Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Türk jetleri, DEAŞ'ın 10 merkezini imha ettiÖzgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise, Zarzur ile Bab- Münbiç karayolunun kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdiSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 10 merkezi imha edildi.

Türk jetleri, DEAŞ'ın 10 merkezini imha etti

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise, Zarzur ile Bab- Münbiç karayolunun kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 10 merkezi imha edildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise, Zarzur ile Bab- Münbiç karayolunun kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 108 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 10 merkez, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi. ÖSO'nun Zarzur meskun mahalli ve Bab- Münbiç karayolundaki kontrolü büyük ölçüde ele geçirdiği haekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: "Özgür Suriye Ordusu tarafından, Zarzur meskun mahalli ve Bab-Mümbiç karayolunda büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır. Keşif ve gözetleme vasıtalarından; çatışmalar esnasında, DEAŞ'ın Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusu'nun taarruzlarının etkisini azaltma çabası içine girdikleri tespit edilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından Bratah, Bab, Bzagah ve Zarzur bölgesinde tespit edilen DEAŞ hedeflerine yönelik olarak yapılan hava harekatı sonucunda; silahlı mevzii haline getirilmiş 3 bina, barınma yeri ve karargah olarak kullanılan 4 bina ve 3 kontrol noktası olmak üzere toplam 10 hedef imha edilmiştir."

Görüntü Dökümü

----------------------

-ARŞİV

-Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin görüntüler

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: KİLİS, -

============================================

Mardin'de 4 avukat tutuklandı

MARDİN'de görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de tutuklandığı terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 avukat, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün de tutuklandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Büyükşehir Belediyesi avukatlığını da yapan 4 avukatın emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Savcılıkta ifade veren Mardin Barosu'na bağlı Feyzi Adsız, Seher Acay, Mahmut Bingül ve Ziya Bağı daha sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Hakime ifade veren 4 avukat, terör örgütüne üye olma suçundan tutuklanarak Mardin E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Avukatların adliyeden çıkarılması

Avukatların cezaevi aracanı bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

==========================================

FETÖ'nun üniversite ev ağabeyleri adliyeye sevk edildi

SAKARYA'da FETÖ Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu 10 üniversite ev ağabeyi ve bölge talebe sorumlusu adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ)'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kent genelinde operasyonlar sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bir süre önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu 10 örgüt üniversite ev ağabeyi ve bölge öğrencisinin polisteki sorgusu tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen A.K., B.G., M.R, M.Y, S.Z, S.Ç, S.M, S.B, T.Y ve V.U adliyeye sevk edildi.

Savcılık, bir süre önce aralarında ev ağabeyleri ve bölge öğrenci sorumlularının bulunduğu 14 kişi için gözaltı kararı vermiş, bunların 10'u yakalanırken 4 kişi hakkında da arama çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Adliyeye sevk edilmeleri

HABER-KAMERA: AZİZ GÜVENER / SAKARYA

==============================================

Kılıçdaroğlu'ndan spor yaparken saldırıya uğrayan hamile kadına 'geçmiş olsun' telefonu

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Manisa'nın Turgutlu İlçesinde, 4 aylık hamile, 1 çocuk annesi Ebru Tireli'nin parkta spor yaparken bir kişinin saldırısına uğramasını basın açıklamasıyla kınadı. CHP milletvekilleri, berebarindekilerle Tireli'yi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun diledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Tireli'yi telefonla arayıp, geçmiş olsun dileğinde bulunup, olayın takipçisi olacaklarını söylediği öğrenildi.

Turgutlu'da 4 aylık hamile Ebru Tireli, 7 Aralık akşamı evinin yakınında bulunan bir parkta spor yaptığı sırada, kırmızı renkli bir otomobille gelen bir erkeğin saldırısına uğradı. İddiaya göre, "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diyen saldırgan, daha sonra sonra ayakkabısını çıkararak genç kadının suratına vurdu. Bu sırada dengesini kaybedip düşüp, başını kaldırıma çarpan Tireli'yi, saldırgan yerdeyken de tekmeledi. Tireli'in çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı.

