Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)TBMM BAŞKANVEKİLİ AYDIN'IN KATILDIĞI İFTARDA KAVGA: 5 YARALI

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile kent protokolünün katıldığı iftar yemeğinde husumetli iki ailenin fertleri arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.

Kahta ilçe merkezindeki bir düğün salonunda dün akşam Kahta Belediyesi ile Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Arnavutköy'deki Adıyamanlılar dernekleri tarafından iftar programı düzenlendi. İftara TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Oruçların açılmasının ardından salonda bulunan kalabalığa hitap eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın konuşması sırasında aralarında husumet bulunan iki ailenin fertleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyüp, tarafların birbirine tekme tokat saldırdığı kavgaya dönüştü. Salonda bulunan ve takviye olarak gelen polislerin müdahalesiyle sonlandırılan kavgada yaralanan Hüseyin Alıkçı, Ercan Çiçek, Abdulhekim Yıldırım, Emin Toprak ve Enver Eken ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılar, acil serviste ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Yaralananların yanı sıra olaya karışanların gözaltına alındığı kavgayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Olay yeri

Yarananlar ambulansa alınması

Polis önlem alması

Toplanan kalabalık

TBMM Başkanvekili Aydın'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber : Haci BOZKURT-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 40 MB

=====================================================

2)DR. GİRAY, 3 AYLIKKEN GÖRDÜĞÜ ELİF SUDE'NİN 4 YILDIR MANEVİ ANNESİ

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Etik Kurul Başkanı Tıbbi Farmakoloji Uzmanı bekar 41 yaşındaki Dr. Özlem Giray, 3 aylıkken yolda babasının kucağında görüp sevmek için kucağına aldığında gözlerinde sorun olduğunu fark ettiği Elif Sude Sulupınar'a 4 yıldır manevi annelik yapıyor.Dr. Özlem Giray, bir aile ziyareti için gittiği Alanya'da sokakta babasının kucağındaki 3 aylık Elif Sude'yi gördüğünde sevmek için kucağına aldı. Bebeği severken gözlerinde sorun olduğunu fark eden Dr. Özlem Giray, onu sağlığına kavuşturamasa da 4 yıldır manevi annelik yapıyor. Dr. Özlem Giray, "Kucağıma aldığımda bakışlarında, gözlerinde problem olduğunu fark ettim. O zaman daha 3 aylıktı. Aileye telefonumu verdim, Antalya'da çalıştığımı ve bebeği Antalya'ya getirmelerini istedim" dedi. Bir süre sonra babası Ömer Sulupınar'ın Elif Sude'yi Antalya'da çalıştığı hastaneye getirdiğini aktaran Dr. Özlem Giray, sözlerine şöyle devam etti:

"Maalesef kontrollerini yaptırdığımızda daha çok prematüre bebeklerde görülen prematüre retinopatisi (ROB) denilen bir durum olduğunu, gözünde çok ciddi bir problem olduğunu fark ettik. Bir gözünde tamamen görme kaybı vardı. Diğeri ise yüzde 10- 15 görüyordu. Bununla ilgili ilk üç aydan sonra çok ciddi bir tedavi maalesef uygulanamıyor, ama biz her türlü yolu denedik. Sık sık kontrollerine götürdük. Engelli raporu aldık. Çaresi maalesef yok. Tıp ilerledikçe umuyorum ki çaresi bulunur."

ELİF SUDE BENİM VE AİLEMİN MERKEZİ OLDU

3 aylıkken tanıdığı ve bir daha hiç bırakmadığı Elif Sude ile sık sık bir araya gelmeye çalıştığını ve artık minik kızın hayatını nasıl kolaylaştırabileceğini düşündüğünü söyleyen Dr. Giray, şunları kaydetti:

"Çok sık Alanya'ya gidemesem de babası kontrollerine getirdiğinde hasret gideriyoruz. Benim ve ailemin merkezi Elif Sude oldu. Çok duyarlı bir çocuk. Elif Sude'yi ilk gördüğümde bir sıcaklık hissettim. Bir şey hissettim ona karşı. Aslında çocuklar aile dışından birinden çekinir. Ama hep bir kedi yavrusu gibi yanıma geldi, konuşamasa da duygusal bir iletişim kurdu benimle."

