Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ŞEHİT KORUCU, TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SİİRT'in Eruh İlçesi Bilgiili Köyü kırsalında dün akşam devriye gezen güvenlik korucularına, teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Vali Mustafa Tutulmaz, MHP Milletvekili Oktay Vural, daire müdürleri, askeri yetkililer, şehit korucunun yakınları ve silah arkadaşları katıldı. Şehit güvenlik korucusu Dündar'ın naaşının katafalka konulmasıyla başlayan tören, şehit özgeçmişi ile duaların okunmasıyla devam etti.

Sinir krizi geçirirek gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınlarını, askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Daha sonra şehit güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Eruh İlçesi'ne bağlı Çizmeli Köyü'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Cenazenin alana getirilmesi

-Protokol üyeleri

-Törene katılan şehit yakınları

-Özgeçmiş ve duaların okunması

-Şehit naaşının ambulansa taşınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU/SİİRT, -

=================================================

2)YALOVA'DA ESKİ AK PARTİLİ VEKİL FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

YALOVA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı  belirlenen  AK Parti Yalova eski Milletvekili Şükrü Önder gözaltına alındı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı bildirilen 2002-2007 yıllarında Yalova Milletvekilliği yapan Şükrü Önder'i gözaltına aldığı belirtildi.

Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nın internet sayfasında yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Giresun, Siirt, Kütahya ve Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü ile 2002-2007 yıllarında Yalova milletvekilliği yapmış emekli  1. Sınıf Emniyet Müdürü Şükrü Önder, örgüt içi şifreli haberleşme programı  ByLock'u kullandığının tespit edilmesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün saat 10.00 sıralarında gözaltına alınmıştır.ö

Şükrü Önder, daha önce de Yalova Kent Konseyi Başkanlığı'nı yürütmüştü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şükrü Önder'in görüntüsü (ARŞİV)

-Yalova Adliyesinin görüntüsü

-Emniyet Müdürlüğü görüntüsü

YALOVA, -

======================================================

EDREMİT'TE BAYRAM YOĞUNLUĞU

3)OTELLERDEKİ DOLULUK YÜZDE 90'I GEÇTİ

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde yaz sezonu yoğunluğuna Bayram tatili için bölgeyi seçenler de eklenince, kentteki otellerin doluluk oranı yüzde 90'ı geçti. Otelciler, bölgenin 12 ay turizme açık bir yer olduğunu, termal ve sağlık turizminde de Edremit'in ön plana çıkmaya başladığı belirtti. Son yıllarda yerli turizmde dikkat çeken kentlerden Edremit'te, Ramazan Bayramı tatili için otellerin doluluk oranı yüzde 90'ı geçti. Bayram tatili sonrası için de beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen turizmciler, bölgeye gelecek olanlara rezervasyon yaptırmaları uyarısında bulundu.

"DOLULUK ORANI YÜZDE 90"

Edremit Kahveciler, Gazinocular ve Oteller Odası Başkanı Mustafa Aydoğan, Edremit'te okulların kapanmasıyla birlikte turizm hareketliliğinin başladığını vurguladı. Ramazan bayramıyla birlikte doluluk oranının zirveye ulaştığını belirten Aydoğan, "Doluluk oranları yüzde 90'ı buldu. İnşallah bu sene yaz sezonu da dolu dolu geçecek. Bütün esnafımızın beklentisi bu yönde. Yalnız, Edremit Körfezi genel olarak yerli turizme hitap ettiği için sokulların açılmasıyla birlikte düşmekte. Potansiyelin büyük kısmı buna bağlı olduğu için yüzde 70-80'lerde bir azalma oluyor. Edremit'te hala tam olarak keşfedilmemiş termal ve sağlık turizmi var. Doğası, denizi, havasıyla 12 ay turizme açık bir bölge. Özellikle kaliteli oksijeni ve havası ile astım hastaları için körfez bulunmaz bir nimettir. Burada sağlıklarına da kavuşacaklardır" dedi.

"ERKEN REZERVASYON YAPTIRIN"

Edremit Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz ise 144 bin nüfuslu Edremit'in yaz dönemi nüfusunun 1 milyona ulaştığını hatırlattı. Bayram sonrasında bölgede yoğunluğun süreceği yönünde beklentilerinin olduğunu kaydeden Yavuz, "Bayramlarda zirveye ulaşan doluluk oranı, İki bayram arasında da sürecek. Gelen taleplerden bunu anlıyoruz. Yazlıkçılar büyük bir oranda bölgemize gelmeye başladı. 144 bin olan Edremit'in nüfusu yazın 1 milyona ulaşıyor" dedi.