Hamile olduğunu söyleyip, yalvarmasına rağmen saldırganın kendisine vurmaya devam ettiğini belirten Tireli, kendine gelir gelmez aradığı eşi Akın Tireli ile önce hastaneye gidip sağlık muayenesinden geçti, ardından da Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, saldırgandan şikayetçi oldu.

Polis, olayın ardından şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı. Teşhis için şüpheliler Tireli'ye gösterildi. Tireli'nin tam olarak teşhis edemese de kendisine gösterilen şüphelilerden birine tepki verdiği öğrenildi.

SALDIRIYI KINADILAR

Olayın ulusal ve yerel basındaki yankıları sürerken, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Orta Park Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapıp, Tireli'ye yönelik saldırıyı kınadı.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş buradaki açıklamada, "Bu ve bunun gibi olayların yaşanmaması gerekir. Her ikisi de MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün'den bir talebimiz var. Bu olayların yaşanmasının bir nedeni de Turgutlu'nun her yerinde olduğu gibi Ergenekon Mahallesi'nde karanlık ortamların çok olmasıdır. Talebimiz Turgutlu Belediyesi tarafından mobese kameraların kurulması, çocuklarımızın kızlarımızın, eşlerimizin, kadınlarımızın rahat spor yapabilecekleri ortamların yapılması" dedi.

CHP Turgutlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Burçin Çiber de karanlık olayı protesto ettiklerini belirtip, şüphelisinin bir an önce tespit edilip, hakettiği cezanın verilmesini istedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, yaşanan bu şiddetin tesadüf olmadığını söyledi. Milletvekili Biçer, TRT'de üç yıl önce Ramazan ayında yapılan bir programdaki konuşmasında hamile kadınların sokakta gezmemesi gerektiği, her şeyden önce bunun estetik olmadığı yönündeki sözler söyleyen Ömer Tuğrul İnançer'in o konuşmasını dinletip, "AKP'nin kolladığı bu kişi Turgutlu'daki olayın azmettiricisidir. Bu zihniyetteki ve bunun ağa babaları ne yazık ki en büyük ağa babası Türkiye Cumhuriyeti'nin başında oturan zattır" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, "Kadınımıza bu şekilde saldırıyı lanetliyorum. Bakanımız çıkıyor, 'Türkiye'de sezaryenle doğum fazla' diyor. Kadınlarımızın normal doğum yapmasını öneriyor. Kadınlarımızın normal doğum yapması için spor yapmaları lazım, sokakta spor sahalarında parkta yürümeleri lazım. Hekim olarak bunları öneriyoruz. Ama gelin görün ki o gerici zihniyet maalesef kadınımızı sokakta görmek istemiyor. Sadece onlara, 'Evlerde çocuk doğursunlar' diyorlar. Bu gerici zihniyet onların iç dünyalarını yansıtıyor. Laik Türkiye'yi kadın üzerinden engellemek istiyorlar. Türk kadını buna izin vermeyecektir" diye konuştu. CHP'liler, basın açıklaması ardından Tireli'yi evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da saldırıya uğrayan Ebru Tireli'yi gece saatlerinde telefonla aradığı belirtildi. Tireli'ye 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu'nun ilk ağızdan olayı dinleyip, takipçisi olacaklarını söylediği öğrenildi.

Öte yandan çok sayıda kişinin de olayın duyulmasını ardından Tireli ve Ailesi'ne geçmiş olsun dileğinde bulunup, destek verdikleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in açıklaması

-CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in açıklaması

-CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş'ın açıklaması

-Açıklamaya katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Doğan ÇİZMECİ - Ersan ERDOĞAN / TURGUTLU (Manisa),

=======================================

Oğluna attığı terlik 'silah' sayılan anneye beraat (1)

DENİZLİ'nin Honaz İlçesinde oğluna attığı terliğin 'silah' sayılması nedeniyle hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 62 yaşındaki Şenay Güzel, ilk duruşmada beraat etti.

Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, daha önce şikayetçi olan oğlu Halil Güzel, şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. İfadesini verirken gözyaşlarını tutamayan Şeray Güzel, beraat kararını duyunca sevindi.

Şeray Güzel, adliye çıkışında, "Beraat ettiğim için mutluyum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Şeray Güzel'in adliyedeki görüntüsü

-Olayla ilgili arşiv görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, -

======================================

Suriyelilerin adres bildirimi izdihamında coplu müdahale

GAZİANTEP'te barınan Suriyeli sığınmacılar, yardım ödeneği almak amacıyla adres bildirimi için başvurdukları Nüfus Müdürlüğü'nde izdihama neden oldu. Bazılarının ezilme tehlikesi yaşadığı Suriyelilere polis, copla müdahale etti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yanı sıra; Kızılay gibi yardım kuruluşlarının 100'er liralık yardımından almak isteyen Suriyeliler, adres bildiriminde bulunmak üzere sabah erken saatlerde Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti. Yüzlerce Suriyeli, uzun kuyruk oluşturduğu caddede, müdürlüğün açılmasıyla bir anda içeriye girmek istedi. Polislerin kapı girişinde sıraya koymaya çalıştığı Suriyeliler, izdihama yol açtı. Uyarılara rağmen izdiham sürünce polis copla müdahale etti. Bazı Suriyelilerin ezilme tehlikesi geçirdiği Nüfus Müdürlüğü önünde polisler ile trafiğe kapanan yoldaki sürücüler arasında da zaman zaman tartışma yaşandı. Yaşanan izdihamın ardından müdürlüğün önündeki yola demir bariyerler konuldu ve Suriyeliler sırayla içeriye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polisin cop kullanması

Nüfus Müdürlüğü

Suriyelilerin oluşturduğu kuyruk

Yaşanan izdiham

Kadın ve çocuklar

Yaşanan gerginlik

Polis ile sürücünün tartışması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Polis-öğrenci halayı

ADANA Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği huzur operasyonuna katılan polisler, önce uygulama yaptı, ardından da öğrencilerle davul- zurna eşliğinde halay çekti.

Polisin huzur operasyonlarının son adresi Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Süleyman Vahit Caddesi oldu. Güvenlik açısından sorunlu olan bölgedeki uygulamayı Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Kadir Tüylü yönetti. Uygulamaya, Terörle Mücadele, Narkotik, Asayiş ve Özel Harekat'tan oluşan 300 polis katıldı. Caddeye giren motosikletli Yunus ekipleri, Norkatim ve Güven Timleri cadde üzerindeki işyerleri, şüpheli kişi ve araçları kontrol etti. Evlerin çatılarına çıkan Özel Harekat polislerinin çevre güvenliğini aldığı uygulama, yaklaşık bir saat sürdü.

Mahalle girişlerini Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve zırhlı araçlarının kapattığı uygulama sonrasında, Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi'ne girdi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren polisler, halk oyunları ekibinin çalışmasını izledi. Ardından kadın davulcu Nurçin Altıparmak'ın çaldığı ritme dayanamayan polisler, öğrenciler ile birlikte halay çekti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polislerin okula girmesi

Apartmanların çatısındaki özel harekat polisleri

Okul önündeki kalabalık

Davul zurna çalınması

Folklor ekibinin gösterisi

Polislerin folklor ekibi ve öğrencilerle birlikte halay çekmesi

Davul zurna eşliğinde oynayan bir öğrenci

Okul tabelası

Polislerin okuldan çıkışı

Polis ekibinin trafikte görüntüsü

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

========================================

Diyarbakır'da trafik ışaklarında görme Engellilere Türkçe-Kürtçe sesli uyarı sistemi

