Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ADANA'DA VİNÇ KAZASINDA ÖLENLERİN SAYISI 5 OLDUADANA'da bir fabrikanın çatı kaplamasını yapmak için kullanılan vincin sepetine 2 kişi yerine 6 kişi binince halatın kopması ile meydana gelen kazada yaralanan bir işçi daha kurtarılamayınca, ölü sayısı 5'e çıktı.

1)ADANA'DA VİNÇ KAZASINDA ÖLENLERİN SAYISI 5 OLDU

ADANA'da bir fabrikanın çatı kaplamasını yapmak için kullanılan vincin sepetine 2 kişi yerine 6 kişi binince halatın kopması ile meydana gelen kazada yaralanan bir işçi daha kurtarılamayınca, ölü sayısı 5'e çıktı. Olayda ihmali görülen 3 kişi de adliyeye sevk edildi. Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gübre fabrikasında dün meydana gelen olayda  hepsi de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden çalışmaya gelen 6 işçi halat kopunca 10 metre yüksekten düşerek ağır yaralandı. Yaralılardan biri daha bu sabah hayatını kaybederken ölen işçilerin kimlikleri de kesinleşti.  Çatı ve asma tavan işçisi olan, hepsi de akraba  Murat Gümüş, kardeşi Mustafa Gümüş, akrabaları Emre Halil Aslan, Faruk Kaya ve  kuzeni Fehmi Kaya'nın cenazeleri adli tıptaki otopsilerinin ardından memleketlerine gönderildi. Cengiz Kutlam'ın tedavisi ise sürüyor. Cumhuriyet Savcılığı'nın ilk incelemesinin ardından göz altına alınan vinci kullanan operatör U.P., firma sahibi A.E. ile taşeron firma yetkilisi H.T. sorgularının ardından adliyeye sevkedildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adli Tıp Kurumu genel görüntüsü

Cenaze aracının görüntüsü

SÜRE: 43"   BOYUT: 44 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

=================================================

2)ANTALYA'DA 'HERO' TİŞÖRTÜ GİYEN GARSONA GÖZALTI

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde üzerinde 'Kahraman' anlamına gelen İngilizce 'Hero' yazılı tişört giyen otel garsonu 29 yaşındaki M.S., polis tarafından gözaltına alındı. Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki 5 yıldızlı bir otelde garson olarak çalışan M.S., üzerinde siyah renkle 'Hero' yazılı beyaz tişörtle dün sabah işe geldi. FETÖ duruşmalarıyla gündeme gelen tişörtü gören oteldekiler polise ihbarda bulundu. Otele gelen polis M.S.'yi gözaltına alırken, şüphelinin dolabında yapılan aramada söz konusu tişört bulunarak el konuldu. Polis merkezindeki ifadesinde tişörtün FETÖ duruşmalarıyla gündeme geldiğini bildiğini, bunu televizyonda gördüğünü fakat önemsemediğini belirten M.S., beyaz tişörtleri çok sevdiğini aktardı. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelinin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Şüphelinin polis merkezine getirilişi

Şüphelinin otele girişine ilişkin güvenlik kamerası görüntüs

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

===============================================

3)YARALI ŞAHİNİ KURTARAN ACİL SERVİS EKİBİNE SORUŞTURMA

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde gece vakti saçma yaraları nedeniyle kanlar içinde bulunan ve vatandaşlar tarafından Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirilen şahini tedavi eden 8 kişilik sağlık ekibine soruşturma açıldı.Vatandaşlar tarafından 5 Mayıs'ta saçma ile yaralanan ve kan kaybeden şahin, Veteriner Hekim bulunamayınca Tarsus Devlet Hastanesi'nin acil servise getirildi. Yaralı şahinin, acil servis ekibi tarafından röntgeni çekilip, gerekli tedavisi yapıldı. Burada yapılan müdahale ile hayata bağlanan kuş, Hayvan Barınağı görevlilerine teslim edildi. Şahini muayene eden veteriner, hastanede müdahale edilmemesi halinde kuşun ölebileceğini söyledi.

