Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

3.5 AYLIK NEVA BEBEĞE KANSER AMELİYATIANTALYA'da, 2 aylıkken sürekli kusan Neva bebeğe doktorlar 'reflü' teşhisi koydu.

3.5 AYLIK NEVA BEBEĞE KANSER AMELİYATI

ANTALYA'da, 2 aylıkken sürekli kusan Neva bebeğe doktorlar 'reflü' teşhisi koydu. Ailenin ısrarı üzerine karın ultrasonografisi çekilen Neva'da Nöroblastom (sinir sistemi kaynaklı kanser türü) olduğu ortaya çıktı. 3.5 aylıkken böbreküstü bezindeki kitle nedeniyle ameliyat edilen 6 aylık Neva, kanserin yayılma riski nedeniyle 5 yaşına kadar kontrol altında tutulacak.

Antalya'da oturan 28 yaşındaki Bahar Yıldırım ile 37 yaşındaki Ali Rıza Yıldırım'ın 30 Ocak 2017 tarihinde sezaryenle dünyaya gelen bebekleri Neva 2 aylıkken aşırı kusması üzerine ailesi hastaneye gitti. Doktor doktor gezdirilen Neva'ya, 'reflü' teşhisi konularak ilaç tedavisine başlandı.

ANNENİN ISRARIYLA HASTALIK TESPİT EDİLDİ

Reflü teşhisi konulan bebeğine çok küçük olduğu için ilaç vermek istemeyen anne Bahar Yıldırım, karın ulstrasonografisi çekilmesinde ısrara edince acı gerçekle karşılaştı. Neva bebeğe, 'Nöroblastom' teşhisi konuldu. Son gittikleri doktordan karın ulstrasonografisi çekilmesini istediklerini belirten Bahar Yıldırım, üst abdomen ultrasonografisi yapıldıktan sonra doktor bizi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü'ne yönlendirdi. Orada yapılan MR tetkikinde Nöroblastom teşhisi doğrulandı" dedi.

TEŞHİS 3.5 AYLIKKEN KONULDU

Nöroblastomun pek çok insanın bilmediği bir hastalık olduğunu, başlarına gelmeden önce kendilerinin de bilmediğini ifade eden anne Yıldırım, şunları anlattı:

"Sinir sistemi kanseri demekmiş. Genelde 5 yaş altındaki çocuklarda görülüyormuş. Neva'ya teşhis birkaç doktora gittikten sonra 3.5 aylıkken konuldu. 6 Haziran 2017 tarihinde ameliyata alınarak böbreküstü bezindeki kitle tamamen temizlendi. '1'inci evrede olduğu için yayılım göstermiyor' denildi. Şu anda takip altındayız. Her ay kontrole gidiyoruz. 5 yaşına kadar böyle devam edecek."

BU HASTALIĞI YAŞAYAN AİLELERLE GÖRÜŞÜYORUZ

İlk bebeğini doğumda kaybeden, ikinci kızları Sema'nın şu an 3 yaşında olduğunu anlatan anne Yıldırım, Facebook'ta Nöroblastomlu çocuklar için açılan sayfada bu hastalığı yaşayan ailelerle görüştüklerini anlattı. Bahar Yıldırım, "Bu aileler, çocukları şu an tedavi sürecinde olan aileler" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Anne Bahar, kanser hastası 6 aylık Neva ve ablası 3 yaşındaki Sema'nın birlikte oyunlar oynarken görüntüsü

-Neva ve Sema'nın oyuncaklarıyla görüntü

-Anne Bahar ile röportaj

-Anne Bahar'ın kucağında Neva'nın ameliyat izini göstermesi

Kaset Durumu: Link geçildi

Haber: Selma KUNAR- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA-DHA)

==================================================

'KÖPEĞİ EZEN SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULSUN' TALEBİ

ANTALYA'da hayvanseverler, aracıyla bir köpeği ezerek ölümüne neden olan Erhan Kozan'ın ehliyetine el konulması için Antalya Valiliği'ne dilekçe verdi. Görüntüleri analiz eden Antalya Özel Sürücü Kursları Derneği Başkan Yardımcısı Ertürk Karaman ise aracın bilerek köpeğin üzerine sürüldüğünü söyledi.

Kepez İlçesi'nde 17 Temmuz'da meydana gelen ve güvenlik kameralarına yansıyan olayın  görüntülerinin basında yer alması üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araç sürücüsü 3 çocuk babası Erhan Kozan'ı gözaltına aldı. Polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Kozan, 'Şaka yapmaya çalıştım ama bu şaka kakaya döndü. Ben o hayvanı ezdiğimin farkında değildim' açıklamasına hayvanseverler tepki gösterdi.

