Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)ŞIRNAK'TA PKK'LI TERÖRİSTLER KAÇIRDIKLARI ÇOBANI ÖLDÜRDÜŞIRNAK merkeze bağlı Aslanbaşar köyünde, hayvanlarını otlatırken PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı belirtilen bir çoban silahla öldürülmüş olarak bulundu.

1)ŞIRNAK'TA PKK'LI TERÖRİSTLER KAÇIRDIKLARI ÇOBANI ÖLDÜRDÜ

ŞIRNAK merkeze bağlı Aslanbaşar köyünde, hayvanlarını otlatırken PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı belirtilen bir çoban silahla öldürülmüş olarak bulundu. Merkez Aslanbaşar Köyü'nde dün sabah saatlerinde hayvanları otlatan Tayyip Fidan adlı çoban, akşam saatlerinde hayvanlarını otlatırken bir grup PKK'lı terörist tarafından kaçırıldı. Akşam saatlerinde Fidan'ın eve gelmemesi üzerine kendisini arayan ailesi hayvanların sahipsiz olduğunu görünce durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ve köydeki güvenlik korucuları tarafından Fidan'ın bulunması için bölgede operasyon başlatılırken, yapılan aramalarda bugün sabah saatlerinde, silahla öldürülen Fidan'ın cesedi korucular tarafından bulundu. 7 çocuk babası ve 2 oğlu güvenlik korucusu olan Tayyip Fidan'ın cesedi Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Görüntü DÖkümü

----------------

-Şırnak Devlet hastanesinden görüntü

-Hastane önünde cenazeyi bekleyen yakınlarının görüntüsü

ŞIRNAK,-

===========================================================

2)TERİM'LE KAVGA EDEN İŞLETMECİ ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMEDİ

İZMİR'in turizm gözdesi Alaçatı'da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in  damatları ve korumalarıyla cuma gecesi mekanını bastığını öne sürerek şikayetçi olan Selahaddin Aydoğdu, geceyarısı ifade vermek için çağrıldığı Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden bir saat sonra ayrıldı. Aydoğdu'nun şikayetinden vazgeçmediği belirtildi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, iki damadı ve iki korumasıyla 14 Temmuz gecesi İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi'nde Selahaddin Aydoğdu'ya ait Yüzevler Kebapçısı'nda kavga etti. Kavganın nedeninin, Yüzevler'in yanında Beeves Steak House olarak hizmet veren Terim'in damadı Ahmet Baran Çetin'in iki işletme arasına 2 metre yüksekliğinde 7 metre uzunluğunda paravan koyması olduğu öne sürüldü. Aydoğdu'nun AVM yönetimine şikayette bulunduğunu düşünen Fatih Terim, damatları ve korumalarıyla Yüzevler Kebapçısı'na geldi. Burada başlayan yumruklu kavganın ardından masa ve sandalyeler havada uçuştu.

Selahaddin Aydoğdu, personeliyle birlikte Terim, damatları ve korumaları hakkında 'yaralama, mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal' suçlamasıyla şikayetçi oldu. Aydoğdu, Terim için "Birkaç kez ben ona vurdum yere düştü. Dayağı yiyince de kaçtı. Korkağın teki. Kimseye yalandan delikanlılık yaptırmam. Araya kimseyi sokmasın. Boşuna yalvarmasın. Ölürüm davamdan dönmem" dedi.

'AÇIKLAMALARI YÜZÜNDEN İFADE VERDİ'

Aydoğdu, 'basın yoluyla hakaret ve tehdit' iddiasıyla bugün saat 00.25'te Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade verdi. Emniyette yaklaşık bir saat kalan Aydoğdu'nun açıklamaları konusunda uyarıldığı, şikayetinden vazgeçmediği belirtildi.

Konuyla ilgili DHA muhabirine açıklama yapan Aydoğdu'nun oğlu Uğur Aydoğdu, "Babam basına yaptığı açıklamalardan dolayı ifade vermek üzere emniyete çağrıldı. İfadesini verdi ve söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti. Şikayetinden vazgeçmesini istediler. Ancak babam mekanımıza onların saldırdığını söyleyerek vazgeçmeyeceğini söyledi. Fatih Terim'in ifade verip vermediği konusunda ise bilgimiz yok" dedi.

