Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Bakan Avcı: İlk hedef pazarımız Arap turizmi (2)SANDIKLI'YI ZİYARETİKültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Afyonkarahisar programı kapsamında Sandıklı İlçesi'nde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Bakan Avcı: İlk hedef pazarımız Arap turizmi (2)

SANDIKLI'YI ZİYARETİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Afyonkarahisar programı kapsamında Sandıklı İlçesi'nde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaretini Sandıklı Belediyesi'ne gerçekleştiren Bakan Avcı'yı belediye önünde Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çöl ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık karşıladı. Makamda hatıra defterini imzalayan Bakan Avcı'ya, Başkan Mustafa Çöl ilçedeki termal turizm, seralar ve termal oteller hakkında bilgi verdi. Ziyarette Başkan Çöl, Bakan Nabi Avcı'ya bakır semaver hediye etti.

YÖRESEL YEMEK YEDİ

Bakan Nabi Avcı ve beraberindekiler daha sonra Sandıklı Kültür Evi'ni ziyaret ederek burada oymacılık kursiyerlerinin yapmış olduğu ürünleri inceleyerek oymacılık kursu hakkında bilgi aldı. Yöresel sac yemeği yiyen Bakan Avcı daha sonra termal seralarda ve Hüdai Kaplıcaları'ndaki tesislerde incelemelerde bulunarak çalışanlara hitap etti.

'TÜRKÇE MANŞET ATIYOR'

Referandumla ilgili dış basında çıkan haberlere değinen Bakan Avcı, şöyle dedi:

"CHP ile uğraşsak sorun değil oturur, konuşur hallederiz. İsviçre'de bir gazete ne akla hizmetse, Türkçe okuyucusu da yok Türkçe manşet atıyor ve 'hayır' diyor manşetinde. Almanya'nın önde gelen bir gazetesi de yine manşet atıyor 'Referandumda hayır deyin, Erdoğan'a hayır' deyin diyor. Ama PKK da 'hayır' diyor. Dışarıdaki muhalifler de 'hayır' diyor. Gezi olaylarına canlı yayın araçları gönderdiler. Ama Hollanda'da benim vatandaşlarım ile bakanımın buluşmasını köpeklerle atlarla engelliyorlar. Yayın yaptırmıyorlar. Bunun için bu referandum çok önemli. Bunun için 'evet' demelisiniz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Bakan Nabi Avcı belediye gelişi

Bakan Nabi Avcı belediyede

Bakan Nabi Avcı Kültür ve Sanat Evi'nde oymacılık kursiyerlerinin yaptığı çalışmayı incelerken

Bakan Nabi Avcı çalışanlara hitap ederken

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

=====================================================

Bakan Özlü: Yalanlara ve tezgahlara inanmayın (3)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Bursa'da partisince düzenlenen seçim çalışmalarına katıldı. Özlü, önce "Evetö standını ziyaret edip balon dağıttı, "Hayırö çadırını ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Bursa partisince düzenlenen seçim çalışmalarına katıldı. Ulucamii etrafında bulunan kapalı çarşı ve kuyumcular çarşısını ziyaret ederek esnafla buluşan Faruk Özlü daha sonra Orhangazi Parkı'nda bulunan "Evetö çadırını ziyaret edip vatandaşlara balon dağıttı aynı parkta bulunan "Hayırö çadırınıda ziyaret edip iyi çalışmalar dileğinde bulundu. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın (BESOB) girişimcilik sertifikası dağıtım törenine katılan Bakan Özlü "Güven ve istikrarın olmadığı yerde bırakın yeni iş kurmayı mevcut bir işi sürdürmek bile zorlaşır, yeni sistem bu yüzden çok önemli. Zira yeni sistemle, girişimcilerin ve yatırımcıların daha fazla iş kurdukları, yatırım yaptıkları, fabrika açtıkları bir Türkiye'ye kavuşacağız diye konuştu.

