Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

İzmir'de eylem hazırlığındaki 11 kişi yakalandıİZMİR'de polisin bir süreden bu yana devam eden takibi ardından kentte referandum öncesi kaos yaratmak için bombalı eylem hazırlığı yaptıkları belirtilen an terör örgütleri MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) ve TKEP/L'ye (Türkiye Komünist...

İzmir'de eylem hazırlığındaki 11 kişi yakalandı

İZMİR'de polisin bir süreden bu yana devam eden takibi ardından kentte referandum öncesi kaos yaratmak için bombalı eylem hazırlığı yaptıkları belirtilen an terör örgütleri MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) ve TKEP/L'ye (Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist) operasyon düzenlendi. 9 adrese düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, özellikle referandum öncesi olası saldırılara karşı önlemlerini arttırdı. Terör örgütlerinin, kentte kaos yaratmak için eylem hazırlığı yaptığına yönelik duyumlar alan istihbarat birimleri, saldırı planlayan kişilerin saklandıkları adresleri tespit etti. Farklı semtlerde 9 adres belirleyen terör ve istihbarat birimleri, özel hareket timleriyle sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Terör örgütleri MLKP ve TKEP/L üyesi olduğu belirtilen 11 kişi gözaltına alındı. Saldırılar için planlama aşamasında oldukları bildirilen zanlılarla birlikte çok sayıda örgütsel dokümanın da ele geçirildi kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Operasyon arınan ilişkin görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM / İZMİR,

==================================

(ÖZEL) Darbecilerin Diyarbakır Adliyesini işgal girişimine 15 Temmuz günü göreve başlayan Başsavcı direnmiş

15 Temmuz darbe girişiminin henüz bastırılmadığı saatlerde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısının makamına gelen ve Yurtta Sulh Konseyi'nin yayınladığı sıkıyönetim direktifinde Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı olarak görünen 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın darbeci olan özel kuvvetler personeli, çok sayıda jandarma ve silahlı korumaları ile adliye binasını kuşattığı ortaya çıktı. Başsavcı ile beraberindeki hakim ve savcıların kararlılığı üzerine yanındaki askerlerle birlikte adliyeden ayrılan Korgeneral Yılmaz'ın adliyeyi kuşatması, 15 Temmuz gecesi askeri hareketlilik yaşanmayan Diyarbakır'da sokağa yansıyan tek girişim olarak kayıtlara geçti. Soruşturmayı yürüten savcı iddianamede, Korgeneral Yılmaz'ın darbeci general Semih Terzi'nin Diyarbakır'da kalan 60 kişilik özel kuvvet ekibini de gizlemeye çalıştığını vurguladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Yurtta Sulh Konseyi tarafından Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı olarak atanan 16'ncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İddianamede, Yılmaz ve Beyribey'in 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ÜZERİNDE B VE L SERİSİ 2 ADET 1 DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Halen tutuklu olan Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın, Yurtta Sulh Konseyi tarafından yayınlanan "Harekat Yıldırım" direktifinde, Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı olarak görevlendirildiğini belirten savcı, şüphelinin gözaltına alındığı sırada yapılan üst aramasında 2 adet B ve L serisi 1 dolar ele geçirildiğini kaydetti. Binbaşı Selçuk Akbey'in Korgeneral Yılmaz hakkında verdiği ifadesinde, "Benim düşüncem Kolordu Komutanının bizim darbecileri tespit edip edemeyeceğimizi test etmek istedi. Kişisel fikrim Kolordu Komutanı da darbecilerin içindedir. İbrahim Yılmaz kurnaz bir şekilde bizi kullandığından kendisinin darbeci olduğunu düşünüyorum" dediğini belirten savcı, şüpheli Tuğgeneral Savaş Beyribey'in ise "Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz'ın kanunsuz emir vereceğini düşünmem sebebiyle kendisini aramadım" dediğini kaydetti.

