Haberler

Dha Yurt Bülteni-21

ERDOĞAN VE GÜL TUGAYDA BİRLİKTE İFTAR YAPTI (3) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de 1'inci Komando Tugayı'nda verilen iftar programında yaptığı konuşmada, 'Rabia işaretinden vazgeçilmeli' diyen CHP Genel Başkanı Kemal...

ERDOĞAN VE GÜL TUGAYDA BİRLİKTE İFTAR YAPTI (3)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de 1'inci Komando Tugayı'nda verilen iftar programında yaptığı konuşmada, 'Rabia işaretinden vazgeçilmeli' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkesini, vatanını, bayrağını, ezanını sevmeyen acaba neyi seviyor, kimi seviyor. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım. Biz bunlarla yüceliyoruz, bunlarla yükseliyoruz. Biz millet olarak işte bu şekilde vatanı havayla, suyla, sevgiyle, yani insanın yaşayabilmesi için gereken asgari ihtiyaçlarla birlikte gören bir anlayışa sahibiz. Biz vatanını imanla seven insanlarız. Birileri çıkıyor, diyor ki Rabia'dan vazgeç. Rabia dediği ney, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bize bu dört ilkeden vazgeç diyen zihniyeti bunların yerine neyi ikame ettiğini tabi olarak merak ediyoruz. Türk Milletinin yerine neyi koyacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın yerine neyi koyacağız. Uğruna bunca can verdiğimiz 780 bin kilometrekarelik vatanımızın yerine neyi koyacağız. 2 bin 200 yıllık geleneğin ürünü olan devletimizin yerine neyi koyacağız. Bizim ne kendimizi, ne de mensubu hissedeceğimiz başka bir milletimiz, ne altında kendimizi güvende hissedeceğimiz başka bir bayrağımız, ne toprağının üstünde huzurla yaşayıp altında huzurla yatacağımız başka bir vatanımız ne de kapısına gideceğimiz başka bir devletimiz yok. Rabbimiz yeryüzünde bozgunculuk yapanların akıbetinin dünyada rezillik, ahirette azap olduğunu işaret ediyor. Bizim yeryüzümüz vatanımızdır. Burada bozgunculuk yapanları ahiretteki akıbeti hiç şüphesiz mevla bilir. Ama onları bu dünyada rezil etmekte bizim görevimizdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör konusuna da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör örgütlerine karşı sahada yürüttüğümüz mücadeledeki başarılarımızda sizler bu görevi hakkı ile yerine getiriyorsunuz. Bizlerde terör örgütlerine ve ülkemizde husumet besleyen tüm dış güçlere karşı kararlı mücadele içerisindeyiz. Hamdolsun bu mücadelede milletimiz tüm gücü ile yanımızdadır. Kimi gafillere rağmen milletimizin tamamına yakına üzerinde yaşadığı toprakların, mensubu olduğumuz ülkenin kıymetini çok iyi biliyor. Onun için 'Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda, İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmed'in yattığı yerdir.'  Allah'ın izni ile istiklal ve namus uğrunda can veren Mehmetler bitmediği, yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönmediği müddetçe kimse bu ülkenin kılına dokunamaz. Sözlerimin sonunda gazanız mübarek, yolunuz açık, kılıcınız keskin, yüreğiniz ferah, zaferiniz bol, Allah yardımcınız olsun. Rabbim gazilerimizden razı olsun, şehitlerimiz ailelerine sabır versin, rahmet eylesin."

Haber: Oktay ENSARİ-Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ,

===========================================

Çukurca'da PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında isabet alan helikopter zorunlu iniş yaptı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine iniş yapmaya çalışan Skorsky tipi helikoptere PKK'lı teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Helikopter isabet alınca zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Saldırıda personel başka bir helikopter tarafından bölgeden kurtarıldı.

