Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)AMANOSLARDA ASKERİ BİRLİĞE ROKETATARLI SALDIRIHATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Amanos Dağları eteğindeki 39'ncu Mekanize Piyade Tugayı'na PKK'lı teröristler roketatarla ateş açtı.

1)AMANOSLARDA ASKERİ BİRLİĞE ROKETATARLI SALDIRI

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Amanos Dağları eteğindeki 39'ncu Mekanize Piyade Tugayı'na PKK'lı teröristler roketatarla ateş açtı. Sabah saatlerinde ilçeye bağlı Karayılan Mahallesi'nde bulunan 39'ncu Mekanize Piyade Tugayı'na, otoyol üzerinden birliğin bulunduğu alana roketatar atıldı. Askerlerin karşılık verdiği saldırıda teröristler geldikleri araçla kaçtı. Polis ve jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

İSKENDERUN (Hatay), -

==========================================================

2)HELİKOPTERİ TÜRKLER SÜRPRİZ, YABANCI GEZMEK İÇİN TERCİH EDİYOR

ANTALYA'da Gold Wings Havacılık şirketi sahibi 34 yaşındaki Esra Çağlar, Türklerin helikopteri daha çok sürprizler için kiralarken, yabancıların gezmek için tercih ettiğini belirtti.

5 yıldır helikopter hizmeti verdiklerini söyleyen Esra Çağlar, helikopteri insanların özellikle sürprizler için kullandığını anlattı. Çağlar, "Evlilik tekliflerinde, doğum günü kutlamalarında tercih ediyorlar. Ayrıca havalimanından otellerine transferde kullanıyorlar" dedi. Antalya turizmine katkı anlamında böyle bir havacılık hizmeti verdiklerini vurgulayan Çağlar, "Antalya bölgesinde konuşlandırılmış bir helikopter ve 2 pilotumuz var. Helikopter ve pilotlarımızın teminini Sky Line Ulaşım ve Ticaret A.Ş.'den yapıyoruz. Bizse şirket olarak satış ve pazarlamayı yapıyoruz" dedi.

HAVA TAKSİ OLARAK KULLANANLAR YABANCILAR

Havacılığın Türkiye'de yeni bir sektör olduğunu aktaran Çağlar, "Helikopter hava taksi olarak da tercih ediliyor. Antalya'dan Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme transferi yapıyor. Ayrıca Antalya'dan yerli ve yabancı turistleri Pamukkale'ye günübirlik götürüyoruz" diye konuştu.

YERLİ VE YABANCI KONUKLARIN TERCİHİ FARKLI

Yerli konukların daha çok sürprizler ve kutlamalarda helikopteri tercih ettiğini vurgulayan Çağlar, "Yabancı konuklar daha çok şehir turunu tercih ediyor. Yabancı konuklarımız farklı yerlere helikopterle gidip kısa zamanda o bölgeyi görüp gelmek, havalimanından otellerine transfer amacıyla kullanıyor helikopteri" dedi.

KAPTAN PİLOTLAR TSK'DAN EMEKLİ

Kaptan pilot Hasan Yıldırım, TSK'dan 10 yıl önce emekli olduğunu belirterek, "Sivil piyasada, turistik bölgede çalışıyoruz. Ülkemizin güzel köşelerinde çalışıyoruz. Güzel bir duygu" derken, kaptan pilot Akın Küpeli ise arkadaşı gibi TSK'dan emekli olduğunu söyledi. Küpeli, "Mesleğimizi devam ettiriyor olmak güzel bir duygu. Turizm alanında çalışmak ise ayrı bir keyif. Memnunuz. İşimizi severek yapıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Havalanmak üzere olan helikopterden görüntü

