Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ŞEHİT YÜZBAŞI ÜÇÖZ, TÖRENLE UĞURLANDIHAKKARİ- Çukurca karayolunda askeri konvoyun Van'a gelişi sırasında PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz için Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi.

1)ŞEHİT YÜZBAŞI ÜÇÖZ, TÖRENLE UĞURLANDI

HAKKARİ- Çukurca karayolunda askeri konvoyun Van'a gelişi sırasında Pkk'lı teröristlerin roketli saldırısında şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz için Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından  Şehit Yüzbaşı Üçöz, memleketine uğurlandı. Çukurca'dan yola çıkan askeri konvoy, dün akşam saat 23.30 sıralarında Hakkari-Çukurca karayolundaki Oğul Köyü yakınlarına geldiği sırada Pkk'lı teröristler roketatarlı saldırıda bulundu. Yapılan saldırıda Kayseri'den geçici görevle Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na gelen Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Yaralı askerlerin Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürerken, Şehit Yüzbaşı Üzöz için bugün Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi.

Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Belediye Vaşkan Vekili Cüneyit Epçim, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pekiş, kurum amirleri ile polis ve askeri yetkililer katıldı. Şehit Yüzbaşı Üçöz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bunulup, özgeçmişi okundu. Yapılan duaların ardından evli olan Şehit Yüzbaşı Üçöz, memleketi Ankara'ya gönderilmek üzere helikopterle Van'a uğurlandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Şehit Yüzbaşı yı uğurlama töreninden görüntüler geçildi

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

=========================================================

2)KAYSERİ DE ŞARAMPOLE DEVRİLEN YOLCU OTOBÜSÜ YANARAK KÜL OLDU; 8 YARALI

Sivas' tan Kayseri' ye seyretmekte olan yolcu otobüsü Lalebeli mevkiinde  sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek şarampole yuvarlandı.Kaza sonrası otobüs  alev  alıp yanarken  alevlerden  8 yolcunun yaralandığı bildirildi

Görüntü Dökümü

-------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Otobüsün yanmasından görüntü

-Çıkan siyah dumanlar

KAYSERİ /DHA)

==================================================

3)AĞRI VALİSİ IŞIN'DAN Pkk'YA: SİZ BİR AVUÇ ÇAPULCUSUNUZ

AĞRI Valisi Musa Işın, Diyadin ilçesinde şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar açtı ve terör örgütü Pkk'ya, "Siz kiminle mücadele ediyorsunuz. Siz kimsiniz? Siz bir avuç çapulcusunuz. Siz bu devletle baş edemezsiniz" dedi.

Diyadin'de düzenlenen iftar programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Musa Işın, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, Kaymakam Olgun Öner ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Ramazan nedeniyle şehit yakınları, gazi, dar gelirli, kimsesizler ve engellileri yalnız bırakmadıklarını ifade eden Vali Işın şunları söyledi:

"Bir vatanımız var canımız feda olsun. Bir ezanımız var canımız feda olsun. Bir bayrağımız var canımız feda olsun. Zaten biz bunları kaybedersek yaşayamayız. Vatanımız kutsaldır ve değerlidir, bizde bunu canımız pahasına koruyacağız. Bu haydutlara, eşkıya sürüsüne, teröristlere, alçaklara hiçbir şekilde aman vermeyeceğiz. Diyadin halkı terörden çok çekti biliyoruz. Geldiğimizden beri söylüyoruz. Pkk'nın, terörün ve onların yandaşlarının arkasından gitmeyin. Bu yol çıkmaz yoldur. İt sürüsüne kapılanların akıbeti uçurumdur, yok olmaktır. Siz kiminle mücadele ediyorsunuz. Siz kimsiniz? Siz bir avuç çapulcusunuz. Siz bu devletle baş edemezsiniz. PKK terör örgütünün başındaki baronlar, Kandil'de keyiflerini sürerken, onları kullanan Avrupalı uşaklar ve maşalar, sizi sahaya sürüyor."

Görüntü Dökümü

--------------------------- :