ÖZEL KUVVETLERİN DİYARBAKIR ADLİYESİ KUŞATMASI İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI

Savcılığın yürüttüğü soruşturmada, 15 Temmuz gecesi askeri hareketliliğin yaşanmadığı Diyarbakır'da adliye binasının darbeci özel kuvvetler, jandarma ve Kolordu Komutanı'nın ağır silahlı korumaları tarafından kuşatıldığı ilk kez ortaya çıktı. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre; 15 Temmuz günü sabah saatlerinde Diyarbakır'da göreve başlayan Başsavcı Kamil Erkut Güre darbe teşebbüsünün başladığı saatlerde makamına giderek, tüm başsavcı vekilleri ile güvendiği savcı ve hakimleri göreve çağırdı. Ekibi ile kısa bir toplantı yapan Başsavcı, aynı saatlerde soruşturma başlatıp, darbe teşebbüsüne katılan askerlerle ilgili gözaltı kararı verdi. Savcılıkta çalışmaların devam ettiği ve darbe teşebbüsünün henüz bastırılmadığı saat 03.30'da, Yurtta Sulh Konseyi tarafından Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, yanında çok sayıda zırhlı araç, özel kuvvetler ve jandarma birliği ile adliye binasına geldi. Korgeneral Yılmaz ile birlikte gelen Kirpi zırhlı araçlarından inen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 20 asker, 30 tam teçhizatlı jandarma görevlisi ve korumalar çevreye dağılıp, adlliye dışını kontrol altına aldı. Korgeneral Yılmaz, daha sonra yanında ağır silah taşıyan 8 koruması ile birlikte adliye binasına girip, başsavcılık makam katına çıkarak, Başsavcı ve heyeti ile bir süre görüştü. Başsavcı Güre'nin kararlılığı üzerine Korgeneral İbrahim Yılmaz, yanında gelen askerlerle birlikte adliye binasından ayrılıp, 7'nci Kolordu Komutanlığı'na gitti. Hazırlanan iddianamede, dışarıdan bakıldığında askerin adliye binasını işgale gelmiş şeklinde bir izlenim oluşturduğunu belirten savcı, darbe girişiminin henüz tam bastırılmadığı saatlerde tam teçhizatlı askerlerin adliyenin etrafını sarmasının halkta infiale sebep olabileceğini kaydetti. Savcı,askerin adliyeyi ele geçirdiği izlenimini doğuran bu eylemin, şüpheli tarafından düşünülmemiş olmasının makul ve hayatın olağan akışına uygun olmadığına dikkat çekti.

SEMİH TERZİ İLE GÖRÜŞMESİNİ AÇIKLAYAMADI

Korgeneral Yılmaz'ın Ankara'ya gitmek için 8'inci Ana Jet Üssü'nde bekleyen darbeci general Semih Terzi'ye bağlı 60 özel kuvvetler personelinin 7'nci Kolorduya gelmesine izin vermediğini belirten savcı, şüphelinin ise askeri araçlar ve çok sayıda özel kuvvet personeliyle adliyeye gelmesinin kendi savunmasıyla çeliştiğini kaydetti. Yılmaz'ın adliyeye yönelik bir askeri hareketliliğin şehirde çok fazla tedirginliğe yol açacağını bilmesine rağmen bu eylemde bulunduğunu kaydeden savcı, 3 subayın ifadelerinde İbrahim Yılmaz'ın darbeci olduğundan şüphelendiklerini söylediğini belirtti. İbrahim Yılmaz'ın darbenin seyrine göre tavır takındığını ve beklemede kalarak darbecilere destek olduğunu ifade eden savcı, şüphelinin darbe teşebbüsü ve işgal girişiminin olduğu gece, saat 23.00 sıralarında izinsiz kalkan Casa uçağıyla Ankara'ya giden darbeci Semih Terzi ile görüştüğünü ve görüşme içeriğine ilişkin savunmasında net bir açıklama yapamadığını belirtti.

SEMİH TERZİ'NİN 60 KİŞİLİK ÖZEL KUVVET EKİBİNİ GİZLEDİ

16 Temmuz sabahı darbe girişimi ile ilgili olarak 8'inci Ana Jet Üssü'nde gözaltı işlemlerinin başlatıldığını belirten savcı, Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın darbeci general Semih Terzi'nin Ankara'ya giderken Diyarbakır'da bıraktığı 60 kişilik özel kuvvetler birliğini Başsavcı ve ekibinden gizlemeye çalıştığını kaydetti. Yılmaz'ın tam teçhizatlı 60 özel kuvvet birliğini Başsavcı'nın bilgisi olmadan 8'inci Ana Jet Üssü'nden otobüslerle tahliye ettiğini vurgulayan savcı, bu askerlerin daha sonra tespit edildiğini kaydeti. İbrahim Yılmaz'ın FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olarak darbeye teşebbüs eden diğer şüphelilerle birlikte hareket ettiğini belirten savcı, şüphelinin aktif olarak darbe teşebbüsü içinde yer aldığını vurguladı.