"TEMBELLİKLE İKTİDAR OLUNMAZö

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yıldırım İlçesi'nde bir Düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Özlü burada yaptığı konuşmada "Seçimler olur olmaz hükümet kurulup, icraatlara başlayacak. Demokrasilerde esas olan millettir. Tek adam diye anlatılanlara asla kulak asmayın. Diktatörler seçimle gelip seçimle gitmezler. Darbe ile gelirler. AK Parti bugüne kadar hep seçimle geldi. Serbest meydan isteyen istediği gibi çalışsın. Çalışsınlar onların da olsun. Hem tembel tembel yatacaksın, hem de iktidar da olmayı isteyeceksin böyle bir şey yokö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakan Özlü Evet çadırında

-Bakan Özlü Hayır çadırındı

-Vatandaşlarla sohbet etmesi

-Çarşı esnafını ziyaret

-Katıldığı toplantıdan görüntü ve konuşması

-Detaylar

Haber: Hüseyin TÜCCAR,BURSA-

==============================

Aktay: Dost bildiğimiz Avrupa, terörle mücadelede bizi yalnız bıraktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, referandum çalışmaları için geldiği Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaptığı konuşmada, dost olarak bildikleri Avrupa'nın Türkiye'yi terörle mücadele konusunda yalnız bıraktığını belirterek, "Malesef dost bildiğimiz Avrupa Birliği ülkeleri, hem FETÖ, hem PKK ile mücadelede bizi yalnız bıraktı. Aslında bu darbecilerle, bu teröristlerle işbirliği içerisinde olduklarını da ortaya koydular" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay ve AK Parti İnsan Haklarından Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Erkan, referandum çalışmaları kapsamında akşam saatlerinde Silopi İlçesi'ne geldi. Silopi'deki partililer ile birlikte Serebiye Köyü'ne gelen Aktay, burada toplanan köylülere Cumhurbaşkanlığı sisteminde değişecek Anayasa'nın 18 maddesi hakkında detaylı bilgi vererek, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek istedi. Jandarma ekiplerinin aldığı sıkı güvenlik önlemleri altında, köy içinde dolaşan Aktay, karşılaştığı çocuklara çikolata dağıtarak sohbet etti.

Daha sonra AK Parti Silopi İlçe Başkanlığı'na gelen AK Partili Aktay, burada kendisini bekleyen partililere hitaben bir konuşmay aptı. Hükümetin ve devletin terörle mücadeledeki kararlı tutumuna değinerek, bu yüzden bölgeye huzur ve istikrarın geldiğini söyledi. Terör örgütü mensuplarının Avrupa'da cirit attığını belirten Aktay, "Bugün terör örgütü mensupları Avrupa'da rahatlıkla cirit atabiliyor. Maalesef dost bildiğimiz Avrupa Birliği ülkeleri, terörle mücadele konusunda bizi yalnız bıraktılar. Hem FETÖ ile mücadelede bizi yalnız bıraktılar, hem PKK ile mücadelede bizi yalnız bıraktılar. Her çeşit terörle mücadelede darbelere karşı mücadelede, bizim demokrasi mücadelemizde, bizim huzur mücadelemizde bizi yanlız bırakmış oldular ve aslında bir şeyi de ortaya koydular. Bir şeyi deşifre etmiş oldular. Aslında bu darbecilerle, bu teröristlerle işbirliği içerisinde olduklarını da ortaya koydular. Bak bizim için acı, bir bilgi, acı bir tecrübe olmuş oldu. Bütün hainler FETÖ'sü ile PKK'sı ile PYD'si ile DEAŞ'ı ile ve tabiki Avrupa'daki dostları ile LGBT'si ile Almanya'sı ile Hollandalısıyla, Fransa'sı ile ülke olarak demeyelim ama onları orada koruyup kollayan bir takım mihraklarıyla hepsi 'hayır cephesinde' yer alıyor. Bu kardeşiniz 10 gün önce Almanya'da 'evet' propagandası, 'evet' yönünde kampanya yapmak için şöyle bir 100-200 kişilik bir Türkiye vatandaşı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir grup ile buluşmak istedim. Kapalı bir salon toplantısıydı sadece ve kapalı salon toplantısında neticede yapacağım konuşma içeriği de belliydi. Sadece toplantı. Hergün onlarca binlerce toplantı yapılıyor Avrupa'da ama benim evet için kampanya yapmak için yapacağım toplantıya izin vermedi. Kim izin vermedi Almanya izin vermedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Yasin Aktay köylüler ile biraraya gelmesi

-Köyde alınan güvenlik önlemleri

-Aktay'ın çocuklara çikolata dağıtması

-Aktay'ın Ak Parti ilçe binasına gelişi

-Aktay'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

=============================================

Baydemir: Şarkı yasağını direniş ıslığıyla protesto ediyoruz (2)

BAYDEMİR'İN AÇIK ALANDA KONUŞMASINA İZİN VERİLMEDİ

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir ile beraberindeki partili milletvekilleri, referandum çalışmaları kapsamında Şırnak merkez ve Silopi İlçesi'ndeki çalışmaların ardından Cizre'ye geçti. Baydemir'in açık alanda partililere hitaben konuşmasına polis, yasak olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine Baydemir, parti binasında konuştu.

