Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

Şırnak şehitleri memleketlerine uğurlandıŞIRNAK'ın Namazdağı ve Sarıyayla mevkiinde yürütülen operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik ve Jandarma Onbaşı Tuncay Zengin'in naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şırnak şehitleri memleketlerine uğurlandı

ŞIRNAK'ın Namazdağı ve Sarıyayla mevkiinde yürütülen operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik ve Jandarma Onbaşı Tuncay Zengin'in naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şırnak'ta yaşanan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik ve Jandarma Onbaşı Tuncay Zengin'in naaşı, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral Hançeri Sayat, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hünkar Keleş, güvenlik korucuları, vatandaşlar ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik ve Jandarma Onbaşı Tuncay Zengin'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşları Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin öz geçmişleri okunarak dualar edildi. Okunan duaların ardından, şehit Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik Ankara'ya, şehit Jandarma Onbaşı Tuncay Zengin'in naaşı ise Giresun'a gönderilmek üzere helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Protokol üyelerinin alana gelişi

Şehit naaşlarının getirilmesi kalafata konulması

Özgeçmiş ve dua okunması

Şehitlerin naaşlarının silah arkadaşları tarafından helikoptere taşınması

Helikopterin kalkışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

===========================

Batman Kozluk'taki saldırıda şehit olan asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi (1)

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'ndeki jandarma karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi

Görüntü Dökümü

----------------------

-Törenden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: DİYARBAKIR

===========================

Yalova'daki kaza ile faciadan dönüldü

YALOVA-Kocaeli Karayolu üzeri Yalova Devlet Hastanesi Kavşağı'nda sabah saatlerinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Sabah yağışın etkisi ve yol çalışmaları nedeniyle Yalova'dan Kocaeli'ne seyir halinde olan Ahmet C. (49) idaresindeki 34 se 5719 plakalı bir lojistik firmasına ait olan TIR, Çağlar G. (38) idaresindeki 16 AEP 50 plakalı kamyona çarptı. Kamyon, çarpmanın etkisiyle yola devrildi. Hızını alamayan TIR ardından bir de otobüse çarptı. Kaza sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada devrilen kamyon kullanılamaz hale gelirken, devrilen kamyonun sürücüsü Çağlar G. ise burnu bile kanamadan kamyondan çıktı. TIR şoförü Ahmet C. ve otobüsteki yolculardan Ali Rıza D. (43) kazada yaralandı. Yaralılar, Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Yalova-Kocaeli istikametinde trafik bir süreliğine aksadı. Araçların çekicilerle yol kenarına alınmasının ardından trafik normal seyrine döndü.

Devrilen kamyondan yara almadan çıkan kamyon sürücüsü Çağlar Genç ise gazetecilere açıklamada bulunarak, "Karayollarının çalışması vardı. Araçlar durmuş dörtlüleri yakmıştı. Ben de yavaşladım. Otobüse 2 metre kadar bekledim. Tır'ı gördüm ve kendimi sağa doğru attım ancak beni yine de kenara attı. Ardından da otobüse çarptıö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kaza yerinden detaylar

-Kamyonun kaldırılması detayı

-Kamyon şoförüyle röportaj

Haber-Kamera : Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,-

======================================

9.45 sonrası gelen 2 öğrenci kapıda kaldı

Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS), saat 09.45'ten sonra gelen öğrenciler, salona alınmadı.

Türkiye genelinde toplam 1 milyon 72 bin 396 öğrenci bugün yapılan LYS 4 Sosyal Bilimler sınavına girdi. Saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika sürecek sınavda öğrenciler 5 oturum halinde bu hafta ve gelecek hafta da devam edecek sınavda ter dökecek. Sınava girmek için Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne gelen öğrenciler, yapılan sınav giriş kimliklerinin kontrolünün ardından salona alındı.ÖSYM tarafından açıklanan sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma kuralı kapsamında geç kalan 2 öğrenci LYS'ye alınmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sınav yerinden genel görüntü

Öğrencilerin sınav salonun alınması

Merakla bekleyen aileler

Kapıların kapatılması

Geç kalan öğrenciler

Detay görüntü

Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,

===================================

LYS'ye yine geç kaldılar

ADANA'da Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sosyal bilimler oturumuna katılmak isteyen bazı öğrenciler, son anda içeriye girebilirken 15 dakika kuralına takılanlar ise sınav salonuna alınmadı.

