Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)BURSA'DA SINIFTA DEHŞETİN YAŞANDIĞI OKULDA VELİLER TEDİRGİN BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, geçen Cuma günü arkadaşı 16 yaşındaki Hasan Can'ın aynı yaştaki arkadaşı Nilüfer Acar'ı sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği Hürriyet Anadolu...

1)BURSA'DA SINIFTA DEHŞETİN YAŞANDIĞI OKULDA VELİLER TEDİRGİN

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, geçen Cuma günü arkadaşı 16 yaşındaki Hasan Can'ın aynı yaştaki arkadaşı Nilüfer Acar'ı sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği Hürriyet Anadolu Lisesi'nde, eğitim yeniden başladı. Bu olayın ardından, haftanın ilk eğitim gününde tedirgin olan veliler, çocuklarını okula getirerek sınıfa girene kadar bahçeden izledi. Aileler, okullarına güvenlik görevlisi, olaydan etkilenen çocukları için de psikolojik destek istedi.Bursa'da geçen Cuma günü eğitim camiasını üzüntüye boğan olay, kentin gözde okullarından Hürriyet Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Okula arkadaşı Nilüfer Acar ile gelen Hasan Can, ilk dersleri boş olduğu için kimsenin bulunmadığı üçüncü kattaki 10 D sınıfına çıktı.  Hasan Can, yanındaki başka bir öğrenciyi dışarıya çıkardıktan sonra, babasına ait ruhsatsız tabancayla Nilüfer Acar'ın başına ateş etti, ardından namluyu kendi başına doğrultarak tetiği çekti.Nilüfer Acar olay yerinde yaşamını yitirirken, Hasan Can Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde duran kalbi yeniden çalıştırılan Hasan Can'ın yapılan müdahalelere rağmen cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi de çocuğun vasiyeti üzerine tüm organlarının bağışlanmasını kabul etti. Sağlık Bakanlığı tarafından organ nakli sırası bekleyenler arasında eşleştirmelerin tamamlanması üzerine Hasan Can'ın kalp ve akciğerinin Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde iki hastaya, böbreklerinin İzmir ve Bursa'da iki hastaya, kornealarının Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya, karaciğerinin ise ikiye bölünerek Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde iki hastaya nakledilmesi için gönderildi.

Nilüfer Acar'ın cenazesi cumartesi günü Isparta'da toprağa verilirken, Hasan Can'ın bugün  Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

TEDİRGİN OLAN VELİLER ÇOCUKLARINI OKULA KENDİLERİ GETİRDİ

Yaşanan olayın ardından, cuma günü, Hürriyet Anadolu Lisesi'nde eğitime bir gün ara verilmişti. Hafta sonu tatilinin ardından, tedirgin olan veliler, yaşları 15 ile 18 arasında değişen öğrencilerini, okula kendileri getirerek, okul binasına girene kadar bahçede bekledi.

Çocuklarını okula getiren veliler, tedirgin olduklarını söylediler. Olayın ardından korktuklarını belirten veliler, "Söylenecek hiç bir şey yok. Bundan sonra çocuklarımızla ne şekilde ilgilenecekler merak ediyoruz. Okula güvenlik görevlisi, X-Ray cihazı gibi güvenlik önlemleri istiyoruz. Olayın üzerinden bu kadar gün geçmesine rağmen, okul yetkileri bir açıklama yapmadı. Biz bu okula çocuklarımızı, güvenlikli ve güvenilir diye gönderiyorduk. Önlemlerin alınmasını istiyoruz. Çocuklarımız da tedirgin, psikolojileri bozuldu. Okuldan, psikolojik destek talep ediyoruz" diye tepki verdiler.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Çocukları okula getiren velilerden görüntü

