Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

Kılıçdaroğlu: Adalet duygusunu yüceltelimCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti olduğunu belirterek, " Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır.

Kılıçdaroğlu: Adalet duygusunu yüceltelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti olduğunu belirterek, " Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü" nün 17'nci gününe başlanırken Sakarya'nın Akyazı İlçesi Ormanköy mevkiindeki mola yerinde açıklamada bulundu. Adalet duygusunun yüceltilmesini, adaletli davranılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "17. günümüze başlıyoruz. Yine güzel bir gün. Güneş güzel ve Adalet Yürüyüşümüz devam ediyor. Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7'den 70 e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içerisinde yaşayalım. Bunun temel yolu adalettir, adalettir, adalettir" dedi.

Alanya'daki orman yangınına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Alanya'da bir orman yangınından bahsetti arkadaşlarım. Umarım kısa sürede kontrol altına alınır ve önlenir. Bütün vatandaşlarımı ormanlara saygı duymaları gerektiğini unutmamaları gerekir. Doğaya, kelebeğe, kuşa nasıl saygılıysak ağaçlara ormanlara da saygılı olmak zorundayız. Ormanların olmadığı bir ülkede rahat yaşayamayız, huzurlu yaşayamayız. bir ağacın baharda çiçek açmasının insanın ruhuna verdiği esintiyi güzelliği emin olun kimse rahat rahat başka olayda hissedemez. Onun için adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz. Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, adaleti savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Yolumuza devam ediyoruz. Adalet için, adalet için"

Yürüyüşe İhsan Eliaçık, Mustafa Sarıgül, 17 baroya üye 300 avukat katılarak destek verdi. Antikapitalist Müslümanlar, "Allahın adaleti emreder" yazılı pankart açtılar. Yürüyüş sırasında ise bin 100 metre uzunluğunda bayrak açıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Aziz GÜVENER-Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), -

===============================================

Lice ve Dicle'de 2 PKK'lı öldürüldü

Ele geçirilen 2 bin 650 kilo amonyum nitrat operasyon bölgesindeki bir dereye dökülerek imha edildi

DİYARBAKIR'IN Lice ve Dicle ilçeleri kırsalında devam eden operasyon kapsamında dün yaşanan çatışmada 2 PKK'lı daha öldürülürken, çatışma bölgesinde yapılan aramalarda, silah, mühimmat ve tabbi malzemeler ile birlikte el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 2 bin 650 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.