ÖSYM'nin uygulamaya koyduğu ve daha önce de tartışmalara yol açan kural gereği saat 10.00'da başlayacak sınav için kapılar 09.45'te kapandı. Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda sınava girmek isteyen öğrenciler, son dakikaya kadar içeri alınırken kapıdaki görevliler sık sık sınav salonlarına girilmesi için uyarılarda bulundu. Son dakika sınav yerine gelen adaylar koşarak içeriye girebildi. Öğrencilerin heyecanlı koşturması dikkat çekti.

BİR KİŞİ ALINMADI

Görevliler saat 09.45'ten sonra gelen adayları sınav binalarına almadı. Saat 09.49'da sınav yerine gelen Veli Ceren adlı öğrenci ise salon kapısında görevli polislerce geç kaldığı için salona alınmadı. Bir süre görevlilerle tartışan Veli Ceren, görüntü çeken gazetecilere de tepki gösterip okuldan uzaklaştı. Çocukları sınavda olan aileler ve yakınları da dışarıda heyecanla bekleyip dualar okudu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kapının önündeki aileler ve sınava girecek öğrencilerin görüntüsü

Polisin son 5 dakika kaldığını söylemesi

Sınava girecek öğrencilerin koşması

Öğrencinin konuşması

Okulun dış kapısının kapatılması

Geç kalan öğrencinin bina kapısından alınmaması

Polis ile tartışması

Dışarda çocuğunu bekleyen velinin konuşması

Çocuklarını bekleyen velilerin görüntüsü

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=================================================

LYS'de heyecan da verdı tepki de

15 dakika kuralı yine ağlattı

LİSANS Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'deki sınav merkezlerinde de başladı. Bu yıl uygulamaya konulan 15 dakika kuralına takılmak istemeyen öğrencilerin yaşadığı telaş, dikkat çekti. Öğrencilerden Hilal Kurnaz, bir dakikalık gecikmeyle 15 dakika kuralına takılınca, sınava kabul edilmedi. Genç kız ve annesi ile okul önündeki vatandaşların yetkililere yaptığı ısrar sonuç vermedi. Gözyaşı döken Kurnaz, "Belediye otobüsü yolda çok beklemek zorunda kaldı. Bunun sorumlusu ben miyim" diyerek tepki gösterdi.

Üniversite adayı gençler için sınav maratonu bugün LYS 4 'Sosyal Bilimler Sınavı' ile başladı. Saat 10.00'da başlayan sınav 135 dakika sürecek. İki hafta sonu boyunca 5 oturumda düzenlenecek LYS'lere toplam 1 milyon 72 bin 396 aday girecek. Sınava girecek öğrencilere yetkililer, 15 dakika kuralını hatırlatıp dikkatli olmalarını istedi. İzmir'deki sınav merkezlerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'nde de heyecan vardı. Sınav merkezlerine gelen öğrenciler, aileleriyle vedalaşıp sınava girdi. Sınav merkezi girişlerinde öğrenciler sıkı aramadan geçirildi. Kurallara aykırı bulunan malzemelere el konuldu.