-Bahçede bekleyen velilerden görüntü

-Yetkilier ile görüşen velilerden görüntü

-Öğrencilerden görüntüler

-Okuldan detaylar

-Veliler ile röğortaj

Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA,-

SÜRE: 3 dakika 55 saniye

BOYUT: 440 Mb

==================================================

KOCAELİ'NDE KAZA: 1 ÖLÜ, 1'İ AĞIR 2 YARALI

2)OTOMOBİLİN YANMA ANI KAMERALARA YANSIDI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde iki kardeş ile bir arkadaşlarının bulunduğu otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Kazada sürücü yanan araçta sıkıştığı yerde feci şekilde can verirken, araçtan fırlayan iki kişi yaralandı.Kaza, D-100 Karayolu Kartepe-Sapanca kavşağında meydana geldi. Sakarya'dan Derince'ye akrabalarını bırakan 24 yaşındaki Emre Altun ile kardeşi 21 yaşındaki Emrah Altun ve arkadaşları Ömer Faruk Gülten geri dönmek için yola çıktı. Emre Altun idaresindeki 81 AV 588 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkarak takla attı. Kazada, Emrah Altun ve Ömer Faruk Gülten araçtan fırladı. Sürücü Emre Altun ise takla atan ve Kartepe Belediyesi Fen İşleri binasının bahçe duvarına çarpan araçta sıkıştı. Araç bir anda alev alarak yanarken, otomobil içerisinde sıkışan Emre Altun ise alevlerin arasında kalarak feci şekilde can verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri ağır yaralanan Emrah Altun ile kazadan hafif yaralarla kurtulan Ömer Faruk Gülten'e ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şubat ayında evlenen Emre Altun'un cansız bedeni ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından Asri Mezarlık morguna kaldırıldı.  Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OTOMOBİLİN YANMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde kaldırıma çarparak takla atan otomobilde sıkışan sürücü yanarak ölürken, kazayı görerek duranlar aracın yanma anını cep telefonuyla görüntüledi. Alevler içerisinde kalan otomobil itfaiye ekiplerince söndürülürken, yanarak ölen gencin cesedi araçtan çıkarıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Amatör kamera aracın yanma anı, itfaiyenin söndürme çalışmaları

KOCAELİ/DHA

====================================================

3)TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ 3 YARALI

ERZİNCAN'da TIR ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.  Kaza bugün saat 07: 45 sıralarında Erzincan-Sivas Karayolu'nun 12'inci kilometresindeki Erzincan Üniversitesi önünde meydana geldi. Erzincan'dan Sivas istikametine giden Azeri Uyruklu Adalet Abdulayev yönetimindeki 90JZ 606 plakalı TIR karşı istikametten gelen Ersin Kötüoğlu yönetimindeki 55 ST 880 palakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Otomobil kazanın şiddeti ile yaklaşık 10 metrelik şarampole uçarak takla attı. Araç sürücüsü Ersin Kötüoğlu ile birlikte İsmail Baykuş ve İbrahim Yavuz yaralandı, yaralılar ambulansla hastanelere kaldırılırken, otomobildeki kimliği belirsiz iki kişi hayatını kaybetti. Karayolu uzun süre ulaşıma kapandı, olay yerine gelen savcı tarafından yapılan incelemenin ardından araçta sıkışın iki kişinin cenazeleri AFAD ekipleri tarafından çıkartıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kaza yerinden genel ve detay görüntüler

-Yaralılar

(Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

=======================================================

4)ZONGULDAK'TA 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 4 YARALI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, alkollü sürücünün kullandığı otomobil, karşıdan gelen otomobil ile çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı.Kaza, Kırmacı Mahallesi Hasan Canver Caddesi'nde meydana geldi. Kemer Mahallesi'nden kent merkezine giden 55 yaşındaki Recep Akman yönetimindeki 35 F 7172 plakalı otomobil, karşıdan gelen 52 yaşındaki Uğur Çakır'ın kullandığı 67 UA 693  plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücüler Recep Akman ve Uğur Çakır ile birlikte Çakır'ın eşi 51 yaşındaki Hatice Çakır ve kızı 25 yaşındaki Damla Tuğba Çakır yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkarılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Sürücü Recep Akman'ın yapılan testinde 2.31 promil alkollü olduğu belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Kaza yeri

