Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)YAYLADAĞI'NDAKİ CANLI BOMBADAN 5 KİLO 250 GRAM TNT ÇIKTIHATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde yakalanan canlı bombanın üzerinde 5 kilo 250 gram TNT çıktığı açıklandı.

1)YAYLADAĞI'NDAKİ CANLI BOMBADAN 5 KİLO 250 GRAM TNT ÇIKTI

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde yakalanan canlı bombanın üzerinde 5 kilo 250 gram TNT çıktığı açıklandı.Güveççi Mahallesi'nde dün yakalanan Suriyeli canlı bombayla ilgili  Hatay Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yayladağı İlçesi Güveççi Mahallesi yakınlarından sınırı illegal yoldan geçmeye çalışan şahıslar olduğu tespit  edilmesi üzerine ekiplerin harekete geçtiği belirtilen açıklama şu bilgiler verildi:  "Kışlak Karakol Komutanlığı birimlerinin bölgeye intikal etmesiyle Suriye uyruklu K.A., taşıdığı sırt çantası ile birlikte yakalanmıştır. Yapılan aramada çanta içerisinde, 2 adet şampuan kutusu ve 3 adet deterjan torbasına konulmuş vaziyette 5 kilo 250 gram     TNT olduğu değerlendirilen madde, 20 metre uzunluğunda fitil, 9 adet fünye, ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülmektedir."

HATAY/DHA

===============================================

2)SARUHANLI' DA 4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, ilk olarak Manisa'nın Saruhanlı İlçesi merkezli ve 3.9 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı depremi, merkez üssü Şehzadeler İlçesi ve 4.2 büyüklüğünde olarak revize etti. Ayrıca ilk sarsıntıdan sonra Manisa'da 2'si Şehzadeler ilçesinde biri Akhisar'da olmak üzere 3.0, 2.3 ve 2.0 büyüklüğünde 3 deprem daha oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Ayrıca AFAD da daha önce Saruhanlı olarak açıkladığı depremin merkez üssünü Şehzadeler ilçesi olarak düzeltti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kentten sokaktan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: İlker KILIÇARSLAN / MANİSA,

===============================================

3)BARTIN'DA HORTUM

BARTIN'ın Kurucaşile İlçesi'nde denizde oluşan hortum cep telefonu ile görüntülendi.

İlçede bu sabah yağmurla birlikte şiddetli rüzgar etkili oldu. Yağmur ve rüzgarla birlikte denizde hortum oluştu. Kıyıdan açıkta görülen hortum, vatandaşlar tarafından cep telefon7u ile görüntülendi. İlçede kısa süreli paniğe yol açan hortum, deniz üzerinde yaklaşık 5 dakika etkili olduktan sonra kayboldu.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

-Hortum cep telefonu görüntüleri

Dosya adı: brt_hortum

Süre: 50 sn. Boyut: 802 KB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

==============================================

4)SERİNLEMEK İÇİN GİRDİĞİ GÖLETTE BOĞULDU

TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'nde serinlemek için gölete giren 18 yaşındaki Önder Karayel, boğularak can verdi. Murat İlçesi'ne bağlı Hanoğlu Mahallesi'nde Önder Karayel, sıcak havada serinlemek için gölete girdi. Bir süre sonra suda Karayel'in kaybolduğu görenler, jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri ve Tekirdağ Deniz Polisi dalgıçları yaklaşık 2 saatlik arama çalışmasının ardından gencin cansız bedenine ulaştı. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Karayel'in cesedi, Muratlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Göletteki arama çalışmaları sırasında Önder Karayel'in babası Ahmet Karayel, sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Hanoğlu göleti

-Jandarma ekipleri

-Çevredeki kalabalık

-Görenlerin olayı anlatması

-Dalgıçların suya girmesi

-Cesedin çıkarılması

-Babasının sinir krizi geçirmesi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Emre BAŞTUHAN/MURATLI (Tekirdağ), -