Bu arada sınav öncesinde 15 dakika telaşı da yaşandı. Öğrenciler bu engele takılmamak için büyük çaba gösterdi. Sınav yapılacak okullara bazı öğrenciler koşarak geldi. 15 dakika kuralına takılmaktan kurtulup içeriye alınan öğrenciler, bu anlarda büyük mutluluk yaşadı. Ancak aynı mutluluğu Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesi'nden gelen 18 yaşındaki Hilal Kurnaz yaşayamadı. Kurnaz, sadece bir dakikalık gecikmeyle gelince, içeriye alınmadı. Elindeki su şişesini yere atan genç kız, annesiyle yetkililerden sınava kabulünü istedi. Anne ve kızın çabasına çevredeki vatandaşlar da destek verdi, ancak girişimler sonuçsuz kaldı. Anne ve kızı gözyaşı döktü. Anne Güler Kurnaz, saat 07.30'da yola çıktıklarını, otobüsün arızalı olmasından dolayı yedek otobüsün geldiğini, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Uzun süre gözyaşı döken Hilal Kurnaz da "Otobüsleri bedava yapıyorlar ama sefer koymuyorlar. Belediye otobüsü yolda çok beklemek zorunda kaldı. İnsanlar kendi çocuklarını getirmişler ama araçlarını yola park edince otobüs güçlükle geçince gecikti. Bunun sorumlusu ben miyim" diyerek tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sınav merkezinden görüntü.

Koşan öğrencilerden görüntü.

Hilal Kurnazla röportaj

Hilal Kurnaz ile annesinin yetkililerle konuşmasından görüntü.

Annesiyle röportaj.

Vatandaşlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=================================================

Yalova'da LYS heyecanı

ÜNİVERSİTE'YE girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nın ilki bugün saat 10.00'da yapıldı. Ülke genelinde olduğu gibi Yalova'da da öğrenciler sınav heyecanı yaşadı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve 4 yıllık bir üniversite için katılım sağlanan LYS'ye Yalova Anadolu Lisesi'nde giren öğrenciler, sınav saatinden önce okullarına geldi. Öğrencilerin ailelerinin de çocukları kadar heyecanlı oldukları görüldü. Saatler 09.45'i gösterdiğinde okul kapılar kapandı ve veliler bahçeden çıkarıldı. Velilerin heyecanlı bekleyişi ise okul dışında sürdü.

Üniversite adayları bugün LYS 4 (Sosyal Bilimler) sınavına girerken 11 Haziran Pazar günü ise LYS 1 (Matematik) oturumu için saat 10.00'da sınava girecekler. Geçtiğimiz sınavda en geç 09.45'te sınav merkezlerinde olamayan öğrenciler sınava girememişti.

Görüntü Dökümü

-Okul dışından görüntü

-Öğrencilerin kapıda aranması

-Velilerin bahçede beklemesi

-Velilerin okul bahçesine çıkarılması

Haber-Kamera: YALOVA, -

=======================================================

Antalya'da LYS heyecanı

veliler 'Koş koş kapanıyor kapı, hadi yetiş' diye uyarıda bulundu

ANTALYA'da Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na öğrenciler, 15 dakika kuralı nedeniyle 09.45'e kısa süre kala koşarak giriş yaptı. Öğrencilerin koşusunu fark eden bazı veliler de, "Koş koş kapanıyor kapı, hadi yetiş" diye uyarıda bulundu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavıyla başladı. Antalya'daki okullarda öğrenciler, aileleriyle erken saatlerde okul bahçesinde sınav saatini bekledi. Saat 10.00'da başlayacak sınav için öğrenciler 09.45'e kadar salona alındı. Sınava katılacaklar güvenlik kontrolünden geçtikten sonra içeri girdi. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde sınava giren öğrencilerden bazıları 09.45'e kısa süre kala koşarak kapıdan giriş yaptı. Öğrencilerin koşusunu fark eden bazı veliler de "Koş koş kapanıyor kapı. Hadi yetiş" diye bağırarak kalabalığın kapının önünde dağılıp yolun açılmasını sağladı.

Fakültedeki sınava sadece 1 öğrenci 09.45'ten sonra giriş yapmak istedi, ancak görevliler kural gereği bu öğrenciyi sınava almadı. Fakültenin bahçesinde bekleyen ailelerin de heyecanlı olduğu gözlendi. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken bazıları da dua etti, Kuran okudu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

İlahiyat Fakültesi dış plan görüntü

Bekleyen ailelerden görüntü

Arama yapılan girişten görüntü

Koşturan ögrencilerden görüntü

Geç kalan ögrencilerden görüntü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=============================================================

Zonguldak'ta LYS heyecanı

ZONGULDAK'ta, Lisans Yerleştirme Sınavı'nın  (LYS) ilk oturumu LYS-4'e (Sosyal Bilimler) girişte öğrenciler baştan aşağıya arandı. Bazı öğrenciler, 15 dakika kuralına takılmamak için koşarak okula girdi.