Olay saat 21.00 sıralarında Çukurca'nın Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Güven Dağı bölgesinde meydana geldi. Buradaki üs bölgesine inmek için yaklaşan Skorsky tipi helikoptere Kovan Tepe bölgesinden PKK'lı teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda helikopter isabet alınca üs bölgesinin kuzeyinde bulunan bölgeye zorunlu iniş yaptı. Helikopterdeki personel başka bir helikopter tarafından kurtarılırken, kırıma uğrayan helikopterin güvenliğini sağlamak üzere bölgeye özel eğitimli birlikler sevk edildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haber: HAKKARİ,

==============================

Obezite hastalığı olan çocuk tedavi için yardım bekliyor

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 10 yaşında 165 kiloya ulaşan Nurettin Yamaç'ın ailesi, çocukları için yardım çağrısında bulundu. Sürekli kilo almaya devam eden oğlunun tek şansının ameliyat olması olduğunu belirten baba Ayhan Yamaç, eğer ameliyat yapılmazsa oğlumu kaybedeceğim diyerek tedavisi için destek istedi.

Karabağlar İlçesi'nde oturan Nurettin Yamaç, yaşıtlarından 5 kat daha fazla kilo ile hayatını sürdürmeye çalışıyor. 3 yaşında babasının doktora götürmesi sonucu 'obezite' teşhisi konulan Nurettin, daha 10 yaşında 165,5 kiloya ulaştı. Sürekli kilo alan ve kilo alımı durdurulamayan küçük Nurettin'in yaptığı diyetlerin de faydası olmadı. 40 yaşındaki Ayhan Yamaç, çocuğunun tek kurtuluşun tüp mide ameliyatı olduğunu; ancak ameliyatın da yasal olarak 18 yaşından küçüklere yapılmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

"BENDE ÖTEKİ ÇOCUKLAR GİBİ KOŞUP, EĞLENMEK İSTİYORUM"

Gece yatarken aşırı kiloları nedeniyle nefesinin kesildiğini belirten Nurettin Yamaç, "Gece yatarken nefesim kesiliyor, bazen yürüyemiyorum. Ayaklarım beni artık taşımıyor. Bende öteki çocuklar gibi koşup, eğlenmek istiyorum ama kilomdan dolayı eğlenemiyorum. Arkadaşlarım kiloluyum diye beni oyuna katmıyorlar. Diğer çocuklar gibi parkta oyun oynamak isterdim, maç yapmak, koşmak isterdim" dedi. Kilo alması durdurulamayan Yamaç, "Böyle giderse 200 kiloya çıkacağım, kilo almayı durduramıyorum. Herkesten yardım istiyorum çünkü siz yardım edersiniz bende zayıflarım, hayata tutunurum" diye yetkililere seslendi.

AMELİYAT OLMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK

Oğlunu birçok hastaneye götürdüğünü, doktorların tüp mide ameliyatından başka çare olmadığını söylediğini ve tüp mide ameliyatının da yasal yaş sınırının 18 olduğunu söyleyen baba Ayhan Yamaç, "Hastanelere götürüyoruz, ameliyat olması gerektiğini söylüyorlar. Ameliyat için yardım bekliyorum, çocuğumun tedavisi için imkanım yok. Eğer ameliyat olmazsa ömrünün kısa olduğunu söylüyorlar. Çok acil olarak mide ameliyatı geçirmesi gerektiğini söylüyorlar. Tek çözümümüz mide ameliyatı. Ameliyat olmazsa ömür kısa, doktorlar her şeye hazırlıklı bulunmamı söyledi. Canım acıyor, başka çocukları görünce canım çok yanıyor. Her gün 'Oğlum öldü mü? Yaşıyor mu?' korkusuyla yaşıyorum. Bana evladım 'Ben öleyim artık' diyor. Bu laflarıyla beni öldürüyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum" dedi.

