Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)DOĞU' DA OKULLARA KAR TATİLİAğrı Muş Ardahan Erzurum Kars ve Erzincan' ın bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

1)DOĞU' DA OKULLARA KAR TATİLİ

Ağrı Muş Ardahan Erzurum Kars ve Erzincan' ın bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.  Doğu Anadolu bölgesinde dün gece başlayan kar yağışı etkilii olurken binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Belediyelerin ve il özel idare ekiplerinin karla mücadele timleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

ERZURUM' DA OKULLARA KAR TATİLİ

Erzurum Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 14 Aralık 2016 çarşamba günü(bugün) Erzurum genelinde okul öncesi, ilkokul ve lise seviyesindeki okulların yoğun kar yağışı nedeniyle 1 (bir) gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Ayrıca hamile ve engellilerin de yine 1 (bir) gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.

MUŞ'TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

MUŞ'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde okullar bir gün tatil edildi. Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde 14 Aralık Çarşamba günü Valiliğimiz krarıyla okullar (örgün Eğitim) bir gün tatil edilmiştir. İlçelerimiz ise Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir" denildi.

KARS'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kars'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Kars genelinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde okullar bugün 1 gün süre ile tatil edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

ERZURUM-KARS-MUŞ/DHA

========================================================

2)ELAZIĞ VE BİNGÖL DE EĞİTİME KAR ENGELİ

ELAZIĞ'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde genel eğitime, bir gün ara verildi.

Elazığ'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedineyle kent merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildi. Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ merkez, merkeze bağlı belde ve köylerde 14 Aralık 2016 Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

ELAZIĞ'IN 5 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Elazığ'da, Palu, Alacakaya, Arıcak ve Maden ilçeleri ile daha önce taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiği açıklanan Karakoçan İlçesi'nde de tüm okullar tatil edildi. Ayrıca bu ilçelerde, engelli ile hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

BİNGÖL'DE DE OKULLLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda 14.12.2016 çarşamba günü bir gün süre ile ilk ve ortaöğretime ara verilmiştir" denildi.

ELAZIĞ/BİNGÖL/DHA

============================================================

3)SAMSUN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

SAMSUN'un bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun'da da eğitim aksadı. Özellikle kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerdeki Asarcık ve Ladik ilçelerinin tamamında okullar bir gün tatil edildi. Kavak, Atakum, Tekkeköy ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SAMSUN, -

===========================================================

4)ORDU'DA 14 İLÇENİN TAMAMINDA OKULLAR KAR NEDENİYLE TATİL

ORDU'nun yüksek rakımlı ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 14 ilçenin tamamında, 4 ilçenin de bazı mahallelerinde okullar bugün tatil edildi.

Ordu'nun yüksek kesimlerinde dün gece etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bazı ilçelerde eğitim-öğretime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında, sahil kesimindeki Altınordu, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerine bağlı 15 mahallede ise okulların bugün tatil olduğu belirtildi.

Nedim KOVAN/ORDU, -

============================================================

5)BAYBURT VE GÜMÜŞHANE'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

DOĞU Karadeniz'in yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Bayburt ve Gümüşhane'de eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Bayburt il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Gümüşhane'de ise Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde tüm okullar, il merkezi ile Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Bayburt ile Gümüşhane'nin Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

BAYBURT, (DHA

=======================================================

6)KAYSERİ'DE TAŞIMALI EĞİTİM YAPAN OKULLARA BİR GÜNLÜK KAR TATİLİ

KAYSERİ'DE kar yağışı ve kötü hava koşulları yüzünden il genelinde taşımalı eğitim yapan tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Kentte dün gece başlayan kar yağışı, gece yarısından itibibaren şiddetini artırarak devam etti. Kayseri'de bu sabah çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, Talas, Kocasinan, Melikgazi, Tomarza, Pınarbaşı, Bünyan, Develi ve Yahyalı ilçelerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Valilik, il genelinde taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün ara verdi.Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Kayseri'nin Malatya, Sivas ve Kahramanmaraş karayollarında kar lastiksiz ve zincirsiz araçların yola çıkmasına izin vermedi. Otogardan da bu istikametlere gidecek otobüslere çıkış verilmedi.

Meteoroloji yetkilileri, Kayseri ve çevresinde kar yağışının aralıklı olarak cuma gününe kadar süreceğini, gece hava sıcaklığının eksi 16 dereceye kadar düşmesi nedeniyle don tehlikesi bulunduğunu, vatandaşların özellikle bu gece dikkatli olmalarını istedi.

Oktay ENSARİ- KAYSERİ -

==================================================

7)NİĞDE'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

NİĞDE'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: "Yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle okullar 14 Aralık 2016 Çarşamba günü Niğde il genelinde tatil edilmiştirö denildi.

Ali KADI/ NİĞDE,

==========================================================

8)ŞEHİT POLİSİN BABASI: DAHA ÖNCE 2 SALDIRIDAN KIL PAYI KURTULDU

İSTANBUL Dolmabahçe'de bombalı terer saldırısında şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Hasan Bilgin'in babası 53 yaşındaki Yaşar Bilgin, oğlunun daha önce İstanbul'da iki kez terör saldırısından kıl payı kurtulduğunu söyledi.