Sınava girecek üniversite adayları, sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okulların önünde toplandı. Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler, girişteki polisler tarafından tek tek arandı. Öğrenciler, üzerlerindeki takı, mendil gibi yasak eşyaları bırakarak içeriye girdi. Kurala göre sınav saatinden 15 dakika önce okulda olması gereken adaylardan bazıları bu kurala takılmaktan saniyelerle kurtuldu. 9.44'de okulun bahçesine giren bir kız öğrenciyi veliler, "Koş haydi, son 1 dakika" diyerek uyardı. Bunun üzerine öğrenci koşarak girişe gelirken, veliler tarafından alkışlandı. Kız öğrenci üzeri aranarak içeriye alındıktan sonra okulun kapısı kapatıldı.

Öğrenciler, sınav boyunca sınıflarda ter dökerken, aileleri ise okul önünde bekledi. Aileler, çocuklarının başarılı olabilmesi için dua etti. Polis ekipleri okulların çevresinde gürültüye karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:

-Polisin öğrencileri araması

-Yasak eşya ile geleni geri göndermesi

-Koşarak sınava yetişenler

-En son gelen kızı bağırarak uyarmaları

-Sınava yetişince alkışlanması

-Okul önünden detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

============================================================

Sivas'ta LYS heyecanı

ÜNİVERSİTEYE girişte ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS ) tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas'ta da yapıldı.

Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan LYS'nin birinci oturumu LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı gerçekleştirildi. Kentte okul önlerinde sınav heyecanı yaşandı. Adaylar, saat 10.00'da başlayan LYS için sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri binalar önünde hazır bulundu. Sınav giriş belgesi ve kimlikleri ile saat 09.00'da sınav salonlarına alınmaya başlayan öğrenciler, yoğun güvenlik aramalarından geçti. Adayların üzerilerinde bulunan anahtar, çakmak, telefon, kol saati, madeni para, peçete ve kağıt gibi eşyalar içeriye alınmadı. Sınava 15 dakika kala gelen öğrenciler de kural gereği binaya giremedi. Sınav saatinde başlayan yağan yağmur ise ailelere zor anlar yaşattı. Öğrenciler 135 dakika süren Sosyal Bilimler (LYS-4), sınavında ter dökerken aileleri de çocuklarını yağmur altında bekledi. Aileler okul bahçelerinde Kuran okuyarak çocuklarının başarısı için dua etti.

Görüntü Dökümü:

-Sınav merkezlerinden görüntü

-Adayların aramadan geçirilerek salonlara alınması

-Alınmayan bir adayın gidişi

-Yağmur altında bekleyen aileler

-Kuran okuyup dua edenler

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=============================================================

Tatilcileri soyan hırsız yakalandı

ANTALYA'da, plajlarda turistlerin para, cep telefonu ve tablet bilgisayarlarını çalan 35 yaşındaki Ahmet G., polis ekiplerince yakalandı.

Muratpaşa İlçesi ile Kundu Turizm Bölgesi'nde tatil yapan yerli ve yabancı tatilcilerin plajlarda şezlonglara bıraktığı cüzdanlarının yanı sıra cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi değerli eşyalarının çalınması yönündeki şikayetler nedeniyle polis ekipleri inceleme başlattı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede, tatilcilerin denize girmesini fırsat bilen Ahmet G.'nin şezlonglara bırakılan çantalardan hırsızlık yaptığını belirledi. Güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen ekipler, silahlı yağma başta olmak üzere çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Ahmet G.'yi takibe aldı. Polis, Ahmet G.'yi Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otele ait plajda hırsızlık yaparken suçüstü yakaladı. Kaçmaya çalışırken gözaltına alınan Ahmet G'nin benzer şekilde 7 ayrı hırsızlık olayı gerçekleştirdiği tespit edildi. Ahmet G., sorgusu yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

-Zanlının plajda koyarak gelmesi

-Kameraya bakma görüntüsü

-Vesikalık görüntüsü

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: ANTALYA,

===============================================================

2 metrekarelik barakada yaşayan kadın eve yerleştirildi

NİĞDE'de  sokakta briketle çevrilen kümesi andıran 2 metrekarelik yerde yaşayan  68 yaşındaki Hanife Günbatı, Niğde Belediyesi tarafından eve yerleştirtildi.

