Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Fırat Kalkanın'da 18'inci şehit (3)

CENAZE TÖRENLE UĞURLANDI

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kader Acar için 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene; 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve askeri erkan katıldı. Burada özgeçmişi okunan şehit Acar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla Gaziantep Havalimanı'na götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Acar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketi Zonguldak'a gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Gaziantep Havalimanı

Cenaze aracı

Tabutun uçağa taşınması

Askeri erkan

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Bolu Dağı Tüneli'nin terk edilen tüpleri 17 yıldır atıl

BOLU Dağı Geçişi otoyol projesi kapsamında yapımı devam ederken 12 Kasım 1999 depreminde hasar görerek terk edilen, 300 metresi betonlanmış 700 metrelik 2 tünel, 17 yıldan bu yana atıl duruyor. Yıllar önce AK Parti İl Başkanı olduğu dönemde ilk kez tünelin patetes deposu olarak kullanılabileceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Burası adeta doğal bir klima. Buranın değerlendirilmesi ile ilgili bir çalışma yapmak zorundayız" dedi.

Gümüşova-Gerede Otoyol Projesi kapsamındaki 26 kilometrelik Bolu Dağı Geçişi'nin bir bölümünü oluşturan Bolu Dağı Tüneli'nde ilk kazma 1993'te vuruldu. 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde tünelin Elmalık Mevkii'nde açılan 700 metrelik bölümünde hasar oluştu. 300 metrelik bölümü betonlanan tünelin 400 metresinden itibaren göçükler meydana geldi. Bunun üzerine 700 metrelik 2 tüp terk edilirken, 2 kilometre doğuda belirlenen yeni güzergahta tünel açılarak Ocak 2007'de hizmete girdi.

PATATES DEPOSU ÖNERİSİ ELEŞTİRİLMİŞTİ

Bolu Dağı Tüneli'nin terk edilen ve ağızları demir kafeslerle kapatılan Elmalık tüpleri, 17 yıldır atıl halde duruyor. Depemin ardından AK Parti İl Başkanı olduğu dönemde ilk kez atıl haldeki tüplerin patetes deposu olarak kullanılabileceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yıllar sonra tünellerin hala atıl durmasına üzüldüğünü söyledi. Patates deposu önerisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ve iktidar partisi çevrelerince bir çok kez eleştirilen Başkan Yılmaz, terk edilen tüplerin depo olarak kullanılmasını önermesine rağmen basına bunun, "Bolu Dağı Tüneli patetes deposu olsun" şeklinde yansıtıldığını söyledi. Başkan Yılmaz, o zaman da tünelin terk edilen kısımlarıyla ilgili bu öneriyi getirdiğini belirtti.

DOĞAL KLİMA

Bolu Dağı Tüneli'nin terk edilen ve hala atıl olan tüplerinin doğal klima olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Depremden önce yapılıp da şu anda boş kalan, ağzı açılmış ve içeriye doğru giden 2 tane kabası bitmiş tünelimiz var. Buralar şu anda uzun yıllardır boş. Buranın değerlendirilmesi ile ilgili bir çalışma yapmak zorundayız. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir çalışma yapması lazım. Seben İlçesi'nde bol miktarda sebze ve meyve yetişiyor. Bolu'da patates yetişiyor. Aynı anda üretim fazla olduğu zaman patates fiyatları düştüğü için vatandaşlarımız çok şikayet ediyor. Bu bölge doğal bir klima. Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınıp belki bir soğuk hava deposu olarak düşünülebilir. Başka şeyler de düşünülebilir. İnşallah bunun değerlendirilmesi ile ilgili hep beraber çalışmak zorundayız. Bu konuyla ilgili kimse ciddi anlamda bir çalışma yapmadı. Mülk sahibi Karayolları. Bir çalışma yapılması için de oradan alınması lazım."

