Haberler

Dha Yurt Bülteni-20

Mardin Dargeçit'te çatışma: 1 asker şehit MARDİN'in Dargeçit İlçesi kırsalında 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bölgede başlatılan operasyon kapsamında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı.

Mardin Dargeçit'te çatışma: 1 asker şehit

MARDİN'in Dargeçit İlçesi kırsalında 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bölgede başlatılan operasyon kapsamında güvenlik güçleriyle Pkk'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 asker şehit oldu.

Mardin Valiliği'nin bugün saat 06.00'dan itibaren ilan ettiği Dargeçit İlçesi'nin kırsal Kısmetli, Kılavuz ve Değerli mahallelerindeki sokağa çıkma yasağının ardından bölgede faaliyet yürüten Pkk'lı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında bugün akşam saatlerinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada, 1 asker şehit oldu. Çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonların devam ettiği bildirildi.

Haber: MARDİN,

=============================================

Hizan'da sokağa çıkma yasağı

BİTLİS'in Hizan ilçesindeki bazı yerleşim birimlerinde bugün ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bitlis Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Hizan İlçesi Ekinli Köyü, Ekinli Köyü Deliktaş Mezrası, Yaylacık Köyü, Yaylacık Köyü Bilgili Mezrası, Yaylacık Köyü Sarıbal Mezrası, Çalışkanlar Köyü, Yolbilen Köyü, Yolbilen Köyü  Yeniçay Mezrası  bölgelerinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tesisi amacıyla 07.06.2017 Çarşamba günü saat 20: 00'dan itibaren ikinci bir emre kadar Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. Maddesinin (a) ve (b) fıkrasına istinaden sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

Haber: BİTLİS,

=============================================

Yüksekova'da Pkk'dan mayınlı tuzak: 1 güvenlik korucusu yaralı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde bir güvenlik korucusu Pkk'lı teröristlerin döşediği mayına basarak yaralandı. Yaralı kurucu helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay, bugün akşam saatlerinde  Dağlıca bölgesi İkiyaka Köyü yakınlarında meydana geldi. İkiyaka köyü kırsalında devam eden operasyonlar sırasında yapılan arazi arama tarama çalışmalarında  güvenlik korucusu 34 yaşındaki Refik Babat, Pkk'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği mayına bastı. Meydana gelen patlamada güvenlik korucusu Babat, ağır yaralandı. Babat, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Haber: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari),

===============================================

Malatya'daki darbe girişimi davasına ara karar verildi

Malatya'daki Kalkışma Davası'nda mahkeme ara kararını açıkladı. Ara kararda tutuklu 28 sanığın, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ara kararını açıklamak üzere 19.47'de ara veren mahkeme heyeti, 22.20'de toplandı. Mahkeme heyeti, 2'nci Ordu Komutanı ve darbe girişimi sırasında Van Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yapan Korgeneral İsmail Metin Temel'in bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Tutuklu sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Haziran'a erteledi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun ile eski 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın bulunduğu 6'sı general 28'i tutuklu 76 sanık bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-sanıkların çıkışı

-genel ve detay

Haber: Mikail PELİT/MALATYA,

==============================================

Destici: Hevesleri kursaklarında kalacak

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerine karşı ciddi ve kararlı bir mücadele verildiğini belirterek, "Bu mücadele aynı kararlılıkla sürdürüldüğünde inşallah bu terör belasından ülkemiz ve milletimiz kurtulacak, huzura ve refaha kavuşacak ve birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanların hevesleri kursaklarında kalacak" dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Gebze Samsunlular Derneği'ndeki iftara katıldı. Mustafa Destici yaptığı konuşmada terör örgütlerine karşı ciddi ve kararlı bir mücadele verildiğini belirterek, "Sadece ülkemiz değil, coğrafyamız da zor bir süreçten geçiyor. Yine şehidimiz var. Van'daki şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Yaralı askerlerimize, polislerimize, güvenlik güçlerimize rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Şu anda bölgede hain ve kahpe PKK terör örgütüne karşı kahramanca mücadele eden askerlerimizin, polislerimizin, mehmetçiklerimizin rabbim yar ve yardımcısı olsun. Şu anda hain PKK terör örgütü ve diğer terör örgütlerine karşı top yekün ciddi ve kararlı bir mücadele veriliyor. Devletimiz bu mücadeleyi belki de hiçbir dönemde olmadığı şekilde şu anda yürütüyor. İnanıyoruz ki bu mücadele aynı kararlılıkla sürdürüldüğünde inşallah bu terör belasından ülkemiz ve milletimiz kurtulacak, huzura ve refaha kavuşacak ve birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanların hevesleri kursaklarında kalacak inşallah" diye konuştu.