Helikopterden kentin genel görüntüsü

Helikopterden sahillerin görüntüsü

Helikopterin inişinden görüntü

Helikopterin otel bahçesinde çalışır haldeki görüntüsü

Helikopterdeki misafirlerden görüntü

İki pilotun helikoptere gelişleri

Pilotların helikopterdeki görüntüleri

Helikopterden detay görüntüler

Kadın röp

Pilotlar röp

318 MB /// 05.13ö

HABER: Selma KUNAR- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA

Selma KUNAR/ ANTALYA, -

===================================================

(GENİŞ HABERİ)

3)HAVA DEĞİŞİMİ CARETTA CARETTA YUVA SAYISINI AZALTTI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yaşanan hava değişimleri Caretta caretta yuva sayısını azalttı. Geçen yıl 15-30 Mayıs'ta 29 olan yuva sayısı, bu yıl 7'ye düştü.

Kemer'e bağlı Ulupınar Mahallesi Çıralı sahilinde hava sıcaklığının düşmesi ve hava değişimleri Caretta caretta yuva sayısını olumsuz etkiledi. Geçen yıl toplam 141 yuva ile rekor kırılırken, 15-30 Mayıs döneminde 29 yuva tespit edildi. Bu yıl 15-30 Mayıs tarihlerinde ise yalnızca 7 Caretta caretta yuvası tespit edildi.

"REKOR KIRMIŞTIK"

Sahildeki Caretta caretta yuvalarının takibi ve kontrolünü yapan Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi eski başkanı Bayram Kütle, "20 yıldır Çıralı'daki kaplumbağaların çalışmalarını yürütmekteyim. Geçen yıl 141 yuva ile rekor kırmıştık. Bu sene bu kadar yuva olacağını tahmin etmiyoruz. Çünkü hava biraz serin geçiyor. Geçen yıl 29 yuvamızın olduğu aynı dönemde şu anda sadece 7 yuva oldu" dedi.

"DUYARLILIK BEKLİYORUZ"

Bu yıl genelinde yuva sayısında düşüş beklediklerini vurgulayan Bayram Kütle, havanın serin gitmesi nedeniyle Caretta carettaların kıyıya çıkmadığını belirtti. Turistler ve yerli halktan Caretta caretta yuvalarına saygılı olmasını isteyen Bayram Kütle, "Onlar dünyada nesli tükenmekte olan bir tür. Biz burada gereken önlemleri alıyoruz ama herkesin bu önlemlere duyarlı olması lazım. Bunu bekliyoruz insanlardan. Her yuvanın başına adam koysan bunu zapt edemezsiniz. Çünkü ilk olarak insanlarımızda duyarlılık lazım ve bunlar da nesillerini burada sürdürebilsin. Çünkü başka yerde üreme şansları yok. Bu gördüğünüz kumsalda üreme şansları var. Biz de bu yerleri işgal edersek dünyada nesli tükenecek demektir" diye konuştu.

Levent YENİGÜN/ KEMER (Antalya),

====================================================

4)ÜÇ TEKERLEKLİ MOTOSİKLETİYLE YAŞLI ADAMI EZDİ

KONYA'nın Emirgazi İlçesi'nde üçtekerlekli motosikletin yaşlı adama çarpıp ezmesi güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı, Şans eseri yaşlı adam yara almadan kurtuldu.

Olay, dün akşam saatlerinde kent merkezinde bir akaryakıt istasoyu önünde meydana geldi. Akaryakıt istasyonunun sahibi Haci Ömer Bayrakçı, aynı adı taşıyan üç tekerlekli motosiklet sürücüsüyle bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında sürücü Bayrakçı'nın aniden gaz pedelına dokunması sonucu hareket eden motosiklet, yaşlı adama çarptı. Yaşlı adam çarpmanın şiddetiyle yere yığıldı. Motosiklette yaşlı adamın ayaklarının ezdi. Sürücü Bayrakçı, geri manevra yaparak motosikletin altında kalan yaşlı adamın kurtulmasını sağladı. Yaşlı adam şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza anı da akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Motosikletin çarpması

Yaşlı adamın yere yığılması

Genel ve detay

Haber: Erol ERDAL EMİRGAZİ KONYA DHA)

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Antalya PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title