"DİYET YAPTIRDIĞIMIZ HALDE KİLO ALMAYA DEVAM ETTİ"

Oğlunu daha önce devlet  hastanelerinde obezite ünitesinde yatırdıklarını ve diyet uygulandığını anlatan Ayhan Yamaç, "Diyet yaptırdığımız halde kilo almaya devam etti. Su bile içse kilo alıyor. Obezite uzmanı, '3 öğün yemeği kes, hiç yemek verme bu çocuk yine zayıflamaz. Spora da göndersen zayıflamaz' diyor" diye doktorların sözlerini aktardı. Maddi imkansızlıkları sebebiyle oğlunu özel doktora da götüremediğini anlatan Yamaç, "Sağlık Bakanlığına sesleniyorum. Oğlumun sağlığı için desteklerini bekliyorum. Lütfen yardım edin. Tek umudum onlar" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Evden görüntü

Nurettin Yamaç'dan görüntü

Nurettin Yamaç ile röportaj

Baba Ayhan Yamaç ile ropörtaj

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

=====================================

Ramazan'da israfa karşı simitli ayranlı iftar

İZMİR'de, Ege Toplumsal Düşünce Derneği (Ege TODD) simit, ayran, hurma ve sudan oluşan menüsüyle bir iftar yemeği verdi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yemek, yapılan çay servisiyle sona erdi.

Ege TODD, bugün İzmir Güzelbahçe'deki dernek binasında düzenlediği 'Ümmet İftarı' etkinliğinde davetlilere iftar yemeği verdi. Davetliler, ezanın okunmasıyla birlikte tabaklarına aldıkları simit, ayran, hurma ve su ile oruçlarını açtı. Yağmur nedeniyle zor anlar yaşayan misafirlere yemekten sonra çay servisi yapıldı. 5 yıldızlı otellerde verilen iftar yemeklerinin israfa sebep olduğunu ve Ramazan'ın ruhuyla uyuşmadığını söyleyen Ege TODD Başkanı Cem Kavur, "Derneğimizin bugün şatafat ve gösterişten uzak olarak verdiği bu yemek aynı zamanda bir empati kültürünü oluşturmayı amaçlamaktadır. Birileri 5 yıldızlı otellerde oruçlarını açarken, birileri de kuru ekmekle iftar yapmak zorunda kalıyor. Amacımız, bu adaletsizliğe vurgu yapmaktır" dedi. Aliağa, Bergama, Bornova gibi ilçelerden de iftara katılmak için gelen davetliler olduğunu belirten Kavur, bu etkinliği her Ramazan Ayı'nda tekrarlayacaklarını söyledi.

İftar yemeği, yapılan çay servisinin ardından son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Davetlilerden görüntü

Orucunu açanlardan görüntü

Ege TODD Başkanı Cem Kavur ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: İZMİR,

========================

Yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 20 yaralı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu, 1 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 22.15 sıralarında D-400 karayolu Keloğlu Köprüsü yakınındaki kavşakta meydana geldi. Batman'dan Antalya'ya giden Abdullah Cihan yönetimindeki 07 LJM 60 plakalı yolcu otobüsü, Mehmet Saygılı yönetimindeki 33 ND 053 plakalı kamyon ile çarpıştıktan sonra yol kenarındaki ağaçlara çarparak durabildi. Otobüsün hostes koltuğunda sıkışan yardımcı şoför 47 yaşındaki İlhami Ayiş, olay yerinde yaşamını yitirdi, sürücüler ile otobüste bulunan 18 yolcu ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İtfaiye ekipleri tarafından çıkartılan İlhami Ayiş'in cenazesi ise morga kondu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Kaza yerinden görüntü

Kazaya karışan otobüsten görüntü

Kaza yerindeki panik halindeki yolcular

Otobüsten çıkan yaralılar

Hafif yaralı şekilde yerde oturan yolcular

Sağlık ekiplerinin yaralılara müdehale etmesi

Otobüste sıkışarak ölen yardımcı şoför İlhami Ayiş'in çıkarılması

Bir sağlıkçının otobüsün arka camından merdivenle inişi

-Kazaya karışan kamyon görüntüsü

Kamyonun kaza yerinden çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 4'07" BOYUT: 131 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

============================================

Bonzai kullandığı iddia edilen genç ölü bulundu

ZONGULDAK'ta sentetik uyuşturucu bonzai kullandığı iddia edilen 30 yaşındaki Can Dikici, hayatını kaybetti.

