Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

(YENİDEN)1)MERSİN'DE POLİS EKİP ARACINA BOMBALI SALDIRI: 2 YARALI MERSİN'de Söğütlüpınar Kavşağı'nda polis ekiplerine yönelik teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

(YENİDEN)

1)MERSİN'DE POLİS EKİP ARACINA BOMBALI SALDIRI: 2 YARALI

MERSİN'de Söğütlüpınar Kavşağı'nda polis ekiplerine yönelik teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Parça tesirli bombanın, poşetle kavşaktaki otların arasına bırakıldığı ve uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi.

Saldırı saat 07.30 sıralarında Merkez Mezitli İlçesi Süğütlüpınar Kavşağı'nda meydana geldi. Tece Polis Merkezi'nde görevli asayiş ekipleri, 33 A 6257 plakalı ekip aracı ile kavşakta beklemeye başladı. Güvenlik amacıyla her sabah aynı kavşakta önlem alan polis ekiplerinin aracı park etmesinden kısa süre sonra, büyük gürültüyle patlama oldu. Yaklaşık 50 metrelik alanda etkili olan patlamada araçta bulunan polis memurları Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz yaralandı. Çevreden yetişenlerin ilk müdahalesini yaptığı polis memurları, ambulanslarla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı polisler Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan incelemede, büyük hasar gören ekip aracının bulunduğu noktadaki otların arasına poşetle daha önce bırakılan parça tesirli bombanın, teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirlendi.Her gün aynı kavşakta güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin yakalanması için kentte geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yeri ve hastane görüntüleri geçildi

Bakan Elvan ın hastane de yaralı polisleri ziyareti

Yaralı polisler ile röp

Ali Ekber ŞEN- İbrahim MAŞE/ MERSİN, -

=======================================================

2)FETÖ DAVASINDA MALATYA'DA DEVAM EDİLİYOR

15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir rol oynayan ve darbeye karıştıkları iddia edilen havacı askerlerin yargılanmasına bugün başlandı. Yakınca spor salonunda başlanılan duruşmaya 7. Anajet üs komutanlığında görevli 19 tutuklu sanığın katılımı ile başlandı. Dönemin 7'inci ana jet üs komutanı Tuğ General Emin Ayık'ında aralarında bulunduğu 19 sanığın ifadelerinin alınmasına başlanacak.

Görüntü Dökümü

---------------

-Cezaevi araçlarının Adliye ye gelişi

-Zanlıların araçlardan indirilmeleri

-Jandarmalar aracında getirilmeleri

Mikail PLEİT/MALATYA, –

==================================================

3)NİLÜFER KADIN KOROSU'NUN HOLLANDA KONSERİNDE, "TÜRKİYE TÜRKİYE" SESLERİ

BURSA'da kurulan ve hiç bir müzik eğitimi almayan 32-78 yaş grubundan oluşan 105 kadının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kurduğu Nilüfer Kadın Korosu başarılarına yenisini daha ekledi. Hollanda'da düzenlenen festivale katılan koro performansı ile ayakta alkışlanırken salondan yükselen, " Türkiye, Türkiye" sesleri duygu dolu anlara neden oldu.

Bursa'da 11 yıl önce sosyal sorumluluk projesi kapsamında, şiddet gören kadınlara, yardıma muhtaç çocuklar ile sağlık ve eğitime destek amacıyla ücret talep etmeden konserler veren Nilüfer Kadın Korosu, Amsterdam'da düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali'nde performansı ile ayakta alkışlandı.

HOLLANDA DA TÜRKİYE TÜRKİYE SESLERİ

Amsterdam Podium Mozaik'te gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivali'nde 45 kişilik kadrosuyla geleneksel Türk müziği ve halk danslarından örnekler sergileyen Nilüfer Kadın Korosu, ilgiyle izlendi. Endonezya, Yunanistan, Hırvatistan, Fransa, Bulgaristan, İsrail, Gürcistan, Malezya ve Litvanya'dan da grupların katıldığı festivalde Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde sahne alan koro, 'Çökertme' ile başladığı konserde birbirinden güzel türküler ve halk oyunu örnekleri sergiledi. İzleyiciler arasında gurbetçi Türkler de yer alırken, konserin sonundaki ' Türkiye' tezahüratı dikkat çekti. Rotterdam Musıki Derneği Başkanı Ramazan Çelen konser sonunda Şef Dr, Aysel Gürel'e çiçek takdim etti.

Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, koronun daha önce Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve şimdi de Hollanda'da konserler verdiğini hatırlatarak, yurtdışından gelen davetleri değerlendirip Türk kültürünü ve Türk kadınını tanıtmak adına çaba gösterdiklerini söyledi.

Tamamen kendi imkanlarıyla yurtdışında konserler veren koronun dünyanın diğer ülkelerinde de Türk müziği ve Türk kültürünü tanıtmak istediğini, ancak bunun için imkan oluşturmakta zorlandıklarını vurgulayan Şef Dr. Aysel Gürel, koronun maddi destek sağlayacak sponsorlara ihtiyaç duyduğunu belirtti. Nilüfer Katın Korosu önümüzdeki günlerde davet edildikleri İtalya'da da konser verecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Konserden görüntü

Türkiye tezahuratlarının duyulmas

Hollandalılar ile röp

Detaylar

Türkler ile röp

BURSA,

Süre: 17.00) (Boyut: 1.8gb)

==========================================================

4)SİVEREK'TE TERS LALE MEVSİMİ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde Karacadağ bölgesinde yetişen ters laleler açmaya başladı. Türkiye'de birkaç bölgesinde yetişen ters lale üreticileri pazar sıkıntısı yaşıyor.

1919 rakımlı Karacadağ bölgesinde 40 çiftçi, yılda 2 milyon lale üretimi yapıyor. Bölgede yaşayan yaklaşık 300 aile için gelir kapısı haline gelen ters laleler mevsimle birlikte açmaya başladı. Halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen ters laleleri son yıllarda yurt dışına ihracat edemediklerini belirten Siverek Doğal Çiçek Üreticiler Birliği Başkanı Sedat Kıran, "Bölgede lale, yetiştiricilerine iyi kazanç elde ediyordu. Bölge halkı içinde iyi bir istihdam kapısı haline gelmişti. Yılda 2 milyon lale üretimi yaparak, Türkiye'de en büyük üretime sahibiz ancak büyük kısmını ihracat ettiğimiz Hollanda'ya artık ihracat yapamıyoruz ve pazarlama konusunda sıkıntılar yaşıyoruz, çevre belediyelerin süs bitkisi olarak kullanması ve bizlere destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Lale üreticileri 1990 yılından itibaren üretim yaptıkları Türkiye'de pazar bulunmaması halinde lale üretiminin yok olacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Lale bahçesi

Ters Lale çiçeği

Tarlada gezen üreciler

Lale üreticinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 611 MB

========================================================

(ÖZEL)

5)DEPREMZEDE KIZLARIN GELİNLİKLERİ HAYIRSEVERLERDEN

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesinde depremde evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşların barınma ve yiyecek gibi birçok ihtiyacını devlet tarafından karşılandı. Yardımsever Türk milleti de depremzedelere duyarsız kalmadı ve bölgeye yardım yağdı. Öyle ki, hayırseverler bu yaz gelin olacak depremzede kızları bile düşünerek gelinlik dahi gönderdi.