-Yaralıya otomobilde müdahale edilmesi

-Yaralı Damla Tuğba Çakır'ın kaldırımda oturup ambulans beklemesi

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi

-Yaralıların ambulansa taşınması

-Yaralılara ambulansta müdahale edilmesi

-Ambulansların olay yerinden ayrılması

-Otomobillerin çekiciye yüklenmesi

-Kaza yapan araçlar

-Kazayı gören vatandaşla röportaj

Dosya adı: ergkaza (04.39) Boyut: (137 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=========================================================

5)YOLDA BOZULAN ARAÇTAN KURTULDU, BETON REFÜJE ÇARPTI: 4 YARALI

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde motor arızası nedeniyel üçüncü şeritte aniden duran araca arkadan çarpmamak için direksiyon kıran otomobil sürücüsü, aracının kontrolünü kaybetti, hızla  yolun ortasındaki beton refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan otomobil, 200 metre sürüklendi. Kazada, 2'si ağır 4 kişi yaralandı.Kaza, Gölbaşı Ankara karayolunda polit kontrol noktasını geçtikten sonra dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Gölbaşı'nda 4 şeritli yolda sürücüsü ve plakası belirlenemeyen minivan Panelcan türü araç, motor arızası nedeniyle 4 şeritli yolun üçüncü şeridinde yolun ortasında  kilitlenip, aniden durdu. Bu sırada aynı şeritte seyreden ve arkadan hızla gelen Edip Yıldız yönetimindeki 06 DN 2251 plakalı otomobil, duran araca çarpmamak için sürücüsünün naniden direksiyonu kırıp, şerit değiştirmek isterken kontrolünü kaybedince beton olan orta refüje çarptı.

Çarpmanın etkisiyle havaya fırlayan otomobil, 200 metre sonra durabildi. Kazada, otomobilde bulunan Edip Yıldız,eşi Zehra Yıldız ile 2 yakını yaralandı. Korkunç kazayı gören vatandaşlar, durumu polise ve ambulansa haber verdi. Hızla gelen ambulans, yaralılardan 2'sini Gazi üniversitesi Hastanesi'ne, 2'sini ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Edip Yıldız ile eşi Zehra Yıldız'ın omirliklerinde kırıklar bulunduğu belirtildi. Diğer 2 yaralının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Adem YAZICI/ANKARA, -

===============================================

6)PALANDÖKEN'E MAYIS KARI

ERZURUM'da son bir haftadır etkili olan yağışlı havaların ardından gece Palandöken'e kar yağdı.Soğuk havalar nedeniyle akşamları evlerinde kalorifer ve soba yakan Erzurumlular bu görüntüye alışık olduklarını söyledi. Nisan ayında bile şehir merkezine kar yağdığını ifade eden Raci Kelkitli, "Sabaha uyandığımda Palandöken'i karla kaplı görünce şaşırmadım. Çünkü bunlara çok alıştık. Uzun süredir devam eden soğuklar nedeniyle özellikle akşamları evlerde soba ve kaloriferleri yakıyoruz" dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini belirtti. Yetkililer bir de uyarı yaparak, "Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuvvetlice 30-50 kilometre hızla esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk hasarı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerek" dedi

En düşük hava sıcaklığının 4 derece olduğu Erzurum'da yüksek kesimlerle birlikte bazı ilçerelede karla karışık yağmur yağdı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Palandöken dağı

