Haberler

Dha Yurt Bülteni-22

Hayvanlarını otlatmak için evden çıkan kişinin gölette cansız bedeni bulundu KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin ilçesinde hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve geri dönmeyen Vural İbili'nin (28) cansız bedeni gölette bulundu.

Hayvanlarını otlatmak için evden çıkan kişinin gölette cansız bedeni bulundu

KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin ilçesinde hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve geri dönmeyen Vural İbili'nin (28) cansız bedeni gölette bulundu.

Olay, sabah saatlerinde Oğlakkayası Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvanları otlatmak içinevden ayrılan Vural İbili, geri dönmedi. Durumu fark eden yakınları çevrede arama yaptı ancak İbili'nin izine rastlayamayınca durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma, AFAD ve itfaiye ekibi İbili'yi arama çalışmaları başlattı. Mahalle yakın gölette arama yapan ekipler, cep telefonu, yağmurluk ve değnek bulundu. Ekipler çalışmalarını bu bölgede genişlettti, gölette yapılan aramada Vural İbili'nin cansız bedenine ulaşıldı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından İbili'nin cesedi hastane morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Cesedi arama çalışmaları

Dalgıcın suyun yüzeyine çıkması

Cesedi çıkarma çalışmaları

Cesedin göletin kenarına çıkarılması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=========================

Polise ateş açıp, bıçakla saldırdılar: 1 polis yaralı

GAZİANTEP'te, 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobilden polise ateş açıldı. Yaşanan kovalamaca sonunda durdurulan otomobilde bulunan 3 kişiden 1'i bıçakla saldırdığı bir polisi yaraladı.3 şüpheli gözaltına alınırken, yaralanan polis ise hastaneye götürüldü.

Olay, akşam saatlerinde Eyüpsultan Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 27 RU 829 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobildekiler ekiplere ateş açıldı. Polislerin de açtığı ateş sonucu otomobilin lastikleri patladı. Bir süre gittikten sonra duran otomobilden inen 3 kişi, yaya olarak kaçmaya çalıştı.

Polislerin takibi sonucu şüphelilerden 1'i bu kez bıçakla saldırdı. Bir polis memurunu yaralayan şüpheli, daha sonra etkisiz hale getirildi. Takip sonucu kaçan diğer 2 şüpheli de yakalandı. 3 şüpheli sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Yaralı polis ise olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.  Otomobilde yapılan aramalarda ise bir miktar uyuşturucu çıktığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri

Polis ekipleri

Şüphelilerin kaçtığı otomobil

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

==============================

Kahramanmaraş'ta 250 kiloluk 'dondurma' ile özel gösteri

KAHRAMANMARAŞ'ta devam eden Gıda Mühendisliği 10'uncu Öğrenci Kongresi'ne katılan öğrenci ve öğretim üyelerine Alpedo, 250 kiloluk dondurma ile özel gösteri hazırladı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kongrenin ana sponsorlarından olan Alpedo Kervanhan Lezzet Grubu, kongrenin ilk günündeki panel ve oturumların ardından öğrencileri tesislerinde ağırladı. 20 üniversiteden 250 öğrenci için akşam yemeğinden sonra özel dondurma şov düzenlendi. Alpedo Kervanhan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, çengele astığı 250 kiloluk tescilli Maraş Dondurması'nı satırla kesmeye başladı. Kervancıoğlu daha sonra kestiği dondurmayı davetlilere ikram etti. Kervancıoğlu'nun elinden satırı alan KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Sekreteri İlknur Menlik, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ve KSÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sinan Dayısoylu çengelde asılı dondurmayı kesti.

Gösterinin sonunda öğrencilere dondurma ikram edildi. Öğrenciler, Maraş Dondurması'nı diğer dondurmalardan çok daha lezzetli olduğunu belirtirken, ilk defa böyle bir şovla karşılaştıklarını ve çok beğendiklerini söyledi.

Alpedo Kervanhan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Kahhramanmaraş'ın bir dondurma şehri olduğunu belirterek, "Kahramanmaraş zaten dondurma ile ün saldığı için biz de Kahramanmaraş'ımıza gelen misafirlerimize dondurma şov gerçekleştirdik. Kahramanmaraş'ımız bu açıdan güzel bir tanıtmış olduk. Biz de Kahramanmaraş Alpedo-Kervan olarak zaten kendimizi turizm elçisi ilan etmiştik. Bundan sonra da aynı görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Her şey Kahramanmaraş için, her şey ülkemiz için" dedi.

TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik de Kahramanmaraş'ın dondurmasının lezzetli olduğunu ancak yerinde yiyince çok daha değerli olduğunu söyledi. Menlik, "Maraş Dondurması'nı kesmeyi denedim ama beceremedim. Maraş Dondurması'ndan, Sami Beyin, Kervanhan'ın dondurmasından, Alpedo dondurmadan vazgeçmesinler. Biz, Sami Beyin peşini bırakmayacağı bundan sonra bunu en büyük şehirlerde, en ücra yerlerde bile görmek istiyoruz bu dondurmayı" diye konuştu.

SELIŞIK: DONDURMA, HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ise hem dondurmanın hem de şovun çok güzel olduğunu ifade ederek, "Ama dondurma sektörü bizim için çok önemli çünkü sadece dondurma yapımı değil, bu ondurmanın üretiminde kullanılan süt hayvancılığın gelişmesine katkı sağlıyor. Sektöre sadece işleme anlamında değil hayvancılık anlamında da bir katkı sağlıyor Sami Bey. Onun için bunun ihracatının artırılması bizim için çok daha önemli. Çünkü ihracat arttıkça süt üretimi de artmak zorunda kalacak ve yerel ekonomiye büyük katkı sağlayacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Sami Kervancıoğlu'nun dondurmayı kesmesi

İlknur Menlik' dondurma yedirmesi

Rektör Niyazi Can'a dondurma ikram etmesi

Ayşegül Selışık'a dondurma ikram etmesi

Niyazi Can'ın dondurma kesmesi

Menlik'in dondurma kesmesi

Selışık'ın dondurma kesmesi

Sinan Dayısoylu'nun dondurma kesmesi

Öğrencilerle röp.

Kervancıoğlu ile röp.

Menlik ile röp.

Selışık ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==========================

Pisti onarıma alınan Trabzon Havalimanı uçuşa kapatıldı (3)

PİST BAKIMI UZADI, YOLCULAR HAVALİMANINDA KALDI

Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı'nda saat 10.00'da başlatılan pist bakım çalışması kapsamında, eğim oluştuğu belirlenen 750 metrekare alan kazılarak 18 santimetre kalınlığında  yeni asfaltla kaplandı. Asfalt ile kaplanan alanın uçakların inişte teker koyduğu yer olması nedeniyle asfaltın soğuması beklenmeye başlandı. Daha önce saat 18.00 sıralarında yeniden uçuşlara açılacağı duyurulan havalimanının, sabah saat 06.00'ya ertelendiği açıklandı. Havayolu şirketleri, Trabzon Havalimanı'na yapılacak karşılıklı seferleri iptal etti, alana gelen yolcular ise duruma tepki gösterdi. Bazı yolcular servislerle Ordu-Giresun Havalimanı'na götürülürken, bazı firmalar da yolcuları otellere yerleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Havalimanı detayları

Bekleyen yolcular

Yolcularla röp.

Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk BAŞAR / TRABZON,

=========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Afşin DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title