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, kentin 6 kavşak noktasındaki trafik ışıklarına görme engelliler için Türkçe ve Kürtçe anons yapan sesli uyarı sistemi kurdu. Altı Nokta Körler Deneği Başkanı Akif Karataş, kentte 9 bin görme engellinin bulunduğunu belirterek, uygulama sayesinde karşıdan karşıya rahat bir şekilde geçebileceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, görme engelli vatandaşların trafikte güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için kentte yeni bir uygulama başlatarak, kavşaklara sesli Türkçe-Kürtçe uyarı sistemi kurdu. Yeşil ve kırmızı ışıklarda görme engelli vatandaşların durma ve yürüme durumlarına göre Türkçe ve Kürtçe komutlar veren sesli sistem, kentin değişik noktalarındaki 6 kavşakta hayata geçirildi. Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karakaş, uzun yıllardır bu uygulamaya özlem duyduklarını söyledi. Daha önce talepte bulundukları sistemin yeni kurulmasına sevindiklerini söyleyen Karakaş, "Yeni atanan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla'ya bu talebimiz ilettik. Talebimizi dikkate alkan Başkan Atilla, 1 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdi. Böyle güzel bir uygulamanın Diyarbakır'da olması biz görme engellilerce son derece olumlu karşılandı. Artık bağımsız bir şekilde karşıdan karşıya geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim en büyük isteğimiz Diyarbakır'ın engelliler için erişilebilir bir şehir olmasıdır. Son 1 ay içerisinde yapılan çalışmalarda bizler içinde umut vad ediyor. Diyarbakır'da resmi kayıtlara göre 9 bin görme engelli var. Ben bizlere bu hizmeti ilimize kazandırdığı, bizlere karşıdan karşıya bağımsız geçirme şansı verdiği için başta Cumali Atilla beye teşekkür ediyorum. Şuan için 6 kavşakta bulunmakta ama 52 kavşağa bu sistem yerleştirilecek, diğer bir özelliği ise Türkçe, hem Kürtçe konuşması. İl dışından gelen köyden gelen, Türkçe bilmeyen bazı vatandaşlarımız var. Bu uygulama onlar için de büyük bir kolaylık arz ediyor. Bu özelliği gerçekten önemli"dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, görme engelli vatandaşların sinyalizasyon sistemini kullanarak kavşaklarda güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla çalışma yürütüldüğü belirtilerek, sesli uyarı sisteminin Dağkapı, Çamlıca, Ofis, Oryıl, Bediüzzaman Camii ve Kiptaş Lisesi Kavşağı'na kurulduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu kavşaklarımızda yayalar için yeşil yandığında çift dilli Türkçe-Kürtçe olarak 'lütfen geçiniz', kırmızı ışık yandığında yine çift dilli olarak 'lütfen bekleyiniz' anonsu yapılmaktadır. Işık süreleri boyunca anons ses seviyesi artarak tekrar edilmektedir. 6 adet kavşakla başlayan çalışmamız bütün kavşakları kapsayacak şekilde devam edecektir. Engelli vatandaşlarımızın trafikte daha rahat hareket etmelerini sağlamak için çalışmalarımız sürüyor" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Sinyalizasyon sistemindeki Türkçe ve Kürtçe sesli komutlar

-Görme engellilerin komutları dinleyerek karşıya geçmesi

Başkan Karataş'ın konuşması

-Muhabir anons

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=============================================

Asansör boşluğuna düşen işçi öldü

NEVŞEHİR'in Ali Dirikoç Bulvarında üzerinde bir inşaatta çalışan iki işçi, asansör boşluğuna düştü.

Nevşehir 'de bir inşaatta işçi olarak çalıştıkları öğrenilen 37 yaşındaki Tanış Doğan ve Afganlı Mehmet olduğu iddia edilen iki kişi, çalıştıkları inşaatın asansör boşluğuna düştüler.

Olay yerine çağrılan 112 ekipleri ve Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, işçilerin düştükleri asansör boşluğundan sedye ile çıkardılar.