-Palandökenin yükesek kesimlerine yağan kar

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 01.49 BOYUT: 110 MB

=================================================

7)ÇIRADAN ÇIKAN EV YANGINDA 8 KİŞİ ZEHİRLENDİ

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, sobayı tutuşturulmak amaçlı kullanılan çıradan çıkan ev yangınında yükselen dumanlar, yangının çıktığı müstakil evin bitişiğindeki apartmanda bulunan bazı dairelerin içine doldu. Evde yalnız yaşayan yaşlı kadın ile kadının komşusu olan 7 kişi dumandan zehirlendi.Hekimzade Mahallesi Çınarlı Çeşme Mevkii'ndeki te katlı müstakil evinde yalnız yaşayan 92 yaşındaki Aliye Yalçın'ın konutunda, bugün saat 01.00'de yangın çıktı. İddiaya göre Yalçın, gece üşüyünce sobayı yakmak istedi. Çırayı tutuşturan Yalçın, çıranın sönmesi üzerine sobayı yakmaktan vazgeçti. Çırayı da döşeğin üstüne bıraktı. Tam olarak sönmeyerek yanan çıra, döşeği tutuşturdu. Yangını fark eden komşuları ise itfaiye ekiplerine bildirdi. Ayrıca komşuları Yalçın'ı evden dışarı çıkardı. İhbar üzerine yangın yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Bu sırada konuta bitişik olan apartmandaki dairelerin camından eve duman doldu. Yangında ev sahibi Yalçın ile konutu dumanla dolan komşuları Serkan Topyanak (35) ve eşi Belma (30) çocukları Soykan (10), Hakan (8) ile diğer komşusu Mehmet Onur, Ahmet Onur ve Zeliha Onur zehirlendi. Olay yerine gelen ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılan 8 kişi, Edremit Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınanların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri tarafından yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yaptı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Amatör kamera alevler ve söndürme çalışması

Dumandan etkilenenlerin ambulansa gelişi

Müdahaleden detaylar

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarından detaylar

Mahalle sakinleri röp

(Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

===============================================

8)HATAY'DA MAHREM İMAM OPERASYONU: 16 GÖZALTI

HATAY'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PYD) mahrem imamlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PYD'nin Hatay yapılanmasındaki mahrem imamlarına yönelik  operasyon gerçekleştirildi. Çeşitli kurumlardaki FETÖ üyelerinden sorumlu oldukları belirlenen 16 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 mahrem imam,  adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Zanlıların emniyetten çıkarılması

-Otobüse binmeleri

-Otobüsün hareket etmesi

SÜRE: 01' 10" BOYUT: 130 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

====================================================

9)BURSA'DA FETÖ'NÜN 35 MAHREM İMAMI ADLİYEDE

BURSA'da  FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamları' oldukları iddiasıyla 15 gün önce gözaltına alınan 66 şüpheliden 35'i Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan sorgularının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 15 gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinesi'nde il merkezi  ve ilçelerinde FETÖ/PDY'nin mahrem imamlar yapılanmasında görev aldıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Emniyet imamları olduğu iddia edilen ve mesleklerinden ihraç edilmiş, açığa alınmış, çoğunluğu öğretmenlerin oluşturduğu 66 şüpheli gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan şüphelilerden 35'i sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zanlıların Adliye'ye getirilmesi

Emniyetin görüntüsü

Adliye'nin görüntüsü

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, -

SÜRE: 52 saniye BOYUT:  52.5 MB

===============================================

10)FUARDA İMZA VE SELFİE İZDİHAMI

Genç yazarların imza günü Erzurum kitap fuarında izdihama yol açtı. 'Wattpatt' yazarları olarak bilinen Dilara Keskin, Emre Gül ve Koray Yersüren'den imza almak, selfie çekilmek isteyen hayranları uzun kuyruklar oluşturdu. Erzurum'da geçtiğimiz hafta 100'den fazla yayınevi ve birbirinden önemli yazarların katılımlıyla kapılarını açan Kitap Fuarı'nın yıldızları Wattpad'in genç yazarları oldu. Facebook'un bağımsız yazarlar ve okurları için olan versiyonu 'Wattpatt'te yazan Dilara Keskin, Emre Gül ve Koray Yersüren için Erzurum Kitap Fuarı'nda imza töreni düzenlendi. Ortaokul ve lise öğrencileri genç yazarlara büyük ilgi gösterdi. Stantta başlayan imza töreni izdiham yaşanınca söyleşi çadırına alındı. Yazarlara kitaplarını imzalatmak isteyen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Görevlilerin sık sık uyarıda bulunduğu kitapseverler, imza şansı buldukları yazarlara sarıldı, selfie çekildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kitap fuarına katılan öğrenciler

-Wattpad yazarlarının öğrencileri sıraya girmek için uyarması

-Kitap fuarı görevlisi ile röp.