İZMİR, -

===========================================================

3)DOLANDIRICIYA KAPTIRDIĞI PARASI İADE EDİLEN KADININ SEVİNCİ

ZONGULDAK'ta, 'Dolandırıcılık' suçundan tutuklanan 45 yaşındaki Murat Çolak'ın geçersiz oyuncak para ile dolandırdığı 19 kişiden biri olan 80 yaşındaki Ünal Kasap'a 500 lirası polis tarafından iade edildi. Yaşlı kadın büyük sevinç yaşadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, oyuncakçılarda satılan üzerinde 'geçersiz' ibaresi bulunan sahte paralarla kentte 19 kişiyi dolandıran Murat Çolak'ı, önceki gün akşam saatlerinde Demokrasi Nöbeti için vatandaşların toplandığı Madenci Anıtı yakınında yakaladı. 4 ayrı7 hırsızlık ve dolandırıcılık suçundan 7 yıl 6 ay hapis ve bin 660 TL kesinleşmiş cezası bulunan Murat Çolak, dün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken üzerindeki paralara da el konuldu. Polis, Murat Çolak'ın dolandırdığı 19 kişiden birisi olan Ünal Kasap'a parasını iade etmek için Meşrutiyet Mahallesi'ndeki evine gitti. Eşi 8 yıl önce ölen ve  3 ayda bir 600 TL yaşlılık aylığı ile geçinen 2 çocuk annesi Ünal Kasap, polislerin kendisini dolandıran kişiyi yakaladıklarını söyleyip 500 lirasını iade edeceklerini söylemesi üzerine büyük sevinç yaşadı. Kasap, "Param geliyor. Oynama şıkıdım şıkıdım. Paralar gelecek paralar" diyerek Asayiş Şube Müdürü Levent Ceylan ve polislere sarılarak teşekkür etti.

Polisin parasını iade ettiği Kasap, dolandırıcının kendisini seramikçi olarak tanıtıp, "Oğlunun bana 130 lira borcu var." diyerek eve geldiğini söyledi. Kasap, "O sırada para bozdurmak istedi. Ama bana verdiği paralar oyuncak geçersiz paraymış. Ben sonradan fark ettim. Oğlumun da borcu yokmuş. Dolandırıcıya fitre parası olduğunu söyledim, ama o paramı aldı gitti. Kendisinden şikayetçi oldum. Polisler yakalamış dolandırıcıyı." dedi

Asayiş Şube Müdürü Levent Ceylan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'nın talimatıyla özel bir ekip kurup dolandırıcıyı yakaladıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Ünal Kasap'ın dolandırıcının yakalandığını öğrenince oynaması

-Dolandırıldığını anlatması

-Kapı önünde polisleri beklemesi

-Polislerin gelmesi ve Ünal Kasap'a bilgi vermeleri

-Ünal Kasap'ın polislerle konuşması

-Parayı alması ve polislere sarılarak teşekkür etmesi

-Dolandırıcı Murat Çolak'ın adliyeye çıkarılması

Süre: ( 6.55)  Boyut: (222 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===========================================================

4)FUHUŞ OPERASYONUNDA YAKALANAN 23 KADINDAN 7'Sİ HAMİLE ÇIKTI

BURSA'da Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, fuhuş yaptıkarı gerekcesiyle gözaltına alınan 23 kadından 7'sinin hamile olduğu ve bu halde fuhuş yapmaya devam ettikleri ortaya çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, geçen perşembe gecesi yol kenarlarında ve caddelerde, otomobilleri durdurarak fuhuş pazarlığı yapan kadınlar ve travestilere yönelik operasyon düzenledi. Polis, fuhuş yaptığı gerekçesiyle 23 kadını ve 2 travestiyi gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilere, Kabahatler Kanunu uyarınca 227'şer lira para cezası uygulandı. 23 kadının yapılan muayenesinde 7'sinin hamile olduğu ve bu halde fuhuş yaptıkları ortaya çıktı. Bu kadınların, anlaştıkları erkeklerle boş arazilerde veya araçların içinde birlikte oldukları kaydedildi. Kadınlar para cezasının ardından serbest bırakıldı.

6 AYDA 468 BİN LİRA CEZA

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 2017'nin ilk 6 ayında gerçekleştirdiği operasyonlar ile 2 bin 63 kadın ve travestiye 468 bin 52 lira para cezası uygularken, fuhuşa aracılık eden 58 kişi gözaltına alındı. Polis, bu süre içersinde fuhuş yapılan 93 evi de mühürledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Operasyonda yakalanan kadınlar ve travestiler

