Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim Ortaca'da yakalandıFETÖ/PDY'nin sözde 'Hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'ü darbe girişiminin ardından serbest bırakan ve meslekten ihraç edilen eski hakim Çetin Sönmez, Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yakalandı.

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim Ortaca'da yakalandı

FETÖ/PDY'nin sözde 'Hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'ü darbe girişiminin ardından serbest bırakan ve meslekten ihraç edilen eski hakim Çetin Sönmez, Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yakalandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında yayınlanan ihraç listesinde ismi bulunan ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yakalanan Adil Öksüz'ü serbest bırakan eski Hakim Çetin Sönmez'in Muğla'ya geldiğini öğrenen ekipler, hareket geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla, Sönmez'in kullandığı otomobil, Ortaca'da oluşturulan kontrol noktasında dün gece durduruldu. Araçta bulunan Sönmez, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sönmez'in emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

Haber: Cihan KAYA / ORTACA ( Muğla ),

====================================================

Samsun'da 22 mahrem imamı tutuklandı

FETÖ/ PDY'nin mahrem imam yapılanmasında emniyet imamları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 22'si tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 10 gün önce Samsun merkez ve Çarşamba, Bafra, Terme, 19 Mayıs ve Ayvacık ilçelerinde operasyonu gerçekleştirdi. 80 polisin katıldığı operasyonda, FETÖ/PDY'nin mahrem imam yapılanmasındaki emniyet imamları olduğu iddia edilen ve mesleklerinden ihraç edilmiş, açığa alınmış, çoğunluğu öğretmenlerin oluşturduğu 4'ü kadın 28 şüpheli dün adliye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 28 şüpheli, bugün saat 03.00'e kadar ifade verdi. İfadelerin ardından nöbetçi mahkemede 22 kişiyi tutuklandı, 6 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Şüphelilerin görüntüsü

-detaylar

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN, -

================================================================

Feribot, kuru yük gemisi ile çarpıştı

BALIKESİR'in Bandırma limanından dün gece Tekirdağ'a hareket eden feribot, Marmara adası yakınlarında Alman Bandıralı kuru yük gemisi ile hafif şekilde çarpıştı. Yük gemisi ilerken sabah Tekirdağ limanına yanaşan feribotun ön kısmında ve içindeki bazı TIR ile kamyonlarda maddi hasar meydana geldi.

Dün gece Bandırma'dan aldığı 25 adet kamyon ve TIR ile Tekirdağ'a hareket eden Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine ait Saraylar isimli feribot, Marmara Adası yakınlarında transit geçiş yapan Alman bandıralı bir kuru yük gemisi ile hafif şekilde çarpıştı. Kazada feribotun sağ ön kısmında göçük oluştu. Feribotta bulunan yaklaşık 25 adet kamyondan bazıları çarpmanın etkisi ile savrularak birbirine çarptı. Kamyonlarda maddi hasar oluşurken, sabaha karşı Tekirdağ limanına gelen feribotta polis ekipleri araç sahiplerinin başvurusu üzerine hasar tespiti yaptı. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Limana yanaşan feribot

-Limandaki polis ekipleri

-Feribottaki kamyonlar

-Detay görüntüleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

===========================================

Erzincan'da 104 kaçak yakalandı

ERZİNCAN'da yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 104 Afgan uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Ülkelerinden savaş ve açlıktan kaçtıklarını ifade eden kaçaklar Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Erzincan'ın Tercan ilçesi'nde jandarmanın yaptığı yol uygulaması sırasında bir yolcu otobüsü durduruldu. Araçta yapılan aramada yurda kaçak yolla giriş yaptığı tespit edilen 104 Afgan kaçak yakalandı. Otobüs sürücüsü gözaltına alınırken, kaçaklar otobüslerle il göçmen müdürlüğüne getirildi. Afganistan'da devam eden savaştan kaçtıklarını ifade eden kaçaklar; "Savaş ve açlık nedeniyle ülkemizi terk etmek zorunda kaldık" dediler. Afgan kaçaklar yurda kaçak giriş ile ilgili haklarında yapılan işlemlerin ardından kontrollü olarak serbest bırakıldılar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaçaklardan genel detay görüntü

-Afganlının açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

==================================

Tedavi gören kızının ulaşım sorununun çözülmesini istiyor

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde yaşayan 45 yaşındaki Semra Maden, beynindeki lezyon nedeniyle yürüyemeyen ve konuşamayan kızı 15 yaşındaki Seçil Teker'in tedavisini devletin üstlendiğini, maddi ihtiyacının bulunmadığını ancak çocuğunu kent dışındaki hastaneye götürürken sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bu sorunun çözülmesini istedi.

Marmaris kent merkezinde yaşayan işsiz ve bir süre önce eşinden boşanan Semra Maden, 3 aylıkken yapılan yanlış aşı sonucu ağır mental retardasyon rahatsızlığına yakalandığını söylediği kızı Seçil Teker'in tedavisi için çabalıyor. Anne Maden, yürüyemeyen, konuşamayan, başta midesi olmak üzere vücudunun hemen her yerinde yaralar ve iltihaplar bulunan, duyduğu acıdan uyuyamayan, her yediğini ve içtiğini çıkaran Seçil'in, beynindeki lezyon küçültülmezse hayatını dahi kaybedebileceğini söyledi.