ELİF SUDE'DEN ÖNCE HİÇ OYUNCAKÇIYA GİRMEMİŞTİM

Minik kızın görme engeline uygun oyuncaklar aldığını ve daha önce hiç oyuncakçıya girmediğini belirten Dr. Giray, "Onun dokunarak oynayabileceği oyuncak aldım. Hayatımda hiç oyuncakçıya girmemiştim. İlk kez onun için girdim. Aklımın bir köşesinde hep acaba Elif Sude'yi nasıl geliştirebilirim, hayatını nasıl kolaylaştırabilirim diye düşünüyorum. Duygusal olarak tabii ki yoğun bir bağ oluştu. Aslında onun sayesinde oluştu. Her buluşmamızda çok sıcak bir enerjiyle karşıladı beni" dedi.

KAMU HASTANELERİ OLARAK ELİF SUDE'YE SAHİP ÇIKMAYI GÖREV BİLDİK

Dr. Giray, Elif Sude ve minik kızın ailesiyle birlikte tedavi için her türlü desteği veren Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz'ı ziyaret etti. Küçük kız ile 2.5 yaşındaki kardeşi Furkan'a çeşitli hediyeler veren, Elif Sude'yi kucağına alarak seven Prof.Dr. Yılmaz ise "Kızımız doğuştan görme problemi yaşıyor. Sağolsun Dr. Özlem hanım ona manevi annelik yapıyor. Biz de Kamu Hastaneleri Kurumu olarak kızımıza sahip çıkmayı bir görev bildik. Bundan sonra da tedavisinde yardımcı olacağız. Elif inşallah daha sağlıklı büyüyecek. Gözünün sağlığı için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

BİZİM YAPAMADIĞIMIZI YAPIYOR

Alanyalı inşaat işçisi Ömer Sulupınar da Dr. Giray ile Prof.Dr. Yılmaz'a teşekkür ederek, "Ne söyleyeyim ki? Bizim yapamadıklarımızı doktor hanım yapıyor" derken, kucağında ikinci çocuğu Furkan ile sessizce otururan anne Şanize Sulupınar ise suskunluğuyla teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çoçuktan ve aileden detay görüntüler

Röp1: Doktor Özlem Giray

Elif Sude Sulupınar ve kardeşinden detay görüntü

Röp2: Prof. Dr. Nejat Yılmaz

Detaylar

278 MB /// 5. 59"

Haber : Selma KUNAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=================================================

3)PALANDÖKEN'E AMERİKALI UZMAN DESTEĞİ

ERZURUM'da kış turizm merkezi Palandöken'deki ormanlık alanın geliştirilmesi için Amerikalı uzman ve ekibinin yürüttüğü 'Yüksek Dağ Ağaçlandırma' projesi uygulanıyor.

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Dağı'nda 2 bin 400 metre yüksekliğe kadar olan ağaçlık alan, bu proje ile 2 bin 700 metreye çıkarılacak. Deneme fidanlarının dikilmeye başlandığını söyleyeh Erzurum Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, proje kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'nde yüksek dağların ağaçlandırılması konusunda uzman olan Thomas Meachem Jopson ile ekibinde yer alan Lübnanlı Hicham Selman, Farook Salman ve Walid Salman'ın Erzurum'a gelerek çalışma yaptıklarını belirtti. Şaban Bıyıklı, hedeflerinin kış turizminin gözde kayak merkezlerinden Palandöken'deki ormanlık alanı daha yükseklere taşımak olduğunu kaydetti. Amerika ve Lüblanlı ekiple birlikte Palandöken'e çıkan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer, Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, Bölge Müdür Yardımcısı Zekeriya Beyazlı, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Şahin Doğan, Etüt Proje Mühendisi Burak Çontar Palandöken'in 2400 metresinden sonraki rakımında bitki ve toprak örtüsünde inceleme yaptı. ABD'li Thomas Meachem Jopson ile ekibi deneme alanlarına 200'er adet sarıçam ve huş fidanları dikti.

Palandöken'in ağaçlandırılması için geçmişten beri çalışmalar yapıldığını hatırlatan Erzurum Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, ağaçladırmada 2400 metreye kadar başarı sağlandığını söyledii. Hedeflerinin Palandöken'i 2600 ve 2700 metre rakıma kadar ağaçlandırmak olduğunu anlatan Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, şunları söyledi:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Palandöken'i ağaçlandırmak için 'Yüksek Dağ Ağaçlandırma' projesi başlatıldı. ABD'den gelen heyetle birlikte Palandöken'de ilk çalışmayı tamamladık. Deneme mahiyetli fidan dikimi gerçekleştirildi. Bahar dikiminden sonra sonbaharda da bir dikim gerçekleştireceğiz. Fidanların yaz sıcaklığına ve kuraklığa dayanıklılığı ve kışın da sıfırın altında 50 derecelere kadar düşen soğuklara direnci tespit edilecek. Bu proje belli bir süre deneme amaçlı devam edecek. Yapılan çalışmalar sonunda bölgenin yapısına dayanıklı fidanlar tespit edilerek dikimleri gerçekleştirilecek.Türkiye'nin orman bakımından en yüksek yeri Sarıkamış ve Palandöken. 2400 metrenin üzerindeki bölümde iklim ve diğer şartlardan dolayı toprak zayıflamış. Buna sıfırın altında 50 dereceyi de geçen soğukları da eklersek burada bitkinin yaşamı zorlaşıyor. Amacımız bu çalışmayla Palandöken'in toprağı erozyondan kurtarmak ve bölgenin güzelleşmesini sağlamak. Denemeler an az 2 veya 3 yıl izlenecek."