Tek çocuğu olan kızı ile Eskişehir'de yaşayan Hanife Günbatı, iddiasına göre onunla kavga edince memleketi Niğde'ye döndü. Eski evinin olduğu Şehitler Mahallesi'ne gelen Günbatı, kalacak yeri olmayınca komşularının yardımıyla  yol kenarına yapılan briketle 2 metrekarelik baraka yaşamaya başladı.  Olayın kamuoyuna yansıması üzerine Niğde Belediyesi, yaşlı kadına 2 odalı bir ev kiralayarak içine yerleştirdi. Hanife Günbatı'yı yeni evinde ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

Hanife Günbatı ise daha önce sokakta yaşadığını şimdi ise bu evden memnun olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Görevlilerin eşyaları yerleştirmesi

Hanife ninenin odaya girmesi

Görevlilerle sohbet etmesi

Niğde Belediye Başkanı'nın eve gelmesi

Başkanın Hanife ninenin elini öpmesi

Başkan ile Hanife ninenin konuşmaları

Başkanın açıklaması

Başkanın evden ayrılırken görüntüsü

Hanife ninenin konuşmaları

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

========================================================

Ödemişli üçüzler karne aldı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Demircili İlkokulu'nda 4'üncü sınıftan mezun olan üçüz kardeşler, birlikte karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Ödemiş'in kırsal mahallelerinden Demircili'de ilkokuldan mezun olan üçüz kardeşler Efe Gölcez, Ege Gölcez ve Emir Gölcez okulun son günü de birlikteydi. Tek yumurta üçüzleri 9 yaşındaki 3 kardeş, karne alma heyecanını birlikte yaşadı. Dördüncü sınıfı bitiren üçüzlere karnelerini Demircili İlkokulu Müdürü Eda Avcıdan verdi. Okuldan teşekkür belgesi alarak mezun olan Efe Gölcez büyüyünce imam, Emir Gölcez asker, Ege Gölcez ise turizmci olmak istediğini dile getirdi.

Oğullarının ilkokulu bitirmesinin gururunu yaşayan ev hanımı anne Selda Gölcez, karne alacakları gün, üçünün de büyük heyecan içerisinde olduğunu belirterek, "Köyümüzdeki ilkokulda 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri toplam 13 kişi birlikte eğitim alıyor. Bunlardan üçü de benim oğlum. Önümüzdeki yıl ortaokula başlayacaklar. Umarız hep başarılı bir öğrenim hayatları olur" diye konuştu.

Çocuklarının ortaokulda da birbirinden ayrılmadan birlikte okumalarını isteyen, pastanede çalışan baba Barış Gölcez ise, "Dokuz yıl önce üçüz çocuğumuz olacağını duyunca çok sevindik. Bugün ilkokulu bitirdiler. Ortaokulda da yine aynı sınıfta olmaları tek arzumuzdur. Bir arada olmaları kardeşler arasındaki birlik ve beraberliği de arttırıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Üçüzlerin karne almalarından görüntü,

-Anne Selda Gölcez ile röp,

-Baba Barış Gölcez ile röp,

-Üçüzlerin konuşması ve detay görüntüsü.

Haber - Kamera: Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir),

======================================================

(ÖZEL) - Engelli öğrencisine Kuran öğretmek için işaret dili öğrendi

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GASMEK) eğitmen Menekşe Gülşah Kurt, kursa katılıp işaret dili öğrendikten sonra, işitme ve konuşma engelli Meltem Şentürk'e Kuran okumayı öğretti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GASMEK) açılan Kuran kursuna yazılan işitme ve konuşma engelli 28 yaşındaki Meltem Şentürk Kuran okumayı öğrenmek istedi. Kurs öğretici Menekşe Gülşah Kurt, işitme ve konuşma engelli Meltem Şentürk'e Arapça Kuran-ı Kerim öğretmek için Soner Karaburç aracılığıyla 1 buçuk ayda işaret dili öğrendi. Kurt, öğrendiği işaret dilini kullanarak Şentürk'e 3 haftada Kuran okumayı öğretti.