Kürt meselesinin tek çözümünün 2013 -2015 döneminde olduğu barış ve diyalogla çözülebileceğini öne süren Baydemir, "O da sayın Öcalan'ın açtığı barış yolunda, müzakere yolunda, diyalog yolunda sonuca ulaşmaktır. Müzakere yoluna dönmek için Kürt düşmanlığından hükümetin derhal vazgeçmesi lazım. Baskıyla, zorla sindirmeyle asla boyun eğmeyecenin mesajını verdi. Şimdi önümüz referandumdur, her şeyden önce eş başkanlarımız cezaevinde, milletvekillerimiz cezaevinde, binlerce aşkın yöneticimiz, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz cezaevinde. Böyle bir gayrimeşeru ortam içerisinde refaranduma gidiyoruz. Ama, emin olun ki Cizre halkı, Şırnak halkı, Diyarbakır halkı, Botan halkı, Serat halkı yani bir kez daha 16 Nisan'da bütün 80 milyonun hayırı için, aydınlık getireceği için sandık başına gidecek ve hayıra giden kapıyı açacak. Öyle bir kapı açacak, bir kez daha hükümet, devlet kendi hatasıyla yüzleşme ve halkın açacağı bu hayır yolunda bir başlangıç yapma fırsatını bulucak" dedi.

HDP olarak 'Hayır' diyeceklerini belirten Baydemir, "Ben ve arkadaşlarım, hem Şırnak'ta, hem Silopi'de, hem de Cizre'de sahit olduk ki; insanların gözbebekleri umuda bakıyor, sevgiye bakıyor, yaraların sarılmasını bekliyor. Bu halkın cocuklarının acılarını dindirecek en büyük ilaç, yeni evlatlarımızın yitirmemek ve annelerimize özgürlük ve yeni barış müzdesi vermektir" dedi. HDP'liler, Cizre'deki programdan sonra Mardin'in Nusaybin ilçesine hareket etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-HDP'lilerin şehir merkezinde tur atması

-Baydemir'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Ramazan İMRAĞ/CİZRE,(Şırnak),

================================================

Muharrem İnce: Galatasaray, Hakan Şükür'ü iyi futbolcu olduğu için takıma aldı sen FETÖ'cü diye milletvekili yaptın (1)

"EY DİYANET, DEVLETİN UÇAĞI, HELİKOPTERİ, TRT'Sİ GÖRMÜYOR MUSUN BİR FETVAN YOK MU"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce İzmir'de konuştu. İnce, "Galatasaray Hakan Şükür'ü FETÖ'cü diye takıma almadı, iyi futbolcu olduğu için takıma aldı ama sen onu FETÖ'cü olduğu için milletvekili yaptın" dedi. Diyanet'e de seslenen İnce, "Ey Diyanet, devletin uçağı, helikopteri, TRT'si görmüyor musun? Bunlara bir fetvan yok mu senin? Elektrik faturalarında yüzde iki TRT payı var hepimiz ödüyoruz. Ben hakkımı haram ediyorum. Haram olsun. Haram, zıkkım olsun. Boğazlarında kalsın" dedi.

"HALA BİR YÜCE DİVAN KORKUSU VAR"

Yeni sistem ile birlikte Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih etme yetkisi olacak tartışmalarına ilişkin İnce, "Cumhurbaşkanı, 5 yıl dolmadan tek başına, canı ne zaman seçime götürürse bunun adı fesihtir. Kelime oyunu yapıyorlar. Zam yok fiyat güncellemesi var, fesih yok seçime götürme var. Hala bir Yüce Divan korkusu var. Diyor ki her şeyi sağlama almam lazım. Olur da CHP gelir, 360 milletvekili bir şekilde bulunur da beni Yüce Divan'a gönderirler diye Meclis'i fesih etme yetkisi almak istiyor. Bu millet buna 'Hayır' diyecektir" diye konuştu.

"SEN ABİDİK, GUBİDİK YÖNTEMLERLE BAŞBAKAN OLDUN"

İnce, "Sen seçime girerek Başbakan olamadın ki. Sen abidik, gubidik yöntemlerle Başbakan oldun" dedi.