Görüntü Dökümü

(Güvenlik kamerası)

-------------------------

Kolordu Komutanının askeri birliklerle adliyeye gelmesi

Kirpi zırhlı araçları ve konvoy

Özel kuvvetlerin araçlardan inmesi ve çevreye dağılması

Askerlerin adliye binası çevresine dağılması

Kolordu Komutanının aracının giriş kapısına gelmesi

Özel kuvvetlerin adliye girişinde toplanması

Askerlerin koşturması

Adleyi çevresinde nöbet tutmaları

Kolordu Komutanının çok sayıda koruma ile adliyeye girmesi

2 özel kuvvet askerinin adliyeye girmesi

Komutanın Başsavcılık katına çıkması

Başsavcılık koridorunda bekleyen askerler

Komutanın çıkması

Konvoyun adliyeden ayrılması

Askerlerin koşarak zırhlı araca binmesi

Haber: Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR,

=======================================================

Kocaeli'de 14 FETÖ şüphelisi adliyeye sevk edildi

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları tespit edilen 14 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Bylock kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 14 kişi emniyetteki işlemlerin ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliyeye sevk edilmeleri

Haber-Kamera: ; Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

Kamyon yolcu otobüsüne arkadan çarptı: 9 yaralı

MALATYA-Gölbaşı karayolunda, bir kamyonun yolcu indiren otobüse arkadan çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.

Kaza Malatya-Gölbaşı Karayolu Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi çıkışında meydana geldi. Malatya'dan Adıyaman yönüne giden Mehmet Akşin yönetimindeki 01 BKD 37 plakalı otobüs yolcu indirmek için durdu. Bu sırada aynı yönde ilerleyen Ali Osman Gülrenk yönetimindeki 27 LB 48 plakalı kamyon hızla park halindeki yolcu otobüsüne arkadan çarptı.

Kazada otobüs 15- 20 metre sürüklenerek yol kenarındaki dere yatağına yuvarlandı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, kabinde sıkışan kamyon sürücüsü Ali Osman Gülrenk ile otobüs yolcularından Bayram Durmuş, Hacı Mehmet Anaç, İbrahim Halil Yıldırım, Aziz Ilgaz, Mesut Gümüş, Adile Karakaya, Seydo Tuna ve Havva Gül yaralandı. Yaralılar 112 ambulansları ile Malatya'daki çeşitli hastanelere kaldırılırken, bazılarının durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Kaza sonrası Malatya-Gölbaşı karayolunda bir süre ulaşım tek şeritten sağlandı. Jandarma ve trafik ekiplerinin kaza yerinde yaptığı incelemelerin ardından her iki araç çekici yardımı ile bölgeden kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT / MALATYA, -

=========================================

Kayseri'de göçük: 1 ölü 2 yaralı

KAYSERİ'de, 2 katlı taş binada meydana gelen göçükte 1 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı.

Olay Melikgazi İlçesi Yeşilyurt Mahallesi Çamlıyayla Sokak 36 numaradaki 2 katlı taş binada meydana geldi. Kullanılmayan binaya tadilat için giren inşaat işçisi 44 yaşındaki Seyithan Kuşçu, 37 yaşındaki Hadim Yıltaş ve 35 yaşındaki Zeki Göçer çalışmaya başladıkları sırada binanın çatısı ve içinde bulunan katı çöktü. Göçük sesini duyan çevredekiler durumu 112 ve 156 ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekipleri gönderildi. Ekipler Seyithan Kuşçu'nun olay yerine öldüğünü belirledi. Yaralanan Hadim Yıltaş ve Zeki Göçer ise tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde ölen Kuşçu'nun cesedi, otopsisi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayın tanıklarından İbrahim Kelce, inşaat işçilerinin tadilat için binaya girdiklerini ve çalıştıkları sırada göçük altında kaldıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Olay yeri

-Göçüğün yaşandığı yerden görüntü

-İbrahim Kelce ile röportaj

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

==========================================

Baraj gölünde kimliksiz kadın cesedi bulundu

ADANA'da baraj gölünde kimliği belirsiz 30 yaşlarında bir kadın cesedi bulundu.