Olayda yaralanan iki işçi daha sonra ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Yapılan tüm müdahalelerine rağmen Tanış Doğan kurtarılamadı, diğer Afganlı Mehmet'in ise durumunun ağır olduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-112 Ekiplerinin olay yerine sedye ile gelişlerinden genel ve detay görüntü

-İtfaiye araçlarının gelişinden genel görüntü

-İtfaiye ve sağlık ekiplerinin asansör boşluğundan işçilere ulaşmaları

-Asansör boşluğuna düşen işçilerin sedye ile ambulansa taşınması

-inşaattan genel görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

=================================================

Gölcük'te eşsiz kar manzarası

BOLU'da, buz tutan gölünün üstü karla kaplanan Gölcük Tabiat Parkı, eşsiz manzaralar oluşturdu.

Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta çam ormanları arasına gizlenmiş olan Gölcük Tabiat Parkı, günlerdir etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Hava sıcaklıklarının da sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü tabiat parkında göl yüzeyi buz tuttu. Buz tutan gölün üzeri de karlarla kaplanınca ortaya eşsiz manzaralar çıktı. Tabiat Parkı'nı çevreleyen ormandaki ağaçlar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Soğuk hava nedeniyle az kişinin olduğu Gölcük Tabiat Parkı, huzurun ve sessizliğin içinde temiz havanın tadını çıkarmak isteyen ziyaretçileri bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Kar manzaraları

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

====================================

Sibel Can'ın onarttığı okul 9 yılda eskidi

VAN'ın Çatak İlçesi Büyükağaç Mahallesi'nde 2007 yılında şarkıcı Sibel Can tarafından tadilatı yaptırılan ve annesi Emine Gül Sezer Cangüre'nin adı verilen okul, yeniden tadilata ihtiyaç duydu. Öğretmenlerin, kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğünden aldıkları destekle yaptırdıkları küçük çaplı onarımlar yeterli olmadı. Okulun minik öğrencileri okullarının yenilenmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Çatak'a 28 kilometre uzaklıktaki Büyükağaç Mahallesi'nde 1987 yılında yaptırılan 7 öğretmen 124 öğrencili Emine Gül Sezer Cangüre ilkokulu yıpranınca, şarkıcı Sibel Can tararafından 2007 yılında tadilatı yaptırıldı. Sibel Can'ın annesi Emine Gül Sezer Cangüre adı verilen okulun aradan geçen 9 yılda duvarları ve tavanı dökülüp, istinat duvarı ve bacaları yıkıldı. Çatı sacları sökülen, tuvaletleri çalışmayan okuldaki öğrenciler ise zorluklar içinde eğitim görüyor.

Okulda görev yapan öğretmenler, kaymakamlık ve mili eğitim müdürlüğünden aldıkları destekle okulun bazı yerlerinin onarımını yaptırdı. Ancak, birçok eksiği bulunan okulda iyi bir tadilatın yapılması gerektiği belirtildi. 2 derslikli okulda okuyan 124 öğrenci ise daha iyi şartlarda eğitim görmek istediklerini belirterek, okullarının yenilenmesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Okuldan detaylar

-Okulu sınıfları

-Öğrencilerden detaylar

-Öğrencilerin konuşmaları

-Öğretmenin ders anlatması

-Çevreden detaylar

Haber-Kamera: Murat ÇAĞLAR- Hüdayi GÜMÜŞ / ÇATAK(Van), -

===============================================

Kaymakamdan çadır kente veda ziyareti

ŞANLIURFA'NIN Akçakale İlçesi'nden Trabzon'un Of İlçesi'ne atanan Kaymakam Eyyüp Fırat, Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek vedalaştı.