TEK İSTEĞİ ULAŞIMIN SAĞLANMASI

Kızıyla yalnız yaşayan anne Semra Maden, devletin tüm tedavi masraflarını karşıladığını, ancak maddi yetersizliklerden ötürü Seçil'i şehir dışındaki hastanelere götürüp, getiremediğini söyledi. Semra Maden, "Son üç yıldır, kızımın canı çok acıyor, sürekli bağırıyor, sürekli kusuyor. Bu yüzden küçük yaştan beri eğitim aldığı rehabilitasyon merkezine artık gitmiyor. Komşular, O'nun bağrışlarından rahatsız oluyor, üç yılda üç kez taşınmak zorunda kaldık. İnsanlar bizden uzaklaşmaya başladı. Ama bunların hiçbiri önemli değil. Ben kızımı acı çeker, ağlarken değil; gülerken mutlu görmek istiyorum. Defalarca, binbir güçlükle Muğla ve İzmir'deki hastanelere gittik. Nihayet teşhis kondu, beyninde lezyon oluşmuş. Seçil'imin kan kusmaması, hayatının tehlikeye girmemesi için beyin lezyonunun küçültülmesi gerekiyormuş. Bu da ancak Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yapılıyormuş. Ama Seçil otobüslerde yolculuk edemiyor. Devletin verdiği engelli maaşıyla zor da olsa geçiniyoruz ama özel araç tutacak, şehir dışında günlerce kalacak maddi gücüm de kalmadı artık. Yardım bekliyoruz ama kimseden tek kuruş para istemiyoruz. Tek isteğim kızımın, tedavi süreci boyunca sağlıklı şekilde hastaneye ve evine ulaştırılması" dedi.

Durumdan haberdar olan Marmaris Kaymakamlığı yetkilileri, anneye gerekli maddi desteğin yapıldığını ve ulaşım sorununun çözümü için de harekete geçtiklerini bildirdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Engelli çocuktan görüntü

Anne önde kızı arkada görüntü

Engelli kızın genel görüntüsü

Annenin engelli kızı ile gitmesi

Röp.

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===========================================

Diyarbakır'da seracılar salatalık üretimine ağırlık verdi

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'nde sera üreticileri son yıllarda salatalık üretimine yöneldi. Diyarbakır ve Batman'ın domates ihtiyacının büyük kısmını karşılayan üreticiler, maliyetin yüksek ve harcama kalemlerinin fazla olması nedeniyle son iki yıldır seralarda dometes yerine salatalığa ağırlık verdi. Seracılardan İmam Zoroğlu, "Zorlu geçen kış şartlarında seraların ıstıma sistemi ve ısıtmada kullanılan kömür çok fazla maliyete neden noldu. Elde edilen domatesin satışı ise maliyeti karşılamadı. Yani üretici zarar etti. Son 2-3 yıldır Bismil çiftçisi daha az maliyetli olan salatalık üretmeye başladı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı son görüşmeye damga vuran Nisan ayının zam şampiyonu domates, Diyarbakırlı üretecileri de küstürdü. Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker'in memleketi olan ve Diyarbakır ile Batman'ın domates ihtiylacını büyük oranda karşılayan Bismilli üreticiler, son 2-3 yıldır domates üretiminden salatalık üretimine yöneldikleri ortaya çıktı.

Bismil ilçesinde 2011 yılında özellikle eski Bakan Eker'in teşfiki ile devlet destekli kurulan seralarda önce domates üretimi yapıldı. İlçe genelinde bulunan 14 serada üretilen domateslerin sert geçen kış şartlarında seraları ısıtma maliyeti, satışından elde edilen gelirden az olması üreticileri salatalık üretimine yöneltti. Yaklaşık 3 yıldan beri ilçede bulunan 14 seradan sadece 3'ünde domates üretiminin yapıldığı belirtildi.

Bismil İlçesi'ne bağlı Sarılar Köyü Kalkınma Kooperatifi'ne ait 25 dönümlük serada salatalık üretimi yapan saha sorumlusu İmam Zoroğlu, domates fiyatının artmasının sebeplerini ortaya koydu. Kış şartlarının zorlu geçtiği yıllarda domates üretimi için seralarda yeterince ısıtma sistemi bulunması gerektiğini belirten Zoroğlu, "2011 ve sonrasındaki yıllarda seraların çoğu domates üretimi yaptı. Ancak, sert geçen kış şartlarında seraların ıstıma sistemi ve ısıtmada kullanılan kömür ücreti çok fazla maliyete neden noldu. Elde edilen domatesin satışı ise maliyeti karşılamadı. Yani üretici zarar etti. Son iki-3 yıldır Bismil çiftçisi salatalık üretmeye başladı. Domatese oranla daha düşük maliyeti olan salatalığın satışından elde edilen para da daha iyi. Durum böyle olunca seraların çoğu salatalık üretimine geçti. Bismil'de 14 sera bulunuyor. Şimdi bu seralardan sadece 3'ünde domates üretiliyor, diğer seraların tamamı salatalık üretimine geçti" dedi.

