Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)KONYA'DA KAR ETKİLİ OLUYORSELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME KAR ENGELİKONYA'da gece yarısı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

1)KONYA'DA KAR ETKİLİ OLUYOR

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME KAR ENGELİ

KONYA'da gece yarısı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 16 ilçede eğitime bir gün ara verilirken, uçak seferleri iptal edildi. Kenti çevre illere bağlayan karayollarında ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.

Konya genelinde gece yarısı başlayan kar yağışı etkili oldu. Valilik tarafından Ahırlı, Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Hadim, Derbent, Güneysınır, Kulu, Kadınhanı, Sarayönü ve Yalıkhüyük ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Gece İstanbul- Konya seferini yapan uçaklar ise pistin karla kaplı olması nedeniyle uçakların, Antalya'ya yönlendirildiği öğrenildi. Uçak seferlerinin de halen iptal olduğu belirtildi. Kenti çevre illere bağlayan karayollarında ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Kara hazırlıksız yakalan aralarında kamyon ve otobüsünde bulunduğu 10 araç kontrolden çıkıp, kazaya karıştı. Kazalarda 5 kişi hafif yaralandı. Karayolları ekiplerinin, tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME KAR ENGELİ

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, kar yağışı nedeniyle üniversitenin Silifke-Taşucu Meslekyüksek Okulu hariç eğitime bir gün ara verildiğini, akademik ve idari personelin görevlerine devam edeceğini açıkladı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Kar yağışı detay

İnsanların karda yürümesi

Belediye ekiplerinin kar temizleme çalışması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

==========================================================

(görüntü ekiyle yeniden)

2)KAYSERİ'DE TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLARA BİR GÜNLÜK KAR TATİLİ

Kayseri'de kar yağışı ve kötü hava koşulları yüzünden il genelinde taşımalı eğitim yapan tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Kentte dün gece başlayan kar yağışı, gece yarısından itibibaren şiddetini artırarak devam etti. Kayseri'de bu sabah çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, Talas, Kocasinan, Melikgazi, Tomarza, Pınarbaşı, Bünyan, Develi ve Yahyalı ilçelerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Valilik, il genelinde taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün ara verdi. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Kayseri'nin Malatya, Sivas ve Kahramanmaraş karayollarında kar lastiksiz ve zincirsiz araçların yola çıkmasına izin vermedi. Otogardan da bu istikametlere gidecek otobüslere çıkış verilmedi.

Meteoroloji yetkilileri, Kayseri ve çevresinde kar yağışının aralıklı olarak cuma gününe kadar süreceğini, gece hava sıcaklığının eksi 16 dereceye kadar düşmesi nedeniyle don tehlikesi bulunduğunu, vatandaşların özellikle bu gece dikkatli olmalarını istedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Kayseri'de kar yağışı görüntüleri

-Cumhuriyet Meydanı'nda kar yağışı

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Zafer BARIŞ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,DHA)

DV 2 Dosya 4 Dakika 44 Saniye/151.30 MB

============================================================

3)ZONGULDAK'DA KAR ULAŞIMI AKSATTI

ZONGULDAK-İstanbul yolunun Ereğli kesiminde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ulaşımı aksattı. Bazı araçlar yolda kaldı. Kızılay, sürücülere ve yolculara sıcak içecek dağıttı. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Yolun tamamen karla kaplanması üzerine bazı araçlar kaydı. Trafik ekipleri gece saatlerinde TIR'ların geçişine izin vermedi. Kayarak yolda kalan araçlar nedeniyle yol zaman zaman ulaşıma kapandı ve uzun araç konvoyu oluştu. Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi ve Ereğli Şubesi'nce yolda kalan sürücülere ve yolculara sıcak çorba ve içecek dağıtıldı. Kayan araçların kenara çekilmesiyle yol yeniden ulaşıma açıldı. Karayolları ekiplerinin çalmışmasıyla sabaha karşı ulaşım rahatladı.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Polislerin uygulaması

