Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)FIRAT KALKANI'NDA 1 ŞEHİT, 9 YARALISURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, El Bab bölgesinde 1 Türk askeri şehit oldu, 9'u da yaralandı.

1)FIRAT KALKANI'NDA 1 ŞEHİT, 9 YARALI

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, El Bab bölgesinde 1 Türk askeri şehit oldu, 9'u da yaralandı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 118'inci gününde Suriye'nin El Bab bölgesinde bilinmeyen nedenle 1 Uzman Çavuş şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi ile durumu ağır olan 1 asker helikopterle Gaziantep'e getirildi. Yaralı asker, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. 8 yaralı ise sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yaralı askerlerin tedavileri devam ediyor.

TSK: 1 ASKERİMİZ ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Fırat Kalkanı Harekatı'nın 118'inci gününde 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Harekatın 118'inci gününde terör örgütü DEAŞ'lı 218 hedefi karadan ve havadan bombalanarak imha edildi. Harekatta 11 terörist etkisiz hale getirildi, ÖSO'nun da 4 askeri yaralandı. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: "Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 11 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 4 muhalif yaralanmıştır. DEAŞ terör örgütünün El Bab meskun mahallinde gerçekleştirdiği bombalı araç saldırısı sonucu ÖSO unsurlarına destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu kahraman 1 personelimiz maalesef şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, TSK personelimize ve yüce milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 156 DEAŞ hedefi ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınarak baskı altında tutulmuş/ imha edilmiş/ etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait toplam 52 hedef imha edilmiştir."

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yaralı askerlerin ambulanslarla Kilis Devlet hastanesine getirilişi

Mücahit YOLCU- Reşit ÇELEBİOĞLU- Ahmet ÖZER- Ahmet SOYDOĞAN/ GAZİANTEP,

=============================================

2)YARALI 30 ASKERİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

KAYSERİ'DE BOMBALI SALDIRININ ARDINDAN DURAĞA 'ŞEHİT KOMANDOLAR' YAZISI

KAYSERİ'de cumartesi günü bombalı araçla düzenlenen, çarşı iznine çıkan 14 askerin şehit olduğu saldırının ardından hastanelerde tedavi gören yaralı sayısı 56'dan 30'a indi. 6 yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Saldırının olduğu Talas Caddesi'ndeki durağa, bölgede bulunanlar, 'Şehit Komandolar Durağı' adını verdi.

Bombalı saldırı sonrası yaralanan askerlerden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Araştırma Hastanesi'nde bu sabah taburcu edilen 17 askerden sonra yaralı sayısı 23'e düştü. Ağırlıklı olarak beyin cerrahi ve ortopedi ile yanık servislerinde yatan 23 yaralıdan 4'nün ise geçirdikleri ameliyat sonrası yoğun bakımda tutuldukları ve durumlarının ciddiyetini koruduğu belirlendi. ERÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Güven, şu bilgileri verdi:

"Durumu kritik 4 askerimiz dışındaki yaralılarımız süratle iyileşiyor. Bu sabah 17 yaralımız daha taburcu oldu. Öğle saatlerinde de çeşitli servislerde yatan, travma ve patlama sonucu vucutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan çok sayıda askerimizi de taburcu edeceğiz."

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 7 yaralıdan 2'sinin hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi. Bombalı saldırı sonucu toplam 56 yaralıdan böylece hastanelerde 30 askerin tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

ŞEHİT KOMANDOLAR DURAĞI

Bombalı saldırının meydana gelen Talas Caddesi'ndeki, ERÜ Kampusu Acil girişindeki oütobüs durağına bölgede oturanlar 'Şehit Komandolar Durağı' yazılı pankart astı. Durağa gelenler tarafından yazılan mektuplar, çicekler ve atkılar da bırakıldı. Bu arada sosyal medyada sık dile getirilen cadde isminin 'Şehitler Caddesi' olarak değiştirilmesi isteğinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında ele alınacağı ifade edildi.

'BİLGİ KİRLİLİĞİNE' DİKKAT

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir çok bilginin dikkate alınmamasını istedi. Kulular, "Sosyal medyada yer alan ve bilgi kirliliğine yol açan paylaşımlara vatandaşlarımız inanmasın. Resmi açıklamalar Valiliğimiz tarafından yapılacaktır" uyarısında bulundu.