Nisan ayının zam şampiyonu olan domates fiyatları için ise Zoroğlu, "Antalya, Mersin ve Diyarbakır ile bölgedeki seralarda şu an domatesler daha yetişmedi. Tarla ve bahçelerde ekilen domateslerin yetişmesiyle birlikte fiyatlar düşecek" diye konuştu. Zorğulu, domates fiyatlarındaki artışı, "Bir de geçiş sürecini yaşıyoruz" diye açıklayarak, "Antalya, Mersin ve Diyarbakır ile bölgedeki seralarda şu an domatesler daha yetişmedi. Tarla ve bahçelerde ekilen domateslerin yetişmesiyle birilkte fiyatlar daha da düşecek. Ürettiğimiz ve 80-90 kuruşa sattığımız taze salatalık, bir gün sonra marketlerde 3-4 liraya satılıyor. Bu da biz üreticilerin sadece masrafını ancak kurtarıyor. Bu yüzden domates üretimini bıraktık. Domates satışı da istenilen düzeyde değildi dolayısıyla zarar ettiğimiz için salatalık üretimine geçtik. Tarlada 3, 3.5 liraya satılan domates pazarda ve marketlerde 10 liraya satılıyor bu da vatandaşı daha da zorda bırakıyor. Talep çok fazla ve üretim az olduğu için malesef domates fiyatları bu yüzden arttı. Bir ay sonra bahçe ve tarla domatesleri çıkınca fiyatlar düşecek" şeklinde konuştu.

Diyarbakır ve Batman'ın sebze ihtiyacını büyük oranda karşılayan Bismil İlçesi'nde 14 seranın bulunduğunu anlatan Zoroğlu, her serada ortalama 15 kişinin çalıştığını ifade ederek, "Seraların faaliyete geçmesiyle birlikte bir kere daha önce Antalya ve Mersi'nden gelen sebzeleri tarladan koparıldıktan bir gün sonra pazarda yada marketten satın alabiliyor vatandaş. Böyle bir fırsatı buldu. 14 sera var Bismil'de. Her serada ortalama 15 kişi çalışıyor. Bu da her sera, 15 aileye istihdam alanı yarattı. Bütün seraları düşünürsek, 150-200 aileye istihdam alanı yarattı" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-Serada çalışan işçiler

-Kızların salatalık toplaması

-İmam Zoroğlu'nun konuşması

-Ekimi yapılan salatalıklar

-Deneme ekimi yapılmış domates fideleri

-Sera genelinden görüntüler

-Toplanan salatalıkların kasalara konulması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, -

==============================================

(ÖZEL) Kuyumcu dolandırıcılığında ilginç yöntem

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kuyumculuk yapan 41 yaşındaki Nevzat İnanç, ilginç bir yöntemle dolandarıldı. 3 Mayıs günü saat 08.30'da müşteri gibi işyerine gelen dolandırıcı, kendisini karşı mağaza sahiplerinin kardeşi olduğunu ve yıllardır şehir dışında yaşadığını söyleyerek tanıttı. Düğünleri olduğunu söyleyerek iki bilezik tarttırdı. Bilezikler 5300 lira tutunca dolandırıcı cebinden 5100 lira çıkarıp, "200 lira eksik kerdeşimin dükkanından alıp geleyim" dedi. Kuyumcu Nevzat İnanç, hem komşusu hem de misafir geldiği için bunun sorun olmayacağını müsait zamanda parayı bırakabileceğini söyledi. Kuyumcunun güvenini kazanan dolandırıcı bir tanede 10 bin lira değerinde set aldı. Altınlarla birlikte kuyumcudan çıkıp, karşıdaki mağazaya doğru giden dolandırıcı gelmeyince mağaza sahibini arayan İnanç dolandırıldığını anladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------------

-Güvenlik kamerası-dolandırıcın gelişi

-Güvenlik kamerası-dolandırıcının çay içmesi

-Güvenlik kamerası-dolandırıcı bilezik ve seti alması

-Güvenlik kamerası-dolandırıcının dükkandan çıkışı

-Kuyumcu dükkanından genel ve detay

-Kuyumcu Nevzat İnanç ile röportaj

Haber-Kamera: Yusuf İBA / DOĞUBAYAZIT (Ağrı),

=============================================

Kınalı kuzular davullarla uğurlandı

Kayseri'de vatani görevini yapmak üzere evinden, sevdiklerinden ayrılan kınalı kuzular, Erkilet Hava limanından davullarla uğurlandı.

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu Kayseri'de de 1997/2 tertip olarak askere gidecek gençler şehirlerarası otobüs terminallerinden ve hava limanlarından uğurlanmaya başladı. Kayseri'de de İzmir Seferihisar Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığındaki acemi birliğine gidecek Kasım Soylu ve Muhammed Kardağ, Erkilet Havaalanından davullarla askerlik görevlerine başlayacağı birliklerine uğurlandı. Vatani göreve başlamak için sabırsızlık içerisinde olduğunu belirten Kasım Soylu " Ne mutlu ki vatan görevini ödeme sırası bana geldi. Vazifemi en iyi şekilde yapacağım. Milletimi, bayrağımı ve bu aziz topraklarımı canım pahasına koruyacağımö dedi. Otoparkta davul ve zurna eşliğinde oynayan askerler ve yakınları 'Asker gidecek, geri gelecek', 'Her Türk Asker Doğar' sloganı attı. Asker uğurlamasında çocuklarından ayrılan aileler gözyaşları içinde askerini uğurladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Çalan davul ve zurna eşliğinde oynayan askerler

-Askerin aileleriyle vedalaşması

Detay

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

==================================================

Down sendromlu gencin asker eğlencesi

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde bir günlüğüne temsili askerlik yapacak down sendromlu 20 yaşındaki Cenk Büyükkılıç için kına eğlencesi düzenledi.