VALİLİĞE DİLEKÇE VERDİLER

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde örgütlenen hayvanseverler, Erhan Kozan'ın ehliyetine el konulması için Antalya Valiliği'ne dilekçe verdi. Ortak dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"5442 sayılı İl İdare Kanununun 11'inci Maddesi hükmü çerçevesinde, kasıtlı olarak öldürme eyleminde bulunan, çevredeki insanların can güvenliğini hiçe sayarak trafik güvenliğini tehlikeye sokan bu şahsın, insanlar için de potansiyel tehlike olabilme olasılığı vardır. Şahsın şiddete eğilimi ve akıl sağlığı açısından müşahede altına alınmasını, ailesi ve yakın çevresine karşı daha önce şiddet uygulayıp uygulamadığının araştırılmasını, insana karşı da şiddet uygulama ihtimaline karşı emniyetçe denetim altında tutulmasını, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatrik muayenesi bitinceye kadar ehliyetine el konmasını talep ediyoruz."

'BİLEREK KÖPEĞİN ÜZERİNE SÜRMÜŞ'

Köpeğin ezilme görüntülerini analiz eden Antalya Özel Sürücü Kursları Derneği Başkan Yardımcısı ve direksiyon eğitmeni Ertürk Karaman de aracın manevra yapılmak suretiyle bilerek köpeğin üzerine sürüldüğünü belirtti. Karaman, "Araç kasisten dolayı yavaşlıyor. Kasisten sonraki görüntüde köpeğin bir müdahalesi yok ancak sürücü aracını köpeğin üzerine sürüyor. Yolun gidiş güzergahına baktığımızda ise araç güzergah dışına çıkarak manevra almış. Her şey kayıtlarda görülüyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Köpeğin ezilme görüntüsü

Röp1: Antalya Özel Sürücü Kursları Derneği Başkan Yardımcısı Ertürk Karaman

Röp2: Antalya Candost Dderneği Başkanı Arife Yanık

Vatandaşla röp

Haber: Süleyman EKİN- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA-DHA)

==================================================

HURDA DEPOSUNDA YANGIN

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde belediyeye ait kimyasal ve plastik malzemelerin de bulunduğu hurda deposu yandı.

Yangın, Atatürk Mahallesi, Akşemseddin Caddesi, Molla Fenari Sokakta dün akşam saatlerinde meydana geldi.Çubuk Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait hurda deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olayı gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine itfaiye polis ve ambulans sevk edildi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından 2 saatlik çalışmanın ardından güçlükle söndürülebildi. Kimyasal ve plastik malzemelerin alevlendiği yangında, çok sayıda oyun parkı ve hurda araç malzemesi yanarak kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yanan depodan genel görüntü

İtfaiye ekipleri söndürürken görüntü

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), -

==================================================

(ÖZEL) - Gaziantep'te düğün yolunda kaza: 1 ölü, 4 yaralı

GAZİANTEP'te, düğüne gidenlerin içinde bulunduğu otomobil, tali yoldan çıkan traktöre çarptı. Kazada, otomobilde bulunan 1 kadın öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Gaziantep- Kilis karayolunun 6'ncı kilometresinde meydana geldi. Gaziantep Havalimanı'ndan yurtdışından gelen akrabalarını karşılayan ve yakınlarının Kilis'teki düğününe giden İsmail Özel yönetimindeki 27 J 0828 plakalı otomobil, tali yoldan kontrolsüz çıktığı öne sürülen Hüseyin Güdücü'nün kullandığı 27 LV 649 plakalı traktöre çarptı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar hurdaya dönerken, otomobil sürücüsü İsmail Özel, eşi Zeynep Özel ile Münevver Yıldırım, Ayyuş Yıldırım ve traktör sürücüsü Hüseyin Güdücü yaralandı. Kazada yaralanan 5 kişi ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Zeynep Özel, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Özel'in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Tedavisi süren diğer 4 yaralının sağlık durumlarının ise iyi olduğu açıklandı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-

==================================================

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI 2 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde iki aracın kavşakta çarpışması sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, Keşan-Malkara karayolu üzerindeki Danişment Köyü sapağında meydana geldi. Malkara'dan, Edirne'nin Keşan İlçesi yönüne giden 54 yaşındaki Erhan Seven yönetimindeki 34 DH 6085 plakalı otomobil, Danişment Köyü sapağında karşı yönden gelerek dönüş yapmak isteyen 66 yaşındaki Şaban Kalkan idaresindeki 22 FP 103 plakalı otomobile çarptı. Kazada, Şaban Kalkan ve 34 DH 6085 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki Sami Can Seven yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Şaban Kalkan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Jandarmanın kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Yola saçılan cam parçaları

-Jandarman ve polisin incelemesi

-Detay gör.

