Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)FINDIK İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN TRAKTÖR DEVRİLDİ: 7 ÖLÜ, 9 YARALI

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde fındık işçilerini römorkunda taşıyarak bahçeye götüren traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilirken 7 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.Kaza sabah saat 07.45 sıralarında, Hendek Çamlıca Mahallesi'nde meydana geldi. Mardin'den gelerek fındık bahçesinde çalışan işçileri bahçeye götüren sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 54 VD 057 plakalı traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak dere yatağına devrildi. Traktörün römorkunda bulunan işçiler etrafa saçıldı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 112 Acil ekipleri 5'i kadın 7 kişinin olay yerinde öldüğünü belirledi. Yaralanan 9 kişi ise olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı. Veysel Akman, Mehmet Boz, Yusuf Akman ve Gizem Boz Hendek Devlet Hastanesi'nde, Yusuf Çapak ve Aleyna Boz Akyazı Devlet Hastanesi'nde, Uğur Boz, Gülistan Boz ve Baver Çağatay ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ve cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cesetler morga kaldırıldı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu olay yerinde cep telefonu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek kaza hakkında bilgi verirken, rampa ve hafif viraj olduğunu, sürücünün aşağı hızlı indiğini, aracı kaydırdığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu kazayla ilgili yaptığı açıklamada, 5 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığı belirterek, "Bu insanların bazen böyle trafik kazalarında ekmeğinin peşinde hayatlarını kaybetmeleri milletçe bizleri de üzüyor. Geçmişte bulundukları şehirlerden buralara gelirken de kamyonlarla insan taşımaya mahsus olmayan araçlarla taşınırdı. Bakanlığımız sıkı önlemler aldı, bunun önüne geçildi. Ancak, bulundukları yerden tarlalara giderken bazen tarım araçları ile bazen traktörlerle de böyle gidiyorlar. Patpat denen tarım aletlerini ulaşım aracı da olarak kullanıyorlar bazı bölgelerimizde. Bunu kullanırken de çok dikkatli olmak lazım tabi, aslında yolcu taşımaya mahsus değil ama zarureten böyle yakın tarlalar arası, bulundukları yerden yakın tarlaya giderken ellerindeki materyallerle beraber traktörle gidiyorlar. Burada da bu sabah traktörü kullanan vatandaşın herhalde kendisi de rahmetli olmuş, Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. 5 hanım kardeşimiz var, 17 yaşında çocuk var. 7 kaybımız var.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Olay yerinden görüntü

-Traktör ve römorkünden görüntü

-Kurtarma  ekiplerini çalıyması

-Jandarmanın kimlik tespit çalışması

-Savcının olay yerinde çalışma yapması

-Vali Balkanlıoğlunun olay yerine gelmesi

-Vali nin telefonda Bakan Soylu ya bilgi vermesi

-Cenazelerin olay yerinden çıkarılışı

-Cesetlerin tabutlara konulması

-Detaylar

-Hastaneden görünktü

-Yaralının ambulansla hastaneye getirilişi

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Aziz GÜVENER-Ahmet ÇİLECİ-Azim ÇELİK/HENDEK(Sakarya), -

