Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

(ÖZEL)İNGİLİZ MİLYARDERİN TORUNLARI HALK PLAJINDA EĞLENDİTOTTENHAM'IN PATRONU AİLESİYLE EGE TATİLİNİ SÜRDÜRÜYORİNGİLTERE Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'un patronu olan aynı zamanda ülkenin 5'inci zengini olarak bilinen Joe Lewis, kızı ve torunlarıyla çıktığı Ege turu kapsamında,...

(ÖZEL)

İNGİLİZ MİLYARDERİN TORUNLARI HALK PLAJINDA EĞLENDİ

TOTTENHAM'IN PATRONU AİLESİYLE EGE TATİLİNİ SÜRDÜRÜYOR

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'un patronu olan aynı zamanda ülkenin 5'inci zengini olarak bilinen Joe Lewis, kızı ve torunlarıyla çıktığı Ege turu kapsamında, Bodrum koylarını 150 milyon dolarlık 'Aviva' adlı yatıyla geziyor. Zodyak botla Gölköy sahilinde getirilen Lewis'in üç torununun ise halk plajında vatandaşlarla denize girip eğlenmesi göze çarptı.Tottenham Hotspur'un Daniel Levy ile birlikte eş başkanlığını yapan, İngiltere'nin en zengin 5'inci kişisi olan milyarder 77 yaşındaki Joe Lewis, kızı Vivienne Lewis ve torunları ile birlikte geçen pazar günü öğleden sonra özel jetle Milas- Bodrum Havalimanı'na geldi. Havalimanından VIP araçlarla Milas'ın Güllük Mahallesi'ndeki marinada kendisini bekleyen küçük motor yata binen Lewis ailesi, Güllük Körfezinde sahilden bir mil açıkta demirleyen 100 metre uzunluğundaki 150 milyon dolar değerindeki, süper lüks yat 'Aviva'ya geçti.

BODRUM'DAN AYRILAMADI

Önce Yalıkavak Küdür Koyuna ardından dün (pazartesi) öğleden sonra sosyetenin tatil beldesi Göltürkbükü Koyuna demirleyen Lewis ailesi, daha sonra motor yata binerek koyları gezdi. Yunan adalarına gitmeyi planlayan Lewis ve yakınlarının, ilk kez geldiği Bodrum koylarını çok beğendikleri için bölgedeki tatilin süresini uzattığı öğrenildi. İngiliz medyasından uzak durduğu bilinen; Bodrum gezisinde ise beyaz şapkası, güneş gözlükleri, kısa pantolonu ve kapüşonlu montu ile tanınmamaya gayret gösteren Lewis'in tatili, DHA kameralarınca görüntüledi.

SPA'DAN VAZGEÇTİ

Göltürkbükü Koyu'nda süper lüks bir otelin SPA ve masaj salonuna yanındakilerle giden Lewis'in, iddiaya göre 3 bin Euro hesap istenince, hizmeti almaktan vazgeçerek tekneyle Torba, Cennetkoy, Demirkoyu, Hattat Koyu'nu gezerek, tekrar yata geri döndüğü öğrenildi. Lewis'in yanında kızı ve torunları ile birlikte yaptığı 45 dakikalık koy gezisinde ise yanında oturan genç kadına sürekli sarıldığı, bir an olsun yanından ayırmadığı görüldü. Lewis'in koyları gezerken sürekli sarıldığı genç kadın ise daha sonra arkadaşları ile Göltürkbükü sahiline çıkarak mağazaları gezdi. Yaklaşık 800 Euro'luk alışveriş yaptı, yata geri döndü. Yattaki genç ve güzel kadınlar dikkat çekti.