Çocukluğundan beri askerliğe ilgi duyan down sendromlu Cenk Büyükkılıç için ailesi, bir günlük temsili askerlik öncesi kına eğlencesi düzenledi. Evinin önünde düzenlenen kına gecesine Ortaca Güzelyurt Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde birlikte eğitim aldığı 11 down sendromlu arkadaşı ile birlikte gelen Cenk Büyükkılıç'ın avucuna kına yakıldı. Büyükkılıç, müzik eşliğinde Kerimoğlu zeybeği oynadı, yakınları tarafından alkışlandı. 12 Mayıs tarihinde bir günlük temsili askerlik yapacak down sendromlu Cenk Büyükkılıç, ardından tezkeresini alacak. Baba Mehmet Büyükkılıç, "Askerliği yapmayı çok istiyordu. Kendisini askere uğurlamak bizim için ayrı bir şerefti. Çok güzel bir eğlence düzenledik. Hem oğlum sevindi, hem biz çok mutlu olduk" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HAYALİ ASKER OLMAKTI"

Anne Ümmügülsüm Büyükkılıç ise her genç gibi olmasa da oğlunun askerlik görevini yerine getireceğini belirterek, "Bu onun en büyük hayaliydi. Ortaca Güzelyurt Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nden bir yıl önce birlikte mezun olan çocuklar da buradaydı. Tekrar bir araya geldikleri için çok mutlu oldular. 12 Mayıs'ta oğlumu davul zurna ve konvoyla uğurlayarak birliğine göndereceğiz. Çok mutluyum. Ortaca Jandarma Komutanlığı'ndan bir heyet de eğlencemize katıldı, hepsine teşekkür ederiz" dedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Düğünden görüntü,

-Baba Mehmet Büyükkılıç ile röp,

-Anne Ümmügülsüm Büyükkılıç ile röp.

Haber - Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

=====================================================

Ak Partili Aydın'dan teşekkür turu

TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın Samsat, Sincik ve Kahta İlçelerini ziyaret ederek, referandumda verdikleri destekten dolayı hemşerilerine teşekkür etti.

Ak Partili Aydın, beraberinde Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Salih Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat ile birlikte ilk olarak Samsat İlçesi'ni ziyaret edip ilçe merkezi ve köylerinde depremden zarar gören ailelerin sorunları ve isteklerini dinledi. Samsat'ta en büyük sorunun barıma olduğunu gören Ahmet Aydın, çok kısa sürede Samsatlı depremzedelerin yaralarının sarılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Daha önce tüm ailelere çadır, bazı ailelere de konteyner verdik. Konteyner alamayan ailelere de kısa sürede konteyner temin edeceğiz. Bu geçici çözümdür. Kalıcı çözüm olarak da konut yapımına başlayacağız. İsteyen ailelere konut yapacağız. Kendi konutunu kendisi yapmak isteyen ailelere de kredi ve diğer destekleri vereceğiz."

Buradaki incelemelerinden sonra Sincik İlçesi'ne geçen Aydın, Sincik Atatürk Bulvarı'nda toplanan vatandaşlara seslenerek Sinciklilerin her seçimde Ak Parti'ye verdikleri rekor oy için teşekkür etti. Aydın, şunları söyledi:

"Sizler her seçimde oy rekoru kırarak bize büyük destek verdiniz. Biz de bu desteğinizi boşa çıkarmadık. Sincik'e büyük hizmetler getirdik. Hizmet getirmeye devam edeceğiz. Sincik her zaman milleti için, bayrağı için ve geleceği için en güzel kararı vermiştir. Sincik'e hizmet etmek onurların en büyüğüdür. Türkiye eski Türkiye değil."

Aydın Kahta İlçesi'nde de temaslarda bulunup hemşerilerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Aydın ve milletvekilleri

Ahmet Aydın'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

============================================

İtfaiye, demir parmaklıklara sıkışan köpeği kurtardı

KARS'ta demir parmaklıklardan geçerken sıkışan sokak köpeğini itfaiye ekipleri kurtardı.

Faikbey Caddesi'nde müstakil bir evin bahçe duvarının üzerindeki demir parmaklıklardan geçmek isteyen sokak köpeği sıkıştı. Köpeğin kurtulmaya çalıştığını görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kısa sürede geldi. Vücudunun yarısı içeride yarısı dışarıda kalan köpeğin başını okşayarak sakinleştiren itafiye erleri, demirleri genişleterek köpeğin çıkmasını sağladı. Sıkıştığı yerden kurtulan köpek caddeye çıkarak gözlerden kayboldu.

Çevrede toplananlar kurtarma operasyonunu heyecan içerisinde izledi. Köpeği özgürlüğüne kavuştaran itfaiye ekipleri çevredekiler tarafından alkışlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ÖZEL)

--------------------------------------

-Köpeğin görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin gelmesi

-Kurtarma çabaları

-Kurtarılan köpeğin caddeye çıkması ve koşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

=============================================

Hıdırellez dilekleri denize bırakıldı

ANTALYA'da Hıdırellez kutlamaları kapsamında vatandaşlar, dileklerini yazıp çizdikleri kağıtları teknelerle açıldıkları denize atarken kimi sağlık, kimi ise zenginlik diledi.

Her yıl 6 Mayıs'ta baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez'i kutlamak isteyenler, Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Hıdırellez Dilek Turu'na katıldı. Tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda sabahın erken saatlerinde belediye tarafından kiralanan gezi tekneleriyle denize açılan vatandaşlar, dileklerini yazıp çizdikleri kağıtları ve gül dallarını denize bıraktı. Vatandaşlara Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, eşi Ümran ve çocukları Eylül ile Efe de eşlik etti.