Merkez Çukurova İlçesi'ndeki Seyhan Baraj Gölü'nün Adnan Menderes bulvarı kıyısında yürüyüş yapanlar, havadaki sis dağıltıktan sonra, suyun içerisinde hareketsiz yatan bir kadın fark etti. İhbar üzerine bölgeye Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler ve asayiş ekipleri sevk edildi. Botla cesedin yanına gelen dalgıçlar 30 yaşlarındaki, üzerinde siyah elbise ve siyah bot bulunan kadını kıyıya çıkardı. Kimliksiz kadın cesedi, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışması ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Baraj gölünde bulunan kadınan kesin ölüm nedenini ve kimliği yapılacak otopsi sonrasında belirlenecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Dalgıçların göldeki kadın cesedini bota çıkarmaya çalışması

Kıyıya getirilen cesetten görüntü

Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Gölden genel görüntü

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Halil Can ÖNDEMİR/ADANA,

==========================================

Bakan Akdağ'dan Avrupa eleştirisi: Kendi işlerine baksınlar

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Adana Valiliği'ni ziyaretinde Avrupa ülkelerinin referandum çalışmaları için izin vermemesine tepki gösterirken, "Almanya, Hollanda ya da İsviçre'nin Türkiye'deki anayasa değişikliği ile ne ilgisi olabilir, onlar kendi işlerine baksınlar" dedi.

Bakan Akdağ, bir dizi etkinlik için bugün Adana'ya geldi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, yaptığı basın açıklamasında Adana'da yapılacak sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Adana'nın sağlık turizmi konusunda gelişeceğini belirten Akdağ, yeni hastanelerin yapılacağı müjdesini verdi.

"PKK PAÇAVRALARINA İZİN VERDİLER"

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının Avrupalı bazı ülkeleri ilgilendirir hale geldiğini kaydeden Bakan Akdağ, şöyle dedi: "Enterasan bir biçimde bu referandum her ne hikmetse Avrupalı bazı ülkeleri ilgilendirir hale geldi. Almanya, Hollanda, İsviçre peşine diğer bazı ülkeler art arda kararlar aldılar. Buralarda Türkiye Cumhuriyeti Bakanları dahil olmak üzere evet yönünde kampanyalar yapmak isteyenlere müsaade etmediler. Ama aynı ülkeler PKK paçavraları altında yapılan mitinglere, bu milleti, ülkeyi, vatanımızı, bayrağımızı temsil eden sayın Cumhurbaşkanımıza tehdit içeren bir poster de dahil olmak üzere PKK'lıların ve onların yandaşlarının miting yapmalarına, salon toplantıları yapmalarına izin veriyorlar. Adeta bu ülkelerdeki politikacılar Türkiye'deki 'hayır' kampanyası yapan politikacılarla el ele vermiş durumda."

Akdağ, Avrupalı ülkelerin Türkiye'deki anayasa değişikliği ile ilgili bir ilgisi olmadığını anlatırken bunların kendi işlerine bakması gerektiğini kaydederek, "Türk Milleti Alman ya da Hollandalılar'ın söylediklerini yapacak bir millet midir ' Baskıları karşısında kararını mı değiştirecektir ' Bu millet tankn, ağır makinalı tüfek, helikopter, uçakların saldırısı altındayken bile diz çökmemiştir. Çok uzağa gitmeye gerek yok 15 Temmuz'da bu büyük millet olduğunu göstermiştir. Bu çabalar sadece milletimizi bir araya getiriyor, milletimizin bu meseleyi görmesini sağlıyor. İnşallah güçlü bir Türkiye hedefimize 16 Nisan'da önemli bir hamleyle devam edeceğiz. Türkiye'nin güçlenmesi, ekonomisini geliştirmesi lazım. Çocuklarımıza, gençlerimize yeni iş alanları açmak durumundayız. Sağlıkta yapacak birçok atılımımız var her alanda bize istikrar ve güç lazım. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi hızlı hareket etmeye, istikrar içinde hizmeti kolaylaştırmaya fırsat verir deyince küçümseyenler var. Hükümetlerin zaten işi budur başka ne işi olabilir. Bazı partilerin yaptığı gibi milletimize yön vermeye dönüştürmeye çalışmıyoruz, hizmet etmeye çalışıyoruz. Milletin gösterdiği doğrultuda gitmeye gayret gösteriyoruz. Millet bizden güçlü bir terör mücadelesi bekliyor, şükürler olsun yapıyoruz. Millet bizden ekonomiyi iyileştirmemizi, iş alanları açmamazı istiyor. Yeni sistem bunu sağlayacak. Sağlam bir zemin ve o zeminin üstüne bina edilen daha güçlü bir Türkiye."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Recep Akdağ'ın aracından inmesi

