Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)HALİS BAYANCUK ADLİYEYE SEVK EDİLDİSAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan DEAŞ'ın Türkiye'deki yöneticilerinden olduğu iddia edilen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk adliyeye sevk edildi.

1)HALİS BAYANCUK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan DEAŞ'ın Türkiye'deki yöneticilerinden olduğu iddia edilen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 'Ebu Hanzala' kod adını kullanan Halis Bayancuk'u, 30 Mayıs tarihinde İstanbul'da gözaltına aldı. DEAŞ'ın Türkiye ayağının yöneticilerinden olduğu iddia edilen Halis Bayancuk, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda tutuklanan 8 Türk vatandaşı örgüte Halis Bayancuk'un aracılığıyla girdiklerini iddia ederken, Bayancuk'un örgüte elaman kazandırmak için faaliyetlerde bulunduğu, Adapazarı'nda toplantılar yapmak için gizli mescit açtığı, piknik düzenlediği ve İstanbul'a elamanlar götürdüğü belirlendi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bugün Halis Bayancuk ile soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Y'yi sağlık kontrollerinden geçirilmesinin ardından adliyeye sevk etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

SAKARYA/DPA

====================================================

İZMİR'DE FETÖ ÜYESİ AVUKATLARA OPERASYON

2)AF ÖRGÜTÜ BAŞKANI DA GÖZALTINDA

İZMİR'de FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 22 avukat gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları ortaya çıkanlar arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın da bulunduğu öğrenildi.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmasında örgütün avukat yapılanmasına dün operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyonunda gözaltına alınan avukat sayısı 22'yle çıktı. Avukatların örgüte üye kişilerin avukatlıklarını yapmalarının yanı sıra şifreli haberleşme programı ByLock'u da kullandıkları ortaya çıktı. ByLock'u kullananlar arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın da bulunduğu öğrenildi. Taner Kılıç'ın, 2002 yılından beri çeşitli dönemlerde Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin Yönetim Kurulu'nda yer aldığı, 2014 yılından bu yana da başkanlığını yürüttüğü belirlendi. Kılıç'la birlikte gözaltında bulunan avukatların ifade işlemlerinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürdüğü açıklandı.

İZMİR/DHA

=====================================================

3)ALAATTİN ÇAKICI, KIRIKKALE F TİPİ CEZAEVİ'NE NAKLEDİLDİ

BOLU F Tipi Cezaevi'nde tutulan Alaattin Çakıcı, Kırıkkale F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Geçen yıl 15 Temmuz'da Edirne'den Bolu F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Çakıcı, sağlık sorunları nedeniyle birçok kez hastanede tedavi gördü. Mart ayında kaldırıldığı İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde bağırsak fıtığı operasyonu geçiren Çakıcı, bir süre hastanede yataklı tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Çakıcı, geçen hafta yine aynı hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Avukatları aracılığıyla sağlık sorunları nedeniyle başka bir cezaevine nakledilmesi için istekde bulunan Çakıcı'nın, Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'ndeki cezaevine sevk edilmesine karar verildi. Çakıcı, dün akşam geç saatlerde hastanede tekrar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Kırıkkale F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Mutlu YUCA/ BOLU,

=================================================

4)HAKKARİ'DE EVİNDE ÖLÜ BULUNAN GENÇ DOKTOR, MEMLEKETİ KONYA'DA DEFNEDİLDİ

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde evinde başına poşet geçirilmiş halde ölü bulunan  27 yaşındaki doktor Pevrul Tana, memleketi Konya'nın Emirgazi İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.Emirgazi İlçesi'nde çiftçi bir ailenin 9 çocuğundan biri olan, geçen yıl  Marmara Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri Şemdinli'de aile hekimliği yapan Pevrul Tana, geçen 5 Haziran günü evinde başında poşet geçirilmiş olarak ölü bulundu. Memleketi Konya'ya gitmek için izin aldıktan sonra evinden gelen kötü kokular sonucu cesedi bulunan Pevrul Tana'nın cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Ardından memleketi Konya'nın Emirgazi İlçesi'ne getirildi. Pevrul Tana'nın tabutun üzerine Türk bayrağı konulan cenazesi bugün Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Cenazenin getirilmesi

Cenaze namazından detay

Tabutun omuzlarda taşınması

Haber- Kamera: Erol ERDAL EMİRGAZİ KONYA DHA)

=======================================================

5)BİNADA ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU

DİYARBAKIR'ın Bağlar İlçesi'nde bir binanın 5'inci katında çıkan ve çevresini yoğun dumanlar kaplayan yangın, paniğe neden oldu. Çevredeki vatandaşların korku ile panik hali ise vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Dün öğlen saatlerinde merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Ahmet Kaya Caddesi üzerinde bulunan bir binanın 5'inci katında çıkan yangın paniğe yolaçtı. Binadan dumanların yükseldiğini gören çevredekiler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Dumanların binayı sarması üzerine olay yerine tedbir amaçlı olarak çok sayıda 112 sağlık ekibi gönderildi. Dumanların yoğun olarak binayı sarması üzerine olay yerinde panik ve korkuya kapılan vatandaşların koşuşturması, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kayıtaltına alındı. Can kaybının yaşanmadığı yangın, 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangınla ilgili olarak polisin soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Dumanların yükselmesi