Ailesinin sabahtan itibaren haber alamadığı Can Dikici, akşam saatlerinde kardeşi tarafından bir arkadaşıyla birlikte yaşadığı Birlik Mahallesi'ndeki evinde yerde hareketsiz yatarken bulundu. Kardeşinin haber vermesiyle gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı Dikici, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sentetik uyuşturucu bonzai kullandığı iddia edilen Dikici, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Polis, Dikici'nin ölümü üzerine soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Hastane acil servisi önünden arşiv görüntüler

Süre: (1.13) Boyut: (48 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

============================================

Konya'da fuhuş operasyonu: 10 gözaltı

KONYA'da gece caddeye çıkıp para karşılığı anlaştıkları erkeklerle cinsel ilişkiye girdikleri öne sürülen 10 kadın, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlardan Gamze C. yakalanınca, "Ben arkadaşımı bekliyorum. Birşey yapmıyorum" dedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay İlçesi Piri Esad, Mengüç, İstanbul ve Topraklık Caddesi ile Meram İlçesi Furkan Dede caddeleri üzerine çıkan kadınların, para karşılığı anlaştıkları erkeklerle cinsel ilişkiye girdikleri bilgisine ulaştı. Yapılan takibin ardından harekete geçen polis, caddelere çıkan 10 kadını yakaladı. Gözaltına alınan Gamze C. yakalanınca, "Ben arkadaşımı bekliyorum. Bişey yapmıyorum" demesi dikkat çekti. Ekip otosuna bindirilirken polislere güçlük çıkartan Gamze C. bir süre direndikten sonra araca bindi. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar hakkında işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kadınların caddelerden toplanması

Kadınların sağlık kontrolünden geçirilmesi

Gamze C.'nin polise güçlük çıkarması

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

==================================

Cadde ortasında drift yaptılar

ANKARA'nın Keçiören İlçesi'nde, cadde üzerinde seyreden iki araç trafiği durdurarak, yol ortasında drift yaptı.

Bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekilen görüntü sosyal medyada paylaşıldı. Keçiören'in Ayvalı Mahallesi Halil Sezai Erkut Caddesinde trafiğin yoğun olduğu sıralarda, seyir halinde bulunan iki araç bir anda cadde üzerinde durdu. Ardından iki sürücü ardı ardına otomobilleri ile bir süre drift yaptı. Bu sırada çok sayıda araç beklemek zorunda kaldı. Yaklaşık 45 saniye süren drift sonrası iki otomobil sürücüsü, karşı şeride geçerek bölgeden uzaklaştı. Bir süre durmak zorunda kalan trafik yeniden açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Drift yapan otomobiller

-Trafikte bekleyen araçlar

-Drift yapan araçların karşı şeride geçmesi

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU / ANKARA,

==============================

Birlikte tatile gittiği boşandığı eşi, boğazını kesti (2)

BOŞANDIĞI EŞİNİN BOĞAZINI KESEN ŞÜPHELİ YAKALANDI

KONYA'nın Seydişehir ilçesinde, birlikte tatile gitmek için yola çıktığı boşandığı eşi 2 çocuk annesi Fatma Nur Duran'ı dövüp, bıçakla boğazını kesen Nurettin Ş. kent merkezindeki Çomaklı Mahallesi'nde saklandığı evde Güven Timlerine bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Suçlamaları kabul etmediği ileri sürülen Nurettin Ş. sağlık kontrolü çıkışında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, Poz vereyim mi demesi dikkat çekti. Seydişehir Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Fatma Nur Duran'ın ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Polisteki işlemleri süren Nurettin Ş.'nin Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Haber-Kamera Tolga YANIK KONYA DHA))

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title