TORUNLARI HALK PLAJINDA DENİZE GİRDİ

Lewis'in yaşları 5-7 arasında değişen üç torunu ise yatın personeli tarafından öğleden sonra zodyak bot ile Gölköy halk plajına götürüldü. Halk plajında vatandaşlarla birlikte yaklaşık bir saat denize giren çocukların çok eğlendikleri ve neşeli oldukları görüldü. Lewis'in torunları daha sonra yata geri döndü. Lewis ailesi bu sabah, Göltürkbükü Koyu'ndan ayrılarak yatı ile birlikte Gökova'da Çökertme koyu açıklarına demirledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yatın genel detay görüntüsü

Lewis ve ailesinin minibüs küçük motor yat ile gezmeleri, Lewis'in yata geri gelmesi yata binmesi

Lewis'in torunlarının halk plajında denize girmeleri, eğlenmeleri

Haber-kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

==================================================

2)RİZE'DE YAYLACILARA BÜYÜK ŞOK: HORTUMLA YAPILARI, VALİLİĞİN KARARI İLE KENDİLERİ YIKILDI

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde karla kapalı yolu açılan Yukarı Kavron Yaylası'na çıkan yaylacılar büyük şok yaşadı. Kış döneminde oluştuğu sanılan hortum ve düşen çığ nedeniyle ev, pansiyon ve restoranlarında yer aldığı 20 dolayında yapının yerle bir olduğunu gören yaylacılar, valiliğin yapıların kaçak oldukları gerekçesiyle yenilerinin yapımına izin vermeyişiyle ile ikinci kez yıkıldı.  Çamlıhemşin İlçesi'nde ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'ndan geçilerek ulaşılan 28 kilometre uzaklıktaki Yukarı Kavron Yaylası'na hayvanları ile çıkan yaylacılar, beklemedikleri bir manzara ile karşılaştı. Kış döneminde oluştuğu sanılan hortum ve düşen çığ nedeniyle ev, pansiyon ve restoranlarında yer aldığı 20 dolayında yapının yerle bir olduğunu gören yaylacılar büyük şok yaşadı. Yıkılan yapıların ahşap bölümleri ile evlerdeki eşyalar vadi boyunca yayılmış halde bulundu. Karşılaştıkları manzara karşısında büyük üyük üzüntü yaşayan yaylacılar, Rize Valiliği'nin yıkılan yapıların kaçak olduğu gerekçesiyle yerine yenisinin yapımına izin vermeyeceğini öğrenince bir şok daha yaşadı. Yaylacılar, dedelerinden kalma yerlerde yıllar önce yaptırdıkları yapıların yerine yenisinin yapımına izin verilmeyişine tepki gösterdiler.

"PERİŞAN HALDEYİZ"

Yaylada oluşan çığ ve hortum nedeniyle evi ve pansiyonu yıkılan Faik Aydoğdu, yenisinin yapımına izin verilmediğini belirterek, "Çocukluğumuzdan beri yaylaya geliyoruz, hayvancılık yapıyoruz. Çığ evimi ve pansiyonumu yıktı. Şimdi yenisinin yapımına izin vermiyorlar. Devlet bizi köşeye sıkıştırıyor. Perişan haldeyiz. Nereye gidelim? Bugüne kadar buraları biz koruduk. Biz burada olmazsak, buraları korumazsak buraya kim gelir?. Ne olur yardımcı olsunlar, zorluk çıkarmasınlar. Örnek proje versinler onu yapalım. Yapmazsak gelip onu da yıksınlar" dedi.

12 yıllık evi, kafeteryası ve kahvehanesi yıkılan Dursun Karaoğlu'da, yaşananların hortumdan kaynaklandığını düşündüklrerini belirterek, "Yıkılan yapıları yeniden inşa etmeyi düşünüyorum" dedi, devletin yardımcı olmasını istedi. Evini rüzgarın alıp götürdüğünü anlatan Yüksel Şen de, yıkılan evinin yerine ev yapmak istediğini söyledi, "İzin versinler,  yardımcı olsunlar" diye konuştu.

BİZE TEK SÖYLENEN ; 'YAPAMAZSINIZ'

Yaylada eski evlerin de yıkıldığını ve yenisini yapmak isteyenlere izin verilmediğini anlatan Nuri Gencaloğlu, " Devlet hayvan verip, hayvancılık yapmamızı destekliyor.Ama yaylada yıkılan evlerimizi yapamıyoruz. Hayvanlarımız için ahır bile yapamıyoruz. Tek söylenen 'yapamazsınız'  oluyor. Yaz geldi, hayvanları yaylaya çıkaracağız ama belirsiz bir ortam var" ifadelerini kullandı.Yukarı Kavron Yaylası, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi ile gündeme gelmişti. Yeşil Yol'un Yukarı Kavron ile Samistal Yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantısına karşı çıkan yaylacılar protesto gösterileri düzenlemişti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yayla detayı

-Yıkılan ev ve pansiyonlar

-Yaylacılarla röp.