=====================================================

2)RUS TURİST KİMLİK KONTROLÜ YAPMAK İSTEYEN POLİSE KAFA ATTI İDDİASI

ANTALYA'da bir alışveriş merkezinde yüklü miktarda para sayan Rus turistlere kimlik soran polis memuru 29 yaşındaki Serkan Yarali, iddiaya göre Vladislav Rajja'nın saldırısına uğradı. Kafa darbesi alan Yarali'nin kaşı açılırken, arbedede ağır yaralanan Rajja ise yoğun bakımda tedaviye alındı. Olay, Muratpaşa İlçesi Fener Mahallesi Tekelioğlu Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezinde dün saat 21.00'de meydana geldi. Alışveriş merkezi içinde sivil kıyafetle devriye görevi yapan polis memuru Serkan Yarali, Rus uyruklu 4 kişilik turist grubunun yüklü miktarda parayı birlikte saydıklarını fark etti. Polis memuru Yarali, durumdan şüphelenerek kimlik kontrolü yapmak istedi. Polis olduğunu söyleyip kimlikleri isteyen Yarali'ya, iddiaya göre Vladislav Rajja önce itiraz etti daha sonra da kafa atarak polis memurunun kaşını açtı. Bir anda çıkan arbedeye alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri de müdahale edince Rajja ve yanındaki 3 Rus gözaltına alındı. Polisin kelepçe taktığı Rajja alışveriş merkezinden zorla dışarı çıkarıldı. Arbede sırasında başına darbe aldığı ve cebinden çıkardığı uyuşturucu hapları yuttuğu iddia edilen Rajja, ekip aracına bindirilmek istendiği sırada fenalaşarak yere yığıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine gelen ambulansla önce polis memuru Serkan Yarali hastaneye sevk edildi. Yerde bilinci kapalı yatan Rajja ise sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. Ağır yaralı Rajja'nın yoğun bakım servisinde tedaviye alındığı kaydedildi.

Olaya karışan Rus turistlerden biri, otomobil almak için ayırdıkları 120 bin TL civarındaki parayı sayarken polisin kendilerini darp ettiğini öne sürdü. Polis, olayla ilgili güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Vladislav Rajja yerde yatarken

Sağlık ekipleri müdahale ederken

Ambulans ve çevredeki kalabalık detayı

Olayı anlatmaya çalışan bir Rus turist (biraz Türkçe konuşuyor)

Polislerden detay

Vladislav Rajja'nın ambulansa alınması

2,15 DK////252 MB

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

========================================================

(ÖZEL)

3)1800 YILLIK GÜLEN YÜZLÜ HEYKELDEN KADEH

GAZİANTEP'te 1800 yıllık olduğu tahmin edilen, alnında tac, kulağında ise küpe bulunan yüzü gülen kadın heykeli kadeh, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Türkiye'de örneği bulunmayan, alnında tac, kulağında ise küpe yer alan topraktan M.S. ikinci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen gülen kadın heykeli kadeh, Türkiye'nin ilk cam müzesi olan Gaziantep'teki Gorgo Medusa Cam Eserleri Müzesi'nde sergileniyor. İç Anadolu Bölgesi'nde 2008 yılında bulunup, Gaziantep'teki müzede sergilenen türlerinden farklı olan ve üst bölümünü kırılan heykel kadeh, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.Müze Müdürü İbrahim Halil Algın, gülen insan heykeli kadehin Türkiye'de tek olduğunu belirterek, "Müzemizin açıldığı 2008 yılından itibaren sergilemeye başladık heykel kadeh, gülen yüz ifadesine sahip olması nedeniyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Tarih olarak da milattan sonra ikinci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bir eser. Pişmiş topraktan yapılmış ve kadeh olarak kullanılmış" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Müzeye gelen ziyaretçiler

Gülen yüzlü kadın heykeli kadeh

İbrahim Halil Algın'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 117 MB

====================================================

4)EGZOZUNDAN ZEHİR SAÇTI

ADANA'da biber yüklü kamyonun egzozundan duman saçarak kentin en işlek caddelerinden birinde ilerlemesi görenleri şoke etti.Kent merkezinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda ilerleyen kamyondan çıkan siyah duman nedeniyle trafikteki diğer sürüler tehlike geçirdi. Diğer sürücülerinin şaşkın bakışları arasında ilerleyen kamyon daha sonra Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'na girerek uzaklaştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Seyir halindeki kamyonun duman saçarak ilerlemesi

Kamyonun görüntüleri

SÜRE: 01'18"    BOYUT: 80 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==================================================

5)HAYALİNİ KURDUĞU BÖLÜMÜ 30 YIL SONRA KAZANDI

KIRIKKALE'de Gazeteci-Yazar 47 yaşın8daki İlhan Şahin, lise yıllarından itibaren çok isteyip, hayalini kurduğu Kırıkkale Üniversitesi tarih bölümünü sonunda kazanmayı başardığını söyledi.