Ayvacık İlçesinde, geçen 6 Şubat'ta meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan çok sayıda artçı, Yukarıköy Köyü başta olmak üzere 23 köyde evlerde hasara yol açtı. Bazı evler yıkıldı, çok daha fazlası ise hasar gördü. Depremin ilk gününden itibaren başta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay olmak üzere devlet tüm kurumlarıyla depremzedelerin yanında oldu. Konteyner evler kurularak depremzedeler buralara yerleştirildi. Kızılay, depremzedelere her gün üç öğün yemek çıkardı. Devletin şefkatli yardım eline bir el de yardımsever Türk milleti verdi. Türkiye'nin dört bir yanından depremzedeler için giyecek ve yiyecek yardımı yağdı. Devlet gibi hayırsever vatandaşlar da depremzedelerin her türlü ihtiyacını göz önünde bulundurmayı ihmal etmedi. Öyle ki, bazı yardımsever esnaflar, bu yaz evlenme planları yapan gelinleri bile unutmayıp, bölgeye çok sayıda gelinlik gönderdi. Yaklaşan düğün sezonu içinde evlenecek olan depremzede kızlar, ihtiyaç halinde yardım bürosuna gelerek buradan beğendiği gelinliği alacak. Bu yaz, çok sayıda depremzede gelin adayı, hayırseverlerin gönderdiği gelinliklerle mutlu bir yuvaya ilk adımı atmış olacak.

DEPREM YARDIM BÜROSU KURULDU

Ayvacık Belediyesi yardımların fazlalığı ve düzenli olarak dağıtımının sağlanması için ilçe merkezinde Deprem Yardım Bürosu oluşturdu. AK Partili Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'in talimatıyla kurulan yardım bürosu, gönderilen giysilerin tasnifi yapılarak adeta depremzedelerin her türlü ihtiyacını karşılayabileceği bir giyim mağazası haline dönüştü. Görevliler, giyim eşyalarını kadın-erkek ve çocuk-yetişkin olarak tek tek ayırarak kayıt altına aldıktan sonra raflara ve askılara yerleştirdi. Kıyafetler arasında en çok dikkati çeken ise yaklaşan düğün sezonunda gelin olacak depremzede kızlara gönderilen gelinlikler ile gece elbiseleri oldu.

DÜĞÜNÜ OLANLAR GELİNLİKLERİNİ ALABİLECEK

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, İlçeye bağlı 67 köy bulunduğunu, 23 köyün ise depremden etkilendiğini ve bazı köylerde yıkım meydana geldiğini belirtip, "Yıkımın yaşandığı bu köylerimize, duyarlı halkın deprem bölgesine ilk günden itibaren yardım göndermeye başladı. İhtiyacı olanları komple giydirebiliyoruz. Hatta düğün sezonu gelmeye başladı. Hayırsever esnaflarımız, bu yaz evlenecek depremzede kızlarımızı düşünerek, ihtiyacı olanlar için 18 tane gelinlik bile gönderdi. Bir o kadar da gece elbisesi geldi. Bu tür kıyafetleri köylerde sergilemek, ya da dağıtmak mümkün olmuyordu. İşte biz bunları yardım bürosunda kayıtlı olarak alıyoruz. İhtiyaç sahiplerine yine kayıtlı olarak veriyoruz. Düğünü olan ihtiyaç sahipleri buraya geliyor. Biz de düğünleri olup olmadığını belgeledikten sonra kendilerine gelinlikleri veriyoruz. Şimdiden talepler var. Gelinlik de bir maliyet tabi. Bu şekilde bir yükten kurtulmuş oluyorlar. Bunlar giyilmemiş, sıfır eşyalar. İşletme sahipleri 'hayrımız olsun' diye buraya getirip bizlere teslim ediyorlar. Bilhassa depremzedeler ve ihtiyacı olanlar gelip buradan giyinebilirler. Gelinliklerini alabilirler. Bir bedeli yok bunun" dedi.

SOSYAL MARKETE DÖNÜŞTÜ

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Deprem Yardım Bürosu'nu uzun bir süre daha açık tutacaklarını da belirterek, "Burayı bir sosyal market haline getirdik ve bundan sonra da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yardım büromuz açık kalacak. Duyarlı vatandaşlarımızın getirdiği eşyalar burada toplanacak, tasnif edilecek ve uzun süre buradan ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Elimizden geldiğince ekiplerimizle birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yardım Bürosu'nun dışarıdan görüntüsü

-Yardım Bürosu'nun içeriden görüntüsü

-Giyim eşyalarından görüntü

-Gelinlik ve gece elbiselerinden görüntü

-Görevlilerin giyim eşyalarını düzenlemesinden görüntü.