Görüntü Dökümü

(ÖZEL)

-Palandöken'in genel görüntüsü

-Palandöken'e dikilen ağaçlar

-Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı ile röp

(Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

Süre: 5.49 / 340 MB)

============================================================

4)OKULDA ETNOGRAFYA MÜZESİ KURULDU

BURDUR Merkez Kışla Mahallesi Ortaokulu'nda mini Etnografya Müzesi oluşturuldu. Müzede aralarında 200 yıllık gelinliğin de bulunduğu yaklaşık 150 eşya ve alet sergilenmeye başladı.

Kışla Mahallesi Ortaokulu Müdürü İmran Elay ve öğretmenler tarafından okulda bir müze oluşturulması fikri gündeme geldi. Önce öğrenciler daha sonra da velilerle paylaşılan proje kısa sürede hayata geçirildi. Veliler kullanmadıkları eski eşyaları getirirken, okul yönetimi de çevrede gördükleri sergilenmeye değer eski eşyaları topladı. Bu eşyalarla boş olan yaklaşık 30 metrekarelik sınıf mini bir Etnografya Müzesi'ne dönüştürüldü. Aralarında 200 yıllık gelinlik ve 150 yıllık kağnı tekeri, asırlık mutfak eşyaları, kıyafetler ve elektronik aletler gibi yaklaşık 150 eserin yer aldığı müze ziyarete açıldı. Öğrencilere her cuma müze gezdirilip eşyalar anlatılırken, müzeyi dışarıdan da ziyaretçiler gelmeye başladı.

'BİRÇOK ŞEY UNUTULMUŞ'

Okul Müdürü İmran Elay, "Okul müzesindeki eşyaların toplanması 2-3 saat içinde gerçekleşti. Duyan yaşlı kesimin hepsi destek oldu. Ata, dede yadigarı eşyalarını getirdiler. Bu müzeyi görünce öğrencilerin buradaki eski eşyaları tanımadıklarını fark ettik. O yüzden her cuma öğretmen eşliğinde müzeyi gezerek eşyaları tanıyorlar. Teknolojinin gelişimiyle birçok şey unutulmuş. Mahallemizdeki yaşlı insanlar anılarını hatırlamak için gelip müzemizi geziyorlar, memnun oluyorlar. Müzede en yeni eser 50 yıllık, en eskisi ise 200 yıla yakın" dedi.

7'nci sınıf öğrencisi Yaşar Nur Kurun da "Müzede eskiden atalarımızın kullandığı yadigar, nadide eşyaları öğrenmiş olduk. Böyle bir proje çok güzel oldu. Kültürümüzü öğrenmiş olduk ve bizi mutlu etti" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Müzeden detay,

RÖP 1: İmran Elay (Okul Müdürü)

RÖP 2: Yaşar Nur Kurun (öğrenci)

Okul müdürünün eşyaları tanıtması

212 MB /// 06.44"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

5)BİLGİSAYARLAR ÇALINDI, SAĞLIK HİZMETİ DURDU

ANTALYA'da, aile sağlık merkezine ait bilgisayarların çalınması nedeniyle, merkeze gelen hastalara kayıtları yapılamadığı için tedavi hizmeti verilmedi.