-Öğrencilerin selfie çekmesi

-Öğrencilerden detay

-Kitaplrdan detay

Haber-Kamera: ERZURUM,

SÜRE: 04.46 BOYUT: 287 MB

==================================================

11)TEK İSTEĞİ OĞLUNUN TEKRAR YÜRÜYEBİLMESİ

MANİSA'da, dört yıl önce beynindeki tümör nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından sağ tarafı felç olan  21 yaşındaki madalyalı boksör  Yusufhan Atabey'in gözü yaşlı babası Tacettin Atabey, tek isteğinin oğlunu tekrar yürütebilmesi olduğunu belirtip, "O'nu bir kaç adımda olsa yüretecek doktora canımı bile vermeye hazırım" dedi.

Atabey Ailesi, 5 yıl önce Erzurum'dan Manisa'ya göç edip, Yunusemre ilçesi, Tevfikiye Mahallesi'nde bir eve yerleşti.  Tacettin (50) - Leyla(43) Atabey çiftinin dört erkek çoğundan 21 yaşındaki Yusufhan Atabey, Manisa'yataşınmalarından bir yıl sonra garson olarak çalıştığı restoranda aniden fenalaştı. 8 yaşından beri boks sporu ile de uğaşan Yusufhan Atabey, Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde, yapılan tetkik ve muyane sonucunda Atabey'in beyninde tümör olduğu belirlenip, ameliyatına karar verildi. yahılan açık ameliyatla beyindeki tümörden parça alınıp, incelenmek üzere patalojiye gönderildi. Patolojinden gelen sonucun ardından Atabey aynı hastanede ikinci bir ameliyat geçirdi. Atabey'in bu ameliyatın ardından vücudunun sağ tarafı komple felç oldu. Her kontrole gittiklerinde 'Düzelir' denildiği belirten emekli memur olan baba Tacettin Atabey, "Ancak, yapılan hiçbir tedavi işe yadraladı. Alternatif çözümlere başvurduk.  O da sonuç vermedi. 4 yıldır, diğer üç oğlumla birlikte kolu ve bacaklarını çalıştırdık ancak kendisinin yürümesini sağlayamadık" dedi.

Oğlunun tekrar yürüyebilmesi için Tacettin Atabey, evlerinin arkasındaki otoparka Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle, geçen yıl, çeşitli spor aletleri koydurttu. Küçük bir fizik tedavi merkezini andıran bu bölümde hergün en az 2-3 saat spor aletleriyle oğlunu çalıştıran Atabey, tek isteğinin bir kaç adım da olsa oğlunun yürüyebilmesi olduğunu söyledi.

MADALYALI BOKSÖRDÜ

Erzurum'da yaşadığımız dönemde Tunç Kılıç Spor Kulübü çatısı altında boksla uğraşan oğlunun katıldığı müsabakalarda 7'si bölge birinciliği, 3'ü de Türkiye üçüncülüğü olmak üzere toplam 10 madalyası bulunduğuna dikkati çeken gözü yaşlı baba Atabey, "Hiçbir maddi destek beklentim yok. Tek isteğim oğlumun tekrar yürümesi. Yeterki bir doktor çıkıp, 'Yusufhan'a ben bir kaç adımda olsa attırtabilirim' desin canımı istesin vermeye hazırım. Oğlum sol elini kullanabiliyor. Lavaboya bile biz götürüyoruz. Bir kaç adım atabilse, pek çok işini kendisi tek başına görebilecek. Gerekirse evimi satar parası neyse öderim. Ama yeterki oğlum yürüyüsün. Bugüne kadar kendi imkanlarım ile ne gerekiyorsa yaptım ama oğlumun tekrar yürümesini sağlayamadım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------ :

-Baba Tacettin Atabey'in felçli oğlu Yusufhan Atabey'e fizik tedavi hareketleri yaptırmasından görüntü

-Yusufhan Atabey'in evde görüntüsü

-Baba Tacettin Atabey'in gözyaşları içerisinde oğlunun durumu hakkında bilgi vermesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber : İlker KILIÇASLAN - Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, DHA)