-AK Partili Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE, DHA)

Süre: 17.00) (Boyut: 1.8gb)

=======================================================

6)MARMARİS'TE TURİZM SEZONU ÖNCESİ DENİZ TEMİZLİĞİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde kıyı deniz dibi temizliği yapan 10 gönüllü dalgıç, 5 saatte 6 traktör römorku çöp çıkardı.

Ahu Hetman Vakfı desteğiyle, Marmaris Sualtı Gönüllüleri Grubu (MARSAG) üyesi dalgıçlar, turizm sezonu öncesi kıyı deniz dibi temizliği yaptı. Denizlerin kirletilmemesi için farkındalık yaratmak amacıyla 'Engin denizlerimizi koruyalım' adı altında biraraya gelen AKUT ve Marmaris Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte 10 gönüllü dalgıç, oteller bölgesi olarak adlandırılan Uzunyalı Mevkii sahilinde dalış yaptı. Aralarında avukat, doktor, hakim ve işadamlarının bulunduğu 10 gönüllü dalgıç, 200 metre uzunlukta ve 13 bin metrekare alanda deniz dibi temizliği yaptı. 5 saat süren temizlikte, büyük bölümü günübirlik gezi teknelerinden atıldığı ileri sürülen çeşitli ebatlarda araç lastikleri, 3 metre uzunluğunda plastik boru, çocuk sandalyesi, cam şişe, yastık, araç aküsü, tabure, demir aksamlar ve elbiseler olmak üzere 6 traktör römorkunu dolduran çöp çıktı. Çöplerin bir kısmı, AKUT ve belediye ekipleri tarafından dalgıçlar yardımıyla kıyıya, bir bölümü ise balıkçı teknesine alındı. Turistlerin de ilgi ile izleyerek öz çekim yaptığı etkinlikte, çöpler belediye araçlarıyla katı atık depolama tesisine gönderildi.

Marmaris Sualtı Gönüllüleri Grubu (MARSAG) sözcüsü emekli denizci asker Ali Osman Ernalbant, "Bu yıl, turizm sezonu öncesi ilkini gerçekleştirdiğimiz deniz dibi temizliği yapıldı. Amacımız, toplumumuzda deniz dibi temizliğinin önemini göstermektir. Balık ve her türlü ürününden faydalandığımız denizimizi korumak zorundayız. Denizlerimize el birliği ile sahip çıkmalıyız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Dalış için hazırlanan gönüllü dalgıçlardan görüntü,

-Denizde temizlik yapan gönüllü dalgıçlar ve çöpleri alan balıkçı teknesinden görüntü,

-MARSAG sözcüsü emekli denizci asker Ali Osman Ernalbant ile röportaj,

-İki dalgıç ile kısa röportaj.

Haber - Kamera: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla),

(Toplam: 3 dakika 54 saniye-282 MB görüntü)

======================================================

7)ÖNCE EĞİTİM SONRA DENİZ TEMİZLİĞİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde lise öğrencilerine küresel iklim değişiklikleri ve sürdürülebilir kalkınma için küresel hedefler konulu eğitim verildi ardından da eğitimin yapıldığı otelin sahilinde deniz temizliği yapıldı.

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 180 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla 'küresel iklim değişikleri' ve 'sürdürülebilir kalkınma için küresel hedefler' konulu eğitim düzenlendi. TURMEPA Akdeniz Sorumlusu Tuğba Göksoy'un sunumunun ardından öğrenciler arasında halat çekme yarışı yapıldı. Program kapsamında Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu'ndan 15 dalgıç otelin sahilinde dip temizliği için dalış yaptı. Dalış sırasında sualtında Türk bayrağı da açıldı. Dalışta birkaç demir parçası ve plastik dışında atığa rastlanmadı.