Haber: Mutlu YUCA- Murat KÜÇÜK/BOLU, -

======================================

Toplulaştırma yüzlerce ağacın kesilmesine neden oldu

KONYA'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Çınaroba Mahallesi'nde gerçekleştirilen 'arazi toplulaştırması' yüzlerce ağacın kesilmesine neden oldu. Yaklaşık 2 bin hektarlık bağlar bölgesindeki ağaçların bir kısmı toplulaştırma sonrası parseller arasına açılan yollar nedeniyle kesilirken, bir kısmı da toplulaştırmayla aldığı tarlasının yeri değiştiği ve eski tarlasındaki ağaçları bırakmak istemediği için sahipleri tarafından kesilmeye başlandı.

Eskiden belde olan Çınaroba Mahallesi'ndeki arazilerde, 2007 yılında Tarım İl Müdürlüğü tarafından toplulaştırma kararı alandı. Arazide yapılan incelemeler sonrası mahallenin erik, elma, çeviz, kayısı, söğüt ve çam ağaçları ile donatılmış olan bağlar bölgesinde toplulaştırmanın uygun olmadığı kararı alındı. O dönemde bölgede toplulaştırma yapılmazken, 2009 yılından sonra mahallelinin isteği üzerine en çok parçalı arazinin bulunduğu ağaçlık olan bağlar bölgesindeki arazi toplulaştırma yapılmasına karar verildi. Bu istek üzerine 2 yıl önce de Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonrası arazideki toplulaştırma gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 gün önce de toplulaştıran arazilerin teslimine başlandı. Yaklaşık 2 bin hektarlık Bağlar Bölgesi'ndeki ağaçların bir kısmı toplulaştırma sonrası parseller arasına açılan yollar nedeniyle kesilirken, bir kısmı da toplulaştırmayla aldığı tarlasının yeri değiştiği ve eski tarlasındaki ağaçları bırakmak istemediği için sahipleri tarafından kesilmeye başlandı.

"BU AĞAÇ KIYIMINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Mahalle sakinlerinden Necati Kütükçü, şunları söyledi: "Eş değer üzerinden bir toplulaştırma yapılmadı. Sulak alandaki bir arazi, kıraç alana verildi. Bu bir reform değil. Bu olsa olsa ağaç kıyımından başka bir şey değil. Yüklenici firma da sadece yolu açıp bırakıyor. Bu zamana kadar kesilen ağaçlar saymakla bitmez. Bunun içerisinde yüz yıllık ağaçlar var. Bu kadar çam ve meyve ağacı kıymetli değil mi? Ayrıca bölgenin ekolojik dengesi de bozuluyor. Bu kadar ağaçlar tamamen kesilirse bir daha geri gelmez. Biz bu reformun eş değer üzerinden yapılmasını ve ağaç katliamının durdurulmasını istiyoruz."

Eş değer bir toplulaştırma yapılmadığı için ağaç katliamı yaşandığını ileri süren Kütükçü,"Mahalle halkına sulak alandaki araziler sulak alanda, kıraç arazilerde kıraç arazide bulunduğu bölgede yapılacağı söylendi. Böyle söylediği için de halk toplulaştırmayı kabul etti. Ama uygulamada bu olmadı. Arazisinde ağaç olanlara kıraç bölgeden yer verilince o kişi de ağaçlarını bırakmak istemediği için kesmeye başladı. Bu tamamen bir ağaç katliamına dönüştü. Yapılan itirazlarımıza da sonuç alamadık ve sonucunda da böyle bir durum ortaya çıktı."diye konuştu.

"ARSA SAHİPLERİ, AĞAÇLARI BIRAKMAK İSTEMİYOR"

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ise mahalle halkının isteği üzerine ağaçlıklı olan bölgede toplulaştırma yaptıklarına dikkat çekerek, "Mahalledeki bağlar bölgesinde 2007 yılında ağaçlık alan olduğu için toplulaştırmaya uygun olmadığı yönünde rapor verilmişti. En çok parselin bulunduğu bir alandı. Ancak 2009 yılında mahalle halkının isteği doğrultusunda bu bölgede toplulaştırma yapıldı. Parseller belirlendikten sonra Tarım Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirildi. Şu an da parsellerin teslimi yapılıyor. Parselleri belirleyip arasındaki yolları açarken en az ağaç olan yerleri tespit ettik ve açtık. Ayrıca ağaçların fazla zarar görmemesi için yol genişliğini de standartların altında tuttuk. Açtığımız yollardaki ağaçlarımıza en az zararı vermeye çalıştık. Ama arsa sahipleri toplulaştırma öncesi eski tarlasında bulunan ağaçları bırakmak istemiyor. O yüzden de ağaçları kendisi kesiyor." dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Kesilen ağaçlardan görüntü

