Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)ÇARŞAMBA'DA PARK KAVGASI: 3 ÖLÜ, 1 YARALI SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde otomobil park etme konusunda iki grup arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü.

1)ÇARŞAMBA'DA PARK KAVGASI: 3 ÖLÜ, 1 YARALI

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde otomobil park etme konusunda iki grup arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Birbirlerine ateş eden 2 grupta bulunan 3 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Olay Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde dün gece saatlerinde meydana geldi. Otomobil park etme konusunda 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbirlerine tabancayla ateş etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda 46 yaşındaki Murat Aşar, 20 yaşındaki Alptuğbey Tekcan ve kardeşi 18 yaşındaki Göktuğbey Tekcan öldü, 26 yaşındaki Mustafa Salih Semercioğlu ise, ağır yaralandı. Yaralı Çarşamba Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Murat Aşar, Alptuğbey Tekcan ve Göktuğbey Tekcan'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınırken soruşturma sürüyor.

Hakan AKGÜN/SAMSUN/DHA

=====================================================

2)DİYARBAKIR'DA SERİNLEMEK İÇİN SUYA GİREN 5 YAŞINDAKİ SURİYE'Lİ KIZ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

DİYARBAKIR merkez Sur ilçesine bağlı Köprübaşı Mahallesi'nde serinlemek için Ambar çayına giren Suriyeli 5 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti. Suriyeli ailenin çayın kenarında kurdukları çadırda yaşadığı öğrenildi.Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Köprübaşı Mahallesi'ndeki Ambar çayının kenarına kurdukları çadırda yaşamlarını sürdüren Suriyeli bir ailenin 5 yaşındaki kız çocuğu serinlemek için dün akşam saatlerinde suya girdi. Aile, bir süre sonra çocuğu göremeyince durumu Jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine bölgeye Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Dalgıç ekibi, 112 sağlık ekipleri ve UMKE sevk edildi. Sabahın ilk ışıklarında arama kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, 5 yaşındaki kız çocuğun cansız bedenini buldu. Kız çocuğun cansız bedeninin çıkarılması sırasında ise ailesi ve yakınları ağıtlar yaktı. Çocuğun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Diyarbakır'a getirildi. Jandarmanın olayla ilgili olarak soruşturma başlattığı bildirildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Ekiplerin çayda araması

-Cesedin bulunması

-Cesedin çıkarılması

-Ailenin ağıt yakması

-Cesedin ambulansa konulması

-Genel ve detay görünütüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

=====================================================

3)ULUDAĞ'DA KAYBOLAN KATARLI TURİST ÇOCUĞA 14 SAATTİR ULAŞILAMIYOR

AİLESİ ile birlikte geldiği Uludağ'da dün kaybolan Yemen asıllı Katar vatandaşı 9 yaşındaki İbrahim Najib El Mansouri, yaklaşık 14 saatlik arama kurtarma çalışmalarına rağmen bulunamadı. Ekipler arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürürken, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Uludağ'a günübirlik olarak gelen ve akşam 19.00 sıralarında kaybolan İbrahim Najib El Mansouri, 14 saatlik arama kurtarma çalışmalarına rağmen hala bulunamadı. Ekipler saat 19.00'dan itibaren arazide turist çocuğun izini sürerken, Jandarma ekipleri bölgede güvenlik kameralarını inceliyor. Güvenlik kameralarında elinde poşetle Sarıalan meydanından Kirazlıyayla patika yoluna doğru gittiği görülen İbrahim Najip El Mansouri için ekipler seferber oldu.

İbrahim'in yemek yedikten sonra kardeşleriyle oyun oynadığını, gitme vakti geldiğinde çocuklarının kaybolduğunu belirten turist çocuğun babası Najib El Mansouri "Çocuklarım yemek yedikten sonra kardeşleriyle oyun oynamış, Gitme vakti geldiğinde diğer oğlum Muhammed'e İbrahim'i sordum. Bilmediğini söyleyince aramaya başladık. Aşağı tarafta köpekleri görünce korkup orada kaldığını düşündük. Aşağı tarafa baktık bulamayınca güvenlik kameralarına baktık. Kameralarda Kirazlıyayla patikasına doğru gittiğini gördük. Durumu Sarıalanda bulunan Jandarma ekiplerine bildirdik." dedi.

Turist çocuğu bulmak için 60 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), AKUT, AFAD, UMKE, Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma, İHH Arama Kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplere Jandarma Özel Harekat Timleri termal kamera ile destek verirken,  Jandarma ekipleri, iz takip köpeğini devreye sokabilmek için kaybolan çocuğun İstanbul'da kaldığı otelden kıyafetleri getirtilmişti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Güvenlik kamerasında çocuğun görüntüleri