Kıyıdan açılan teknelerdeki vatandaşlara çay ve simit ikram edildi. Bazıları kahvaltı yaparken bazıları çalan müzik eşliğinde dans edip eğlendi.

Dileklerini küçük kağıtlara yazanlar kadar büyük sayfalara yazıp denize bırakanlarda oldu. Bazı vatandaşlar ise teknenin yanı başından sarkarak elinde tuttuğu makaradan Akdeniz'in serin sularına ip salarak dileğini diledi. Çocuk, yaşlı demeden dilek dileyenlerin ortak noktası para ve sağlık oldu.

BAŞKAN UYSAL'IN DİLEĞİ

Başkan Uysal da teknenin uç kısmına gelerek elinde tuttuğu dileğinin yazılı olduğu küçük kağıt parçasını denize bıraktı. Etkinliği bu yıl ikinci defa düzenlediklerini kaydeden Başkan Uysal, "Bu bir gelenek, bir inanç. Buna katkı sağlamak istedik. Komşularımızla birlikte dileklerimizi denize bıraktık inşallah kabul olur. Ülke olarak barış ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Mevcut olanı kaybetmemek ve daha iyisi için dilek diledik. Eminim buradaki birçok insan da aynı dilekte bulunmuştur" dedi.

"GEÇEN YILKİ DİLEĞİM KABUL OLDU"

Teknede, dileğini yazdığı kağıdı denize bırakan 41 yaşındaki Birsen Kaya da dileğinin kabul olacağına inandığını söyledi. Geçen yılki dileğinin kabul olduğunu da belirten Kaya, "Her sene kutlamalara katılıyoruz. Dileklerimizi diledik, inşallah kabul olur. Geçen yıl da diledim kabul oldu. İnşallah bu yıl ki dileğim de kabul olur" diye konuştu.

10 YAŞINDA ZENGİNLİK DİLEDİ

Dilek dileyenlerden 10 yaşındaki Bera Işıl Kulak ise "Zengin olmayı diliyorum, kabul olacağına da inanıyorum" dedi. 39 yaşındaki Nefise Serap Gürün de "Çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, güzel bir gelecek diledim" diye konuştu.

Dilek turu falezlerde gün doğumuyla birlikte sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Vatandaşların teknelere binmesi

Teknelerden detay

Simitten detay

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ailesinden detay

Teknelerden bırakılan dilek kağıtlarından detay

Diğer dilek turu teknelerinden detay

Dileğini iple denize bırakan kadından detay

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal röp

Birsen Kaya röp

Bera Işıl Kulak röp

Nefise Serap Gürün röp

Gün doğumu manzarası

Vatandaşların tekneden inmesi

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==========================================

Kazdağları'nda gül kokulu Hıdırellez kutlaması

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde Kazdağları eteklerinde bulunan kırsal mahallelerindeki Hıdırellez etkinliklerinde güllerin dallarına dileklerin yazılı olduğu kağıtlar asıldı.

Kazdağları'nın eteklerindeki kırsal mahallelerde Hıdırellez gelenekleri sürdürüldü. Havanın kararması ardından hayattan olan beklentilerini ve dileklerini kağıda çizen kırsal Yörük mahallelerinde yaşayanlar, çizdikleri resimli kağıtları gül ağaçlarının dallarını asarak sabahı bekledi. Sevdiklerine kavuşmak isteyenler ise, parmaklarından çıkardıkları yüzükleri gül ağacının yaprağına asıp toprak çömleklerin üzerine kırmızı renkli çaput, bez sardı. Bu adetleri gelenek olarak sürdürdüklerini kaydeden kırsal Zeytinli Mahallesi sakinlerinden 76 yaşındaki Fatma Erten, şöyle dedi: "Hıdırellez günü akşamdan evlerin önünde ateş yakılır ve 3 kez üzerinden atlanır. Daha sonra gece insanlarımız isteklerine göre, ev, araba, çocuk resimlerini bir kağıda çizip gül ağacına asar. Bazıları altın, bazıları para asar. Sabah gül ağacına gelerek aynı şekilde kalıp kalmadığına bakarlar. Yine sevdiğine kavuşmak isteyen, hava karadıktan sonra parmağından çıkardığı yüzüğü gül ağacının yaprağına sarar ve toprak çömleğin içine yüzük atar. Çömleğin üzerini kırmızı bir bez ile örteriz. Bunlar yapılırken maniler söylenir. Gündüz de herkes evinde yaprak sarması yapar, mantı veya et yemeği yaparak pikniğe gider. Dere kenarında yapılan piknikte de Kuraan okunur ve sonrasında hep birlikte eğlenilir."

Fatma Erten'in torunu olan ve aşık olduğu kızla evlenmek istediğini söylen Ali Erten de, isteğinin bir an önce gerçekleşmesi için bu geleneği sürdürdüğünü söyledi. Mani eşliğinde yüzüğü çömleğe atan Erten, "Bu gece uyuyacağımı sanmıyorum. Sabahın ilk saatlerinde yine bu gül ağacına gelerek yüzüğü geri alacağım. İnşallah dileğim olur, sevdiğim ile mutlu bir hayat sürerim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hıdırellez etkinliklerinden görüntü,

-Fatma Erten ile röp,

-Ali Erten ile röp.

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

==============================================

Gelibolu'da Hıdırellez coşkusu

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde Hıdırellez kutlamaları kapsamında sahile akın eden yüzlerce kişi dilek tuttu, hayalleri için dua etti, ateş üstünden atladı.