ŞİKAYET ETTİLER

İyi niyetle hayvanseverlik örneği gösterip yaralı şahine kritik bir müdahale bulunarak yaşama bağlayan sağlık ekibi, hastane yönetimine şikayet edildi. Şikayeti değerlendirerek kamera kayıtların inceleyen yönetim, yaralı şahine müdahale edilmesi sırasında orada bulunan 8 sağlık personelinin savunmasını istedi. Haklarında idari soruşturma açılan personele, '5 Mayıs günü acil serviste yaralı şahine müdahale edilmesiyle ilgili savunmalarınız nelerdir?' sorusu soruldu. Sağlık çalışanları da savunmalarını verip, soruşturmanın sonucunu bekliyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tarsus Devlet Hastanesi tabelası

Yaralı Şahin'in acil serviste masadaki tedirgin hali

Şahin muayene edilmesi

Cerrahi müdahale ve travma yazılı tabela

Şahin'e röntgen çekmeleri

Şahin'in kanadına müdahale etmeleri

Şahin'in tepki vermesi

Sağlık ekibinin pansuman yapması

Hemşirenin Şahin'e müdahale etmesi

Şahin'i hastaneye getiren kişinin anlatımı

Sağlıkçının konuşması

Tarsus Hayvan Barınağı görevlisinin sağlıkçılara teşekkür etmesi

Yaralı Şahin'i teslim alıp götürmesi

Acil servis dış görüntüsü

Tarsus Hayvan Barınağında diğer şahinler ile kafesteki Kızıl Şahin

Görevlinin elindeki kızıl şahin

Salma üzerinde duran Şahin'in görüntüsü

Şahin'in uçarak diğer Şahinlerin yanına gitmesi

SÜRE: 03'52"  BOYUT: 123 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),

======================================================

4)ADANA'DA ARARAN 8 KİŞİ YAKALANDI

ADANA'da çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulananlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 8 kişi yakalandı. İnfaz Büro Amirliği ekipleri, aranan kişilerin evine sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Terörle Mücadele ve Özel Harekat  şubeleri ile polis merkezi ekiplerinin destek verdiği operasyonda, evde arama yapıldı. Direnişin olabileceği evlerin demir kapıları özel harekat polislerince koçbaşları ve levyelerle kırılarak girilirken, çeşitli suçlardan haklarında hapis cezası bulunan 8 kişi yakalandı.Gözaltına alınan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis araclarının görüntüsü

Kapının kırılması

Özel Harekat polislerinin eve girmesi

Özel Harekat polisinin görüntüsü

Evdeki zanlının alınması

Genel görüntü

SÜRE: 02'57"  BOYUT: 180 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=======================================================

5)PROSTAT AMELİYATINDAN SONRA İDRARINI TUTAMAYAN İŞÇİ, DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ

MERSİN'de prostat ameliyatının ardından idrarını tutamadığını ve cinsel sorunlar yaşadığını ileri süren 53 yaşındaki Hasan Erin, yanlış ameliyat edildiğini ileri sürüp doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Operasyonu yapan Dr. Abdulkadir Semir Kokulu ise ameliyatı doğru yaptığını ve bu tür şikayetlerin olabileceğini, zamanla normale döneceğini söyledi. İnşaat bekçisi Hasan Erin, karın bölgesinde sancı olunca Mersin Şehir Hastanesi'ne giderek Op. Dr. Abdulkadir Semir Kokulu'ya muayene oldu. İddiaya göre yapılan test ve film çekimlerinin ardından Dr. Kokulu, Erin'e prostatından hemen ameliyat olması gerektiğini söyledi.  Erin, 19 Mayıs'ta ameliyat edildi. Evine gönderilen Erin,10 gün sonra idrarını kaçırmaya başladı. Farklı hastaneye giden Erin, doktorların enfeksiyon tedavisi yerine yanlış ameliyat edildiğini söylediğini ileri sürüp, ilk doktoru hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bezle gezmek zorunda kaldığı için büyük sıkıntı yaşadığını belirten Erin, "Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir profesöre gittim, muayene etti, yanlış teşhis edilip ameliyat edildiğimi söyledi. Özel bir hastaneye gittim oradaki doktor da aynısını söyledi. 'Sende sadece iltihap varmış, ilaç tedavisi yapılman gerekiyordu. Tedavi etsek bu sorunu yaşamazdın' dedi. 2 aydır dünyam yıkıldı. Özel bir hastanede tedaviye başladım. İlaç ve bez raporu verdiler. 54 yaşındayım sokağa çıkamıyorum. Hayatım karardı, idrar sorunumun yanı sıra cinsel sorunlar da yaşıyorum. Ereksiyon olamıyorum. Doktor yanlış ameliyat yapmış, şikayetçiyim"dedi.

DOĞRU BİR AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRDİM

Şu an Amerika'da bulunan ve iddialara telefonla yanıt veren Dr. Kokulu ise şunları söyledi:

"Ameliyatın gereksiz ya da yanlış yapılması gibi bir şey söz konusu değil. Prostatı vardı ve ameliyatı yaptım. Yaşadığı durumla direkt ilgisi yok ama hasta ameliyat sonrası bakıma riayet etmedi ve bu da kısmen yaşadığı sorunlara yol açar. 1 yıllık bez raporu verilmesinin de gereği yoktu. Bu raporu da kim verdi, neden verdi, ayrı bir tartışma konusu. Hastalar bazen rahat etmek için böyle rapor alabiliyor."