Lice İlçesi'ne bağlı Kutlu Köyü, Kerpiçören Mezrası yakınlarında, 29 Haziran tarihinde çıkan çatışmada öldürülen 3 PKK'lıdan sonra aynı bölgede 30 Haziran günü sağlanan temas sonrası çıkan çatışmada 1 ve Dicle İlçesi Kırkpınar Köyü Teke Mezrası yakınlarında çıkan çatışmada da 1 olmak üzere dün 2 terörist daha öldürüldü.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Lice İlçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezrası Kuzeydoğusu mülki sınırları içerisindeki kırsal alanda 29 Haziran 2017 gunu ölü olarak ele geçirilen 3 teröriste ilave olarak, 30 Haziran 2017 Cuma günü icra edilen temas araması faaliyeti esnasında 1 terörist, 1 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf., 1 adet el bombası, 1 adet Kaleşnikof P.Tf. şarjörü, 120 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf. fişeği ve 1 adet av tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Diyarbakır İl J.K.lığı İstihbarat çalışmalarına istinaden Dicle İlçesi Kırkpınar Köyü Teke Mezrası mülki sınırları içerisinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile 30 Haziran 2017 Cuma sabahı sağlanan temas sonucunda ise 1 terörist, 1 adet AK-47 Kaleşnikof P. Tf., 1 adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Anılan bölgede yapılan temas araması neticesinde 1 adet el yapımı patlayıcı ile ateşleme/komuta düzeneği, 1 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, 2 adet şemsiye, 1 adet sırt çantası, 1 adet panço, 1 adet uyku tulumu, 1 adet met, 1 adet kamera, 1 adet ses kayıt cihazı ve örgütsel dokümanlar bulunmayı müteakip muhafaza altına alınmıştır. Lice İlçesi Birlik Köyü mülki sınırları içerisindeki Birkeleyin Çayı üzerindeki eski köprü ayağının olduğu mevkiide teröristlerce patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin gizlendiğine ilişkin alınan duyuma istinaden icra edilen operasyon neticesinde, toprağa gömülü vaziyette 5 adet jelikan bidon içerisinde 80 top kablo, 5 adet haki renkli kazak, muhtelif sağlık malzemeleri ile (9 kutu 100'lük muayene eldiveni, 200 adet serum, 500 adet enjektör, 250 kutu antibiyotik, çok miktarda sargı bezi, ağrı kesici ilaç ve krem) anılan köprü bitişiğindeki menfez içerisine gizlenmiş 2 bin 650 kg. (53 torba) Amonyum Nitrat ele geçirilmiştir. Mayın/EYP yapımında kullanılan söz konusu malzemeler olay yeri inceleme faaliyetlerini müteakip, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatına istinaden yerinde imha edilmiştir. Netice itibariyle, Diyarbakır İl J.K.lığı sorumluluk sahasında 30 Haziran 2017 tarihinde icra edilen operasyonlarda, (29 Haziran 2017 tarihinde ölü olarak ele geçirilen 3 bölücü terörörgütü mensubuna ilaveten) 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirilmiş, teröristlerce mayın/EYP yapımında kullanılan 2 bin 650 kg Amonyum Nitrat maddesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Bu arada ele geçirilen ve 2 asker tarafından torbaları kesilen amonyum nitrat maddesi, operasyon bölgesindeki bir dereye dökülerek imha edildi.

Görüntü Dökümü

-Ele geçirilen amonyum nitrat torbaları

-Bir askerin operasyonu anlatması

-Amonyum nitratların dereye dökülmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

=============================================

Alanya'da turistik bölgede makilik yangını

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çevresinde oteller, tarım alanları ve yerleşim yerlerinin bulunduğu turistik Kargıcak Mahallesi'nde makilik alanda yangın çıktı.

Alanya merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkla oteller, seralar ve yerleşim yerlerinin yoğun olarak bulunduğu Kargıcak Mahallesi'nde saat 09.00 sıralarında makilik alanda yangın başladı. Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri karadan müdahale ederken, bir helikopter de havadan müdahaleye başladı. Bölgeyi yoğun duman kaplarken, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yanan alnadan görüntü

-Helikopterden müdahale

Haber- Kamera: Engin ANAK/ANTALYA-DHA)

CANLI YAYINDAYIZ

==================================================

Muğla'da orman yangını uyarısı

MUĞLA Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, vatandaşları bahçe ve tarla temizliği için ateş yakmamaları konusunda uyardı. Müdür Çelik, "Yangınların çıkış nedeninin yüzde 30'u yıldırım, yüzde 70'i ise insan kaynaklı" dedi.

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı olan Muğla'da görev yapan Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Müdür Çelik, yangın sezonundan hiç çıkmadıklarını belirterek, "Kış ve yaz mevsimlerinde yangınımız devam etti. Çok kritik günlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımızdan bilinçsizce ateş yakmamalarını istiyorum. Anında ormana geçiyor ve yangınlar büyüyor. Bahçe temizliği yapmasınlar. Canımız, malımız yok oluyor. 92 arazöz, 54 su tankeri, 51 ilk müdahale aracı, 4 helikopter ve 2 uçağımızla hazır olsak da halkımızdan duyarlı olmalarını istiyorum" diye konuştu.

