Haberler

Dha Yurt Bülteni- 23

Siverek'te silahlı kavga: 3 ölü, 3 yaralı (2) - (Yeniden) ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir müteahhitlik firmasının ofisinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Siverek'te silahlı kavga: 3 ölü, 3 yaralı (2) - (Yeniden)

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir müteahhitlik firmasının ofisinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Olay, bugün saat 22.30 sıralarında Camikebir Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın birinci katında bulunan müteahhitlik firmasının ofisinde, iki grup arasında alacak verecek meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada kurşunların hedefi olan Sultan Murat Bucak, Aydın Kankutay, Ahmet Yet, Ahmet Koçal ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi ağır yaralandı.

İhbar üzerinde olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Sultan Murat Bucak, Aydın Kankutay ve Ahmet Yet, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Ölen 3 kişinin cesetleri morga konurken, polis hastanede ve olayın meydana geldiği mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis, olay sonrası kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yerine gelen ambulanslar

Ambulansa taşınan yaralılar

Olay yerinden görüntüler

Toplanan kalabalık

Emniyet güçleri

Toplanan kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ...

==========================================

Maliye Bakanı Naci Ağbal Bitlis'te (3)

EKONOMİDE ÜRETİMİN ÇARKLARI DÖNÜYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ilçe ziyaretlerini ardından Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) düzenlediği geceye katıldı. Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi'ndeki Yahya Eren Konukevi önünde düzenlenen programa, Vali İsmail Ustaoğlu, BETAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, işadamları ve BETAV üyeleri katıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonominin bir miktar sekteye uğradığın belirterek, şunları söyledi:

"Hükümet olarak ilk andan itibaren almış olduğumuz tedbirlerle çok önemli mesafeler kat ettik. 1 yıl öncesine göre ekonomimiz gayet iyi gidiyor. Gerek yatırım, üretim, ihracat tarafında arka arkaya açıklamalara baktığınız zaman, rakamlar hepimizi sevindiriyor. Sonuçta bu ülkede üretim olacak. Yatırım olacak, ihracat, büyüme olacak ki, refah arkasından gelecek. 2010-2016 arasında Türkiye ekonomisi yıllık 6.7 büyüdü. Global krizden sonra olağanüstü büyüme performansını yakaladık. Şu anda 2017 değil de yüksek büyüme oranını yakalayacağımızı söyleyebiliriz. Ekonomide üretimin çarklarının döndüğünü ve son derece iyi gittiğini gösteriyor. İlk çeyrekte yüzde 5 büyüdük. İkinci çeyrekte yüzde 5 daha büyüyeceğiz. Üçüncü çeyrekte ise ikinci çeyrekten daha fazla büyüyeceğiz. Yüzde 5-6'lık büyümeyi yakalayabiliriz, bu hepimizi sevindiriyor."

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ KANUNUN BİRLEŞTİRECEĞİZ

Bakan Ağbal, KGF, gerekse KOSGEB ve gerekse vergi indirimlerinin arka arkaya ekonomide moralleri düzelttiğini söyledi. Hükümet olarak önümüzdeki günlerde özellikle ekonomi ile ilgili önemli yasal düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını da belirten Bakan Ağbal, şöyle konuştu:

"Eylül ayından itibaren bir numaralı gündemimiz inşallah ekonomi olacak. Hükümetin en öncelikli gündemini ekonomi oluşturacak. Şu anda ekonomi koordinasyon kurulunda yapısal reform alanında birçok konuyu görüşüyoruz. Çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu hazırlıkları tamamladıktan sonra Meclisin açılması ile beraber çok kapsamlı yasal düzenlemeleri de Meclise getireceğiz. Bakanlığımız ile ilgili birkaç konuda özel çalışmalarımız var. Bunlardan en önemlisi gelir vergisi kanunu. Gelir ve kurumlar vergisi kanunun birleştireceğiz. Tek bir kanun yapacağız. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünü açan, vergi yükünde eşitliği, adaleti öngören, en önemlisi de Türkiye'yi daha rekabetçi bir konuma getirecek bir gelir vergisi kanunu yapmak istiyoruz. İkinci konumuz Katma Değer Vergisi reformu. Bunu da çok önemsiyorum. Katma Değer Vergisi Kanunu modern bir kanun. Birçok ülkede uygulanıyor. Ama her ülkede aynı şekilde uygulanmıyor. Türkiye'deki KDV kanunu işletmeler üzerinde yükler oluşturuyor. Burada ciddi bir reform fırsatını yakaladık. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı da bir, iki ay içerisinde tamamlayacağız. Ekimde onu da kamuoyunun gündemine getireceğiz. Üretimle ilgili arka arkaya yeni çalışmalar yapılıyor. O konularda da önemli düzenlemeleri sizlerle paylaşacağız."