"TURİZM 12 AY SÜRMEYE MÜSAİT"

Altyapı sorunlarının çözüldüğünün altını çizen Yavuz, "Bölgemiz deniz turizminin yanı sıra termal ve sağlık turizmi içinde önemli bir yer. Sahillerimizde 22 mavi bayrağımız var. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'den bölgemizi tercih eden misafirlerimiz ağırlıkta. 50 bin civarı olan otel kapasitesi de bayram Ramazan Bayramı için büyük ölçüde doldu. Bayram tatili için bölgemize geleceklere rezervasyon yaptırmalarını öneriyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------:

Sahillerden görüntü

Mustafa Aydoğan röp

Yahya yavuz röp

Tatilci röp

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

==================================================

4)BEYAZ CENNETTE RAMAZAN BEREKETİ

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Denizli'nin dünyaca ünlü turizm bölgesi Pamukkale'deki turizmciler, geçen yılki olumsuzluklar nedeniyle yaşanan yüzde 45'lik kayba karşın bu yıldan umutlu olduklarını belirtti. Yılın ilk üç aylık diliminde ziyaretçi sayısında yüzde 35'lik bir artışın yaşandığı, bayram tatili için yapılan rezervasyonlarla birlikte otellerdeki doluluk oranı yüzde 80'e ulaştığı belirtildi.

Beyaz cennet olarak bilinen Pamukkale'de, geçen yıl turizm adına yaşanan olumsuz sezonun ardından bu yıl umut veriyor. Beyaz cennette geçen yıla oranla Rus turist sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken, şifalı sıcak su ve termal kaynakları sebebiyle bölge; Kore, Çin, Malezya, Tayvan gibi ülkelerden gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Pamukkale'ye girişlerde geçtiğimiz yıla oranla 2017 yılının ilk üç ayında 35'lik artış yaşandı. Ramazan Bayramı tatili için yapılan rezervasyonlarla birlikte otellerdeki doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı.

TURİZMCİ 2017 YILINDAN UMUTLU

Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTURAD) Başkanı Gazi Murat Şen, geçen yıl turizm adına kötü bir sezon geçirdiklerini bir yıldan umutlu olduklarını söyledi. Yaz sezonunda Rus turistlerin Pamukkale'ye yoğun ilgi göstermesini beklediklerini ifade eden Şen, "Elimize gelen rakamlardan turist sayısının arttığını görüyoruz. Özellikle Rus turistlerin yoğun bir şekilde Türkiye'ye ilgi gösteriyor. Bu ilgiden dolayı da yaklaşık 5 milyon civarında Rus misafiri ülkemizde ağırlayacağız. Ülkemize gelen bu misafirlerin bir bölümü, Pamukkale'yi ziyaret edecek. Pamukkale Rus turistlerden yoğun ilgi görecek. Bunun dışında Uzak doğudan gelen misafirlerimiz de özellikle Pamukkale ve bölgemize yoğun ilgi gösteriyor. Japon, Kore, Çin, Tayvan ve Malezya gibi ülkelerden gelen misafirlerimiz de bölgemizi ziyaret ediyor. Kış aylarında da Avrupalı turistlerin bölgemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Bölgemize yerli turistlerde ilgi göstermekte, Pamukkale ve Denizli için 2017 sezonu iyi geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

"ÖREN YERLERİ BELİRLİ GÜNLERDE ÜCRETSİZ OLSUN"

Dernek olarak Pamukkale ve diğer ören yerlerine girişlerin belirli gün veya tarihlerde ücretsiz yapılması için yetkili yerlere dosya sunduklarını söyleyen Şen, böyle bir uygulamanın gelecek nesillere doğal ve kültürel hazinelerin daha iyi tanıtılması ve ören yerlerinin hareketlilik kazanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Yurtdışında bu ve buna benzer çeşitli uygulamaların yapıldığını vurgulayan Şen, "Fransa'da Louvre Müzesi yılın belli dönemlerinde, ayın ilk pazar günü ücretsizdir. İngiltere'deki British Müzesi, ABD ve İtalya'daki ören yerleri ile müzelere belli dönemlerde ücretsiz olarak girilebiliyor. Ülkemizde de bu uygulamanın yapılması çok iyi olur. Hem turizmcilere hem de esnaflara katkı sağlar. Bakanlar kurulundan bu bayramda, köprü ve otobanların ücretsiz yapılmasına ören yerlerinin de ilave edilmesiyle vatandaşların bu bölgeye girişinin sağlanmasını istiyoruz. Kurul umarım bu bayramda bize bu müjdeyi verir" diye konuştu.