Son kararnameyle Trabzon'un Of İlçesi'ne atanan Eyyüp Fırat, Süleymanşah Konaklama Tesisleri'ne veda ziyaretinde bulundu. Kaymakam Fırat, yönetim çadırında her mahalleden gelen kanat önderleriyle görüşerek vedalaştı. Kaymakam Fırat, ziyarette Suriyeli çocuklara da oyuncak dağıttı.

Fırat, yaklaşık 4 yıldır görev yaptığı Akçakale'den mutlu ayrılacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Süleymanşah Konaklama Tesisleri

Kaymakamın gelişi

Kaymakamın muhtarlarla görüşmesi

Kaymakamın konuşması

Kaymakamın çocuklar hediye vermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

==================================================

Başkan Ayhan, engellilerle buluştu

ŞANLIURFA'nın Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan engellilerle yemekte buluştu.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Umuda Engel Yok Derneği üyelerine öğretmenevinde akşam yemeği verdi. İhtiyacı olan iki engelliye de tekerlekli sandalye hediye eden Başkan Ayhan, "Hiç kimsenin ben engelli değilim demeye hakkı yok. Ne zaman, nerede başımıza ne gibi bir olay gelecek bilmiyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Ahmet Efe Akdoğan tarafından gecenin anısına Başkan Ayhan'a plaket verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Yemeğe katılanlar

Başkan Ayhan'ın engellilerle sohbet etmesi

Engellilere tekerlekli sandalye verilmesi

Başkan Ayhan'ın konuşması

Ayhan'a plaket verilmesi

Genel detay ve görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

====================================================

Bakan Özhaseki: Fatma Güldemet Sarı'ya yönelik sözleri kınıyorum

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yla ilgili açıklamasını kınadı.

Bakan Özhaseki'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle; "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yerel bir televizyon kanalında benden önceki dönemde Bakanlık görevini yapmış olan Sayın Fatma Güldemet Sarı'yı hedef alan sözlerini üzüntüyle öğrendim. Fatma Güldemet Sarı Hanımefendi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini hakkıyla ve başarıyla yerine getirmiş bir arkadaşımızdır. Alnının akı ile ifa ettiği görevi yine alnının akı ile şahsıma devretmiştir. Fatma Güldemet Sarı Hanımefendi hakkında Adana Büyükşehir Belediye Başkanının; 'Menderes Bulvarı'ndaki düzenleme çalışmalarını engellemek için Çevre Bakanlığı koridorlarında cirit attığı' şeklindeki iddiası en hafif ifadesiyle siyasi nezaketten uzaktır. Bendeniz, belediye başkanlığından gelen bir isim olarak muhalefet ayrımı gözetmeksizin herkese kapımı açmaktayım. Her türlü memleket hizmetine ayrım yapmadan destek veriyorum. Zira bizim siyasi anlayışımızın ve siyaset ahlakımızın gereği budur. Bunun suiistimalini yakışıksız bir tavır olarak gördüğümü kamuoyu ile paylaşmak istiyorum."

KINIYORUM

Fatma Güldemet Sarı'ya yönelik sözleri kınadığını belirten Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın değerli Bakanımız hakkında çok yakışıksız bir üslupla tavır alması ve kullandığı ifadeler asla tasvip edeceğimiz ifadeler değildir. Bu tür sözler ve ifadeler basit siyasi demagojilerden ibarettir. Asıl işi oy aldığı halka hizmet etmek olan belediye başkanlarımızın bu tür tavırlardan uzak 'Adana'ya nasıl hizmet ederim' diye düşünmesi gerekir. Bu düşüncelerle bir kez daha Adana Büyükşehir Belediye Başkanının, Sayın Fatma Güldemet Sarı'ya yönelik sözlerini kınadığımı belirtmek isterim.

AK Parti Hükümetleri olarak vatandaşlarımıza götürdüğümüz hizmetlerin devamlılığı konusunda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle görevi devraldığımız önceki bakanlarımızın başlatmış oldukları veya devam eden projelerine de sonuna kadar itibar eder, sahip çıkarız."

Haber: ADANA,-

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Türk Münbiç Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title