Yanan yerleri yeşillendirdiklerini ifaden eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orman yangınlarının çıkış nedenin yüzde 30'u yıldırım, yüzde 70'i ise insan kaynaklı. Geçen yıl 373 yangında 437 hektar alanımız zarar gördü. Teşkilat olarak yanan yerleri anında ağaçlandırıyoruz. Oraları terk etmiyoruz ve kendi haline bırakmıyoruz. Bunları yapıyoruz ancak ormanlarımızın yanmaması gerekiyor. Bu yıl ise 65 yangında 50 hektar orman varlığımız zarar gördü."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Helikopter kamerasından yangın söndürme çalışması

-Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ile röp.

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=================================================

Aşırı sıcaklardan asfalt eridi

DENİZLİ- İzmir Karayolu'nun Buldan İlçesi'nden geçen kısmının bir bölünde, aşırı sıcaklar asfaltı eritti. Bu nedenle son bir haftada 3 maddi hasarlı kaza yaşandığını vurgulayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, "Burada bir ölümlü kaza olursa bunun vicdani sorumluluğu altından kalamayız. Yolun bir an önce yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Denizli'de artan hava sıcaklıkları olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Buldan İlçesi'nde hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasıyla Denizli- İzmir Karayolu'nda asfaltın bir bölümünde erime yaşandı. Buldan girişinden itibaren İzmir yönüne doğru 2 kilomotremik alanda asfalt eridi. İlçe merkezinde de yer yer asfaltın eridiği gözlendi. Yaşanan aşırı sıcaklar sebebiyle asfalt üzerinde yürümekte güçlük yaşanırken, ayakkabıların eriyen asfalta yapıştığı da görüldü.

Buldan Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gülbay, ilçedeki Denizli İzmir Karayolu'nun aşırı sıcaklar nedeniyle eridiğini ve tehlikeye yol açtığını söyledi. Yetkilileri çözüm üretmeye davet eden Gülbay, "Denizli- İzmir Karayolu'ndaki asfalt, aşırı sıcaklardan dolayı eriyor. İlçe merkezinde de bu sıkıntı mevcut. Temmuz ayının 21'i ile 23'ü arasında ilçemizde festival düzenleyeceğiz. Bu yolu 200 bin kişi kullanacak. Biz yetkililerden bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Elimizdeki cüzi iş makineleriyle yolları kumlamaya çalışıyoruz. Karayollarının, Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer bütün kurumların katkılarını bekliyoruz. Şimdiye kadar eriyen asfalt yüzünden 3 maddi hasarlı kaza yaşandı. Burada bir ölümlü kaza olursa bunun vicdani sorumluluğu altından kalamayız. Bütün yetkililer bu konuda elinden ne geliyorsa katkısını bekliyoruz. Yolun bir an önce yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Eriyen asfalttan görüntü

Araçların eriyen asfalttan geçişi ve bıraktıkları izler

Ayakkabının asfalta yapışması

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay röp.

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

======================================================

Türkiye'nin ilk fotoğraf makinesi müzesi Eskişehir'de

Fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan'ın adının verildiği müzede asırlık fotoğraf makineleri sergileniyor