DOLULUK ORANI SEVİNDİRDİ

Ramazan Bayramı öncesinde beyaz cennet Pamukkale'de doluluk oranlarının yüzde 80'e yaklaştığını belirten Şen, "Otellerde Denizli ve Pamukkale olarak bir yoğunluk yaşıyoruz ama vatandaşlarımız kış mevsiminden yeni çıktığımız için sahil bölgelerine daha fazla yoğunluk gösteriyor. Büyük metropollerden sahil bölgelerine geçerken vatandaşlarımızın bir günde Pamukkale'yi ziyaret ederek UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan, beyaz cenneti ziyaret ettiklerini görüyoruz. Vatandaşlar tatil süresince hem deniz kum güneşi, hem de termal özelliklerinden dolayı Pamukkale'yi, kültürel özelliklerinden dolayı da Hiarapolisi ziyaret ederek buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------:

Pamukkale'den genel ve detay görüntüler

Travertenlerden görüntü

Yerli ve yabancı turistlerden detay

Travertenlerdeki suya giren turistlerden detay

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen rop.

Haber- Kamera: Deniz TOKAT- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=====================================================

5)BANDIRMA İDO İSKELESİNDE KÖPEKLİ ARAMA

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde polis, bayram öncesi asayiş uygulamalarına hız verdi. Bandırma- İstanbul arası hizmet veren İDO feribotu girişinde polis, 'Helyus' adlı eğitimli köpekle arama yaptı.

Bandırma-İstanbul arası hizmet veren İDO feribotu girişinde 20 polis memuru ile Belçika malinois cinsi 2 yaşındaki 'Helyus' adlı detektör köpeğin katıldığı uygulamada, İstanbul'a giden araçlar tek tek arandı ve çok sayıda kişinin GBT sorgusu yapıldı.Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç'ın koordinesinde yapılan uygulamada KOM, TEM, trafik, asayiş ve çevik kuvvet ekipleri hazır bulundu. Araçlar ve GBT sorgusu yapılan kişiler temiz çıkarken, uygulamaların bayram öncesi ve sonrası artarak devam edeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------:

İDO İSKELESİNDE ARAÇLAR

ÇEVREDE ÖNLEM ALAN POLİSLER

KÖPEKLİ ARAMA

DETAYLAR

BOYUT 124 MB

SÜRE 01.53 DAKİKA

Erdem ÖZCAN- Tufan DALGIÇ / BANDIRMA(Balıkesir), (DHA ) -

=======================================================

6)ERDOĞAN'A 99'LU OSMANLI SIKMA KEHRİBAR TESPİH YAPTI

Erdoğan'a 99'lu Osmanlı sıkma kehribar tespih yaptı

ADANA'da el sanatları ve tespih ustası Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Cumali İnanç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Osmanlı sıkma kehribar tespih yaptı.

Atölyesinde özel tasarım yatığı tespihlere koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiği el sanatları ve tespih ustası Cumali İnanç, 20 yıldır tespih yaptığını söyledi. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel 99'lu tespih yaptığını belirten Cumali İnanç, "Cumhurbaşkanımıza özel olarak yaptığım Osmanlı sıkma kehribar 99'lu tespihe değer biçemem. Kıymetli malzemelerden yaptım, benim için çok kıymetli. Cumhurbaşkanımızın elinde değer bulsun isterim. En kısa zamanda Külliye'ye gidip teslim edeceğim" dedi.İnanç, en güzel tespihi Türklerin çektiğini ve bu yüzden de en güzel tespihi de Türk ustaların yaptığını kaydetti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Cumali İnaç'ın Cumhurbaşkanına yaptığı tesbihi göstermesi

Devlet el işleme ve tesbih sanatçısı Cumali İnanç ile röportaj

Yaptığı tesbih ve ağaç fosillerinden görüntü

Mezatçı Davut Öztürk ile röportaj

Cumali İnanç resimli özel tesbih yaparken ve çalışmalarından detay

Davut Öztürk'ün Sosyal ortamda canlı müzayedesi tesbih satışı

SÜRE: 10'16"  BOYUT: 618 MB

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN(ADANA),

========================================================

7)KADİR GECESİ CAMİLER DOLDU

BURDUR'da vatandaş Kadir Gecesi dolayısıyla camileri doldurdu. Camide yer bulamayanlar dışarıda namaz kılıp, dua etti.