İş hayatındaki yoğunluk nedeniyle bir türlü okuyamayan İlhan Şahin, aradan geçen 30 yılın ardından YGS sınavına girdi. Bu sınavda 285 puan alarak LYS'ye girmeye hak kazanan Şahin, sonrasında bu sınavdan da 340 puan aldı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan tercih işlemlerinde ilk sıraya Kırıkkale Üniversitesi Tarih bölümünü yazan İlhan Şahin, sonuçların açıklanmasıyla birlikte büyük sevinç yaşadı. Çok istediği tarih bölümüne birincilikle yerleşen İlhan Şahin, hiç beklemeden kaydını yaptırdı. Okumanın yaşı olmadığını kanıtlayan bir başarıya imza atan İlhan Şahin, başarı öyküsünde kalemi, kağıdı ve en çok da insanlarla bir şeyler paylaşmanın kendisi için çok değerli olduğunu söyledi. Şahin, "Tam otuz yıl Ttrih okumanın hayalini kurdum. Gerek iş yoğunluğu gerekse meslek lisesi mezunu olmam bu isteğimi engelledi. Meslek liselerinin önünden engel kalkınca sınava girmeye karar verdim. Planlı bir şekilde çalışarak 30 yıllık hayalimi gerçekleştirdim. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Gerçekten okumayı çok istediğim bir bölümü kazandım. Bu başarımda emeği olan aileme, dostlarıma ve mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Herkesin de gördüğü gibi okumanın yaşı ve sınırı yok. Gençlerimiz araştırsınlar, okusunlar; hiçbir zaman pes etmesinler" dedi.

Evli ve 2 çocuk babası olan gazeteci-yazar İlhan Şahin,TCDD'de teknisyen olarak çalışıyor. Aynı zamanda Tüm Kamu Çalışanları ve Emekliler Vakfı Kırıkkale Şube Başkanlığını da yapan Şahin, yazdığı tarihi romanlar arasında son olarak 'Yıkık İmparatorluğun Yitik Çocukları: Kanal' kitabıyla gündeme gelmişti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

DDY detay görüntüler

Tekniksiyen İlhan Şahin yolcu trenini kontrol etmesi

İlhan Şahin ile röportaj

==================================================

6)HATAY'DA FETÖ'DEN 13 KİŞİ TUTUKLANDI

HATAY'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen aralarında emniyet amiri ile doktorun da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları tespit edilen aralarında ev kadını, ihraç edilen ve açıkta olan memurlar ile esnaf ve özel sektör çalışanlarının da olduğu 33 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 kişi ise Cumhuriyet savcısının ifade almasının ardından serbest kaldı. Polis, aynı soruşturma kapsamında 6 kişiyi daha arıyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

FETÖ şüphelilerinin emniyetten çıkarılması

Şüphelilerin araçlara bindirilmesi

Bayan iki şüphelinin araca bindirilmesi

SÜRE: 16" BOYUT: 9 MB

Haber: Ramazan ÇELİK -Kamera: HATAY,

==================================================

7)EŞEK SÜTÜNDEN  SABUN YAPIP SATIYOR

MUĞLA'da eşek çiftliği kuran 65 yaşındaki Musa Karaçam, astımdan kansere kadar birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen eşek sütünden elde ettiği sabunları, turistik işletmelere satıyor.

Muğla'nın Yatağan İlçesi Bozarmut Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde eşek çiftliği kuran evli ve 3 çocuk babası Musa Karaçam, eşek sayısını arttırarak hem sütünü hem de sütünden elde ettiği sabunları satmaya başladı. 2013 yılında 20 eşekle üretime başlayan Karaçam, eşek sayısını 42'ye çıkardığını ve günde 5 litre süt elde ettiğini anlattı. Eşek sütünün akciğer, mide ve bağırsak kanseri ile astım, siroz, bronşit gibi hastalıklara iyi geldiğini öğrenen Karaçam, çiftliği ziyaret edenlere eşek sütünün litresini 150 liradan, çay bardağıyla ise 20 liradan satıyor.