Haber-Kamera Ünsal YÜCELMALKARA(Tekirdağ),-

==================================================

ÇİÇEKÇİNİN ÖNÜNDEKİ KAKTÜSLERİ ÇALDILAR

ANTALYA'da, sabah saatlerinde bir çiçekçiye giren hırsız, yaklaşık 400 TL değerinde mini saksılı kaktüslerden çaldı. Hırsızlık anı, işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Konyaaltı İlçesi Kuşkavağı Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki olay saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, Tropiksera Çiçekçilik'e gelen 30 yaşlarındaki kişi, önce işyerinin kapısını kontrol ediyor. Ardından elleri cebinde kapı önündeki çiçeklere bakan kişi, bir süre sonra büyük boş bir saksı alarak, küçük kaktüsleri hızlı ve dikkatlice içerisine koymaya başlıyor. Şüpheli, daha sonra kaktüsleri alarak uzaklaşıyor.

Hırsızlık, işyerini açan Cemile Baştürk'ün kapı önündeki kaktüslerin eksildiğini fark edip güvenlik kamerası görüntülerini incelemesiyle ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra durumu polise bildiren Cemile Baştürk, olayın trajikomik olduğunu söyledi. Baştürk, "Çalınan dikenli küçük kaktüsler, müşterilerimizin severek, beğenerek aldığı türlerdendi. 30 taneye yakın almış. Toplam değeri 400 TL civarında. Daha önce de tek tük hırsızlık olayları yaşanıyordu ama biz önemsemiyorduk. Bu kez toplu halde alan kişi ya bunun ticaretini yapacak ya da evinde bakacak" diye konuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis kaktüs hırsızını her yerde arıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kaktüslerin çalındığı yerden görüntü

Kaktüstlerden görüntü

Cemile Baştürk röp

Hırsızlık olayının gerçekleşmesi (GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ)

563 MB - 5.02'

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

==================================================

BODRUM'DA FLAMENKO RÜZGARI ESTİRDİLER

MUĞLA'nın ın Bodrum ilçesinde, 15'incisi bu yıl düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin son gösterisinde sahneye alan, İspanyol 7 kardeş dansçıdan oluşan  Los Vivancos Grubu, flamenko rüzgarı estirdi. Grup, seyircileren gelen yoğun alkış üzerine üç dans gösterisi daha yaparak sanatseverlere uzun süre unutulamayacakları bir gece yaşattı.

15. Uluslararası Bale Festivali'nin son gösterisinde İspanyol 7 kardeş dansçıdan oluşan Los Vivancos gurubu Bodrum kalesi Kuzey Hendeği'nde sahneye çıktı. Dünyanın en hızlı zapateadoları olarak anılan ve dansın neredeyse her türünün sahnede olduğu gecede, İspanyol dans topluluğu Los Vivancos kardeşlerin performansları zirveye ulaştı.  İspanyolca tam karşılığı 'ayak vurma' olan zapateonun en hızlı ustaları 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin kapanışına damgasını vurdu. Grup, Meksika ve İspanyol Flamenkosu'nun en güzel örneklerini özgün koreografileri ile sahneye taşıdı. Gösteriyi yaklaşık 2 bin kişi izledi. Grup, seyircileren gelen yoğun alkış üzerine konserin sonunda üç dans gösterisi daha yaparak sanatseverlere uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattı.

Grubun lideri Josua Sayos, "Bodrum'da bugüne kadar dört kez gösteri için sahne aldık. Bu tatil şehrinde izleyicilere her seferinde daha çok alışıyoruz.  Sanatseverlerin bize verdiği enerji ile zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Önümüzdeki yıllarda yine bu festivalde yer almayı çok isteriz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Los Vivancos Grubu'nun dans gösterisinden görüntü

-Seyircilerin arasına girerek selamlaşmaları

(Haber-Yaşar ANTER - Kamera: Hülya ELTEŞ  / BODRUM, DHA)

=====================================================

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde iki aracın kavşakta çarpışması sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, Keşan-Malkara karayolu üzerindeki Danişment Köyü sapağında meydana geldi. Malkara'dan, Edirne'nin Keşan İlçesi yönüne giden 54 yaşındaki Erhan Seven yönetimindeki 34 DH 6085 plakalı otomobil, Danişment Köyü sapağında karşı yönden gelerek dönüş yapmak isteyen 66 yaşındaki Şaban Kalkan idaresindeki 22 FP 103 plakalı otomobile çarptı. Kazada, Şaban Kalkan ve 34 DH 6085 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki Sami Can Seven yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Şaban Kalkan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Jandarmanın kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kaza yapan araçlar

-Yola saçılan cam parçaları

-Jandarman ve polisin incelemesi

-Detay gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/MALKARA(Tekirdağ),-

(SÜRE: 02.01 - BOYUT: 65 MB)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Karaman Malkara Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title