"GALATASARAY HAKAN ŞÜKÜR'Ü İYİ FUTBOLCU OLDUĞU İÇİN TAKIMA ALDI SEN FETÖ'CÜ DİYE MİLLETVEKİLİ YAPTIN"

İnce, "Hakan Şükür olayı var. Hakan Şükürle birlikte milletvekilliği yaptım ben. Galatasaray onu FETÖ'cü diye takıma almadı, iyi futbolcu olduğu için takıma aldı ama sen onu FETÖ'cü olduğu için milletvekili yaptın. Bir okulda fizik dersleri boş geçiyormuş. Ben de o derslere gireyim dedim. Para da istemem dedim. Meclis Başkanı 'Hayır yapamazsın' dedi. Fakat aynı devlet, hükümet, Hakan Şükür'e hem milletvekilliği maaşı verdi hem de ayda 200 bin liraya TRT'de futbol yorumu yaptırdı" ifadelerini kullandı.

"EY DİYANET, DEVLETİN UÇAĞI, HELİKOPTERİ, TRT'Sİ GÖRMÜYOR MUSUN? BİR FETVAN YOK MU?"

İnce, "Şu Diyanet var ya Diyanet ona da bir sözüm var. 4-5 memur bir araya gelmiş. Ketıl, çay, şeker, su almışlar. Devlet dairesinde çay demleyecekler. ya demişler, 'devletin elektriğini kullanacağız. Acaba haram olur mu?' ne düzgün insanlar var görüyor musunuz? Gerçek Müslüman işte bunlar. Diyanet, 'olmaz, haram' demiş. Ey Diyanet, devletin uçağı, helikopteri, TRT'si görmüyor musun? Bunlara bir fetvan yok mu senin? Elektrik faturalarında yüzde iki TRT payı var hepimiz ödüyoruz. Ben hakkımı haram ediyorum. Haram olsun. Haram, zıkkım olsun. Boğazlarında kalsın" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-----------------------

-İnce'nin konuşması

-Detaylar

Haber: İZMİR

======================

Seyir halindeki vinç yandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde seyir halindeki vinç henüz belirlenemene nedenle yanarak kullanılamaz hale geldi.

Çorlu-İstanbul çevreyolunun Sanayi Sitesi mevkiinde meydana gelen olayda, Mehmet Bıyıklı yönetimindeki 59 021310 plakalı kurtarıcı iş makinesi vinç, nedeni henüz belirlenemeyen bir şekilde alev alarak yanmaya başladı. Durumu fark eden sürücü Bıyıklı, hemen aracı yolun sağına park ederek itfaiyeye haber verdi. Ancak havanın rüzgarlı olması nedeniyle alevler kısa sürede aracın tamamını sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araca müdahale ederek söndürüldü. Vinç kullanılmaz hale gelirken, yangının çıkış nedeni olarak itfaiye ekipleri araştırmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Vincin yanması

-Çevrede toplananlar

-İtfaiyenin müdahalesi

-Aracın söndürülmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

=============================================

Aydın'da sağanak yağış

AYDIN'da başlayan sağanak yağışta logarların tıkanmasıyla göle dönüşen yollarda araçlar mahsur kaldı. Çıkan şiddetli rüzgarda, Kent Meydanı'nda ipleri koparak düşen Türk Bayrağı yağan yağmura rağmen tekrar yerine takıldı.

Aydın'da bugün saat 18.00 sıralarında aniden başlayan rüzgar ve sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çıkan rüzgar nedeniyle Kent Meydanı'nda bulunan dev Türk Bayrağı ipleri koparak yere düştü. Belediye ekipleri yağan yağmura rağmen düşen bayrağı yerine taktı. Yağmurun etkisiyle caddelerdeki logarların tıkandı. Göle dönen yollarda araçlar arızalanarak mahsur kaldı. Öte yandan, Aydın Kadın Doğum Hastanesi çalışanları ise, yağmur sularının hastane içine girmemesi için kum torbaları ile önlem aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Araçlardan görüntü

Türk Bayrağı'nın takılışından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / (Aydın),

=========================================

Adıyaman'da vatandaşlara cami çıkışı süt

ADIYAMAN'da Regaip Kandili nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara 300 litre sıcak süt dağıtıldı.

Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdeleyicisi Regaip Kandili'nde camilerde namaz kılan vatandaşlar ellerini semaya açıp dua etti. Yenipınar Camisi'nde Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından büyük kazana konulan 300 litre süt ısıtarak çıkışta vatandaşlara ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yenipınar Camisi

Ezan okunması

Vatandaşların dua etmesi

Mevlit okunması

Süt kaynatılması

Vatandaşlara süt ikramında bulunulması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasin Aktay Nabi Avcı Sandıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title