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği ve 14 komandonun şehit düştüğü 38 AB 180 plakalı halk otobüsünün şoförü Hamit Eroğlu'nun da tedavi gördüğü hastaneden alınarak, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanacağı ifade edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Patlamanın yaşandığı alana bırakılan karanfil, çelenk, atkı ve mektuplar

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 59 saniye/95 MB

=======================================================

3)GÖREVİNİN BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİREN POLİS MEMURU VEFAT ETTİ

ERZURUM Emniyet Müdürlüğü ekipler amirliği kadrosunda görevli polis memuru Mücahit Yıldız (51), görev başındayken kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan polis memuru, tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene katılan Yıldız'ın eşi ve iki çocuğu gözyaşına boğlu. Vali Seyfettin Azizoğlu aileyi sakinleştirmeye çalışırken kızı Esra arkadaşlarının omuzlarında taşınan babasının tabutuna elini uzatarak, "Ne olur bırakma" diyerek bir süre peşinden gitti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Ambulansla polis'in acil servise getirilmesi

-Ambulansın içinde sağlık görevlilerinin kalp masajı yapması

-Acil servis tabelası

-Polis cenazesinin Emniyet Müdürlüğü binasına getirilmesi

-Cenaze aracından indirilmesi

-Tören mangasını cenazeyi taşıması

-Özgeçmişi okunması ve dua edilmesi

-Vali Seyfettin Azizoğlunun Esra Yıldız'ın yanına gelmesi

-Polisin eşi ve kızlarının ağlaması

-Esra Yıldız'ın tabuta elini sürerek ağlaması

-Cenazenin tören mangası tarafından cenaze aracına konması

-Cenaze aracının gidişi

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 06.46 BOYUT: 309 MB

=======================================

4)BURSA'DA YANINDA TEMEL KAZILAN 2 KATLI BİNANIN YAN DUVARI ÇÖKTÜ

BURSA'da, temel çalışmaları yapılan bir inşaat yanındaki 2 katlı binanın yan duvarı çökünce, bina sakinleri evlerini boşalttı.

Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi Pınarbaşı Caddesi'ndeki eski bir binayı yıkıp yerine yenisini yapmak isteyen bir müteahhitlik firması, yeni inşaatın temel çalışmalarına geçen pazartesi günü başladı. Temel çalışmalarından zarar gören yan taraftaki 56 yaşındaki Sabahat Kiriz'e iki katlı binanın yan duvarı bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında çöktü. Çökme sırasında çıkan seslere uyanan bina sakinleri evlerini boşalttı. İhbar üzerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, evin çevresi ve içinde incelemelerde bulundu. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı olayda, binada hasar meydana geldi.

Yan duvarı çöken binanın sahibi Sebahat Kiriz, geçen pazartesi günü temel kazım çalışmalarına başlandığını belirterek kazı çalışmalarının başladığı gün evlerinde hasar oluştuğunu ifade etti. Kiriz, "Yan binada kazı başladığında bir hasar oldu. Polisleri çağırdık, anlaşma yoluna gidildi ve bize zararın karşılanacağını söylendi. Evi yapacak olan müteahhit hiçbir zaman gelmedi. Mimar var o ilgileniyor bizimle, ama bu durumda kimseye güvenimiz kalmadı. Mağdur durumdayız" diye konuştu.

Sabahat Kiriz ailesi ile birlikte geceyi dışarıda geçirirken, çalışmalar nedeniyle arsaya sınırı bulunan iki evin de tehlike altında olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Evden detaylar

-İnşaat alanından görüntü

-Sabahat Kiriz ile röp

SÜRE 02.18 BOYUT 107 MB

Mehmet İNAN/ BURSA,

====================================================

5)SİLVAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ndeki 14 mahallede dün uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağın bugün saat 06.00'dan itibaren kaldırıldı.

Silvan İlçesi'nin 14 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında dün uygulanan sokağa çıkma yasağı valilik tarafından yapılan yazılı açıklamayla kaldırıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa mütealik emniyetin, kamu huzurunun sağlanması amacıyla, Silvan Kaymakamlığı'nca 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç maddesi gereğince 18.12.2016 günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere, Silvan İlçesi Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı, Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı, Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahallelerinde / mezralarında başlatılan sokağa çıkma yasağının 19.12.2016 günü saat 06.00 itibariyle kaldırılmasına karar verilmiştir."

DİYARBAKIR, (DHA

===================================================

6)EV BAHÇESİNE TAŞTAN TÜRK BAYRAĞI

BURDUR'da oturan 49 yaşındaki Ömer Demir, evinin bahçesine 2 oğlu ve komşularının yardımıyla beton ve taş kullanarak 15 metrekarelik Türk bayrağı yaptı.