Menekşe Gülşah Kurt, Meltem'in Kuran okumayı öğrenmesiyle çok duygulandığını belirtirterek, şöyle dedi:

"Meltem'e Kuran öğretmek için işaret dili kursuna kayıt oldum ve 1.5 ay içerisinde işaret dilini öğrendim. Daha sonra Meltem Kuran-ı Kerim kursumuza katıldı ve 3 hafta gibi kısa süre içerisinde okumayı öğrendi. Şu ana kadar 5 sure ve 4 dua ezberledi. Şu an 25'inci cüzde, hatmini bitirmek üzere. Normal öğrencilere göre daha istekli ve daha azimli olduğu için hızlı ilerliyor. Bugüne kadar birçok öğrenciye Kuran öğrettim ama Meltem'in işaret dili ile Kuran öğrenmesi beni çok duygulandırdı. Meltem sayesinde engellerin bedenimizde değil, akıllarımızda olduğunu gördüm."

Meltem Şentürk ise, 1.5 aylık iken üzerine televizyon devrilmesi sonucu konuşma ve duyma yetisini yitirdiğini işaret diliyle anlatarak, şöyle konuştu:

"Hayata küsmedim ve tutundum. Gaziantep Üniversitesi'nde Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü'nü okudum. Daha sonra GASMEK'in kurslarına katıldım. Etrafımda insanlar Kuran'ın Arapçasını okuyabiliyordu, onlardan etkilendim ve öğrenmek istedim. Hocalarıma bu isteğimden bahsettim, onlar da ellerinden gelen yardımı yaptılar. Özellikle Menekşe hocamın Kuran öğrenmem için işaret dili öğrenmesi beni çok mutlu etti. En büyük hayalim Menekşe hocam gibi Kuran-ı Kerim öğretmeni olmak ve benim gibi işitme engellilere Kuran öğretmek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kuran dersi

Menekşe Gülşah Kurt'un işaret dili öğrenmesi

Meltem  Şentürk'ün Kuran öğrenmesi

Soner Karaburç ile röp

Menekşe Gülşah Kurt ile röp.

Meltem Şentürk ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

==============================================

(ÖZEL) - MLD hastası 20 aylık Sevim Miray'ın umudu İtalya

GAZİANTEP'te, milyonda 1 görülen Metakromatik Lökodistrofi (MLD) teşhisi konulan 20 aylık Sevim Miray Orhan yaşam mücadelesi veriyor. Minik kızın ailesi, yalnızca İtalya'da olduğu belirtilen tedavi için yardım istedi.

Çıksorut Mahallesi'nde oturan 36 yaşındaki Cuma ile 30 yaşındaki Gülben Orhan çiftinin 2 çocuğunun küçüğü Sevim Miray, yakalandığı hastalık nedeniyle her geçen gün eriyor. Hastalığı nedeniyle boynunu tutamayan, kollarını kaldıramayan ve yürüyemeyen küçük kızın hastalığının kesin tedavisi bulunmuyor. Kasların kullanılmasını engelleyen 'Metakromatik Lökodistrofi' ismi verilen ve milyonda 1 görülen hastalık nedeniyle çocuklarının ölümle karşı karşıya olduğunu söyleyen acılı aile yardım istedi.