TURMEPA Akdeniz Sorumlusu Tuğba Göksoy, 2016, 2017 ve 2018'i eğitim yılı seçtiklerini belirterek, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını aktardı. Kepez'deki tüm okullara eğitim verdiklerini kaydeden Göksoy, Rixos Sungate Otel ile eğitimlere sponsor olması için işbirliği yaptıklarını anlattı. Göksoy, "Hep birlikte Kepez'de denize daha uzak, dezavantajlı çocuklarımızı denizle buluşturacağız ve çevre bilinci vermeye çalışacağız. Eğitimlerimiz ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite şeklinde ayrı ayrı. İlkokul, ortaokul kısmında daha çok çevre bilinci, geri dönüşüm, geri dönüşümün faydaları, denizdeki türler ve oksijen kaynağımız olan planktonlar, fitoplanktonlar üzerine kurulu. Lise ve üniversite düzeyine geldiğimiz zaman artık sera gazlarına ve küresel ısınmaya daha hakim çocuklar dolayısıyla küresel ısınma, küresel iklim değişiklikleri konularını daha sıklıkla ve yoğunlukla işliyoruz" dedi.

Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur da "TURMEPA ile kıyıların ve denizlerin temizliği konusundaki çalışmaları birlikte yürütmek için protokol imzaladık ve bu yıl yapılacak olan eğitimlerde kendilerine sponsor olduk. Bunun ilkini de bugün otelimizde gerçekleştirdik" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu üyelerinden Kemal Gökoğlu da dalışlı ilgili, "Çok fazla bir kirlilik göremedik. Çıkan materyaller sadece plastik maddeler, demir materyaller vardı. Birkaç olta takımı denk geldi. Tüm sahillerimizin böyle olmasını bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Salondan genel detay

TURMEPA Akdeniz Sorumlusu Tuğba Göksoy toplantı salonunda konuşmasından yakın detay

Halat çekme bayanlar detay

Turmepa Akdeniz Sorumlusu Tuğba Göksoy röportaj

Dalış yapacak olan topluluk plajda genel detay

Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur röportaj

Dalgıçların suya atlayışları

Sahilden denize giren dalgıçlar detay

Sualtına dalış anı

Sualtında temizlik anlarından detaylar

Dalgıçların sudan çıkması

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu adına konuşan Kemal Gökoğlu röportaj

Sahildeki dalgıçlar detay

188 MB /// 05.54"

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

====================================================

8)ALANYA MUTFAĞI İSTANBUL'DA TANITILDI

İSTANBUL'da düzenlenen 6'ncı Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'nda Alanya'nın 108 çeşit yöresel yemek ve tatlı çeşitleri sergilendi. Meydana kurulan stantta 5 bin katılımcıya Alanya yöresel yemekleri ikram edildi.

Türkiye Aşçılar Derneği'nce düzenlenen 6'ncı Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması 300'ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşti. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde lezzetleri bir araya getiren etkinliğin bu yılki mutfağı ise Alanya olarak belirlendi. Alanya Belediyesi'nin standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyalı olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sosyete kasabı olarak ünlenen Cüneyt Asan, Kanal D Televizyonu'nda yayınlanan 'Kısmetse Olur' programının sunucusu Seda Akgül ile eski Türkiye güzeli ve dizi oyuncusu Zerrin Arbaş da ziyaret ederek Alanya yemeklerini tattı.

'ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ'

Stant ziyaretinin ardından kongre merkezinin toplantı salonunda konuşma yapan Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, doğup büyüdüğü Alanya'nın organizasyonun ana mutfağı olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Türk mutfağını iyi tanıtmamız lazım. Bir ülkenin tanıtımı sadece siyasetle, diplomasiyle olmaz. Bir ülkenin zenginliklerinin hepsini iyi anlatmamız lazım. Hem Türkiye'ye gelen konuklara iyi anlatmamız lazım hem de yurt dışında iyi anlatmamız lazım. Her şeyden önce yurt dışındaki kaliteli restoranların sayısını artırmamız gerekiyor. Kendi markalarımızı dışarıya taşımamız önemli. Antalya ve Alanya da iyi mutfak kültürüne sahip. Alanya'nın tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel değerlerini hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmak öncelikli görevimiz" dedi.

