisleri kullanabileceğini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Programa katılan izleyici ve protokol

-Yamaç paraşütü ile yapılan uçuşlar

-Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun konuşması

-Genel detay

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Almanya İzmir Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title