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 6.07 dk.        Boyut: 195. mb.

======================================================

(ÖZEL HABER)

3)ÇÖPTEN ÇIKAN ŞAMPİYON

İZMİR'de yaşayan 2017 Wushu Türkiye Şampiyonu Yusuf İslam Parmanbek (15) çocukluk yaşlarından itibaren çöpten kağıt toplayarak aile bütçesine katkı koydu. Hareketli bir çocuk olduğu için babasının yönlendirmesiyle altı yıl önce wushu, kick boks yapmaya başladı. Parmanbek, 19 Mayıs 2017'de Gürcistan'da gerçekleştirilen Wushu Avrupa Şampiyonası'na katıldı ve şampiyon oldu. İzmir'in Buca ilçesinde sekiz kardeşi, anne ve babasıyla çöpten kağıt toplayarak geçinen 15 yaşındaki Yusuf İslam Parmanbek, altı yıl önce babasının yönlendirmesiyle wushu, kick boks yapmaya başladı. İzmir ve Ege Bölgesi'nde wushu, kick boks şampiyonlukları olan Parmanbek, 2013 yılında Türkiye 3'üncüsü oldu. 2016 Wushu Uluslararası Şampiyonası'nda ikincilik elde eden genç sporcu, bu maçtaki derecesi sayesinde milli sporcu olma hakkı kazandı. Kendi kilo kategorisinde 2017 Wushu Türkiye şampiyonu olan Parmanbek, milli takımda 3 hafta kampa girdikten sonra 19 Mayıs 2017'de Gürcistan'da gerçekleştirilen Wushu Avrupa Şampiyonası'na katıldı. Rakiplerini eleyerek Avrupa Şampiyonu olan Parmanbek Türk bayrağını dalgalandırdı. İstiklal Marşı'nı binlerce kişi önünde okutmanın yaşattığı duyguları tarif edemeyeceğini söyleyen Parmanbek, "Bu spora çok hareketli bir çocuk olduğum için babam tarafından yönlendirildim. Zaman içinde çok sevdim. Hocalarım sayesinde başarılar da elde ettim. Avrupa Şampiyonu oldum. Binlerce kişi saygı duruşunda İstiklal Marşımızı dinledi. Hissettirdiği duyguları tarif edemem" diye konuştu.

SABAH OKUL, ÖĞLE AKŞAMA KADAR ÇÖP

Buca Necla - Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan Parmanbek, okuldan geldikten sonra ailesine yardım ediyor. Kağıt toplayarak geçinen ailesiyle birlikte işe giden Parmanbek, "Sabah okula gidiyorum. Öğleden sonra babam ve ağabeylerim ile kağıt toplamaya gidiyoruz. Akşam saatlerinde dönüyoruz. Sonra gece geç saatlere kadar antrenman yapıyorum. Şimdi Avrupa şampiyonuyum ama hedefimde dünya şampiyonluğu var" dedi.

Oğluyla gurur duyduğunu söyleyen Mevlüt Parmenbek ise, "İmkansızlıklar içinde bizim göğsümüzü kabarttı. Başarısıyla gurur duyuyoruz. Elimizden fazlası gelmez. Kağıt toplayarak geçiniyoruz. İyi kötü bir evimiz vardı. Onu da 15 gün içinde yıkacaklar" dedi.

"KURUÇEŞME'DEN MİLLİ SPORCULAR ÇIKARTIYORUZ"

Uğur Spor Kulübü Başkanı Selim Ören tüm sporcularını kardeşi gibi gördüğünü belirterek, "Hepsinin ailesiyle de irtibat içerisindeyim. Antrenör sporcu ilişkisinden çok ağabey kardeş gibiyiz. Yusuf İslam Parmanbek haftanın 6 günü, günde 5 saat antrenman yapıyor. Zor şartlar altında çalıştırıyoruz. Kuruçeşme gibi bir yerden Türkiye'yi temsil eden milli sporcular çıkarıyoruz" dedi.