Kendisini karşılayan heyet ile selamlaşması

Bakan Akdağ'ın Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile görüntüsü

Bakan Akdağ'ın valilik şeref defterini imzalaması

Adana Valiliğinin dış görüntüsü

Bakan Akdağ'ın konuşması

Detay görüntü

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

============================================

Bakan Eroğlu Manisa'da 5 yıl gençleşmenin formülü açıkladı

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve temel atma töreni için geldiği Manisa'da, "Spil Dağı'nda 1 hafta kalan 5 yaş gençleşir" dedi. Bu yaz su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili soruyu da cevaplayan Eroğlu, "Türkiye su zengini bir ülke değil, su fakirine yakın bir sınırda. Sular şu anda yeterli, herhangi bir sıkıntı yok. Çok cüzi bir azalış var ama bir sıkıntı yok. Barajlarımızdaki su içme suyu ve sulama için yeterli" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Manisa'ya geldi. İlk olarak Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret eden Bakan Eroğlu, ardından basın toplantısı düzenledi. Manisa Valisi Hakan Güvençer, hediye yerine, Kazım Karabekir İlkokulu'na Bakan Eroğlu adına bağışlanan 500 kitabın belgesini verdi.

Burada açıklama yapan Bakan Eroğlu, 231 milyon liralık 21 tesisin temelini atıp, açılışını yapacaklarını söyledi. Manisa'nın üreten bir şehir olduğunu vurgulayan Eroğlu, Manisa ile gurur duyduklarını dile getirdi. Manisa'da sulama sisteminin düzgün olmadığını kaydeden Eroğlu, "Burada doğru düzgün sulama yoktu. Herkes kendi çaresine bakıyordu. İlk defa baraj ve göletleri buraya biz getirdik. Bu sayede 148 bin dekar alan sulanmış ve çiftçi gelir elde etti. 66 dereyi ıslah ettik, daha ıslah edeceğimiz dereler var. 77 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 5 tane bal ormanı da yaptık. 11 mesire yeri kurduk" dedi.

"EGE GELİŞİM PROJESİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Ege Gelişim Projesi'nden bahseden Eroğlu, bu projeye çok büyük önem verdiklerini söyledi. Proje tutarının 27 milyar 985 milyon olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Ege Gelişim Projesini 31 Aralık 2019, 16.59'a kadar bitireceğiz. Bunun bitiş tarihini herkes biliyor. 54 baraj ve göleti tamamlayacağız. 67 sulama tesisini yapıyoruz. 71 dere ıslahını, 376 bin 839 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. 1 milyon 280 bin dekar alanda 92 bin fidanı toprakla buluşturacağız. 7 tane bal ormanı, 18 mesire yeri daha kuracağız" diye konuştu.

"SPİL'DE BİR HAFTA KALAN 5 YIL GENÇLEŞİR"

Bakan Eroğlu, vatandaşlara 5 yıl gençleşmenin formülünü de verdi. Manisa Spil Dağı'nın havası ve suyuyla birçok hastalığa iyi geldiğini ve insanı gençleştirdiğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Manisa'da tabiat turizmini geliştirmek için çalışıyoruz. Dünya'da Spil'den başka bir yer yok. Bir hanımefendi kanser hastasıydı. Şimdi kanser falan kalmadı. Tedavi olmuş, Spil böyle bir yer. Solunum hastalıklarına, kansere birebir. İzmir'e gelen turistlerin yüzde 20'sini buraya çekebileceğimize inanıyorum. Spil'i tanıtırsak çok güzel olacak. Sadece tarımda sanayide değil, sağlık turizminde mesafe kat edeceğiz. Spil muhteşem bir yer olacak. Spil'i Türkiye'de herkesin görmesini arzu ediyorum. Spil'de 1 kişi 1 hafta kalırsa 5 yaş gençleşir" dedi.

Manisa'da Mesir Tabiat Parkı'nın gelişme revizyon planından da bahseden Bakan Eroğlu, alanın daha iyi kullanılması için hazırlanan revizyon planını imzalayarak onayladı.