Baharın müjdeleyicisi Hıdırellez, Gelibolu'da da coşkuyla kutlandı. Sokak aralarında ateş yakıp üstünden atlayan vatandaşlar, gün doğarken Hamzakoy ve Feneraltı Mevkiilerinde sahile indi. Deniz kıyısında toplanan Gelibolulular, burada dua etti. Daha sonra sahile inerek, sahip olmak istedikleri ev ve arabaları simgeleyen şekiller çizdi. Dilek tutup, dua etti. Çok sayıda kişi daha sonra topladıkları taşları denize attı. Hıdırellez kutlamaları için sahile inen Aslı Süslüoğlu, "Geliboluluyum. Buraya eşimle birlikte geldik. Ev diledik ve inşallah olur" dedi. Tekin Süslüoğlu ise, "İki yıllık bir evliliğimiz var. Bir evimiz yoktu. Buraya geldik evimizi, çizdik. Artık kısmet diyoruz. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sahilde taş toplayıp dilek tutan vatandaşlardan görüntüler

-Aslı ve Tekin Süslüoğlu açıklama görüntüsü

-Dilek tutmak için yapılan çizimlerden görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ZELOVA / GELİBOLU ( Çanakkale ),

================================================

Altın Ok Festivali'ne renkli açılış

BALIKESİR'de geleneksel Türk okçuluğu ve atlı savaş sanatları festivali yürüyüşle başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali, dün akşam yüzlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Karesi Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe; Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz ile birlikte AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, ilçe belediye başkanları, çok sayıda protokol ve vatandaşlar katıldı. 'Issız Adam' filmiyle tanınan oyuncu Cemal Hünal da sporcular arasında yer aldı.

KONSER KEYİFLE İZLENDİ

Amerika Birleşik Devletleri, Kazakistan, İran, Malezya, Bulgaristan, Polonya, Finlandiya, Katar, Ürdün, Moğolistan ve Romanya'dan toplam 37, Türkiye'den ise 350'nin üzerinde yarışmacının katılacağı festival öncesinde yapılan kortej yürüyüşünü, Balıkesirliler ilgiyle izledi. Mehter takımının başı çektiği yürüyüş, Atatürk Parkı'nda son buldu. Park içerisinde hazırlanan alanda davul şovlar, ateş dansı, akrobatik okçuluk gösterileri, kılıç kalkan oyunu sergilendi. Sanatçı İrfan Gürdal ve 'Dombra' şarkısının sahibi Arslanbek Sultanbekov'un konseri, vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur, ok ve yayın Türk milleti için önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Önemli bir organizasyonun altına imza attıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ise "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Balıkesir, kendi öz değerlerine, kendi medeniyetine sahip çıkıyor" diye konuştu.

Festival bugün resmi açılış, şovlar ve yarışmalarla devam edecek. Pazar günü ise yine 09.00'da başlayacak festival programı, saat 15.30'da ödül töreni ve kapanışla sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tülü tabakların gösterisi

Kortej yürüyüşü

Başkan Yücel Yılmaz'ın konuşması

Atatürk Parkı'ndaki ateş dansı ve akrobatik okçuluk gösterileri

Arslanbek Sultanbekov'un konseri

Haber- Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

===============================================

İncirliova'da toplu açılış töreni

AYDIN'ın İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, üç yıllık görev süresi boyunca yaptığı 8 tesis ve 15 parkı toplu törenle açtı. Öncesindeki konserde ise Yıldırım Yıdızdoğan ve Hasan Yılmaz, alanı dolduran 5 bin kişiyi neşeli saatler yaşattı.

İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale, göreve geldiği günden bugüne kadar hayata geçirdiği projelerin açılışını halk konseriyle toplu olarak yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda dün (cuma) akşam düzenlenen programda yerel şarkıcıların yanı sıra Yıldırım Yıldızdoğan ve Hasan Yılmaz söyledikleri türkülerle alanı dolduranlara keyifli saatler yaşattı. Yıldırım Yıldızdoğan, İncirliova'ya özel yazdığı türküyü ilk kez söyleyerek halktan yoğun alkış aldı.

"HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Toplu açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Kale, "Aydın, yeryüzünde en güzel yaşanabilir bir yerdir. Biz Aydın'ın en güzel ilçesi olan İncirliova'yı da yaptığımız hizmetlerle en güzel yaşanılabilir ilçe yapmaya geldik. Bunu da üç yıllık görev süremizce gösterdik. Bundan sonraki kalan süreçte de göstermeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. Tamamlanan projeleri sinevizyon gösterimi ile alanı dolduranlara anlattı.

HAVAİ FİŞEKLİ AÇILIŞ

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Gürşat Kale, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe yönetimi ile birlikte hamam, güneş enerji panelleri, engelli yaşam alanı ve kent ormanı gibi 8 tesis ile mahallerde yapımı tamamlanan 15 çocuk oyun parkının açılışını yaptı. Açılış anında havai fişek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yıldırım Yıldızdoğan ve Hasan Yılmaz konserinden görüntü

Toplu açılış görüntü

Gürşat Kale'nin konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (Aydın),

============================================

1 santimden küçük Kuran-ı Kerim sergide

ÇANAKKALE'deki bir festivalde, dünyanın en küçük Kuran-ı Kerim'lerinden biri sergilendi.