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde memur Ömer Demir, Armağan İlci Mahallesi'nde 2 katlı evinin bahçesindeki boş arsayı değerlendirmek istedi. Ömer Demir, sebze ve meyve yetiştirmeye uygun olmayan arsaya çocuklarıyla birlikte Türk bayrağı yapmaya karar verdi. Yaklaşık 1 haftalık çalışma sonrası Demir, çocukları ve komşularının yardımıyla bahçeye beton ve taş kullanarak 15 metrekarelik Türk bayrağı yaptı.

'BAHÇEMİZİ BAYRAKLA SÜSLEDİK'

Ömer Demir, "Evimizin bahçesinin toprağı sebze yetiştirmeye uygun değildi. Daha önce çimlendirmiştik. Çocuklarımla düşündük, özellikle son günlerde yaşadığımız sıkıntılı günler ve 15 Temmuz sonrası Türk bayrağını daha anlamlı hale getirmek için bahçemizi bayrakla süsledik. Güzel bir şey yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

'HEP OLUMLU TEPKİ ALDIK'

Komşularıyla önce toprağı tesviye ettiklerini aktaran Demir, "Bayrağı yapacağımız yeri belirledik. Hilal ve yıldızın sacdan kalıbını hazırlayıp, içine beton döktük. Taşları kırmızıya boyadık. Etrafını da ligustrum (kurtbağrı) ağacı ile süsleyeceğiz. Mahallemizden hep olumlu tepki aldık. Güzel olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Armağan İlci Mahallesi Muhtarı Yunus Bilgiç de "Örnek bir bahçe olmuş. Böyle zor bir dönemde bu düşüncelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü DÖkümü

------------

Bahçeye yapılan bayraktan detay

RÖP 1: Ömer Demir

RÖP 2: Yunus Bilgiç

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

============================================

7)KORKU EVİNDE EVLENME TEKLİFİ

DENİZLİ'de arkadaşları ile birlikte gittiği korku evinin heyecan dolu bölümlerini geçtikten sonra kız arkadaşına bir sürpriz yapan Mahmut Kızılhan, kalpli balonların altında sevgilisi Gülçin Moran'a evlenme teklif etti.

Ankara'da görevli askeri personel 25 yaşındaki Mahmut Kızılhan, 4 aylık sevgilisi 19 yaşındaki Gülçin Moran'a aşkını yaptığı sürpriz bir evlenme teklifiyle taçlandırdı. Kızılhan sevgilisi Moran'ı önce korkuttu, sonra sevince boğdu. Korku evi işletmecisi Fatih Çiftçibaşı ile görüşerek 4 bölümden oluşan seansların final odasını mum ve balonlarla süsleten genç aşık, aşk sözcüklerinden oluşan 365 kalp şeklinde not ve kız arkadaşıyla birlikte çekildikleri fotoğrafları odanın duvarlarına astı. Korku evinin 3 seansını olan bitenden habersiz korku içinde tamamlayan Gülçin Moran, final odasına girdiğinde arkadaşlarının alkışları eşliğinde gördüğü karşısında kısa süreli şok geçirdi. Sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Moran sevgilisi Kızılhan'a sarıldı. Kız arkadaşına çiçeğini veren Kızılhan, yüzüğü çıkarıp diz çökerek Gülçin Moran'ın parmağına taktı. Sonradan "Benimle evlenir misin?" demeyi unuttuğunu fark eden Kızılhan, arkadaşlarının gülüşmeleri eşliğinde sevgilisine evlenme teklifi etti. Moran ise güzel ve farklı bir sürprizle gelen evlilik teklifine 'Evet' dedi.

KORKU, SEVİNÇ, HEYECAN BİRBİRİNE KARIŞTI

Böyle bir evlenme teklifi beklemediğini ve final odasına girdiği ana kadar hiçbir anormallik fark etmediğini söyleyen Moran, "Böyle bir teklif almak garip ama güzel. Hiç beklemiyordum, hele burada hiç. En yakın arkadaşlarım böyle bir şeyi fark etseler söylerler diye düşünüyordum. Ama hiç bahsetmediler. Korku, sevinç, heyecan hepsini bir arada yaşadım. Hepsi bir arada çok garipti, ama güzeldi, çok güzeldi" dedi.

Kız arkadaşının korku evine gitmek istemesiyle böyle bir evlilik teklifi planladığını belirten Kızılhan ise "Evlilik teklifini bu hafta içerisinde yapacaktım. Kız arkadaşım korku evine gitmek isteyince mekanı aslında kendi belirlemiş oldu. Ben de korku eviyle irtibata geçip böyle bir plan yaptım. Düğün için net bir tarih yok kafamızda, büyüklerimiz ne zaman karar verirse o zaman evleneceğiz" diye konuştu. Genç aşıklar korku evinin canavarlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

DENİZ TOKAT/DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Demir Kayseri Silvan Talas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title