Haberler

Dha Yurt Bülteni - 24

Gönen'de 4.1 büyüklüğünde deprem

BALIKESİR'in Gönen İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin merkez üssünü Gönen İlçesi Çatak Mahallesi olarak saptadığı deprem, saat 23.09'da meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem, Gönen ve çevre ilçelerle kent merkezinde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaymı olmadı.

Haber: Erdem ÖZCAN-Bandırma/BALIKESİR,

================================

Bakan Elvan: Kılıçdaroğlu neye 'Hayır' dediğini bilmiyor (3)

BAKAN ELVAN'DAN, ALMANYA'DA TEPKİ

Referandum çalışmalarını gündüz Konya'nın ilçelerinde tamamlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, akşam da 'Tanıtım Medya Günleri' kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda tüm kadınların, 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Bakan Elvan, daha sonra Konya'ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Konya'daki Yüksek Hızlı Tren Gar İstasyonu'nun temelinin nisan ayında atılacağını vurgulayan Bakan Elvan, Konya Metrosu'nun da yatırım programına alındığını vurguladı.

Konuşmasına referandum çalışmalarına değinerek devam eden Bakan Elvan, 2013 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinde hem içeride, hem de dışarıda Türkiye üzerinde algı operasyonu yürütüldüğünü belirtti. Bir taraftan FETÖ yapılanmasının, diğer taraftan bölücü terör örgütünün bu algı operasyonlarında önemli rol oynadıklarını ifade eden Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği'ndeki birçok ülkenin maalesef demokrasinin beşiği dediğimiz, çok kültürlülüğün ön planda olduğunu söylediğimiz, Avrupa'da şu anda özellikle ırkçılık akımlarının son derece yüksek olduğunu görüyoruz. Türkiye aleyhine inanılmaz propagandaların yürütüldüğünü görüyoruz. Son aylarda özellikle Almanya, Hollanda gibi bazı Avrupa ülkelerinde bizim bakanlarımızın, milletvekillerimizin anayasa değişikliğine yönelik 'Evet' kampanyası yapmak istemelerine rağmen orada ülkelerin hükümetlerin bu kampanyayı engellemek istediklerini görüyoruz. Ama diğer taraftan FETÖ terör yapılanmasının, bölücü terör örgütünün ve diğer aşırı sol grupların veyahut bazı siyasi partilerin Almanya'da yapmak istedikleri 'Hayır' kampanyalarına da sonuna kadar kapı açtıklarını görüyoruz. Bu son derece düşünülmesi gereken bir durumdur. Aslında Avrupa Birliği'nin yapması gereken şey özellikle anti demokratik temel hak ve hürriyetlere aykırı olan bu ülkelerin yaklaşımlarını kınaması ve bu ülkeleri uyarmasıdır. Bu noktada Avrupa Birliği'ni göreve davet ediyoruz."

'AVRUPA'DAKİ ÜLKELER DE TÜRKİYE'DEKİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞILAR'

Avrupa'da 'Hayır' kampanyasının önünü açanların olduğunu belirten Bakan Elvan, "İçerde ve dışarda yaşananları, Türkiye aleyhine yapılan kampanyaları sizler net bir şekilde görüyorsunuz. Avrupa'da 'Hayır' kampanyasının önünü açan ülkeler var. Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını, arzu etmeyen ülkeler var. Ama 'Evet' kampanyası yapmak isteyenlerin de önünün kapatan yaklaşımları söz konusu. Avrupa'daki ülkeler de, Türkiye'deki Anayasa değişikliğine karşılar. Türkiye'de böyle bir Anayasa değişikliğine gidilmesini istemiyorlar, diye düşünüyorum. Bunun özeti de budur. Başka bir anlamı da yoktur." dedi.

Yaptıkları düzenlemenin, halkın önünü açan, halkı, milleti siyasetin merkezine oturtan, halkı devletle bütünleştiren bir yapı olduğunu belirten Elvan, "Milletimizin demokratik haklarının daha da geliştirilmesi, daha gazla siyasi alan açılmasını sağlayan bir düzenlemedir. Dolayısıyla demokrasimizi daha da güçlü kılacak, Türkiye'nin daha da hızlı güçlenmesine vesile olacak. Meclisimizi daha da güçlü kılacak, yürütmeyi daha hızlı hareket edebilen, hızlı ve dinamik karar alabilen yapıda olacak düzene kavuşacağız. Dolayısıyla güçlü bir yargı, güçlü bir yasama, güçlü bir yürütmeden oluşan bir yapı ortaya çıkacaktır"' diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

Bakan Elvan'ın konuşması

Haber-Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ-KONYA,

==================================

5. Bodrum Uluslararası Optimist Regetta yarışları

BEŞİNCİ Bodrum Uluslararası Optimist Regetta yarışları Bodrum Limanı'nda düzenlenen Kortej başladı.