Çanakkale Ticaret Borsası tarafından Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla halk bahçesinde Geleneksel El Sanatları Festivali düzenleniyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinden Çanakkale'ye gelen ve halk bahçesinde stant açan el sanatları ustaları, eserlerini, Çanakkaleli sanatseverlerin beğenisine sundu. Beş gün açık olacak festivalde, en büyük ilgiyi ise, Hat-ı Gubari ve Mütteka standındaki Kuran-ı Kerim çekti. 3.5 yılda hazırlanan 120 sayfalık, dünyanın en küçüklerinden biri olan Kuran-ı Kerim, vatandaşlar tarafından mercekle incelendi.

Ülkenin tek 'gubari hat sanatı' yani ince yazı sanatı ustası olduğunu belirten eserin sahibi Necati Korkmaz, Çanakkale'ye nadide bir eser getirdiklerini söyledi. Bu eseri 7 yıl önce yazdığını ifade eden Korkmaz, "İnsanlar bunu o şekilde tanıdılar. Birçok yerlerde sergiye çıktı. Ben yazmıştım. Bir koleksiyoner satın almıştı. Koleksiyonerden rica ettik. Bazı şehirler bu eseri görsün diye. Şu andaki bu eserin ölçüsü 0.98 milimetre. Yani 1 santim dahi değil. İçindeki 120 sayfaya 8 cüz'ünü yazabildim. Bu çalışmamız 3.5 yıl sürdü. Özelliği de şudur; Sadece yazı olarak değil, sayfaların her biri varaklanmış, tespitlenmiş, çok ince yapılmış şeyler. Yani sadece büyüteçle görülebilen bir eserdir. Yazıları çok okunaklıdır. Eğer mikroskop altında bakıldığı zaman çok büyük bir emek olan eserdir. Özellikle Çanakkaleli sanatseverlerin gelip bunu görmesini istiyoruz. Dünyada başka yerde görmeleri mümkün değil. Bizim sanatımız çok hata kaldırmayan bir sanattır. Bu eseri yazarken kullandığım fırça da tilki bıyığının tek kılıdır. Başka hiçbir şey bunu yazmaz. Bunu yazmak için Avrupa'dan bir fırça almanız mümkün değildir. Bu eseri yaparken bütün teknolojisini kendiniz üretmeniz gerekiyor. ve sabırla yazmanız gerekiyor. Çünkü yazıların arasındaki mesafeler, tespitler çok incedir. Zaten bunun etrafındaki tespitleri görseniz, o çiçekleri, süslemeleri bundan daha ince bir süsleme olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir süsleme yoktur. O kadar ince süslemeler vardır. Çok ince olduğu için en ufak bir hatada mürekkep aralarını doldurur. Kağıdı da çok özeldir. Çok ince sigara kağıdından daha ince bir özel kağıt ürettik. Yazıları onların üzerine yazdık. Çok çok güzel bir eserdir. Mutlaka gelip bu eseri görsünler" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hat-ı Gubari ve Mütteka standından görüntü

En küçük Kuran-ı Keriminden görüntü

Vatandaşların Kuran-ı Kerim'i incelemesinden görüntü

Erdal Korkmaz açıklama görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=================================================

Aeneas'ın rotasıyla Edremit Körfezi daha iyi tanıtalacak

ROMA İmparatorluğu'nun kurucusu, Kazdağları'nı aşarak antik adı Antandros olan Altınoluk'a gelen Aenas'ın rotasını, günümüzde yeniden canlandırmak için Balıkesir'in Edremit ilçesinde 'Aeneas'ın Rotası Çalıştayı' düzenlendi.

Aeneas'ın rotasını günümüzde yeniden canlandırmak için düzenlenen 'Aeneas'ın Rotası Çalıştayı' Güre Adrina Otel'de yapıldı. Çalıştaya çağrılan yurt içinden ve yurt dışından belediye başkanları, akademisyenler, arkeologlar ve Antandros kazılarını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat, Roma'daki Lavinium Vakfı üyesi Tara Francesco Borghese, İtalya'nın İzmir'deki başkonsolosu Luige İannuzzi ve İtalyan temsilciler ile CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka birer bildiri sundu.

Avrupa'da bilinen bir efsaneyi tekrar canlandırarak binlerce yıllık tarihi olan, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu toprakların önemini vurgulamak istediklerini kaydeden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "Romalı şair Vergilius'un, Roma İmparatorluğu'nun kuruluşunu anlatan, Aeneas Destanı'nda, Troia Savaşı'nda hayatta kalan Troialılarla yeni bir yurt aramak için Çanakkale'den yola çıkan Aeneas'in, Kazdağlarını aşarak antik adı Antandros olan Altınoluk'a geldiği anlatılıyor. Burada 20 gemi inşa ettikten sonra denize açılıp, Akdeniz'de 4 ülkede 21 liman dolaştı, ardından Roma'nın kurulduğu yere ayak bastı. Altınoluk'tan dünyaya açılan Aeneas rotasıyla Edremit körfezini daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz. Turizm, tüm dünyada ekonomik geliri arttırmanın bir aracı olurken aynı zamanda dünya barışına da büyük katkılar sağlıyor. İnsanların birbirilerini ve kültürlerini tanıması turizm ve dünya barışı açısından çok önemlidir. Bu nedenle biz Aeneas efsanesini tekrar yaşatmak, bu rotayı tekrar başlatmak istiyoruz" dedi.