-Vatandaşlarla yapılan röp

-Tarla sahiplerinin ağaçları kesmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, )

==============================================

Takla otomobilden çıkarılan 2 kadın hastaneye kaldırılırken ambulanstan indi

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde önce bariyerlere ardından da kamyonete çarpan otomobil takla attı. Otomobilden çıkarılan hafif yaralı iki kadın ambulans ile hastaneye kaldırılırken, tedavi görmek istemediklerini belirterek ambulanstan indi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikameti bir süre ulaşıma kapandı.

Kaza, saat 10.30 sıralarında, TEM Otoyolu Hereke mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan sürücüsü belirlenemeyen 54 E 4378 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bariyerlere ardından da Timur Selamet idaresindeki 34 JZ 2342 plakalı kapalı kasa kamyonete çarptı. Kazada otomobil ters dönerken, kamyonet ise yan yattı. Kaza nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Olay yerine gelen polis ve 112 Acil ekipleri kazada hafif yaralanan otomobilde bulunan 2 kadın ile kamyonet sürücüsü Timur Selamet'e müdahalede bulundu. 2 kadın tedavi görmek istemediklerini belirtirken, kontrol amacıyla ambulansa alınarak hastaneye götürülmek üzere yola çıkıldı. 2 kadın yolda ambulansı durdurarak tedavi görmek istemediklerini tekrar belirterek ambulanstan indi. Kamyonet sürücüsü ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Yol bir süre sonra 2 şeritten ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntüler

Kamyonet ve otomobilden görüntü

Trafiğe kapanan yoldan görüntü

Trafik ekiplerinin araçları yönlendirmesi

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI / KOCAELİ

============================================

İlk başvuru vali ve eşinden

BURDUR'da çipli kimlik kartlarının dağıtımı uygulaması kapsamında ilk kartlar Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz'a verildi.

Çipli kimlik kartlarının dağıtılacağı 10 pilot ilden biri olan Burdur'da, pazartesi günü başlayacak başvurular öncesi Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gelerek kart başvurusu yaptı. Vali Yılmaz ve eşi, parmak, avuç içi ve el izi vererek çipli kimlik kartı başvurusunda bulundu.

Çipli kimlik kartı müracaatından sonra Nüfus Müdürlüğü koridorunda sergilenen Osmanlıca yazılı nüfus cüzdanlarını inceleyen Vali Yılmaz, "Yeni kimlik kartı müracaatını bugün ilk olarak biz yaptık. Arkadaşlarımız başarılı şekilde müracaatımızı tamamladı. Cumhuriyet dönemimizle beraber Nüfus Hürriyet Cüzdanı diye kullandığımız defterler vardı. Bilahare tek yapraklı kimlik kartlarına dönüştü. Şu anda içinde bilgilerin hapsedildiği, parmak izlerinin de dahil olduğu ve bilgilerin çiplere yüklendiği, vatandaşımızın bildiği şekliyle ehliyetlere benzer yeni kimlik kartlarımızı dağıtmaya başlayacağız. Bölge illerimizden Antalya ve Isparta'dan da isteyen ve talep olduğu takdirde müracaatlar ilimizde alınacak" dedi.