WUSHU NEDİR?

Kelime olarak, güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelir. Wushu'da saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler sergilenir. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanılması amaçlanır. Antrenmanlarda esas olan, vücudun her bölümünü ayrı ayrı çalıştırmaktır. Wushu'da denge, solunum egzersizleri, esneklik, düşünce, pratik zeka ve meditasyon önemlidir. Bunlar, beden sağlığını en iyi şekilde etkiler. Wushu bir spor dalı olarak, insanı yaralayan uygulamalı dövüş tekniklerinden farklıdır.

Görüntü Dökümü

--------------------

Yusuf'un ailesiyle işe gitmesi

Yusuf'un kağıtları indirişi

Mevlüt Parmanbek ile röportaj

Yusuf'un antrenmanı

Yusuf ile röportaj

Selim Ören ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

======================================================

4)ÜNİVERSİTE BARINAĞINDA HAYVAN ÖLÜMLERİ

MERSİN Üniversitesi kampüsündeki bakımevinde barınan hasta kedi ve köpeklerin 30'u hafta sonu telef oldu.

Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş, Mersin'de yaşanan sel sonrası ilgisizlik nedeniyle çok sayıda kedi ölümü yaşandığı barınakta hayvanların ölmeye devam ettiğini söyledi.   İlgisizlikten dolayı ölümler yaşandığını belirten Derviş, "1.5 ay önce resmi dilekçe ile başvuru yaptık barınakta uzayan otların kesilmesi için ama çözüm olmadı. Otlardan yılan çıkıyor. Çalışanların ve hayvanların yılan sokmasına karşı risk altında olduğunu biliyorum. Her adım attığımız yerden yılan yavrusu çıkıyor. Çok rahatsızım ve Büyükşehir Belediyesinin bu kadar önemli bir konuda el uzatmamış olmasını anlayamıyorum. Yılan sokmalarına karşı ne hayvanlar ne de burada çalışanlar güven altında değil" dedi.

ÖLÜME TERKEDİYORSUNUZ

Yetkililerin, 500 hayvanın bulunduğu barınağı hekimsiz bırakarak ölüme terk ettiğini ifade eden Derviş şunları söyledi:

"Barınağımızda hafta sonları veteriner ve teknik ekip maalesef yok. Yaralı, hasta, engelli ve serum takılması gereken hayvanlar cuma günü yardım alıp pazartesiye kadar bekliyor. Bazıları dayanamayıp ölüyor. Bu hafta sonu 30 hayvan telef oldu. Bunun 16'sı yetişkin diğerleri yavru. Veteriner olsa en azından yarısı kurtulurdu. Belediye, barınağı 8 ay sonra kapatacağı düşüncesiyle, bize aylar öncesinde, '8 ay sonra barınağı kapatacağımız için, burada tadilat ve tamirata ihtiyaç duymuyoruz' demişti. Bu ilgisizlikten dolayı toplam ölüm sayısı 100'ü bulmuştur."

Görüntü Dökümü

-----------------------

(ÖZEL)

-Barınağın tabelası

-Otlarla kaplı alan

-Otların içerisindeki hayvanlar

-Ölmüş kedilerin fotoğrafları

-Otlardan görüntüler

-Hayvan dostları derneği başkanı Nilgün Derviş'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05'48"  BOYUT: 186 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

===================================================

5)SUÇLU KÖPEKLER REHABİLİTE EDİLİYOR

MANİSA'da sahiplerinin yönlendirmesiyle çeşitli suçlarda kullanılan büyük bölümü pitbull cinsi 39 köpek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde rehabilite ediliyor. Her biri ayrı kafese konularak tedavilerinin yanı sıra bakımları yapılarak beslenen köpekler, tekrardan sahiplendirilmiyor.