SU SIKINTISI OLMAYACAK

Yaz aylarında su sıkıntısının olup olmayacağı sorulan Bakan Eroğlu, "Sular şu anda yeterli, herhangi bir sıkıntı yok. Çok cüzi bir azalış var ama bir sıkıntı yok. Barajlarımızdaki su içme suyu için sulama için yeterli. Bütün Türkiye'de kurak dönemlerde de sıkıntı yaşamadık. Biz suyu çok akıllıca yönetiyoruz. Biz suyu çok iyi yönetiyoruz. Bunu herkes böyle bilsin. Türkiye su zengini bir ülke değil. Su fakirine yakın bir sınırda. Ama suyu en iyi yöneten ülke bizim ülkemiz. Biz bu çalışmaları zaten yapıyoruz. Her mevsim başında toplantı yapılıyor. İlave tedbirler alınıyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakan Eroğlu'nun Manisa Valiliğinde karşılanması

Valilikte kitap bağışı belgesini verilmesi

Basın toplantısında Bakan Veysel Eroğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Mehmed Hakkı Özbayır, İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU / MANİSA,

===========================================

CHP'li Salıcı: Ak Parti'de 'gizli hayır'cılar var

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ak Parti içerisinde referandumda 'hayır' oyu kullanacak ve kendilerini saklayan kişiler olduğunu iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Adıyaman'da, partisinin referandum çalışmalarına katıldı. Ak Parti'nin içinde 'gizli hayır'cılar olduğunu ileri süren Salıcı, anketlerin oy oranını başa baş gösterdiğini belirtti. Salıcı, Ak Parti içerisinde 'hayır' oyu kullanacak kişilerin bulunduğunu ve kendilerini saklama ihtiyacı duyduklarını savunarak, şöyle konuştu: "Burada şunu açıkça söylemek lazım 'evet' diyecek yurttaşlarımız da 'hayır' diye yurttaşlarımız da bizim başımızın üzerinde yeri var. 17 Nisan günü beraber olmaya beraber yaşamaya aynen devam edeceğiz. Bu süreç içinde Türkiye'nin birçok yerinde gördüğümüz manzara şu; daha önce farlı siyasi partilere oy vermiş yurttaşlarımız bu referandum da bunun bir memleket meselesi olduğu kanaatindeler. Bu tamamen Türkiye'nin geleceğine karar vereceğimiz bir referandum; ya 'evet' kararı verecekler, ya da 'hayır.' CHP'nin tabanında bu konuda görüyoruz ki yüksek bir bilinç var. Yurttaşlarımızı neden 'hayır' vermesi gerektiği konusunda kararlılar. Aynı durumu 'evet' verecek olan iki siyasi partinin tabanında görmüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinde de gizli bir şekilde 'hayır' diyecek kişiler var. Milliyetçi Harekat Partisi'nin içinde de açıkça 'hayır' diyen ve partilerinden ihraç edilmiş kişiler var. Gizlice 'hayır' oyunu verecek olan kişiler var. Şuan da anketler başa baş giden bir oy oranı var. Bir iki puan 'hayır' çıkıyor. Genellikle kendi özgür iradeleri ile 'evet' dediğinden çok emin değiliz. Hepsi kendilerini saklama ihtiyacı duyuyorlar."

'DÜŞMANLARIMIZI ARTTIRIYORLAR, DOSTLARIMIZI AZALTIYORLAR'

Devletin, bütün bürokratlarının tarafsız şekilde görev yapması gerektiğini anlatan Salıcı, Hollanda ve Almanya'nın Türk bakanlarına yönelik tavırlarını da şöyle eleştirdi: "Türkiye'nin huzuru, Türkiye'nin refahı, Türkiye'nin ekonomisi, Türkiye'ye gelen turistler Türkiye'nin kavgalı olduğu yerlerden gelmezler. Buradan oraya gitmiş Türklerin akrabalarımızın rahatını bozar. Burada yapılması gereken şey, tabi ki de doğruları ifade etmektir. Eğer Hollanda Türkiye'ye yanlışta bulundu ise bu yanlışlık diplomatik seviyede halledilmelidir. Bizim ihtiyacımız olan şey, huzur, komşularla iyi geçinme. Sayın Binali Yıldırım hükümet programını okurken dediği şey şu idi; 'Biz düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı çoğaltacağız.' Bunları söylerken Almanya ile Türkiye arasında bir kriz yoktu. Belçika, Hollanda ile aramızda bir sıkıntı yoktu ama görünen o ki düşmanlarımızı arttırıyorlar, dostlarımızı çok hızlı bir şekilde azaltıyorlar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

CHP İl Başkanlığı

Oğuz Kaan Satıcı'nın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==================================================

Sevgilisinin başkasıyla evlenmesine sinirlenince banka camını kırdı

ANTALYA'da sevgilisinin başkasıyla evlenmesine kızan 18 yaşındaki Azercan Yeşilçam, bir banka şubesinin kapı camını kırdı.