======================================================

5)PARKLARDA F-4 SAVAŞ UÇAKLARI SERGİLENİYOR

GAZİANTEP'teki Şahinbey ve Yeşilvadi parklarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterden düşürdüğü F-4 tipi 2 savaş uçağı sergileniyor. Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi, envanterden çıkarılan iki F-4 tipi savaş uçağını vatandaşlara sergilemek için 3 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nden talepte bulundu. Talebin TSK tarafından olumlu karşılanması envanterden düşürülen ve 'Şehit Şahinbey' ile 'Şehit Karayılan' isimleri verilen F-4 tipi savaş uçakları, Şahinbey ve Yeşilvadi parklarında sergileniyor. 5 ay önce sergilemeye başlayan savaş uçaklarına yoğun ilgi gösterilen vatandaşlar, uçakların bilgilerinin yer aldığı tabelayı okuduktan sonra uçaklar ile hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, parkların ziyaretçi sayılarını arttırmak girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 3 yıl önce müracaatta bulunduk. Biz, 'Bu parklarımızda sergilenmek üzere savaş uçaklarından talep ediyoruz' dedik. Onlar da bizi sıraya koydular. Yaklaşık 2,5 yıl sonra bize sıra geldi. Bize ayrılan iki savaş uçağının bakımı onarımı, boyası yeniden yapıldı. Uçaklarımızın ismi 'Şehit Şahinbey' ve 'Şehit Karayılan'dır. Bu şehitlerimiz, Gaziantep düşman işgalinden kurtuluşunda büyük bir fedakarlık gösterdi. Bizler asker bir milletiz, Silaha karşı bizim ayrı bir ilgimiz var. Bu savaş uçakları sayesinde çok fazla ziyaretçi alıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Parklarda sergilenen uçaklar

Uçaklar ile selfi çektiren vatandaşlar

Mehmet Tahmazoğlu ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 381 MB

================================================

6)YARALI KAPLUMBAĞA İÇİN SEFERBERLİK

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde yaralı bulunan caretta caretta türü deniz kaplumbağası, AKUT Bodrum ekibi ve Milas birimince deniz kıyısından alınıp tedavisi için yetkililere teslim edildi.

Milas'ın Kıyıkışlacık Mevkii'nde tatil yapan bir vatandaştan gelen ihbarı değerlendiren AKUT Bodrum ekibi, başından yaralanmış halde kıyıya vuran deniz kaplumbağasını kurtardı. AKUT ekibi, caretta caretta türü deniz kaplumbağasını daha sonra Ortaca İlçesi'ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki (DEKAMER) yetkililere teslim etti. Yaklaşık 20 kilo ağırlığındaki deniz kaplumbağası tedaviye alındı.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, deniz kaplumbağalarının özellikle deniz trafiğinin yoğun olduğu bu aylarda ciddi yaralanmalara maruz kaldığını belirterek, "Kıyıkışlacık mevkiinde kurtardığımız kaplumbağanın kasıtlı olarak yaralandığına dair belirtiler bulundu. Hayvanı bulduğumuzda başında iki tane çok ciddi yara vardı. DEKAMER yetkililerine teslim ettik. Hayati tehlikesi devam ediyor" diye konuştu.

DEKAMER yetkilisi Şenol Menzek ise "Kafa travması olan deniz kaplumbağasının tedavisi yaklaşık bir yıl kadar sürecek. Daha sonra denize salınacak. Bu arada, deniz kaplumbağalarının üreme mevsimi devam ettiğinden, özellikle tekneci ve balıkçıların, kıyıya yakın mesafelerde yüzen bu hayvanlar konusunda daha dikkatli ve hassas davranmasını bekliyoruz. Öte yandan deniz kaplumbağalarına yiyecek verilmemesi ve özellikle de üzerlerinde yüzülmemesi gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Görüntü- AKUT kamerası)

Caretta'nın bulunması denizden alınmasi araca konulması ve teslim edilmesi

(Haber: Yaşar ANTER- Kamera: MİLAS (Muğla),

================================================

7)YAVRU KEDİ KENDİSİNİ KURTARAN MUHTARI SIRDI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde bir evde mahsur kaldıktan 8 saat sonra kurtarılan yavru kedi,kendisini kurtaran vatandaşın parmaklarını ısırdı.  Derik İlçesi'nin Kale Mahalle Muhtarı Ramazan Dursun, evinin alt katındaki bölümde bir kedinin sıkıştığını fark etmesi üzerine olayı belediye ekiplerini bildirdi. İhbar üzerine Derik Belediyesi itfaiye ekipleri, muhtarın evine gelerek kediyi kurtarma çalışması başlattı. Uzun süren kurtarma çalışmaları sonuç vermeyince itfaiye erleri mermer zemini kırmak zorunda kaldı. 8 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından yavru kedi sıkıştığı yerde kurtarıldı. Yavru kedi kurtarıldıktan sonra kendisini açık havaya çıkarmak isteyen Muhtar Ramazan Dursun'un iki parmağını ısırdı. Parmağı ısırılan muhtar daha sonra kediyi yıkayarak, yemesi için bir kase yoğurt verdi. Kedinin kurtarılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu anlatan muhtar Dursun, kurtarma çalışmasını yapan Derik Belediyesi ekiplerini teşekkür etti. Daha sonra Derik Devlet Hastanesi'ne giden Muhtar Ramazan Dursun, kedinin ısırmasından dolayı kuduz aşısı yaptıracağını söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kedinin sıkıştığı yer