Vali Musa Işın'ın konuşması

İftar genel görüntü

Haber-Kamera: Oğuzhan HANÇER/ AĞRI,

Görüntüler, 'isin-diyadin' koduyla Link geçildi

5.5 DK/ 90 MB

==================================================

4)ANTİBİYOTİK YAZMAYAN DOKTOR DARP EDİLDİ

ŞANLIURFA'da  Yardımcı Aile Sağlık Merkezi Hekimi Doktor Yusuf Eryazgan, bir hastaya antibiyotik ilaç yazmadığı gerekçesiyle darp edildi. Şiddete uğrayan doktor Eryazgan şikayetçi olmak için gittiği jandarmada ise görevli bir uzman çavuşun 'pislik hekimler' sözünü sarf ederek kendisine hakarette bulunduğunu ileri sürüdü.  Olay, Şanlıurfa-Akçakale yolu üzerindeki Yardımcı Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre adı açıklanmayan bir hasta görevli doktor Hacı Yusuf Eryazgan'a antibiyotik yazmasını istedi. Ancak doktor Eryazgan, hastaya gelişi güzel antibiyotik yazılmadığını, belirli kontrollerde yazılacağını söylemesi üzerine hastası bu duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine önce sözlü sonrada fiziki olarak doktora şiddet uygulayan hasta merkezden ayrıldı. Doktor ise şikayetçi olmak üzere jandarmayı aradı. Hasta tarafından saldırıya uğradığını ancak 300 metre uzaklıktaki jandarma karakolundan ekiplerin sağlık merkezine 1 saat sonra geldiğini ifade eden doktor Eryazgan, şunları söyledi: "Hasta benden antibiyotik talebinde bulundu, ben de artık antibiyotik ilaçların belirli kontörlerden sonra yazılabileceğini belirttim. Bunun üzerine kişi bana hakaret ederek saldırdı. Bende bu durum üzerine şahıstan şikayetçi olmak için jandarmayı aradım. Daha önce 10 dakika içerisinde gelen jandarma o gün 1 saat içinde gelmediler. Bende bunun daha önce aile sağlık merkezinde yaşanan terhis muayeneleri ile ilgili olan bir sıkıntıdan kaynaklandığını düşündüm. Bu şekilde bir ifadem oldu. Karakola gittiğimde karakol komutanı ve jandarma uzman çavuşunun hekimlere hakaret eder tavırlarını gördüm. Hem dışarıda bekletmeleri hem de sen pislik yaptığın için, senin gibi doktorlar pislik yaptığı için biz bu hareketleri size yapıyoruz. Darp olayınıza gelmek zorunda değiliz dediler. Beni tahrik etmeye çalışıp, hadi bana saldır hadi erkeksen bana vur diye uzman çavuş tahrik etmeye çalıştı. Şanlıurfa'da doktorlar zaten çok zor şartlarda çalışıyor. Kanun ile mutlaka bir an önce düzeltilmesi ve Sağlık Bakanlığı'nın bu işe el atması gerekmekte. Yarın suç duyurusunda bulunacağım. Bugün normal ifadelerimizi verdik. Dava açılıyor. Kamu görevini kötüye kullanan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunacağızö şeklinde konuştu.

Yaşanan olay üzerine Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Doktor Hüseyin Güntürkün, olay anında meslektaşının can güvenliğinin sağlanmadığını belirterek, jandarmanın da Doktor Hacı Yusuf Eryazgan'a hakaret ettiğini ifade etti. Şanlıurfa'da her gün sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve saldırının yaşandığını kaydeden Güntürkün, "Caydırıcı önlemler alınmadığı ve şiddetin artmasının önüne geçilmediği sürece; Devletimizin hekimini koruduğu ve hekim haklarına saygı duyulduğu söylenemez. Hele ki bölge jandarma komutanı H.T'nin görevlerini hiçe sayıp fiziksel şiddet görmüş bir kamu çalışanını tehdidi ayrıca Jandarma Uzman Çavuş F.B'nin meslektaşımıza tahrik edici şekilde 'hadi dokunsana bana' söylemleri asla kabul edilemez. Hiçbir jandarma personelinin devletimizin hekimine 'pislik hekimler', 'işinizi yapmayıp sorun çıkarıyorsunuz', 'hastaların isteklerini neden yapmıyorsunuz', 'bizi ayağına çağırdın demek' gibi ifadeler kullanmaya hakkı yoktur. Hiçbir kimse hekimleri tehdit edemez. İlgili komutanın kanunla kendisine verilen görevi kişi ayrımı gözeterek sürdürmesi ve sorumluluklarını yerine getirmemesi ve aynı zamanda hekimlik değerini ayaklar altına alan tavrı nedeniyle görevinden el çektirilmesini talep ediyoruz. Vicdanlarda açılan yara ancak ilgili şahısların görevden alınması ile bir nebze de olsa sarılabilir.

15 gün iş görmez raporu alan doktor Yusuf Eryazgan'ın olayıyla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Dernek Başkanı Hüseyin Güntürkü  'nün konuşması

Şiddette uğrayan doktor Yusuf Eryazğan

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 82 MB

============================================================

5)MERSİN'DE DARBE GİRİŞİMİ DAVASI BAŞLADI

MERSİN'de Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PYD)  darbe girişimine ilişkin, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile tutuklu eski Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile 3'üncü sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 29 sanığın yargılanmasına başlandı. İddianamede, eski tuğamiralin randevu defterindeki 16-21 Temmuz 2016 tarihi arası sayfaların tümünün üzerinin çizildiği bilgisi yer aldı.

Darbe gecesi Vali Özdemir Çakacak ile kaymakamların gözaltına alınması emrini veren ve uzun süre teslim olmamak için direnen dönemin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral  Demirhan dahil asker, sivil memur ve polis 25'i tutuklu sanıklar hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, cebir ve şiddet kullanarak, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyan, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

4'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Haklarında 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 78'er yıl ağır hapis cezası istenen zanlılar adliye dışında ve içinde alınan yoğun güvenliğin ardından duruşma salonuna getirildi. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada önce iddianame okundu.