Baba Cuma Orhan, yaptığı araştırmalarda kızlarının tedavisinin İtalya'da bir klinikte mümkün olabileceğini öğrendiğini ancak, maddi güçleri yeterli olmadığı için bu ülkeye gidemediklerini söyledi. Şu anda kızlarının tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen bir sonuç alınamadığını ifade eden Orhan, şöyle dedi:

"Kızım doğduktan 4 gün sonra ateşi yükselmeye başladı. Götürdüğümüz hastanede teşhis konulamadı. Aradan geçen süreçte bir kaç farklı hastaneye daha götürdük. En son götürdüğümüz hastaneden bizi Şahinbey Araştırma Uygulama Hastanesi'ne sevk etti. Burada yapılan tetkiklerde kızımın milyonda bir görünen Metakromatik Lökodistrofi hastası olduğu söylendi. Bu hastalık vücudu günden güne eriten bir hastalıkmış. Doktorlar hastalığın tedavisini olmadığını söyledi. Yaptığım araştırmalarda İtalya'da bir klinikte bu hastalık üzerine araştırma yapıldığını ve tedavi edilebileceğini öğrendim. Kızımın yaşıtları yürümeye başladı Miray ise, yürüyemiyor, sürünemiyor, boynunu tutamıyor, kollarını tam olarak kaldıramıyor. Kaslarını tam olarak kullanamıyor. İtalya'ya giderse hiç yoktan bir umut diyorum. Erken götürülürse bir umut olabilir ama geç kalınırsa o umutta kaybolur. Maddi gücümüz olmadığı için masrafları da karşılayamadığımızdan kızımı kendi imkanlarımla götürme şansım yok. Gidebileceğim tüm devlet kapılarını çaldım ama bir sonuç alamadım. Kızım gözümün önünde her gün eriyor. Yardım bekliyorum."

Anne Gülben Orhan ise, gözyaşları içinde yardım çağrısında bulunarak "Kızımın durumu çok kötü. Bir yere bırakamıyorum. Benden başka kimse düzgün tutamıyor. Ben de kızımın yaşıtları gibi olmasını istiyorum. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Orhan ailesinin yaşadığı ev

Anne ve babanın hasta kızla ilgilenmesi

Hasta Sevim Miray'ın oyuncaklarıyla oynaması

Baba Cuma Orhan'ın konuşması

Anne Gülben Orhan'ın ağlaması

Anne Orhan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA)

==============================================

Abdullah'a Vali Doğan bilgisayar aldı

KARS'ın Digor ilçesine bağlı Alem Köyünde tek göz odalı evde yaşayan 7 nüfuslu Yakışır ailesinin TEOG'da büyük başarı elde eden oğulları Abdullah Yakışır'a çok istediği bilgisayarı Vali Rahmi Doğan hediye etti.

Digor'un Alem Köyünde yaşayan Huriye- Zekeriya Yakışır çiftinin en büyük çocukları olan ve Türk Telekom YBO'nun 8'inci sınıf öğrenci Abdullah Yakışır, TEOG'un ilk sınavında 120 sorudan 118'ini, ikinci sınavında ise 119'unu doğru yaptı.

Vali Rahmi Doğan, başarılı öğrenci Abdullah Yakışır'ı, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Digor Milli Eğitim Müdürü Yunus Çelik ve Digor Türk Telekom YBO Müdür Engin Kutay ile birlikte makamında kabul etti etti. Abdullah Yakışır'ı tebrik eden Vali Doğan, öğrenciye bir laptop hediye etti. Vali Doğan Abdullah Yakışır'dan başarısını devam ettirmesini istedi. Diğer kardeşlerinin de başarılı olduklarını öğnenen Vali Doğan aileyi de kutladı ve bulundukları zor ortamlara rağmen eğitime önem verdiklerini ve böylesine çalışkan başarılı evlatlar yetiştirdiklerini için teşekkür etti. Her zaman azim ve başarının yanında olduğunu vurgulayan Vali Doğan, İŞKUR işçiliği bugün sona eren Abdullah Yakışır'ın babası Zekeriya Yakışır'ın eviyle ilgili problemlerin çözülmesi ve diğer ihtiyaçlarının da giderilmesi için çalışma yapacaklarını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Makama gelmeleri

Valinin öğrenciyle konuşması

Bilgisayarı hediye etmesi

Öğrenciyle sohbet etmesi

Fotoğraf çekimleri

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

=====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuran-ı Kerim Antalya Şırnak Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title