'İNOVASYONA YATIRIM YAPACAĞIZ'

Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yüzde 5-6'lardan daha düşük bir büyümeye tahammülü olmadığını da belirten Bakan Ağbal, "Genç bir nüfusa sahibiz. Gençlerimiz iş istiyor, AŞ istiyor. Onlara bizim iş bulmamız lazım, AŞ bulmamız lazım. Bunun için de yüksek büyüme oranlarına devam etmemiz lazım. Yüzde 5, yüzde 6, yüzde 7 Türkiye için olmayacak büyüme oranları değil. Türkiye'nin normal yakalaması gereken büyüme oranlarıdır. Bunları yaparken, teknolojiye, inovasyona, AR-GE'ye, girişimciliğe çok daha fazla önem vermemiz lazım. Daha fazla inovasyona yatırım yapacağız. Araştırma geliştirmeye daha fazla önem vereceğiz. Hükümet olarak önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar AR-GE'ye para harcıyoruz. Ciddi anlamda bütçeden para harcıyoruz. Ama bu bile yetmez. Türkiye şu anda milli gelire göre, yüzde 1 civarında AR-GE'ye para harcıyor. Ama rekabet içinde olduğumuz ülkelerde bu üç katı. Bizim ne yapıp edip, AR-GE'ye inovasyona kaynak ayırmamız lazım. İnşallah 2023'e giden bu vizyonda biz AR-GE'ye daha fazla kaynak ayıracağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakan'ın konuşması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ / Tunceli

=========================================

Nilüfer Müzik Festivali'nde Duman coşkusu

BURSA'da Nilüfer Müzik Festivali'nin ikinci gününde sahneye çıkan Duman, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Nilüfer Müzik Festivali'nde heyecan ikinci gün konserleriyle sürdü. Günün sonunda sahneye çıkan Türk rock müziği grubu Duman, hayranlarıyla buluştu. 1 saati aşkın bir süre sahnede kalan Duman, birbirinden güzel şarkılarını sevenleri için söyledi. Duman konserini yaklaşık 10 bin müziksever izledi.

Festival kapsamında yarın 15 müzik grubu sahneye çıkacak. Ünlü İngiliz rock grubu Maximo Park da yarın 22.45'te festivalde hayranlarıyla buluşacak.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Duman sahne performansı

-İzleyicilerden detay

-Duman sahnede detaylar

Haber-Kamera: Gürkan DURAL - Mehmet İNAN / Bursa

================================================

Tunceli'de çatışma: 1'i ağır, 3 asker yaralı

TUNCELİ merkez Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1'i ağır, 3 asker yaralandı.

Merkez Çiçekli Köyü kırsalında operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, saat 23.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye olarak jandarma özel harekat timleri sevk edilirken, yaralılar çatışma bölgesinden helikopterle alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Çatışmanın ardından teröristlerin kaçtığı alan, Fırtına obüsleriyle yoğun ateş altına alındı. Bölgede başlatılan hava destekli geniş çaplı operasyonun devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Yaralı askeri taşıyan ambulansın acil servise gelişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Şahismail GEZİCİ/TUNCELİ-ELAZIĞ,

===================================================

Tunceli'de çatışma: 1 şehit, 2 yaralı (2)

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Tunceli merkez Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden 1'i tedaviye alındığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların tün çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Diğer 2 askerin tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Tunceli / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Naci Ağbal Tunceli Türkiye Siverek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title