-Kedinın kurtarılma çalışmaları

-Muhtarın ısırılması

-Muhtar'ın konuşması

-Kurtarılan yavru kedinin yıkanması ve yoğut yemesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), -

====================================================

8)2760 RAKIMDA PEDAL ÇEVİRDİLER

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde macera tutkunu 3 arkadaş 7 kilometre sırtlarında taşıdıkları bisikletleriyle 2760 rakımlı Eren Dağı'nın zirvesine çıkarak pedal çevirdi.Doğa sporları üzerine birçok farklı aktivitenin Kemer'e kazandırılmasında önemli rol oynayan Ömer Nizam., bu hafta sonu arkadaşları Osman Minta ve Sadık Umut Sunay ile birlikte Toros Dağları'nın merkezi Beydağlarının uzantısı 2760 rakımlı Eren Dağı zirvesine bisikletle çıktı.

Macera tutkunu arkadaşlar 1900 rakımlı Beydağı Yaylası'ndan bisikletlerini sırtlarına alarak dağa tırmanışa başladı.   Yaklaşık 3.5 saat ve 7 kilometrelik tırmanışın sonunda Eren Dağı zirvesine ulaşan 3 arkadaş, zirvede pedal çevirdi. Daha sonra ekip kayalık ve dik yamaçlardaki zorlu patikalardan inişe geçerek İmecik Yaylası'nda sürüşlerini sona erdirdi.

Ömer Nizam, "Beydağları bölgesi doğa sporları için inanılmaz fırsatlar barındırıyor. Ekip olarak her hafta sonu bölgemizde farklı aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu hafta sonu da uzun zamandır hayalini kurduğum Antalya'nın çatısı olarak bilinen ata topraklarım Beydağlarının zirvesinde pedal çevirmek ve dağdan aşağı sürme fikrini arkadaşlarım ile birlikte gerçekleştirdik" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Zirveye bisikletler sırtlarında taşımalar

Zirvede bisikletin havası inen bisikletlilerle konuşma

Dağların detayı

Zirveden iniş

Bisiklet sürücüsünün kafasındaki kameradan iniş

04: 12 dakika ve 134 MB

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

====================================================

9)BUZLU BİCİ BİCİ SERİNLETİYOR

ADANA'da çöl sıcaklarından bunalan vatandaşlar, geceleri kentin yöresel buzlu tatlısı olan bici bici yiyerek serinlemeye çalışıyor.

Gölgede 40 derece olan sıcaklar Adana'da nemle birlikte 45 derece olarak hissediliyor, geceleri dahi sıcaklık 30 derece civarında seyrediyor. Sıcaktan bunalan Adanalılar ise serinlemek için yöresel buzlu bici bici tezgahlarına akın ediyor. Özellikle geceleri bici bici tezgahları dolup taşıyor. Bici bici, cam kaselerin içinde, küp küp doğranmış muhhallebi gibi pişmiş nişastanın üzerine rendelenmiş buz, pudra şekeri, kırmızı gıda boyalı ve kokulu şurup dökülüp isteğe bağlı olarak muz, çilek ve kivi gibi meyve parçacıklarıyla servis ediliyor. Bici bicinin suyunu pipet yardımıyla içip kaşıkla buz ve meyvelerini tüketenler, "Bici bici hem çok lezzetli hem çok serinletici. Bu yüzden tercih ediyoruz" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi Güney Kıyıboyu Caddesi üzerinde 10 yıldır bici bici satan 60 yaşındaki Recep İçigen de  nisan ayında sezonun açıldığını ancak, son bir kaç gündür aşırı sıcak hava nedeniyle satışlarının oldukça arttığını söyledi. Ekim ayına kadar satış yaptığını belirten İçigen, bici bici yapımında kullanılan malzemenin kalitesi ve hijyenin önemli olduğunu söyledi.

Yetişkinlerin kaşıkla yediği bici biciyi çocuklar ise pipetle tüketmeyi seviyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bici yiyenlerden genel ve detay görüntüler

Termometrenin görüntüsü

Bicinin yapılışından görüntüler

Bicinin servis edilmesi

Bicibici yiyen vatandaşlar ile röp.

Bicibici yiyen çocuğun görüntüsü

Bicici Recep İçigen ile röp.

Bici yiyenlerden genel görüntü

SÜRE: 03'03"    BOYUT: 186 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Yayladağı Şahinbey Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title