Destici, Türkiye olarak terörün karşısında olduklarını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suudi Arabistan'ın başını çektiği, çeşitli ülkeler Katar'a karşı bir ambargo başlattılar. Bütün ikili ilişkilerini kestiler. Bu nereden kaynaklanıyor diye baktığımızda geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinin hemen sonrasında bunun gerçekleşmiş olması aslında işin arkasında kimin olduğunu çok açık ve net olarak ortaya koyuyor. ve Trump'ın açıklamaları da oldu. Teröre destek verenlerin sonunun başlangıcı diye. Biz Türkiye olarak terör kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın karşısındayız. Ama bütün dünya şunu bilsin ki biz Müslüman Türk milleti olarak bu güne kadar terörün her türlüsüne karşı nasıl ciddi ve kararlı bir şekilde mücadele etmişsek bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-İftardan görüntüler

-Destici'nin konuşması

Haber: Haluk TURGUT-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli),

===============================================

Andırın'da, şehit yakınları ve gazilere iftar

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde kaymakamlık tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Andırın Öğretmenevi'nde verilen iftar yemeğine; çok sayıda şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra İlçe Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Cumhuriyet Savcısı Emrah Keleş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri  katıldı. İlçe Müftüsü Tayyip Koçer'in Kuran okuduğu iftar programında konuşan Kaymakam Haluk Koç, şunları dedi:

"Canını bu vatan için vermiş şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz, ve onların aileleri bu davete icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum, sefalar getirdiniz. Vatan kolay kurulmuyor, kolay korunmuyor, bu vatanı bize emanet eden ve bu emanetin en güzel şekilde devamını sağlayan güvenlik güçlerimizin, askerlerimizin ve onların silah arkadaşlarının burada olmayan ama ruhlarıyla bizim aramızda olan o kardeşlerimizin aziz ruhlarını da buradan minnet ve rahmetle anıyoruz. ve onlara layık olacak evlatlarımızın aramızdan geleceğini ümit ederek sizlerin burada bizimle beraber aynı duygu ve düşüncelerle bir arada olmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin dualarıyla biz onları ebedi aleme yolcu ettik, onların bu emanetleriyle birlikte en güzel bir şekilde vatanımızı onlara layık bir şekilde, bir arada huzurlu bir şekilde en ileri bir seviyeye doğru götürme gayretindeyiz, biz sizlerin istekleri ve talepleri ile her zaman bizlerin kapıları sizlere açık, her zaman taleplerinize yetişmeye çalışıyoruz, yetişemediklerimiz içinde sizlerden affımızı diliyoruz. Ancak şunu bilmenizi istiyoruz ki; devlet her zaman sizin yanınızda ve sizlerin dualarıyla ayakta kalmaya devam edecektir. Sizlere bir kez daha teşrifleriniz için teşekkür ediyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Programa katılanlar

Haluk Koç'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN/ANDIRIN,(KAHRAMANMARAŞ),

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 350 MB

=============================================

Türk Musevi Cemaati Edirne'de iftar yemeği verdi

TÜRK Musevi Cemaati, Edirne'de Selimiye Camii'nin yanında kurulan çadırda iftar yemeği verdi. Yemeğe katılan Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, birliktelik tablosunun dünyaya örnek olmasını dilediğini söyledi.