RANDEVULARINI İPTAL ETMİŞ

Başsavcı Vekili Ömer Güngör tarafından hazırlanan 462 sayfadan oluşan iddianamede  darbe girişimi gecesine ilişkin kamera kayıtları, telefon mesajları ve telsiz konuşmaları başta olmak üzere çok sayıda delile yer verilirken, darbe girişiminin Mersin'deki yöneticisi olarak gösterilen dönemin Garnizon Komutanı Demirhan'ın makamında bulunan bir evrakta, 16-21 Temmuz tarihlerindeki tüm randevu ve planlamalarının üzerini çizerek iptal ettiği belirtildi. Demirhan'ın, kendisine bağlı birlik komutanlarına darbe girişim gecesi, "Durum değişti, toplanma planı uygulanacak, personelin toplanması gerektiği" şeklinde emir vererek tüm personeli görev başına çektiği, lojmanından çıkarken nöbetçi askerlere, "Askerler, kapıya polis geldiği zaman almayacaksınız, gerekirse vuracaksınız" diyerek emir verdiği de iddianamede yer alıyor. Demirhan'ın darbe gecesinde makamına gelerek kendisine bağlılık mesajını ileten Müdür Dağdelen ile işbirliği yaparak, polis telsizinden sıkıyönetim ilanı yapmaya çalıştığı da iddianamede vurgulandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların cezaevi aracı ile adliye tüneline gelmesi

Zanlıların araçtan indirilmesi

Jandarma tarafından adliyeye götürülmesi

Cezaevi aracından inmeleri

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri alması

Cezaevi araçlarının adliyeye gelmesi

Adliye önünde tomaların görev alması

Adliye girişinde polislerin arama yapması

SÜRE: 03'47"  BOYUT: 426 MB

Haber: İbrahim MAŞE  -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

=====================================================

6)YOL ORTASINDA KURBAN KESEN BELEDİYEYE 8 BİN LİRA CEZA

ISPARTA'nın Yalvaç Belediyesi'ne yeni alınan araçların tanıtıldığı törende 2 büyükbaş hayvanın kurban edilmesine ilişkin hayvanseverlerin şikayetleri üzerine 8 bin TL para cezası uygulandı.Yalvaç Belediyesi tarafından alınan binek araç, kamyonet, kamyon, süpürge aracı, iş makinesi, kazıcı ve itfaiye araçlarından oluşan 27 aracın tanıtımı ve hizmete alımı dolayısıyla 5 Mayıs'ta tören düzenlendi. Tören kapsamında Çınar Bulvarı'nda araçlar için kurban kesimi yapıldı. Kamyonete yüklenerek getirilen her biri yaklaşık 300 kiloluk 2 büyükbaş hayvan, iple ayaklarından kepçeye bağlandıktan sonra çekilerek aşağı indirildi. Ardından askıya alınan hayvanlar, İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl'ın duası ve tekbirler eşliğinde sırayla kurban edildi.

HAYVANSEVERLER ŞİKAYETTE BULUNDU

Hayvan kesimine ilişkin görüntüler hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) aracılığıyla BİMER, CİMER, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Isparta Valiliği ve Yalvaç Kaymakamlığı'na konuyla ilgili şikayet dilekçeleri gönderildi. Yalvaç Belediyesi'nin hizmete sunduğu araçlar için vicdana ve ahlaka aykırı şekilde hayvanlara eziyet ederek 2 büyükbaş hayvanı 5199 ve 5996 sayılı kanunlara aykırı olarak kestiği, kesim esnasında dini kurallar yanında hijyen ve gerekli kesim koşullarını sağlamadığının açıkça görüldüğü gerekçesiyle ilgililer hakkında gerekli cezaların verilmesi talep edildi.

8 BİN TL CEZA UYGULANDI

Şikayetler üzerine Yalvaç Belediyesi hakkında yasal işlem yapılmasına karar verildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü vasıtasıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu'nun 9'uncu maddesinin "Hayvanların kesimi ve hastalık kontrolü amacıyla itlafı, hayvanlarda heyecan, acı ve ıstırap oluşturmadan, uygun araçlar kullanılarak yerine getirilir", "Hayvanların barınma, nakil, kesim öncesi ve kesimi sırasındaki hayvan refahı esasları bakanlıkça belirlenir. Hayvan kesimlerinin bakanlıktan onaylı kesim yerlerinde yapılması zorunludur" bentleriyle; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği'nin 12'nci maddesi "Hayvanların kesilmesi dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır" uyarınca 8 bin TL cezai işlem uygulandığı ve cezanın belediyeye tebliğ edildiği belirtildi. Konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün de Yalvaç Belediyesi hakkında soruşturma yürüttüğü kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (06 Mayıs 2017'de servis edildi)

-----------------------------------

Kurbanlıkların araçtan indirilmesi

Yerde sürüklenmesi

Kalabalıktan detay

Araçlardan detay

Kurbanların kesilmesi (kanlı görüntü)

Hayvanların kepçelere asılması

Dua edilmesi

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün alnına kan sürülmesi

Konvoydan detay

2.11

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Yalvaç PKK Politika Güncel Haberler

title