5. Bodrum Uluslararası Optimist Regetta yarışlarının startı Bodrum Milta Marina'dan başlayan yürüyüşle verildi. Yarışlara 13 ülkeden 47 kulübün sporcuları katıldı. Ülkelerinin bayrakları renkli görüntüler oluşturan sporcular, Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası yelkencilere, antrenörlere ve ailelerine hoş geldiniz diyen Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, "13 ülkeden 380 sporcuyu turizm için kritik bir dönemde Bodrum'da gördüğüm için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim için sonuç önemli değil, Bodrum'da yine sevgi kazanacak. Bütün yarışçılara iyi şanslar ve iyi yarışlar diliyorum" şeklinde konuştu. Karakaya'nın konuşmasının ardından 13 ülkeden 380 sporcuya dağıtılan rengarenk balonlar gökyüzüne salındı. Türkiye'nin ilk uluslararası optimist yarışması olma özelliğini taşıyan BIOR (Bodrum International Optimist Regetta) Bodrum Belediyesi himayesinde, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Denizciler Derneği, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un destekleriyle düzenlenirken, yarışlara Bulgaristan, Litvanya, Tunus, Ukrayna, Hollanda, Danimarka, İsveç, Slovakya, Azerbaycan, Polanya, Almanya, Mısır ve Türkiye'den 381 yelkenci katılacak. 9 Mart'tan 12 Mart'a kadar 4 gün boyunca İçmeler'deki yelken kulüpte yarışların gerçekleştirileceği şampiyona, 12 Mart 2017 günü saat 18.00'de Manastır Otel'de gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

Yürüyüşten görüntüler

Rıza Karakaya'nın görüntüsü

Sporculardan görüntüler

Balonların havaya uçurulmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ/BODRUM(Muğla),

=================================

Samsun Valisi Şahin: Kadın, ayağı öpülesi ve cennet ayağının altında olan mübarek insandır

SAMSUN İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir yemek programı düzenlendi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sevgi Kafe'de İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Vali Şahin yaptığı konuşmasında, "Samsun kendisine yakışanı yapıyor. Ben bu vesileyle tüm annelerimizin, kardeşlerimizin, kızlarımızın kısaca tüm hanımların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bütün bu güzelliklerin ömrünüz boyunca sürmesini istiyorum. Bugün Samsunumuzda gerçekten son derece düzeyli güzel ve kaliteli bir programlar serisi oldu. Nihayetinde bir farkındalık yaratmaktı. Çünkü kadın annedir, kadın eştir, kadın kızımız ve yavrumuzdur. Ama en önemlisi ayağı öpülesi ve cennet ayağının altında olan mübarek insanlarsınız. Umarım ki güzel ilimizde bu tarz güzel etkinlikler sadece 8 Mart'ta sınırlı kalmaz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yer tespiti yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızdan sözünü aldık. İnşallah özellikle spastik engelliler, otistik ve down sendromlularla ilgili bir kompleks yapacağız. Ben bu güzel ortamı oluşturan emeği geçen herkese ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Gününüzü tekrar en kalbi duygularla kutluyorum" dedi.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından daimi koruyucu aile Zeynep Çelenk, Down Sendromlu çocuğu olan Hüsne Karayiğit ve Halime Göze yaşadıkları hayat hikayelerini anlattı. Daha sonra Vali İbrahim Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Zeynep Çelenk, Hüsne Karayiğit ve Halime Göze'ye plaket ve çiçek hediye etti.

Programa ayrıca, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz ve eşi, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve eşi, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un eşi Azize Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi Fatma Taşçı, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

========================

Sivas'ta FETÖ'den 5 kişi daha tutuklandı

SİVAS merkezli 6 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 33 kamu personelinden 8'i daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandığı tespit edilen memurlara yönelik 2 Mart'ta Sivas merkezli İstanbul, Kayseri, Samsun, Nevşehir, Mersin'de düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 10'u adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Diğer 17 şüpheliden 8'i daha bugün adliye sevk edildi. Şüphelilerden S.Y. G.O.,C.A., M.K.ve H.İ.M tutuklanırken, F.C., A.A., ile F.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, soruşturma kapsamında aranan 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

========================

Saldırgan vaşak kuduz çıktı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, evinin bahçesinde 56 yaşındaki Hasan Toygun'a saldırıp yaralayan vaşakın kuduz olduğunun saptanması üzerine yetkililer mahallede önlem aldı.

Olay, dün saat 03.30 sıralarında Serçin Mahallesi'nde meydana geldi. Hasan Toygun evinin bahçesindeki tuvalete giderken vaşak saldırına uğradı. Hasan Toygun'un oğlu Hakan Toygun, gürültü üzerine dışarıya çıkıp vaşakı tüfekle vurarak etkisiz hale getirdi. Hasan Toygun, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Olay sonrası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Söke İlçe Müdürlüğü'nün yaptığı tetkiklerde vaşak için kuduz tespiti yapıldı. Bu gelişmenin ardından Hasan Toygun ve ailesine kuduz aşısı yapıldı. Vaşakın mahallede herhangi bir hayvana saldırmış olabileceği ihtimali üzerine mahalle sakinleri uyarıldı.

Haber: Burhan CEYHAN/SÖKE (Aydın),

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bodrum Gönen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title