Türk Musevi Cemaati ve 500 Yıl Vakfı, Ramazan nedeniyle Selimiye Camii'nin yanında kurulan çadırda bin kişiye iftar yemeği verdi. Çadırdaki yemeğe Edirne Vali vekili Beyazıt Tanç, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Üç Şerefeli Camii imamı Hasan Cerrah ile vatandaşlar katıldı. Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, iftar öncesi çadıra gelenlere yemek dağıtırken, konuşma yapan Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Ramazan'ın İslam alemine verilen en büyük hediye olduğunu ifade ederek, "Burada yaşanan birliktelik tablosunun dünyaya örnek olmasını diliyorum" dedi. Ezanın okunmanın ardından oruçlar açılırken, imam Hasan Cerrah tarafından sofra duası yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Kuyrukte bekleyenler

-Yemek dağıtımı

-Selimiye Camii genel detay

-Hahambaşı Rav İshak Haleva konuşması

-İshak İbrahimzadeh konuşması

-Ezan okunması

-Yemeklerin yenmesi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==============================================

Pide ve zeytinle iftarlarını yaptılar

İZMİT'te, Türk Ocakları'nın parkta kurduğu yer sofrasında pide, zeytin ve su ile iftar açıldı.

Türk Ocakları, İzmit Sabri Yalım Parkı'nda yer sofrası kurdu. Ramazan ayını zor şartlar altında geçirenleri anlamak için yapılan iftarda sofrada pide, zeytin ve su yer aldı. Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir yaptığı konuşmada, "Bize bu günleri yaşatan Rabbimize hamdolsun. Bu günlere aracı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına rahmet olsun diyoruz. Çünkü onların bizlere armağan ettiği özgür vatanda biz ibadetlerimizi parklarda bile özgürce yapıyoruz. Bu gün Suriye'nin, Irak'ın her şeyleri var ama onların bir Atatürk'ü yoktu. Allah onlara da nasip etsin. Biz burada zorda olanlara dua ettiğimiz gibi, bu günlere gelmemizde 5 bin yıllık Türk Devleti'nde emeği olan, dün güneydoğuda şehit olmuşundan, İzmir'de Hasan Tahsin'e varıncaya kadar, bu millet için endişelenen, düşünen, canını veren, sadece bu silah kılıçla olmaz, diliyle kalemiyle mücadele eden bütün geçmişlerimize rahmet okuyoruz. Hepimizin oruçları kabul olsun" dedi. Okunan duanın ardından pide ve zeytin yenilerek iftar açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Dualar edilmesi

-Yücel Alpay Demir'in konuşması

-İftarın açılması

-Sofradan görüntüler

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli),

=============================================

Bahçeşehir'de mezuniyet coşkusu

İZMİR ve Manisa'da bulunan Bahçeşehir Koleji'nde eğitimlerinin tamamlayan 8'inci sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni, İzmir Arena'da yapıldı.

Bahçeşehir Koleji'nin Bornova, Akhisar, Güzelbahçe, Manisa ve Karşıyaka kampüslerinde eğitimlerini tamamlayan 309 öğrencinin mezuniyet töreni, bugün İzmir Arena'da yapıldı. 1500 davetlinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Okulları Genel Müdürü Özlem Dağ, "Sevgili öğrencilerimiz, sizleri uğurluyoruz evet ama şunu bilin ki sizden ülkemiz ve dünyamız adına beklentilerimiz çok büyük. Fakat en büyük beklentimiz mutlu olmanız. İnanıyorum ki, daha iyi bir dünya ancak mutlu bireylerin omuzlarında yükselecek. Şunu unutmayın;  mutlu olmanız için, içerisinde yaşadığınız topluma değer katmanız, onlarla birlikte üretmeniz, birlikte var olmanız ve onlara hizmet etmeniz gerekiyor. Hepinize yolunuz açık olsun diyorum ve bu yol, daima evrensel değerlerin ve bilimin ışığında olsun. Daima Atatürk'ün yolu olsun" dedi.  Diplomalarını okul müdürlerinin elinden alan öğrenciler, taşıdıkları okul flamalarını bir alt sınıflardaki öğrencilere devretti. Tören sonunda kep atan öğrenciler, yapılan havai fişek gösterisiyle mutlu anlar yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan görüntü

Öğrencilerin sahneye çıkışından görüntü

Özlem Dağ'ın konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Dargeçit Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title