Program sonrası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bakan Çavuşoğlu'na hazırladıkları Alanya yemekleri kitabını hediye etti.

YÖRESEL TATLAR TANITILDI

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya standında gazetecilere yaptığı açıklamada Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'yla Alanya'nın tarihi ve kültürel dokusunu yöresel değerlerini hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Yapılan yöresel çalışmalarda Alanyalı ev hanımlarının, tamamen yerel ürünlerden oluşan geleneksel pişirme yöntemleriyle yemekleri hazırladıklarını belirten Yücel, "Tatlılar ve tarımsal ürünler, burada Alanya Belediyesi'nin tanıtım standında sergilendi. Burada tattırdığımız yöresel lezzetleri, Alanya'ya gelen misafirlerimiz yöresel yemek yapan restoranlarımızda bulabilir. Deniz, güneş, kum, doğa ve tarihin dışında yerel öğelerimizi, kültürel değerlerimizi, farklılıklarımızı, yöresel lezzetlerimizi Alanya'mızın tanıtımında pazarlama öğesi olarak kullanmak için çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz" dedi.

YEMEK MÜZESİ KURULACAK

Alanya'nın pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını aktaran Yücel, "Bu medeniyetlere ait yemek kültürlerini içinde barındıran ilçemiz çok zengin bir mutfak mirasına sahip. Atalarımızdan miras kalan Alanya mutfağını gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak istiyoruz. Bu konuda önemli bir yol kat ettik. Alanya yemeklerinin dünyaya açılmasını sağlayacağız. Alanya Kalesi'nde tarihi bir evi restore ederek Yöresel Yemek Müzesi haline getireceğiz ve restorasyonu en kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Stanttan görüntü

Yöresel yemeklerden detay görüntüler

Katılımcıların yemek almasından ve stant ziyaretinden görüntü

Adem Murat stanttan görüntü

-Adem Murat Yücel Röportajı

Stattan görüntüler

488 MB /// 08.01"

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

====================================================

9)GENÇ SPORCULARA MALZEME DESTEĞİ

BURDUR Ziraat Odası tarafından Çine Köyü'ndeki genç sporculara eşofman hediye edildi.

Burdur'un Çine Köyü'nde oturan ve 2016 yılında Bulgaristan'ın Nova Zagro kentinde yapılan 8'inci Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda şampiyon olan Yasemin Zengin'i örnek alan köyündeki 15 ilk ve ortaokul öğrencisi onunla birlikte atletizm sporuna başladı. Yasemin Zengin'in köyünde antrenman yaptırdığı çocukların malzeme eksiği Burdur Ziraat Odası tarafından giderildi. Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, yönetim kurulu üyesi Muzaffer Akkoç ve Genel Sekreter Gökhan Yeşilyurt köye giderek genç sporculara eşofman yardımında bulundu.

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, Yasemin Zengin'in başarılarıyla gurur duyduklarını ve örnek alınacak bir sporcu olduğunu belirterek, "Bu kızlarımız da Yasemin ablalarını örnek alıp daha büyük başarılar elde edecektir. Spor barışın temeli. İnsanları birbirine yaklaştırıyor. Bu çocuklarımızın başarıları diğer köylere de örnek olacaktır" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran da "Çine Köyü'nde Yasemin'in başarısı ve hocası Asım Yüz'ün desteği ile devam eden atletizm furyasına desteklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Çine Köyü'nde sadece süt değil spor da var. Bu tür desteklerin devam etmesini bekliyoruz. Yasemin gibi nice Balkan ve olimpiyat şampiyonları kızlarımızın yetişmesini diliyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

İbrahim Demir'in genç sporcularla sohbeti,

Eşofman dağıtımı,

İbrahim Demir'in açıklamaları,

Ömer Faruk Şiran'ın açıklamaları,

Detay

167 MB /// 05.22"

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Marmaris Ayvacık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title