İz takip köpeği aramaya çıkarken

Baba ile röp

Mehmet İNAN/BURSA,-

SÜRE 02.21

BOYUT 143 MB

=====================================================

4)143 LİRALIK İDARİ CEZAYA AİHM'DEN 2 BİN EURO'LUK TAZMİNAT

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Adana'da izinsiz bir eyleme katıldığı suçlamasıyla Kabahatler Kanunu çerçevesinde 143 liralık idari para cezasına çarptırılan Güven Boğa'ya, Türkiye'nin 2 bin Euro tazminat ödenmesine hükmetti.  Aktivist ve eski bir sendikacı olan öğretmen Güven Boğa, kentte 19 Aralık 2010'da cezaevlerinde hak ihlalleriyle ilgili düzenlenen bir eyleme katıldı. Eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle polisler, Kabahatler Kanunu uyarınca 'toplantı ve gösteri yürüyüşüne aykırı davranış' suçlamasıyla Güven Boğa'ya 143 liralık idari para cezası yazdı. Adana 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'ne cezanın iptali için itirazda bulunan Boğa'nın istemi reddedildi. Boğa, İç hukuk yolları tükendiği için cezaya karşı 24 Mayıs 2011'de AİHM'e başvurdu. Dosyayı kabul eden AİHM, taraflara 'dostane çözüm' önerisinde bulundu. Talebin kabul edilmesiyle AİHM, 27 Haziran'da Türkiye Cumhuriyeti'nin Güven Boğa'ya 1560 Euro maddi ve manevi, 500 Euro da yargılama gideri olarak toplamda 2 bin 60 Euro tazminat ödenmesine karar verip taraflara tebliğ etti.

'KARŞILIĞI CEZA OLMAMALI'

AİHM'in kararıyla ilgili konuşan Güven Boğa, şunları söyledi:  "Cezaya karşı yaptığımız itirazlar iç hukuk yollarında olumsuz sonuçlandı. Biz de zorunlu olarak AİHM'e başvurduk. Böylesi durumların yaşanmasını istemiyoruz. Barışçıl içerikli bir eyleme katılmanın, basın açıklaması yapmanın karşılığı para veya hapis cezası olmamalı. Bunu Türkiye'nin bünyesinde çözebileceğini düşünüyorum. Umarım bundan sonraki davalarda Türkiye, AİHM kararı doğrultusunda olumlu adımlar atar ve bizler de AİHM'e başvurmamış oluruz."

Görüntü Dökümü

------------------------

Güven Boğa'nın konuşması

Güven Boğa'nın genel ve detay görüntüsü

SÜRE: 02'45"  BOYUT: 168 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Sude UÇAROĞLU/ADANA,

======================================================

5)SURİYELİ SANATÇI, 15 TEMMUZ VE ERDOĞAN'IN MOZAİK TABLOSUNU YAPTI

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde oturan Halep Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Suriyeli Abdulsettar Al Sattuf, 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girimi sırasında halkın direnişi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini mozaikle tablo haline getirdi.

İç savaş sırasında oturduğu İdlib kentinden ailesini yanına alarak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne yerleşen Abdulsettar Al Sattuf, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı halkın direnişini mozaik kullanarak resim yapmaya karar verdi. Al Sattuf, temin ettiği 300 bin renkli mozaik taşını bir araya getirerek o gece olanların tablosunu yaptı. Tabloyu 5 ayda tamamladığını anlatan Al Sattuf, şöyle dedi: "O gece Türk Milleti'nin darbecilere karşı gösterdiği haklı direnişini mozaikle tablo haline getirmeye karar verdim. Geceye ait resimleri topladım ve çalışmaya başladım. 160x160 santim ebadındaki  tabloda halkın tanklara karşı duruşunu, tankların üzerindeki insanları, kamyon kullanan kadını, ellerinde Türk Bayrağı taşıyanları, havaalanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka yaptığı konuşmayı anlatan resim yaptım. Toplamda 300 bin adet tabi renkli taş kullandım."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TABLOSUNU YAPTI

Al Sattuf, 220x175 santim ebadında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini de mozaikle tablo haline getirdi. Toplam 400 bin tabi renkli taş kullandığını ve 6 ayda tamamladığını anlatan Al Sattuf, her iki tabloyu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edeceğini söyledi. Tabloda, Cumhurbaşkanlığı forsu ve Türk Bayrağı da yer aldı.

"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ"

Al Sattuf, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilere kucak açan ve 6 yıldır misafir eden Türkiye'ye minnet duyduklarını ve teşekkür ettiklerini de belirterek, şöyle konuştu:

"3 milyona yakın Suriyeli olarak Türkiye'de yaşıyoruz. Ben de Türkiye'ye minnet duygularımı ifade etmek için 15 Temmuz'da halkın direnişini ve hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimlerini tablo haline getirdim. Ankara'ya giderek tablolarımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istiyorum. Türk Milleti'ni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok seviyoruz. Darbe girişimi gecesi çok dua etmiştik. Çok şükür darbecilere karşı gösterilen direnişle Türk halkı, devletine ve bayrağına sahip çıkarak dünyaya ve Müslümanlara örnek oldu. Vatan sevgisini en güzel şekilde gösterdi. Al Sattuf, daha önce Osmanlı padişahlarının resimlerini kullanarak mozaikle  tablo yapmıştı. İki yıllık çalışma sonucu 36 Osmanlı padişahını mozaiklere işleyen Al Sattuf,  çalışmasında yaklaşık 1.5 milyon mozaik taşı kullanmıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

15 Temmuz darbe girişimi tablosu

Tablodan detaylar

Al Sattuf tablo ile ilgili bilgiler verirken

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tablosu

Al Sattuf'un açıklamaları

SÜRE: 04'37"  BOYUT: 147 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Uludağ Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title