"EŞEK SÜTÜ SABUNU KIRIŞIKLARI ÖNLÜYOR"

Eşek sütü satışı yaparken, sabun imal etmeleri yönünde talepler geldiğini ifade eden Karaçam, "Süt sağıldıktan sonra sütün köpüğünü yüzüne süren kadınlar, sabununun da olabileceğini söyledi. Biz de bunun üzerine sabun üretmeye başladık. İlk önce cüzi miktarda ürettiğimiz sabun satıldı. Ardından seri üretime geçmek için eşim kurs aldı ve eşek sabunu da büyük ilgi gördü. Bodrum'da aktarlar ve turistik oteller de bizden sabun istiyor. Sabunu kullananlar vücudu yumuşattığını, kırışıkları önlediğini söyledi. Adedini 10 liradan satıyoruz" dedi.

ASTIM VE BRONŞİTİ OLANLAR TERCİH EDİYOR

Karaçam, kronik astım ve bronşit rahatsızlığına iyi gelen eşek sütünün aynı zamanda siroz hastalığını da tedavi ettiğini belirterek, "Antitoksin özelliği ile zehirlenmelerin üstesinden geliyor. Akciğer ve kolon kanserlerini tedavide destekleyici özelliğe sahip. Boğaz enfeksiyonu geçiren bir hasta, balgamı eşek sütü ve karışımı ile tamamen söktürebiliyor. Astım ve bronşit rahatsızlığı olanlar, 10 gün süreyle bir çay bardağı eşek sütünü içtikten sonra rahatlıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Eşek çiftliğinden genel görüntü,

-Çiftlikteki eşeklerin görüntüsü,

-Musa Karaçam'ın eşekten süt sağmasından görüntü,

-Anons,

-Musa Karaçam ile röp,

-Eşek sütü sabunlarından görüntü.

Haber - kamera Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=================================================

8)EMEKLİ MAAŞIYLA HASTA OĞLU VE 100 KEDİYE BAKIYOR

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde hayvansever 77 yaşındaki Melahat Bağtur, kaldığı tek göz odalı evde, emekli maaşıyla hasta olan oğlu 45 yaşındaki Sabri Onater ile birlikte çoğunluğu yavru 100 kediye bakıyor.

Keşan'da, Yukarı Zaferiye Mahallesi Kuyu Sokak'taki bahçeli tek göz oda evde kısmi felçli oğlu Sabri Onater ile kirada oturan Melahat Bağtur, emekli maaşıyla çoğunluğu yavru 100 kediye bakıyor. Yaklaşık 15 yıldır sokaklarda aç, susuz ve yaralı halde yaşam mücadelesi veren kedilere evini açtığını belirten Bağtur. "36 tane yavru kedim var. Gerisi yetişkin. Eğer hayırseverler yardımcı olursa çok daha iyi olur. Yardım bekliyoruz. Kedilerin her şeye ihtiyaçları var. Şimdi yaz ama kışın bahçeyi brandayla sarıyorum" dedi.

Yıllar önce eşinden boşanan ve 1485 lira emekli maaşı alıp, 150 lira da ev kirası ödeyen Melahat Bağtur'a komşularının yanı sıra ilçedeki sevil toplam kuruluşlarının da destek olduğu belirtildi. Baktığı kedileri için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyleyen Bağtur'a, Keşan Hayvanları Koruma Derneği'nin kedilere mama desteği sağlayacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bahçede dolaşan kediler

-Yaşadıkları ev ve kediler

-Örtünün üzerindeki yavru kediler

-Anne ve oğlun kedileri beslemesi

-Yemek yiyen kediler

-Detay gör.

-Melahat Bağtur röp.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

(SÜRE: 04.11 - BOYUT: 133 MB)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Karaçam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title