Kart başvurularının randevu sistemiyle ve sırayla yapılacağını aktaran Vali Yılmaz, "Bir plan dahilinde tüm vatandaşımıza yoğunluk olmadan, kargaşa yaşanmadan kimlik kartların verilmesini gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli eğitimleri kursları aldı. Teknik altyapı olarak da donanım sağlandı. Bugün itibariyle de başlamış olduk. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Osmanlıca nüfus cüzdanlarından detay,

Vali Yılmaz ve eşinin müracaatları,

Vali Yılmazın açıklamaları

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================

Obeziteyle aile boyu savaş

ANTALYA'da 52 yaşındaki Samiye Tulumbacıoğlu ile kızları 30 yaşındaki Sevil Lita ve 29 yaşındaki Ayşe Çetinkaya, aşırı kilolarından tüp mide ameliyatı, spor ve diyet yardımıyla kurtuldu.

Samiye Tulumbacıoğlu, 148.5 kiloya ulaştığında tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. 2014 yılında ameliyatı gerçekleşen, sonrasında 65 kiloya kadar düşen Tulumbacıoğlu'nun mücadelesi, iki kızına da örnek oldu. Tulumbacıoğlu'nun kızlarından 110 kilo ağırlığındaki 1 çocuk annesi Sevil Lita da tüp mide ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından hızla kilo vermeye başlayan Lita, 70 kiloya kadar geriledi. Hedefinin 58 kilo olduğunu söyleyen Lita, diyet ve gündelik sporuna hız kesmeden devam ediyor.

Ablası ve annesi gibi aşırı kilolarından kurtulmak için tüp mide ameliyatı olmaya karar veren 2 çocuk annesi Ayşe Çetinkaya, ameliyat sonrası 105 kilodan 60 kiloya düşmenin mutluluğunu yaşıyor. 8 ayda 45 kilo verdiğini kaydeden Çetinkaya, "Annem örnek aldığım insandır. Kilolarından dolayı yürümekte zorlanıyor, kaldırıma inip çıkamıyordu. Tüp mide ameliyatı olduktan sonra düzenli diyet ve sporla bambaşka bir insan oldu. Onu gördükten sonra ben de yapabilirim dedim ve başardım. Ardık ideal kiloma ulaştım. Bu saatten sonra sıkılaşmak için çalışıyorum" dedi.

'Tüp mide ameliyatı oldum artık zayıflarım' diyen insanın kilo verme savaşını baştan kaybettiğini belirten Çetinkaya, "Mide küçüldükten sonra ister istemez bir miktar kilo kaybı oluyor. Fakat ideal kiloya ulaşmak için bu yeterli değil. Yeme içme düzeniyle spor mutlaka olmalı. Biz ailecek birbirimize destek oluyoruz. Spor hayatımızın vazgeçilmezi. Günde en az 1 saat yürüyoruz. Diyet de bu işin en önemli ayrıntısı" diye konuştu.

AİLE EKONOMİSİ RAHATLADI

Ameliyatlardan önce ailecek toplanıldığında bir seferde 15- 20 yumurta yediğini, bunun yanında simit, ekmek, börek, çörek, tam bir tüketim çılgınlığı yaşandığını söyleyen Samiye Tulumbacıoğlu, "Ameliyatların ardından tüketimin yerini düzenli yemek aldı. Eskiden 20 yumurta yenilirken, şimdi bir veya iki yumurta yeniliyor. Ekmek tüketimimiz hiç yok. Diyet ev ekonomimiz için de iyi oldu" dedi.

ANNE VE KIZLARI 168.5 KİLO VERDİ

Sevil Lita, 2 yıllık süreçte annesi ve kardeşiyle birlikte toplam 168.5 kilo verdiklerini aktardı. Toplam vücut ağırlıklarını ideal vücut kitle endeksine uygun hale getirmek için diyet programlarına harfiyen uyacaklarını söyleyen Sevil Lita, "İşimden fırsat buldukça spor yapmaya özen gösteriyorum. Özel bir şirkette muhasebe müdürü olduğum için sürekli masa başındayım. Mesaiden arta kalan zamanlarda hareket etmeye özen gösteriyorum. Kilo vermek benim için gündelik hale geldi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Röp1: Samiye Tulumbacıoğlu,