Olay, dün saat 01.30'da Kepez İlçesi Ayanoğlu Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerindeki bir banka şubesinin alarmının çalması üzerine şubeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, banka şubesi giriş kapısının camının taşla kırıldığını fark etti. Banka şubesi girişinde kaldırımda oturan Azercan Yeşilçam'ın hareketlerinden şüphelenen polis, şüpheliyi gözaltına alarak sorguladı.

'CEZAEVİNE GİRİP İNSANLARDAN UZAKLAŞAYIM YETER'

İlk sorguda suçunu itiraf eden Yeşilçam'ın banka camını kırma gerekçesi ise hem polis ekiplerini hem de olay yerindeki banka personelini şaşırttı.

Sevgilisinin başka birisiyle evleneceğini öğrendiği için sinirlendiğini belirten Yeşilçam, cezaevine girerek insanlardan uzaklaşmak için banka şubesinin camlarını kırdığını söyledi. Pişman olmadığını belirten Yeşilçam, "Canım sıkıldı, bunalımdaydım. Cezaevine girip insanlardan uzaklaşayım yeter" dedi.

Yeşilçam sağlık kontrolünün ardından Kepez Polis Merkezi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kırılan banka camından detay

Taşlardan detay

Kırık cam parçaları detay

Polis ekiplerinin inceleme yapması

Zanlı Azercan Yeşilçam ekip otosundaki sorgulanması (Canım sıkıldı, bunalımdaydım. Burada (dışarıda) bir şey görmedim ki cezaevinde ne göreyim) kısmı

Azercan Yeşilçam'ın sağlık kontrolüne götürülmesi

Sağlık kontrolünden çıkması (Pişman değilim, cezaevine girip insanlardan uzaklaşayım yeter) kısmı

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

====================================================

Taciz cinayetinde, kocaya da 'azmettirme' davası

BURSA'da, evli 4 çocuk annesi 32 yaşındaki Neşe A.'nın, öldürdüğü komşusu 30 yaşındaki Ümit Şahin ile 5 yıldır sevgili olduklarının ve kadının Y. adındaki çocuğunun Ümit Şahin'den olduğunun ortaya çıkmasından sonra cinayet ile ilgili iddianame hazırlandı. Savcılık, Neşe A. hakkında 'adam öldürmek' suçundan, eşi Mehmet A. hakkında da 'Cinayete azmettirmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde geçen Eylül ayında Neşe A., komşusu Ümit Şahin'i kendi evlerinin önünde tabanca ile ateş ederek öldürdü. Cinayet sonrası polise haber veren Neşe A., çocuklarını sarılıp vedalaştıktan sonra teslim oldu. İlk ifadesinde Ümit Şahin'i 'namus meselesi' yüzünden öldürdüğünü söyleyen genç kadın tutuklandı. Neşe A., soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç'a verdiği ifadede ise, komşusu Ümit Şahin'i 13 yıldır tanıdığını, son 5 yıldır ise Ümit Şahin'in zorlaması ile cinsel ilişkiye girdiklerini anlattı. Neşe A., "4 yaşındaki oğlum Y.'nin babası da Ümit olabilir" dedi.

Yapılan DNA testinde Neşe ve Mehmet A. çiftinin çocukları Y.'nin babasının, öldürülen Ümit Şahin olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Mehmet A., babasının adığı verdiği çocuğu, Neşe A.'nın Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yaşayan annesine teslim etti.

KOCAYA 'AZMETTİRME' DAVASI

Ümit Şahin cinayeti ile ilgili savcılık soruşturması tamamlandı. Neşe A. hakkında 'adam öldürmek' suçundan dava açılmasını talep eden Cumhuriyet Savcısı, kadının eşi Mehmet A.'nın da ilişkiyi öğrendiğini ve bu nedenle Ümit Şahin ile kavga ettiğini, olayın polise intikal ettiğini belirtti. Savcı iddianamesinde, Mehmet A.'nın arkadaşlarına "onu öldüreceğim", "silahı nereden bulurum" dediği bilgisine yer verdi. Olay gecesi Mehmet A.'nın, saat 21.30 gibi kapıyı kilitleyip Neşe A.'yı evde bıraktığına ve cinayetin ise 15 dakika sonra işlendiğine dikkat çeken savcı, bu nedenle Mehmet A.'ın da 'cinayete azmettirmek' suçundan yargılanmasını istedi.