BEZ RAPORU VEREN DOKTOR: OLABİLİR

Bu arada, hastaya bez raporu yazan Sistem Tıp Merkezi'nde görev yapan Üroloğ Op.Dr.Sühan Bolay şu değerlendirmede bulundu: "Söz konusu hastaya idrar kaçırma dolayısıyla alt bezi yazıldı. Prostat ameliyatı sonrası bu tür sıkıntılar olabilir. Zaman erken, biraz beklemesi gerekir. Bu tür ameliyatlar sonrası idrar kaçırma, cinsel sorunlar olabilir. Bu sorunlar zaman içinde büyük bir çoğunlukla düzelir. Bu hastada izlediğim kadarıyla yapılan ameliyatın doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Ameliyat sonrası oluşan yan etkilerin zamanla düzeleceğine inanıyorum."

Üroloji otoriteleri de idrar kaçırmanın idrarın mesanede tutulmasını sağlayan valf görevi gören kasların zayıflığından ileri geldiğini,  birkaç aya kadar değişen bir sürede normal mesane kontrolünün yeniden sağlandığını söylüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Hasan Erin'in elinde raporları ile görüntüsü

Hasan Erin'in elinde hasta bezi tutması

Raporlardan görüntüler

DHA Büro Şefi'nin Hasan Erin ile konuşması

Hasan Erin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

------------------------------------

Şehir Hastanesi'nden genel görüntüler

Şehir hastanesi tabelası

SÜRE: 04'46"   BOYUT: 125 MB

SÜRE: 22"        BOYUT: 12.76 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

======================================================

6)TOKAT'TA SON 3 YILDA KKKA HASTALIĞI SAYISI AZALDI

TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şener Barut, son üç yılda kentte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastası sayısında azalma olduğunu söyledi.  Bahar ve yaz aylarında görülen ve genellikle kene ısırması sonrası bulaşan KKKA hastalığı bu yıl kentte şu ana kadar 18 kişide görüldü. Kene ısırması sonrası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan KKKA Hastalığı Bölge Takip Merkezi'ne başvuran 18 kişiden 16'sı yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, 2 kişi ise hayatını kaybetti.

Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şener Barut, KKKA hastalığında özellikle 3 yıldır Tokat'ta azalma olduğunu belirterek, "Geçen yıla göre vakaların daha seyrek olduğunu gözlemliyoruz. Şu ana kadar 18 hasta bizim hastanemize geldi. KKKA hastalığının bazıları ağır olarak seyrediyor. Bu seneki 18 vakamızdan 2'si vefat etti. Ama çok hafif geçirenler de oluyor bu hastalığı. İsminde Ateşli Kanamalı yazıyor ama bu hastaların yüzde on kadarı ağır seyrediyor. Diğerleri daha hafif seyrediyor. Bunları tespit ettikten sonra gözlem altında tutmak lazım. Çünkü ilerleyen günlerde hastada kötüleşme olabiliyor. Tespit edilir edilmez, ateşi çıkar çıkmaz hastaları yatırıyoruz. Durumunu inceliyoruz, tedavi ediyoruz, çoğunu ise taburcu ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Doç. Barut'un açıklamaları

Haber-Kamera:  Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(117 mb)

=============================================================

7)SAPANCA'DA EL SANATLARI FESTİVALİ

SAPANCA Belediyesi'nce düzenlenen Sapanca El Sanatları Festivali'nde birbirinden güzel el işleri sergilendi. Sapanca Belediyesi tarafından Kırkpınar'da düzenlenen El Sanatları Festivali'nin açılışı yapıldı. Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde stantlar ziyaret edildi. Festivalde Sakarya, Kocaeli, Ankara, İstanbul, Bursa, Muğla ve Bolu'dan 135 katılımcının stantları yer aldı. Çanta ve cüzdan tasarımı, ebru, çini, cam, keçe, seramik, dikiş-nakış, resim, tel kırma, filografi ve iğne oyası gibi çeşitli el sanatları ürünleri sergilendi. Festivalde Ekin Uzunlar sahne alırken, Ali Ada, Aydın Yılmazer ve yüzlerce kişi horon tepti.

Aydın Yılmazer yaptığı konuşmada belediye olarak eğitim ve kültür faaliyetlerine önem verdiklerini belirtti.

Görüntü Dökümü

-------------------

Açılıştan görüntü

Stantların gezilmesi

Başkanın konuşması

Konserden görüntü

İsa ÇİÇEK/SAPANCA(Sakarya), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Tarsus Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title