Burdur Ulu Camii'nde teravih namazı sonrası Kadir Gecesi programı düzenlendi. Namaz öncesi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay tarafından vaaz verildi. Namaz sonrası ise mevlidi şerif okundu. Kuran ve ilahi okunmasının ardından tespih namazı kılındı ve Peygamberimizin Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı. Sakalı Şerif'i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Taşdemir Camii'nde de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Ulu Cami dışında ise vatandaşa lokma ve süt ikram edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Vaazdan

Namazdan

Süt ve lokma dağıtımı

Sakalı şerif ziyaretinden

Detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===============================================================

8)VALİ KARALOĞLU'NDAN FİNİKE ZİYARETİ

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Finike'de devam eden yatırımları inceledi ve Kadir Gecesi yemeğine katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve beraberindekilerle Finike'de inşaatı devam eden yatırımları inceledi. Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ve diğer protokol tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, programının ilk durağında Finike Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.Kaymakam Bahattin Arslanköylü, Vali Karaloğlu'na ilçede hizmete ilişkin çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Vali Karaloğlu daha sonra 2 ay sonra tamamlanması hedeflenen adliye binasını inceledi. Çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkilisinden bilgi alan Karaloğlu, zemin ve bina izolasyonunun önemli olduğunu ve titiz davranılması gerektiğini hatırlattı. Hükümet Konağı inşaatını da gezen Karaloğlu, 2018 yılı ilk 3 ayında teslimi planlanan 125 yataklı hastane inşaatını da gezdi.

Erişkin, yeni doğan yoğun bakım, palyatif bakım ünitesi, 4 ameliyathanesi bulunan Finike Devlet Hastanesi'nin bölge için önemli sağlık hizmeti olduğunu belirten Vali Karaloğlu, İmam Hatip Lisesi, gençlik evi, Yalnız Mahallesi'nde yapımı devam eden Kapıçay Baraj şantiyesi ile limanda yapımına başlanan deniz manzaralı cami inşaatını inceledi.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Finike Kaymakamlığı arkasındaki sahilde düzenlenen Kadir Gecesi yemeğine katıldı. Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yaklaşık 6 bin kişi de yemekte yer aldı.

Yemek duasının ardından konuşan Vali Karaloğlu, vatandaşla birlikte iftar sofrasını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ramazanı bir vesile kılarak her akşam iftar sofralarında farklı kesimlerle farklı vatandaşla buluşmaya çalıştıklarını belirten Karaloğlu, şunları söyledi:

"Hem ilçelerimizi geziyoruz. Hem iftar soflarını paylaşıyoruz. Hem de ilçelerimizde kamu eliyle yürütülen yatırımları çalışma arkadaşlarımızla gezip değerlendiriyoruz. Finike ziyaretimizde de devam eden hastane inşaatımız, adliyemiz, hükümet konağımız, barajımız, sulama tesislerimiz, imam hatip lisemiz, öğrenci yurdu, cami inşaatlarımızı gezdik ve sorunları yerinde inceledik. Bu ziyaretlerde şunu gördük. Finike ve batı Antalya'da, bugüne kadar görmediği bir kamu hizmeti yatırımı var. Bundan önceki cumhuriyet döneminde yapılmış bütün yatırımlara denk yatırımlarımız var. Bunlar tamamlandığında Finike ve batı Antalya geçmişinden çok daha iyi olacak."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Ramazan ayı dolayısıyla bir arada olmaktan huzur ve mutluluk duyduklarını aktarırken, ilçeye yapılan yatırımlardan bahsetti. İlçede devam eden toplam 172 milyon liralık yatırım olduğunu kaydeden Türel, "Finike'mize vermiş olduğumuz sözleri tutmanın huzuru içerisindeyiz. Birkaç yıl önce geldiğimde adliye ve hastane binası konuşuluyordu. Bu projeler hayal diyenler bir vicdan muhasebesi yaparlar mı? Biz sizin için çalışıyoruz. Belediye olarak yaptıklarımız ortada. Finike'de yaptığımız öğrenci yurdumuz 5 yıldızlı otel niteliğinde ve inşallah kısa süre sonra açılışını yapacağız. Sahilkent hal projemizi sezona yetiştirmek için çalışıyoruz. Finike'nin en büyük hayaliydi, gerçekleşiyor. Mezbaha projemizi hizmete açtık. Hem Finike hem Kumluca'ya hijyenik ve modern mezbaha olarak hizmet verecek. Yalnız Mahallesi'nde soğuk hava deposu yapıyoruz 3 bin ton kapasiteli. Finike'nin siluetini değiştirecek caminin inşaat çalışmaları başladı. Eroğlu Nuri Hazretleri ismiyle bu camiyi taçlandıracağız. Kadınlar Plajı seneye hizmet verecek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Vali Karaloğlu'nun programından detaylar