========================================================

12)KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI MODERNİZE EDİLİYOR

VAN'ın İran'a açılan Kapıköy Sınır Kapısı'nda yapımına başlanan yeni gümrük binasının inşaat çalışmaları devam ediyor. Saray İlçesi'nde bulunan Kapıköy'de tam donanımlı gümrük kompleksi, bölgenin ticaret ve turizm merkezi haline gelmesini sağlayacak. Van ve bölgenin İran ile ticaretinde önemli geçiş noktası olacak komplekste, gümrük işlemlerinin hızlı gerçekleştirilmesi ve kontrollerde x-ray araç tarama sistemi, arama hangarı, kaçak eşya ambarı, yolcular için bagaj, x-ray ünitesi, yolcu salonu ve sosyal donatı alanları yer alacak. Geçtiğimiz yıl temeli atılan yeni gümrük kompleksinin Ağustos ayında bitirilmesi hedeflendi.Son yıllarda İranlı turistlerin tatil için Van'ı tercih etmesi kentte canlılık katıyor. Yılın ilk 3 ayında 100 binin üzerinde İranlı Van'a geldi. Özellikle nevruz tatili ile hafta sonları gelen İranlılar, kente önemli bir katma değer katıyor. Van'a 101 kilometre uzaklıkta bulunan ve İran'a açılan Kapıköy Sınır Kapısı da artan talebi karşılamayınca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçen yıl tam donanımlı gümrük kompleksinin temelini attı. Saray İlçesi'nde bulunan ve 70 bin metrekare alan üzerine kurulan Gümrük kompleksi Van ile İran'ın Hoy şehrini bağlayarak bölge ticaretini artmasında katkıda bulunacak. Bayram ve tatillerde, yakın olması nedeniyle İranlıların yoğun şekilde tercih ettiği Kapıköy, planlanan kompleksin tamamlanmasıyla daha fazla tercih edilecek. Van ve bölgenin İran'la ticaretinde önemli geçiş noktası olacak komplekste, gümrük işlemlerinin hızlı gerçekleştirilmesi ve kontrollerde etkinliğin artırılması için x-ray araç tarama sistemi, arama hangarı, kaçak eşya ambarı, yolcular için bagaj, x-ray ünitesi, yolcu salonu ve sosyal donatı alanları yer alacak.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Kapıköy'ün yeni haliyle ticaret ve turizmle ilgili önemli katkılar sunacağını belirterek, İran'a açılan Kapıköy'ün modernize edilerek faaliyete geçirilmesinin İran'la artan ticaretimiz üzerinde olumlu etki yapacağını, bununla kalmayıp Van'ın turizm ve bölgesel kalkınmayı geliştireceği, İran'la siyasi ilişkileri de pekiştireceğini söyledi. Çiftçi, "Kapıköy'de yapılan çalışmaların bitirilmesiyle bölgede zaten var olan Türkiye ilgisini pekiştirecek, iki halk arasındaki ticari ilişkileri geliştirecektir. İlişkilerdeki bu olumlu gelişmelerin Türk yatırımcılar için çeşitli fırsatlar doğuracağını, İran Azerbaycan'ının bölgesel kalkınmasına da destek olmasını bekliyorum. Kapıköy Gümrük Kapısı'nı önemli kılan bir başka husus ise, Gürbulak ve Esendere Sınır Kapıları arasında konumlanmış olması ve 454 kilometrelik İran sınırımızın ortasında yer almasıdır. Bu kapının hizmete girmesiyle birlikte, Gürbulak ve Esendere kapılarını kullanmakta olan TIR'ların büyük kısmının Kapıköy'ü kullanmalarını bekliyoruz. Böylece, TIR'lar hem Esendere'nin virajlı ve zor fiziki şartlarından kurtulmuş olacaklar hem de Gürbulak'a kadar gitmeyerek yollarını kısaltmış olacaklar" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------ :