-TIR ve kamyon sürücülerine geçiş izni verilmemesi

-Polislere çay kahve ve yiyecek ikramında bulunması

-Kızılay ekibinin yolda kalan sürücülere ikramda bulunması

-TIR sürücüsü Mehmet Çelik ile röportaj

-Yolda kalan araçlar

-Kanala düşen TIR'ın kurtarma çalışması

Süre: (6.23) Boyut: (196 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=========================================================

4)YOZGAT'TA ÖĞRENCİLER KAR TATİLİNİ OKULLARINDA ÖĞRENDİ

YOZGAT'ta, sabah hava aydınlanmadan okullarının yolunu tutan öğrenciler, tatil haberini sınıflarında aldılar. Yozgat'ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde tipiye dönüştü. Tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle Yozgat Valiliği akşam 23.00 sıralarında taşımalı eğitim sistemine dahil okulların tatil olduğunu duyurdu. İl ve ilçe merkezlerinde ise okullarda eğitimin devam edeceği bildirildi. Şehir merkezinde öğrenciler hava aydınlanmadan okullarının yolunu tuttu. Ancak zor şartlarda okullarına ulaşan öğrenciler, derse başlamadan ilk, orta ve lise dengi okulların tatil olduğu haberini aldılar.  Sabah öğrencileri okullara taşıyan servis şoförleri ve veliler ise tatil kararının zamanında alınmamasına tepki gösterdi. Okullarına ulaşan öğrenciler tekrar evlerine dönmek için servislerini ve velilerinin gelmesini bekledi.

Görüntü Dökümü:

------------------

Karda köpek görüntüsü,

Sabah okula giden öğrenciler,

Öğrenci servisleri,

Tepkiler, konuşmalar,

Okulların tatil olduğu haberini okulda alan öğrenciler,

Konuşmalar

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

========================================================

5)BUZLANAN YOLLARDA BELEDİYE EKİPLERİ NÖBETTE

BALIKESİR'in Edremit ilçesi Kazdağları eteklerindeki Çanakkale Yenice yolunda kar yağışının ardından başlayan buzlanma nedeniyle trafik akışında aksamalar yaşandı.Edremit'te -8 dereceye varan soğuk hava nedeniyle yollarda buzlanma meydana geldi. Kar yağışının ardından otomobillerin geçişi kontrollü şekilde sağlanırken, ağır vasıtalar ise bekletilerek Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kontrolünde yola devam etti. Ekiplerin aralıksız olarak buzlama çalışmalarını sürdürdüğü ilçede kar küreme araçları ise hazırda bekletildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kritik bölgelerde kepçelerin önlem olarak bekletildiğini söyledi. TIR ve kamyonların geçişlerinin buzlama araçlarının eşliğinde toplu olarak sağlandığını bildiren Saka, sorumluluk bölgelerinde gerekli önlemleri aldıklarını aksama yaşanmaması için ekiplerin hazır olarak beklediğini söyledi.

Edremit Belediyesi görevlileri gece boyunca, hem mesai arkadaşlarına hem de yolda kalan sürücülere çay ikramında bulundu.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Ekiplerin çalışmalarından görüntü,

-Yoldan detay görüntü

-Yolda kalan araçlardan görüntü

-TIR şoförleri ile röp

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=========================================================

6)DBP'Lİ MUTKİ BELEDİYE BAŞKANI BİRLİK GÖZALTINA ALINDI

BİTLİS'in Mutki İlçesi'nin DBP'li Belediye Başkanı Özcan Birlik polis tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında DBP'li Belediye Başkanı Özcan Birlik'in Yeni Mahalledeki evine sabah saatlerinde polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda Belediye Başkanı Birlik evinde yapılan arama sonrası gözaltına alınırken, polis belediye binası ve Başkan Birlik'in makam odasında da arama yaptı.

Zübeyir DALGA/MUTKİ (Bitlis), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title