-Suç üstü yakalanan adamlar

-Şüphelilerin emniyete getirilişi

-Bir kadının gazetecilere su dökmesi

-Detaylar

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

Süre: 4 dakika 35 saniye Boyut: 280 MB

=========================================================

5)HIRSIZIN ORTAOKUL MESAİSİ

BURSA'da bir ortaokuldan hırsızlık yapan 19 yaşındaki Muhammed M., ile 17 yaşındaki Hasanali O.'nin kimlikleri güvenlik kamerasından tesbit edildi. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuklandı. Merkez Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'nde bulunan Şehit Tahsin Şen Ortaokulu'u görevlileri, sabah okula  geldiklerinde kapıların kırık olduğunu ve bazı elektronik eşyaların çalındığını fark ederek durumu polise bildirdi. Okula gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını incelediğinde, şüphelilerin daha önceden de hırsızlık suçundan kaydı bulunan 19 yaşındaki Muhammed  M., ile 17 yaşındaki Hasanali O., olduğunu tespit etti. 2 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri tarafından yapılan geniş çaplı araştırma ile gözaltına alındı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Muhammed M. ile Hasanali O.'nun okula girmesi ve elektronik eşyaları çalması güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi. 2 şüphelinin öğretmenler odasına girdiği, buradaki dolapları karıştırdığı, 5 adet laptop, 2 adet bilgisayar monitörü, 2 adet telsiz mikrofon ve 50 lira bozuk parayı çalmaları kameralardan kaçmadı. 2 şüpheli, çaldıkları elektronik eşyaları merkez Osmangazi ilçesi ve Gemlik ilçesinde ki 3 şüpheliye sattıklarını itiraf etti. Polis, hırsızlık malı satın alan şüphelileri de gözaltına alarak haklarında işlem yaptı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şüphelilerin okulu soyması

Şüphelinin adliyeye sevk olması

SÜRE: 3 dakika 20 saniye

BOYUT: 636 Mb

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

======================================================

6)YEMEĞİ OCAKTA UNUTTU, HASTANELİK OLDU

ADIYAMAN'da ocağın üzerinde unuttuğu yemeğin yanmasıyla dumandan etkilenen 70 yaşındaki Beye Bayram hastaneye tedaviye alındı.

Yangın, gece geç saatlerde Turgut Reis Mahallesi 147'nci sokakta meydana geldi. Beye Bayram, mutfakta yemek yaptığı sırada ocağı açık unutup uyudu. Ocaktaki yemek yanınca evden dumanlar yükseldiğini görenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri içeri girip dumandan etkilenen yaşlı kadını çıkartı. Hazırda bekletilen sağlık görevlileri tarafından yaşlı kadın ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavi altına alınan Bayram'ın sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri

Evden dumanlar yükselmesi

İtfaiye ve sağlık görevlileri

Yaşlı kadın ambulansa alınması

Komşuların toplanması

Yanan tencere

Ambulansın ayrılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 25 MB

==================================================

7)ESAT KABAKLI KONSERİ

TÜRK Milleti'nin bölünmez bütünlüğüne karşı  Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe kalkışması nedeniyle TBMM tarafından kabul edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri nedeniyle  tüm yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de bir dizi program düzenlendi.

Diriliş Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi Nöbetinde konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, seslendirdiği kahramanlık türküleri ile vatandaşların gönüllerini feth etti.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,  Belediye Başkanı Hasan Ünver,, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile Diriliş Meydanı'nda gerçekleştirilen Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı konser verdi.

Binlerce vatandaşın katıldığı konser öncesinde açıklamalarda bulunan Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı, 15 Temmuz'da bu milletin sadece ülkeye değil tüm dünyaya hükmettiğini belirtti. Melun hareketi Tel'in etmek için tüm Türk Milletinin meydanlarda bir araya geldiğini hatırlatan sanatçı Esat Kabaklı ' Sizler gazi bir milletsiniz. Şerefsizlerin yaptığı darbe girişimine karşı göğsünüzü siper ettiniz. Siz sadece Türkiye'ye değil, gerçekte tüm dünyaya hükmettiniz. Allah hepinizden razı olsun.ö dedi.

Daha sonra  büyük bir beğeni toplayan ' Ez Oğlum' isimli türküsünü söyleyerek  konserine başlayan Kabaklı'nın seslendirdiği  tüm kahramanlık türkülerine, Diriliş Meydanı'ndaki vatandaşlar da eşlik etti.

Konser sonrasında Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çeşitli hediyeler takdim etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Diriliş meydanında vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyala sanatçı Esat Kabaklının türkülerine eşlik etmelerinden genel ve detay görüntü

-Esat Kabaklının sevilen parçalarını seslendirmesinden genel görüntü

-Belediye başkanı Hasan Ünverin sanatçıya Anfora hediye etmesi

(Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

1 Dosya 3 Dakika  46  Saniye 435 -MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esat Kabaklı Nevşehir Şırnak PKK Politika Güncel Haberler

title