kadir gecesi yemeğinden

Haber- Kamera: Suat SÖĞÜT/FİNİKE(Antalya),

===================================================

9)KARİKATÜRLERE TURİSTLER DE HAYRAN KALDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül kazanan karikatürler, Milta Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi ve kapanış töreni sırasında da Bodrum Işıl Club'ta sergilendi. Karikatürler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kapanış töreni Bodrum Işıl Club'ta yapıldı. Törende yarışmada ilk üç dereceye giren, özel ve başarı ödüllerini alan 16 karikatür de bir günlüğüne sergilendi. Tatil köyünde bulunan Hollandalı ve Belçikalı turistler dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve derece alan eserleri hayranlıkla izledi. Törene katılan Doğan Holding. A.Ş. Onursal Başkanı Aydın Doğan jüri üyeleri ve karikatür sevenlerle sohbet etti. Doğan Holding A.Ş. Onursal Başkanı Aydın Doğan, Jüri Başkanı Tan Oral'a, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise jüri üyeleri Ercan Akyol, Latif Demirci, Piyale Madra, Rudy Gheysens (Belçika), Mohsen Nouri Najafi (İran), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Joel Pett (ABD), Cristina Sampaio'ya (Portekiz) plaket vererek teşekkür etti.

GÜÇLÜ KIZLAR GÜÇLÜ YARINLAR KATEGORİSİ DEVAM EDECEK

Dünyanın birçok ülkesinden jüri üyeleri bulunduğunu ifade eden Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, 1 yıl içerisinde yarışmaya yaklaşık 3 bin eser geldiğini belirterek, "Jüri üyelerimiz bunları çok iyi değerlendirerek eleme yapıyorlar. 250 esere indiğinde ise uluslararası jürimiz onları burada Bodrum'da değerlendiriyor. Son iki yılda ise kız çocuklarının eğitimi ve güçlenmesinin önemi ile ilgili Aydın Doğan Vakfı olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl da bu kategoriyi İstanbul'dan bir sanatçımızın kazanmış olması bizleri memnun etti. Bu nedenle önümüzde yıl da kız çocuklarımızın geleceği için Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar kategorisi düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Tören Doğan, Fetvacı ve jüri üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Yarışmada ödül kazanan karikatürler 27 Haziran 2017 tarihine kadar Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi'nde sergilenmeye devam edecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Candan Fetvacı'nın konuşmasından görüntü,

-Candan Fetvacı plaketleri verirken görüntü,

-Aydın Doğan plaket verirken görüntü,

-Toplu fotoğraf çekiminden görüntü,

-Turistler karikatürleri izlerken görüntü.

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

================================================

10)DÜNYANIN EN KALİTELİ BALIĞI TÜRKİYE'DEN ÇIKTI

ITQI (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından bu yıl 13. kez yapılan ve toplamda Michelin yıldızlı dünyaca ünlü 130 şef ile sömeliyenin jüri üyeliği yaptığı yarışmada SÜRSAN'ın ürettiği Levrek balığı, dünyanın en kaliteli balığı seçildi.

Belçika'nın Brüksel kentinde ITQI (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından 13. Kez düzenlenen tadım oturumuna 120'den fazla ülke, 2000'in üzerinde ürünle yarıştı. Yarışmaya katılan SÜRSAN, ürettiği Levrek balığı ile dünyanın en iyisi seçildi.  Michelin yıldızlı dünyaca ünlü 130 şef ve sömeliyenin jüri üyesi olarak yer aldığı oturumda, SÜRSAN'ın Levrek balığı, yüzde 90'ın üzerinde puan almayı başardı. SÜRSAN bu oturumda 3 yıldız almaya da hak kazandı.

"Kalite bizim için çok önemli"

Elde edilen başarılarla Türkiye'nin balık üretiminde dünyada söz sahibi olduğunu vurgulayan SÜRSAN Su Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Atalay, "Kalite bizim için çok önemli. Önemli olan bu başarıyı devam ettirmek. Biz ürünlerimizin kalitesine güveniyorduk ve bu da tescillendi. Amacımız bundan sonra da ürünlerimizin kalitesini aynı şekilde devam ettirmek" şeklinde konuştu.

LAR

DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Pamukkale Finike Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title