-Kapıköy gümrük kapısında yapılan çalışmalar

-İnşaat çalışmalarından detaylar

-İranlılarla röportaj

-Gümrük kapısı, kapıdaki giriş ve çıkışlar

-Çevreden detaylar

Gülay KUYUCU-Şıvan KAÇMAZ/VAN, -

===================================================

13)UYUŞTURUCU SATICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire başkanlığı tarafından ülke genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyon kapsamında Kayseri'de 120 polisin katıldığı şafak operasyonu yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda,  şafak vakti Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan polisler gruplar halinde operasyonların yapılacağı  çok sayıda evlere eş zamanlı baskın gerçekleştirdi.  Evlere baskın yapan polisler, evin her yerini didik arayarak uyuşturucu aradı. Mutfakta bulunan baharat kavanozlarını dahi inceleyen polisler, yapılan aramalarda buldukları silah ve uyuşturucu maddelere el koydu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Operasyon ekiplerinin emniyette toplanması

Polislerin operasyon yapılacak eve girmesi

Evde arama yapılması

Ruhsatsız silah ele geçirilmesi

Detay

( Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 19 saniye /41 MB

=================================================

14)ANTALYA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

ANTALYA'da, uyuşturucu satıcılarına yönelik çok sayıda polisin katılımıyla şafak operasyonu düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelindeki uyuşturucu operasyonu kapsamında, Antalya'da da polis sabah erken saatlerde operasyon düzenledi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Muratpaşa İlçesi Yeşildere Mahallesi'ne saat 07.00 sıralarında helikopter destekli uyuşturucu baskını yaptı. Narkotik, Asayiş, KOM ve Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı baskında önceden belirlenen adresler arandı. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı baskında uyuşturucu hap, esrar ve bir miktar eroin ile tabanca, pompalı tüfek ile bu silahlara mühimmat ele geçirildi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonda bazı şüpheliler de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü, operasyon detaylarıyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını duyurdu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Narkotik köpeğinin eve girmesi

Polis motorunun görüntüsü

Polisin evin kapısında beklerken görüntüsü

Evden alınan pompalı tüfeklerin görüntüsü

Torbadan çıkan tabanca ve mermilerin görüntüsü

Evden gözaltına alınan şüphelinin polis aracına binmesi

Yunus ekibinin mahalle içinde devriye atarken görüntüsü

Sokak çıkışlarını tutan çevik polislerinin araçlarda arama yapmaları

238 MB --03.29

Haber: Süleyman EKİN-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

15)TELEFON DÜKKANI GÜPEGÜNDÜZ SOYULDU

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, cep telefonu tamiri ve satışı yapan 40 yaşındaki Samet Ekin, Cuma Namazı'na gittiği sırada dükkanına giren kimliği belirsiz bir kişi tarafından soyuldu. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlıkta yaklaşık 15 bin TL değerindeki cep telefonu çalındı.Olay, Cuma günü öğlen saatlerinde İsmail Sivri Bulvarı'nda bulunan cep telefonu tamir ve satışı yapan bir dükkanda meydana geldi. Cuma Namazı'nı kılmak için dükkanını kilitleyerek camiye giden Samet Ekin, döndüğünde dükkanının kapısının açık olduğunu gördü. İçeriye girdiğinde 20 adet cep telefonunun yerinde olmadığını gören Ekin, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde soyulduğunu anladı. Ekin'in durumu bildirmesi üzerine gelen polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Hırsızın kimliğinin belirlenmesi için dükkanda parmak izi çalışması da yapan polis, kaçan hırsızı yakalamak için çalışma başlattı. Polisin hırsızı yakalamasını ve mağduriyetinin giderilmesini isteyen dükkan sahibi Samet Ekin, "Cuma Namazı vakti ben dükkanımı kilitleyip namaza gittim. Döndüğümde kapının açık olduğunu ve 20 tane telefonun çalınmış olduğunu gördüm. Yaklaşık 15 Bin TL değerindeki malım gitti. Emniyetten, hırsızın yakalanarak çalınan malımın bulunmasını ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Dükkandan görüntü

Dükkan sahibiyle ropörtaj

Hırsızlık anından görüntü

Genel ve detay görüntü

( Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Hürriyet Erzurum Atabey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title