Muratpaşa İlçesi Yükselen Mahallesi 530 Sokak'taki 30 Nolu M.İhsan Oğul Aile Sağlık Merkezi'nin 2 bilgisayarı kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındı. Hırsızlık olayını sabah saatlerinde sağlık merkezine gelen görevliler fark etti. Haber verilmesi üzerine polis ekipleri yaptıkları incelemede, hırsız ya da hırsızların sağlık merkezinin penceresini tornavidayla açtıklarını, bilgisayarları da bu şekilde çaldığını belirledi. Ekipler, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan bilgisayarların çalınması nedeniyle sabah saatlerinde merkeze gelen hastaların kaydı alınamadığı için tedavi hizmet verilemedi. Merkezin daha önce iki kez soyulduğu belirten Dr. Uğur Ölçen, içinde hasta kayıtlarının bulunduğu bilgisayarların çalındığı söyledi. Dr. Ölçen, "Umarım bir an önce bilgisayarlar bulunur. Hastaları mağdur etmeden çalışmaya devam ederiz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sağlık ocağının dış plan görüntüsü

Polis araçlarının görüntüsü

Kırılan pencere demirinin görüntüsü

RÖP 1: Kezban Aslan

RÖP  2: Yeliz Aslan

102 MB /// 01.32

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

6)DÜZCE BELEDİYESİNDEN YÜKSEKOVALILAR'A İFTAR

DÜZCE Belediyesi, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 bin kişilik iftar verildi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, birlik olmaya, kardeş olmaya geldiklerini ve ilçeyi en kısa zamanda kalkındıracaklarını söyledi.

İlçenin İpek Yolu üzerindeki bir düğün salonunda verilen iftara, Hakkari Vali Yardımcısı Hasan Ongun, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Ak Parti ilçe Başkanı Müslüm Ortaay, Düzce Belediyesi Meclis üyeleri, Kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı. İftar programının düzenlendiği düğün salonunda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şöyle dedi:

"Sizinle kardeş, birlik olmaya geldik. Biz bu bölgeleri terörle, kavgayla, ölümle televizyonlarda izliyorduk. Ne yazık ki bu güzel coğrafya'yı bu kadim medeniyeti güzel yönleriyle görmek şansına sahip olamıyorduk. Buraya geldik kocaklaşık tanıştık dost olduk. İnşallah başımızdaki bu sıkıntılı günlerde gelip geçer."

Belediye Başkanı Keleş, Yüksekova'yı daha yaşanılır bir kente dönüştürmek istediklerini de belirterek, şöyle konuştu:

"Gerek Düzece Belediyesi, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla, gerekse devletimizin, Ankara merkezi idaremizin imkanlarıyla en kısa zamanda bu kentin sıkıntılarını çözeceğiz. Bunun için geceli gündüzlü çalışacağız."

Hakkari Vali Yardımcısı Hasan Ongan da Yüksekova'nın 2016 yılında zor günler geçirdiğini söyledi. Şimdi yeni bir sayfa açıldığını belirten Ongan, "Yüksekova inşallah terörle anıldığı günleri geri bırakır, Artık hizmet yatırımla vatandaşın ayağına götürülen güzel hizmetlerle anılacağı günlerin sayfasını açmış olduk. Biz artık Yüksekova'da daha düne kadar konuştuğumuz kötü günleri değil, artık hizmeti, yatırımları konuşuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-İftar salonundan görüntü ve detaylar

-Masalarda oturan vatandaşlar

-AK parti Düze Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ın konuşması

-Hakkari Vali Yardımcısı Hasan Ongan'ın konuşması

-İftar sofrasından detaylar

-Belediye Balkanın vatandaşlarla selmalaşması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA-DHA

=====================================================

7)KOCAELİ'DE BAZ İSTASYONUNDAN AKÜ ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI

KOCAELİ'de 7 ayrı GSM şirketine ait baz istasyonundan 80 akü ve kapı kilidi çalan şüpheliler polisin takibi sonucu yakalandı. Kocaeli'de Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonda 7 ayrı baz istasyonundan değeri yaklaşık 2 bin lira olduğu öğrenilen 80 akü  ve kapı kilidi çalan 3 şüpheli polisin takibi sonucu yakalandı. Olay yeri ve çevresinden elde edilen kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından şüphelilerin eşgalleri tespit edildi. Yapılan incelemede E.Ç, H. P. ve A. G olduğu tespit edilen şüpheliler kullanmış oldukları araç içerisinde yakalandı.  Hırsızlıktan sabıkası bulunan zanlıların ayrıca İstanbul, Düzce, Sakarya ve Kastamonu'da da hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin kullandıkları araç içersinde yapılan aramada 2 adet demir kesme makası, 2 adet levye, 2 adet tornavida, 1 çift eldiven ve suçtan elde ettikleri 7 bin lira para ele geçirildi.  Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tamamlanan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Şüpheliler adliyeye sevk edilmeleri

-Ele geçirilen para ve hırsızlıkta kullandıkları malzemeler

Çağla DAŞCI-Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli),-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Aydın Palandöken Yüksekova Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title