Röp2: Sevil Lita

Röp3: Ayşe Çetinkaya

Anne ve kızları parkta spor yaparken

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),

=======================================

10 yılda 2 bin 500 engelli çocuk at ile terapiyle iyileşti

KOCAELİ Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu'nda engelli çocuklara vücut dengesi, gövde kontrolü ve ritmik yürümede önemli rol oynayan 'at ile terapi' yöntemiyle tedavi uygulanıyor. Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdener Balıkçı, 2006 yılında başladıkları at ile tedavi yöntemiyle şuana kadar yaklaşık 2 bin 500 çocuğun tedavi gördüğünü söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ile Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu'nun ortak gerçekleştirdiği 'at ile terapi' yöntemiyle engelli çocuklara tedavi uygulanıyor. At ile terapi gören çocuklar bindikleri atın ritmine göre vücut dengesi, gövde kontrolü ve ritmik yürümede gelişme sağlıyor. 2002 yılında kurulan Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda 2006 yılında başlayan atlı terapi yöntemiyle bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 çocuk tedavi gördü.

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdener Balıkçı çocuklara uygulanan at ile terapi (Hippoterapi) yönteminin çok iyi sonuçlar verdiğini belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastaların dışında Türkmenistan, Özbekistan, Almanya, Avusturya gibi çeşitli ülkelerden de gelen hastalarımız bulunuyor. At ile terapi Türkiye'de yeni bir konu. Burası üniversite bazında at ile terapi uygulanan tek yerdir. Bizim en önemli kriterimiz mutlaka bir hekimin at ile terapiye uygunluk onayı vermesidir. Burada fizyoterapi eşliğinde tedavi yapılıyor. Otistik, spastik, serebral palsi, görme, duyma ve konuşma bozukluklarında bu tedaviler uygulanıyor. 10 seanstan oluşuyor tedaviler. Onun dışında hastanın gelişimi ve tedaviye uygunluğuna göre bazen 1 yıl, bazen 2 yıl sürebiliyor ama bunun sonucundaki gelişmeler gerçekten pozitif ve olumlu oluyor" dedi.

Hastaların tedaviye olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayan Balıkçı, "Tedavilerden sonra örneğin doğuştan felçli olan çocuklar buraya geldikten 20-25 seans sonrasında vücudunu dik tutabilme, belli bir süre sonra ayakta durabilme, adım atabilme, elini ve kolunu kaldırabilme gibi gelişmeler sağlanıyor. Ayrıca yakın bir zamanda yapılan Diyarbakır'daki kongrede teröre maruz kalan çocukların at ile terapi sağlanmasını hedefliyoruz. Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile ortak bir çalışma yürütülmesi projelendirilmekte. Oradaki mevcut imkanların uygunluğa dönüştürülerek projenin uygulanması planlanıyor. Büyük ihtimalle önümüzdeki yıl teröre maruz kalan çocukların atla terapi uygulanmaya başlanacak" diye konuştu.

Batman'dan çocuğunu tedavi ettirmek için getirdiğini söyleyen Roni Çıra, "Oğlum serebral palsi hastası. Buraya atlı tedavi için geliyoruz. Batman'da böyle olanak yok. Çocuğumuza burada gövde dengesi çalışması yapılıyor. 3 yıldır buraya geliyoruz. Çocuğumuzun ayakta durma dengesi gelişti. Gövdesi normalde esnekken terapiden sonra daha da dik durduğunu gördük. Odaklanması gelişti. Elleri ve ayakları gelişti " dedi.

Amasra'dan çocuğunu at ile tedavi olması için getirdiğini belirten İlyas Aşan ise, "Çocuğum serebral palsi hastası ve vücudunda denge kaybı var. Yaklaşık 10 gündür terapi alıyoruz. İlk 3 günden itibaren değişiklik görmeye başladık. Bilinci açılmaya başladı atla iletişim halinde olduğu için. At üzerindeki hareketlerden dolayı kendisini dik tutmaya çalışıp denge sağlıyor. Güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-At ile terapi gören çocuklar

-Ailelerle röp

-Yüksekokul müdürü ile röp

-Terapiden detaylar

HABER-KAMERA: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK / KOCAELİ

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Şerif Yılmaz Çetinkaya Kartepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title