Manisa'da özellikle sahiplerinin yönlendirilmesiyle kahvehane baskını, gasp gibi çeşitli suçlarda kullanılan büyük bölümü pitbull cinsi 39 köpeğe çeşitli tarihlerde el konuldu. El konulan köpekler, rehabilite edilmeleri için Manisa Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne teslim edildi. 18 kişilik profesyonel ekip tarafından tedavilerinin yanı sıra bakımları yapılarak beslenen köpekler, yeni yaşamlarına alıştı. Birbirlerine zarar vermemesi adına her biri ayrı ayrı kafeslerde tutulan köpekler, sahipleri tarafından kullanıldıkları olayların tekrarlanmaması için sahiplendirilmiyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde 300 hayvana baktıklarını söyledi. Hayvanların tedavi ve bakımlarının profesyonel ekip tarafından eksiksiz yapıldığını kaydeden Akbaş, "Hayvan bakımevinde tehlikeli dediğimiz büyük bölümü pitbull cinsi 39 köpeğimiz var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü'nün değişik sebeplerle el koyduğu hayvanlara burada rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Bu hayvanlar aslında çok saldırgan hayvanlar olmayıp, sahipleri tarafından bu şekilde alıştırdıkları için böyle bir davranış sergiliyorlar. Ekibimiz tarafından tedavileri yapıldıktan sonra, uysal bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. El konulan bu köpeklerin sahiplendirmelerini yapmıyoruz. Bu hayvanlara ekiplerimizin gözetimi altında rehabilite hizmetleri verilerek, tedavililerine burada devam ediliyor" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-El konulup, rehabilite edilen pitbull cinsi köpeklerin görüntüsü

-Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş ile röp.

-Manisa Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

===================================================

6)LİMONATANIN YARISINI İÇTİ, MASADA ÖLDÜ

ANTALYA'da sokaklarda yaşadığı belirtilen 54 yaşındaki Taci Calın, bir marketen aldığı şişe limonatayı dükkanın önünde masada içerken yaşamını yitirdi. Calın'dan geriye içilmemiş yarım şişe limonata kaldı.Olay, Muratpaşa İlçesi Yüksekalan Mahallesi 518 Sokak üzerindeki bir markette meydana geldi. Kimsesi olmadığı için uzun süredir sokaklarda yaşadığı belirtilen Taci Calın, akşam saatlerinde markete gelerek bir şişe limonata istedi. Market sahibinin ücretsiz verdiği şişe limonatayı alıp kapının önünde girişteki masaya oturan Calın'dan uzun süre ses çıkmadı. Calın'ın uzun süre kımıldamadan oturmasından şüphelenen market sahibi, kontrol ettiğinde tepki vermediğini gördü. Limonatayı yarıya kadar içtiği görülen Calın için 112'den yardım istendi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri Calın'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Calın'ın cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

Olay yerinden detaylar

Polisten detay

Opak foto

90.7 MB /// 01.02ö

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

===============================================

7)PALANDÖKEN: SEÇİMLER BİTTİ ŞİMDİ SIKINTILARI AŞMA ZAMANI

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendemi Palandöken, "Türkiye'de 4 yıldır seçimler var, seçim döneme bitti şimdi sıkıntıları aşma zamanıdır" dedi. TESK Genel Başkanı Bendemi Palandöken, Gaziantep'te bir otelde düzenlenen iftar programında esnaf odaları başkanları ile bir araya geldi. Programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve davetliler katıldı. Programda konuşan Bendemi Palandöken, Türkiye'de 3,5 milyon Suriyelinin barındığını ve hiçbir Avrupa Birliği ülkesinin böyle bir yükün altına girmediğini söyledi. Türkiye'nin mülteciler  ve terör ile mücadele konusunda yalnız bırakıldığını belirten Palandöken, şöyle konuştu:

"Ankara'da küçük bir bakkal dükkanı açtım 55 yıl önce, bu dükkan hala açık,  hiçbir değişiklik yok. Geçen 55 yıl içerisine neler sığdırdık. Ülkemizin en büyük eksikliği, eksiklerimizi kapatmamaktan kaynaklanan söylentilerdir. Birbirimizi severek, inanarak yaparsak tüm işlerde çok önemli şeyler başarabiliriz. Ülkemizin sıkıntılarını hissetmemek mümkün değil. 4 yıldır seçimler var, artık seçim dönemi bitti artık sıkıntıları aşma zamanıdır. Hükümetimiz esnafın ayakta kalması için önemli gelişmeler yaptı. Ülkede huzur olmasa ticaretin önemi olur mu? Ülkemizde güven olmasa ticaretin olması mümkün mü? 3,5 milyon Suriyeliye burada aşını, ekmeğini veriyoruz, paylaşıyoruz, onlara yardımcı oluyoruz. Hangi AB ülkesi bu yükün altında kalabilir. Bu kadar terörle mücadele edip sorunların üstesinden gelebilir. Ülkemizde kendi içimizde insanlarla, farklı örgütlerle mücadele ederken kaybettiğimiz eforu ülkemizin kalkınmasına vermiş olsaydık, belki de bu çitayı çok daha fazla yükseltecektik. Artık ülkemizde önemli işler oluyor. Sanayiciler, esnaflar, hünerleri elleriyle ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyorlar."

Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Programa katılanlar

Bendemi Palandöken'in davetliler ile sohbet etmesi

Bendemi Palandöken'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 175 MB

======================================================

8)UÇAN BALIKLARIN TERSİNE ÜREME GÖÇÜ

VAN Gölü'nün endemik türü olan İnci Kefalı balığının üreme göçü başladı. Yaklaşık 2.5 milyar balık, 12 ayrı noktadan göle dökülen akarsulara yumartalarını bırakıyor. Balıklar bu yolculuklarını da akarsuların tersine yüzerek ve engelleri de uçarak aşıp sürdürüyor. Üreme dönemlerinde avlanması yasak olan balıkların bu yaşam mücadelesi, bir görsel şölene dönüşüyor. Neslinin korunması için 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında avlanması yasaklanan Van Gölü'nün tek balığı İnci Kefalı, üremek için zorlu yolculuğa başladı. Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı sularından çıkarak yumurtalarını bırakmak için akarsulara akın eden balıklar, bu yaşam mücadelelerinde önlerine çıkan engelleri uçarak geçiyor. Yaklaşık 2.5 milyar balık her yıl uçarak yaptıkları bu göçte insanlara görsel bir şölen sunuyor.

Vatandaşlar Erciş İlçesi'nin Deliçay bölgesinde yoğun olarak yaşanan bu doğa olayını izlemek için akın ederken, uçan balıkları avlayan martıların da mücadelesine tanıklık ediyor. Vatandaşlar, "Bu doğa olayı bizi gerçekten büyülüyor. Her yıl fırsat buldukça gelip izliyoruz. Herkesin de gelip bu olağanüstü olayı izlemesini istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Balık göçünden görüntü

-Balıklardan detaylar

-Balık göçünü izleyenler

-İzleyenler ile röp.

-Martıların balıkları kapması

-Detaylar

Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR / VAN,-

====================================================

9) DEMRE' DE  KAZA: 1 YARALI

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde motosikletle otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı.Kaza, dün saat 17.30 sıralarında D400 karayolunun Demre kent merkezi geçişinde asfalt çalışmaları nedeniyle bir yönü trafiğe kapatılan duble yolun güney geçişinde meydana geldi. 52 yaşındaki Hasan Demir yönetimindeki 07 ZBH 29 plakalı motosikletle 48 yaşındaki Yusuf Keskin yönetimindeki 07 FHD 78 plakalı otomobil çarpıştı. Çapmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Hasan Demir, otomobilin ön camına çarparak asfalt zemine düştü. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Hasan Demir'e ilk müdahale kaza yerinde 112 ekibi tarafından yapıldı. Ardından Demre Devlet Hastanesi'ne götürülen Demir, durumunun ağır olması nedeniyle Finike Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Yerde yatan yaralının görüntüsü

Kazaya karışan araçların görüntüsü

112'nin yaralıya müdahalesi

Yaralının sedyeye konulup ambulansa alınması

Otomobil ve motosikletin görüntüleri

Motosiklet sürücüsünün yerdeki terliği

Detay görüntüler

Ambulansın olay yerinden ayrılması

Yolda temizlik çalışması yapılması

84.3 MB /// 02.38ö

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title