İddianame Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, tutuklu sanık Neşe A. ile tutuksuz sanık Mehmet A.'nın yargılanmasına nisan ayında başlanacak.

Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA, -

===============================================

Bilek güreşi sporcuları Çanakkale'ye madalyalarla döndü

ÇANAKKALE Truva Engelli Engelsiz Spor Kulübü sporcuları Ümit Burunlular, Şadime Yıldız ve Cenker Bilgi, Karabük'te düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan 4 altın ve 2 bronz madalyayla döndü.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 24-25 Mart'ta, Karabük'ün Yenişehir Mahallesi'ndeki Merkez Spor Salonu'nda Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nı düzenledi. 14 ilden 6'sı kadın 90 sporcu şampiyonaya katıldı. Oturarak ve ayakta olmak üzere sağ ve sol kol kategorileri üzerinden yapılan mücadelelerde; engelli sporcular, derece alabilmek için ter döktü. Çanakkale'den de şampiyonaya Truva Engelli Engelsiz Spor Kulübü sporcuları Ümit Burunlular, Şadime Yıldız ve Cenker Bilgi katıldı.

MADALYALARLA KENTİN GURURU OLDULAR

Şampiyonada Şadime Yıldız, 'kadınlar ağır siklette sağ ve sol kolda' Türkiye Şampiyonluğuna ulaşarak 2 altın madalya, Ümit Burunlular 'erkeklerde ağır siklette '75 ve üstü kiloda' sağ ve sol kolda Türkiye 1'incisi olup 2 altın madalya, ayrıca Cenker Bilgi ağır siklette ayakta '90 üstü kiloda sağ ve sol kolda' Türkiye 3'ncüsü olarak 2 bronz madalya kazandı.

SIRADA AVRUPA ŞAMPİYONASI VAR

İki altın madalya kazanan Ümit Burunlular, Türkiye ve Çanakkale'yi haziran ayında Polonya'da yapılacak Avrupa Bedensel Engelliler Şampiyonası'nda temsil edecek. Burunlular, "Allah nasip ederse Truva Engelli Engelsiz Sporcusu olarak Polonya'da haziran ayında Türkiye'yi temsil edeceğim. Sağ ve sol kolda orada inşallah birincilik ve Avrupa şampiyonluğu almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sporculardan görüntü

Ümit Burunlular açıklama görüntü

Ümit Burunlular ve Cenker Bilgi'nin bilek güreşi antrenmanından görüntü

Ümit Burunlular kol çalışmasından görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================================

Kadınlar dayanışma yemeğinde buluştu

BURDUR'da kadınlar dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği ve Burdur Kardeşçe Kadın El Emeği Eğitim ve Yardımlaşma Derneği üyeleri tarafından dayanışma yemeği düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle'nin konuşmacı olduğu Şehir Kulübü'ndeki yemeğe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in eşi Hülya Ercengiz de katıldı.

Yemekte konuşan Türk Kadınlar Konseyi Derneği ve Burdur Kardeşçe Kadın El Emeği Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülcan Elduran, "Bu iki derneğin örtüşen ana teması kadındır. Kadın olan her yerde biz varız. Kaldı ki Türk kadını olarak farkındalığımızı biliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Sibel Karakelle de kadın olarak hayatının her döneminde evlat, kardeş, komşu, arkadaş, teyze, hala, akademisyen gibi vasıflarıyla gurur duyduğunu belirtirken, "Kadınların haklarını her zaman her yerde korudum, kolladım, savundum ve savunmaya da devam edeceğim" dedi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Burdur Şube Başkanı Gülcan Elduran, derneğin resmi açılışını önümüzdeki ay yapacaklarını aktardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Konuşmalar,

Gülcan Elduran'la röportaj,

Yemeğe katılanlardan detay,

aber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===============================================

Bursa'da FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

BURSA'da FETO/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Erguvan Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.'ye yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Örgütünün Bursa'daki özel eğitim alanındaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü ile olan bağlantısı nedeniyle kapatılan Erguvan Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş'de eğitimci olarak çalışan ve Bylock kullandığı, örgüte maddi destek sağladığı belirlenen 30 şüphelinin yakalanması amacıyla Bursa ve İstanbul'da operasyon düzenlendi. 23 kişinin adreslerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca operasyon sırasında FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütü üyeliğinden mahkemece aranan 1 şüpheli de gözaltına alındı.

Haber: Berktuğ ÖNCÜ / BURSA, -

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Akdağ İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title