Dünyanın ilk selfi (özçekim) makinesi müzede

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde art arda açılan Cam Sanatlar müzesi, Daktilo Müzesi ve ahşap müzesinden sonra asırlık geçmişe sahip olan aynı zamanda tarihe tanıklık yapan fotoğraf makineleri için müze kuruldu. Odunpazarı Belediyesi tarihi bir yer olan Kurşunlu Külliyesi'nde eskiden nikah salonu olarak kullanılan alana Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi'ni açtı. Yaklaşık 372 adet fotoğraf makinesi, kameralar, film banyo üniteleri, karanlık odanın yanısıra dünyanın ilk selfi makinesi de müzede sergilendi. Fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan adının verildiği müzenin açılışına Eskişehir Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye başkanı Av. Kazım Kurt ve fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KURT: SADECE BİR MÜZE DEĞİL BİLGİ VE EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi'nin, müze olmanın yanı sıra bir bilgi ve eğitim merkezi olacağını kaydetti. Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:  "Osman Yaşar Tanaçan'ın fotoğraf makineleri ve fotoğraf koleksiyonunun yanı sıra uluslararası alanda fark yaratacak, aynı zamanda bir eğitim-bilgi merkezi yeri olmasını arzu ettiği müze fikrine, Odunpazarı Belediyesi olarak sıcak baktık ve yaklaşık bir sene önce çalışmalarımıza başladık. Osman Yaşar Tanaçan'ın Odunpazarı Belediyesi'ne bağışladığı 372 adet obje için titiz bir çalışma yürüttük. Osmanlı Dönemi'nde Kurşunlu Külliyesi'nin bir parçası olarak kullanılan; 4 yekpare odadan, bir büyük hol alanından oluşan, tarihi bina nikah salonu olarak kullanılmış ve şimdi de bizi geçmişe götürerek, fotoğrafçılık tarihine tanıklık edeceğimiz bir müze halini almıştır"

TANAÇAN: BİR TUTKUDUR

Açılışta konuşma yapan Osman Yaşar Tanaçan, "Fotoğraf ve fotoğraf emisyonu dünya insanlarının 190 yıldır hayatında. Bu fotoğraf köprüsünden geçen insanların en büyük özelliği şudur; geçmişini bilmeyen insan toplulukları ne gününü yaşar ne de geleceğe yönelik planlarını gerçekleştirebilir. Hem Eskişehir'deki insanlara hem de Eskişehir'i ziyarete gelen insanlara bilimsel açıdan, arşiv, tarihi bilgiler açısından daha güzel doneler vererek, onların o aydınlık yılda yürümelerini sağlayacağına inanıyorum." dedi.

LA İLGLİ MERAK EDİLEN HERŞEY YER ALACAK

Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi'nde; Fotoğraf Sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan tarafından Odunpazarı Belediyesine bağışlanan fotoğraf makineleri, fotoğraflar, fotoğrafçılıkta kullanılan çeşitli aletler, kitap ve dergilerden oluşan koleksiyon yer alıyor. 'Yaşanılabilir Bir Odunpazarı' fikrinden yola çıkılarak hazırlıkları yapılan Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi'nde; ziyaretçilerin fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olmalarının yanı sıra, fotoğraf meraklılarının aktiviteler yapabilmeleri, sergiler açması, kütüphanesinden faydalanması ve fotoğrafın bir bilim olarak ziyaretçilere aktarılması hedefleniyor. Yaşayan bir müze olması için çalışmalar yapılan Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi'nde; amatör ve profesyonel fotoğrafın sergileri, fotoğrafçılık eğitimleri, workshoplar ve müze içi eğitimler gerçekleştirilecek.

MÜZENİN İÇERİĞİNDE NELER VAR

Körüklü makinelerden başlayarak, 16 mm'lik kameraların, analog, kompakt ve polaroid, pocket makinalarla birlikte birçok özel fotoğraf aparatının kronolojik bir biçimde yer aldığı sergi alanlarının yanı sıra,   müze eğitimleri kapsamında; fotoğrafçılık eğitimlerinin verileceği, Tanaçan'ın arşivinden yararlanılacağı bir kütüphane ve arşiv odası ile interaktif zaman geçirilecek bir dekor odası bulunuyor

Görüntü dökümü

------------------------

-Fotoğraf müzesinin açılışından görüntü

-Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un açıklamaları

-Osman Yaşar Tanaçan'ın açıklamarı

-Müzede sergilenen asırlık fotoğraf makineleri

-Osman Yaşar Tanaçan ilk selfie makinesini Kazım Kurt'a göstererek anlatırken

-fotoğraf müzesine gelenlerden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Çelik Osman Yaşar Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title