Antandros kazılarının başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat, Antandros kazıları, kazılarda ortaya çıkarılan Roma villası, villadaki mozaikler, nekropol hakkında bilgiler verdi. Polat, Vergilius'un efsanesinde Romayı kuran Aeneas'ın torunları, dişi kurt ve Kazdağları'ndaki güzellik yarışmasının tüm dünyada bilindiğini bir kez daha hatırlattı. Aeneas'ın terk ettiği Antandros'u barındıran Altınoluk ile, Aeneas'ın İtalya'da ilk ayak bastığı Castro kentinin kardeş şehir olduğunu vurguladı.

AENEAS'IN UĞRADIĞI TÜM LİMANLARA EDREMİT ZEYTİN FİDANI GÖTÜRÜLECEK

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Aeneas projesinin kalıcı olması için Aeneas Yolu adıyla başka bir projeyi en kısa zamanda hayata geçireceklerini belirterek, "Aeneas yolunda, gruplar kazdağlarından yürüyerek Antandros'a inecek. Burada hedefimiz İda dağlarının güzelliklerini göstermek. Sonraki hedef denizde de Aeneas rotasını gerçekleştirmek. Bu projede Aeneas'ın uğradığı tüm limanlara Edremit zeytin fidanı götürüp buralarda zeytin fidanlığı oluşturacağız. Ayrıca devlet opera ve balesi sanatçılarının da gittiği limanlarda Aeneas efsanesini tasvir etmesini planlıyoruz" dedi.

Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Bilge Şimşek, 2018 yılının dünyada Troia yılı ilan edileceğini, bu önemli olgu ile Aeneas rotasını birleştirmek istediklerini vurgulayarak, Çanakkale Belediyesi'nin de projeye destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Arnavutluk İçişleri eski bakanı arkeoloji profesörü Meritan Ceka, Altınoluk ve Antandros'un dünyada bilinen bir yer olmadığını öne sürerek Aeneas'ın Arnavutlukta ayak bastığı yer Butrin hakkında bilgiler verdi. Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Massimo Frasca, Ankara İtalya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Emilio Sessa, İzmir İtalya Başkonsolosu Luigi İannuzi, Kartaca Belediye Başkanı Houssen Ben Sghaier, Uluslararası Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Abdellatif Ghedira, Gemi Mühendisi Hüseyin Çoban, Ulusal Zeyten ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Dr. Mustafa Tan, Balıkesir Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Sabriye Çelik, birer sunum yaptı.

EDREMİT'TE AENEAS ZEYTİN ORMANI İÇİN KONUK BAŞKANLARDAN ZEYTİN FİDANI

Çalıştay'da Edremit'te Aeneas zeytin ormanı oluşturulması için, katılan belediye başkanları Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Raif Sakin'e zeytin fidanı armağan etti. Raif Sakin de konuklara Edremit Zeytincilik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan butik fabrikadan elde edilen zeytinyağı verdi. Sakin, "Önümüzdeki çalışmalarda, etkinliklere katılacak konuklarımızın getireceği zeytin fidanları ile ilçemizde güzel bir zeytin ormanı oluşturmayı düşünüyoruz" dedi.

KAZDAĞLARI'NDAKİ GÜZELLİK YARIŞMASI İNGİLİZCE CANLANDIRILDI

Aeneas'ın Rotası Çalıştayı'nın ikinci bölümüne geçilmeden önce Antandros Derneği üyeleri ve Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri, Kazdağları'nın antik adı olan İda Dağı'nda yapılan ilk güzellik yarışmasını antik giysilerle canlandırdı. Güzellik yarışmasının canlandırılması büyük alkış aldı.

Efsaneye göre, Paris, Troia Kralı Priamos'un oğludur. Ülkesinin başına felaket getireceği kehaneti üzerine, doğumundan hemen sonra ölmesi için İda Dağı'na bırakılır. Sağ kalan çocuk burada Priamos'un hizmetkarı tarafından gizlice büyütülür. Paris dağlarda çobanlık yaparak yaşamına devam ederken, Olympos'da da Tanrıça Thetis, Zeus tarafından bir ölümlü olan Peleus ile evlendirilir. Bu düğüne nifak tanrıçası Eris kötü özellikleri nedeniyle çağrılmaz. Düğünü öğrenen Eris, tanrılar ve tanrıçalar toplandıkları sırada aralarına, üzerinde "En Güzele" yazan bir altın elma fırlatır. Tanrıçalardan Athena, Hera ve Aphrodite en güzelin kendisi olduğunu söyleyerek, elmayı almak üzere üzerine atılırlar. Bunu gören tanrılar tanrısı Zeus, Hermes'i tanrıçaları İda Dağı'na götürmekle görevlendirir. Orada Paris'ten en güzel tanrıçayı seçip, elmayı ona vermesi istenecektir. Tanrıçalar Paris'in karşısına dizilirler. Hera, Paris'e yaklaşarak kendisini seçerse ona Asya İmparatorluğu'nu vereceğini söyler. Hera'nın ardından Athena, bilgelik ve gireceği tüm savaşlarda zafer, Afrodit ise dünyanın en güzel kadınını vaat eder. Paris elmayı Afrodit'e vererek en güzel tanrıçayı Zeus adına belirler ve böylece kendisine vaat edilen dünyanın en güzel kadınını alacağı günü beklemeye koyulur.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, çalıştay bittikten sonra, katılımcılara birer plaket vererek teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çalıştayın açılış konuşmalarından görüntü,

Güzellik yarışmasının canlandırılmasından görüntü,

Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Raif Sakine zeytin fidanı verilmesinden görüntü.

Haber - Kamera: Hilmi DUYAR / EDREMİT (Balıkesir),

====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hıdırellez Çanakkale Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title