-Ambulans ve polislerin

-İtfaiyenin müdahalesi

-Yaşanan panik

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

=====================================================

6)DİYARBAKIR'DA SAATLER SÜREN UCUZ ET KUYRUĞU

DİYŞARBAKIR'da, Et ve Süt Kurumu Kombinasında satışa sunulan ucuz eti almak isteyen vatandaşlar, sabah erken saatlerinden itibaren satış mağazası önüne gelerek saatlerce oluşan uzun kuyruklarda bekliyor.  Et kuyruğunda bekleyen vatandaşlar, etin hem ucuz, hem kaliteli hem de güvenilir olmasından dolayı tercih ettiklerini söyledi. Ramazan ayı ile birlikte AVM ve kasaplarda satılan etlerin kilo fiyatı 50 liradan satılması karşısında alım gücü düşen vatandaşlar, Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombinası Satış Mağazası'na akın etti. Mağazada, kuşbaşılık etin kilosu 31, kıymanın kilosu 28.75, et oranı yüksek olan Bingöl kavurmalık eti 57 ve yağ oranı yüksek olan Yozgat ile Sincan kavurmalık et de 37 liradan satılıyor. Satış mağazasında ayrıca, sucuk, sosis, salam, dondurulmuş tavuk eti ve et ürünleri de dışarıya göre çok daha hesaplı bir şekilde satılıyor. Diyarbakır kombinasında günlük yaklaşık 2 ton et satılırken, kesimler ise 8 veteriner hekim kontrolünde ve hijyenik ortamlarda yapılıyor. Ramazan ayından önce Saabah saat 08.00'da satışa başlanan et ve et ürenleri, Ramazan ayı ile birlikte saat 09.00'dan itibaren satılmaya başlandı. Ancak, kurumda kota uygulaması uygulandığı için 2 tonluk et öğlen saatlerine doğru tükendiği için kuyrukta bekleyen bir çok vatandaş et almadan evine dönüyor.

Sabah erken saatlerinden itibaren et ve üt ürünleri almak için kuyrukta bekleyen vatandaşlar, aldıkları et ve et ürünlerinin piyasaya göre daha ucuz, daha kaliteli daha güvenilir olduğu için Et ve Süt Kurumu Satış Mağazası'nı tercih ettiklerini belirterek, "Devlet kurumu olduğu için burada kesimlerin hijyenik ortamlarda yapıldığını biliyoruz. Ucuz et satılıyor ve güvenilir olduğu için buradan et almayı tercih ediyoruz. Dışarıda 45-50 liraya satılan kuşbaşılık et burada 31 lira, dışarda 35-40 liraya satılan kıymayı buradan 28 liraya alabiliyoruz. Kimimiz emekli, kimimizin de alım gücü yok. Zaten ayda en fazla bir kaç kilo et alabiliyoruz o yüzden buraya geliyoruz. Ancak, satılan et yetmiyor. Çok çabuk bitiyor. Bazı arkadaşlarımız saat 07.00'da gelip kuyruğa giriyor. Saatlerce kuyrukta bekliyoruz ama sıra bize geldiği zaman et bitmiş oluyor ve bazılarımız et almadan evlerine dönüyor. Yetkililer güzel bir iş yapmış ama kent merkezinde bir kaç şube daha açabilirler, mağazada satışa sunulan et miktarını arttırabilir, bunu bekliyoruz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü;

----------------------------

-Mağaza önünde kuyrukta bekleyen vatandaşlar

-Yüzlerini gizlemeye çalışan kadınlar

-Mağaza içerisinde et alan vatandaşlar

-Yapılan konuşmalar

-Satış mağazası tabelası

-Et kominası dış tabelası

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

=================================================

7)İRANLI KARDEŞLER 40 KİLO EROİNLE YAKALANDI

ERZİNCAN'da polisin yol denetimleri sırasında şüphe üzerine durdurulan bir araçta narkotik köpeğin yardımı ile yapılan aramada, aracın alt döşemelerinin altına zulalanmış halde 40 kilo 900 gram eroin ele geçirildi. Araçta bulunan İran uyruklu bir kadın ile bir erkeğin kardeş olduğu öğrenildi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde yaptıkları yol uygulamasında içerisinde İran uyruklu iki kişinin bulunduğu bir araç şüphe üzerine durduruldu. Araçta narkotik köpeği yardımı ile yapılan aramada, otomobilin döşemelerinin altına zulalanmış yaklaşık 1 kilogramlık paketler halinde toplam 40 kilo 900 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucular uzun uğraşlar sonucu bulunduğu yerden çıkartılırken, araçta bulunan İran uyruklu Zahra Aramideh (30), Esmaeil Aramideh(25) kardeşler gözaltına alındı.

Erzincan Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, uyuşturucu tacirlerine geçit vermerdiklerini ve bu mücadelenin aralıksız olarak devam edeceğini ifade etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Araçtan görüntü

-Uyuşturucuların çıkartılışı

-Gizlendikleri yerden görüntü

-Gözaltına alınan iki kişinin polis aracına bindirilişi

(Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİCAN,

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Alaattin Çakıcı Halis Bayancuk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title