Şehit Hasan Bilgin'ın annesi 51 yaşındaki Aynur ve babası Yaşar Bilgin, Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul etti. Aynur Bilgin, "Bize haber vermeden 15 ay önce polisliğe başvurmuş. 'Polis olmak istiyorum' dedi. Ben çok istemedim. 'Anne, ecel geldikten sonra her yerde gelir' diye cevap verdi. O da kısmetmiş, oldu. Hayali komiser olmaktı. 'Madem bu mesleği seçtim. Becerebilirsem komiserliğe yükseleceğim' diyordu" dedi.

Yaşar Bilgin ise patlama haberini televizyondan öğrendiğini söyleyerek, "Patlamayı öğrenince hissettim. İçime yangın düştü. Muhasebeci yanında çalışırken bizden habersbiz polisliğe başvurmuş. İstanbul'da çalışmaya başladıktan sonra 3 Mart'ta Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda, iş yerine 15 dakika önce girdiği için kurtuldu. Yine bir başka göreve giderken yol kenarında araçlarına yönelik bombalı saldırı olmuştu. O saldırıdan da 1-2 dakika ile kurtulmuştu. Bu kez kurtulamadı" diyerek gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Anne Aynur Bilgin ile röp.

-Baba Yaşar Bilgin ile röp.

-Bilgin çiftinden detaylar

-Oğullarının fotoğraflarına bakmaları

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213200

==============================================

9)EDREMİT'TEKİ FETÖ KAMPI YIKILDI

BALIKESİR'in Edremit ilçesindeki Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kamp olarak kullandığı öne sürülen arazideki yapılar belediye tarafından yıkıldı. Yıkım, Edremit Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşıldı.

FETÖ/PDY mensuplarının kullandığı ve örgüte eleman yetiştirdiği ileri sürülen Avcılar Mahallesi'ndeki kamp yeri Edremit Belediyesi apı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından dün yıkıldı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesine kadar FETÖ/PDY'nin kamp faaliyetlerin sürdürdügü öne sürülen kampın İmar Kanunu'na aykırı olduğu için yıkıldığı belirtildi. Yıkım, Edremit Belediyesi'nin Facebook sayfasında "FETÖ Kampı yıkıldı' başlığı ile duyurulup, "Avcılar Mahallesi Manastır Çayı kenarında 422 ada 80 parsel numarasında kayıtlı ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili tespit çalışmasının yapıldığı yapı, ilgili İmar Kanunu'na aykırılığı nedeniyle Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Belediyeden tarafından çekilen yıkım çalışması görüntüleri

Haber: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213195

=================================================

10)TATARİSTAN'DAN DENİZLİYE SAĞLIK TURİZMİ ÇIKARMASI

DENİZLİ'ye termal turizm ve sağlık turizmi konularında iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla kente gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyet, şifalı sularıyla ünlü Karahayıt'ta incelemelerde bulundu. Vafin, sanayi alanında iki ülke arasında iyi bir işbirliği olduğunu belirterek "Sağlık alanında da çok verimli bir işbirliği yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

Türkiye ve Tataristan arasındaki sağlık ve termal turizm alanlarındaki ilişkiyi geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla Denizli Valiliği tarafından davet edilen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki sağlık heyeti Pamukkale İlçesi'nin termal turizmi ve şifalı sularıyla ünlü Karahayıt Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Vafin'e ziyaretinde Tataristan Rehabilitasyon Başsorumlusu Rezeda Bodrova ve ülkenin çeşitli şehirlerinde görevli rehabilitasyon uzmanları da eşlik etti. Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı heyeti karşıladı. Karahayıt'ta bulunan Pam Termal Otel'de incelemelerde bulunan Vafin ve beraberindekiler, otel bünyesindeki Nobel Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmalar hakkında Sağlık Merkezi Müdürü Turgay Sehil'den bilgiler aldı. Fizyoterapi cihazlarını da inceleyen Vafin, sağlık merkezinde cep telefonuyla sık sık fotoğraf çekti.

HEDEF 2017'DE SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK

Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli ve Pamukkale'yi ve bölgedeki turizm potansiyelini Tataristan sağlık heyetine anlattıklarını, verilen sağlık hizmetleri ve hedeflenen sağlık hizmetleri konularında bilgiler verdiklerini söyledi. 2017 yılı içerisinde iki ülke arasında sağlık turizmini geliştirmek istediklerini belirten Arpacı, "Yeni yıl içerisinde Denizli'ye Tataristan, Rusya ve Orta Asya Cumhuriyetleri'nden bir çok turisti misafir edip onları tedavi ederek ülkelerine güler yüzle göndermeyi hedefliyoruz" dedi.

Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Pamukkale ve Karahayıt'ı çok beğendiğini, Karahayıtta tedavi olmaya yardımcı olan çok farklı bir atmosferin bulunduğunu söyledi. Tataristan'da Türkiye Ekonomi Bakanlığı tarafından bir işbirliği toplantısı yapılıp, burada sanayi ve tıp alanlarında işbirliği yapılması kararı alındığını kaydetti. Konuk Sağlık Bakanı Vafin, Türkiye'nin sağlık alanındaki tecrübelerine büyük ilgi duyduklarını belirtip, "Rehabilitasyon konusu Tataristan için önemli bir konu. Aslında bu çok zor bir alan, bilgi ve tecrübe sahibi olmanız gerekiyor. Sanayi alanında iyi bir işbirliğimiz var. Tataristan'da pek çok Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Sağlık alanında da çok verimli bir işbirliği yapacağımızı düşünüyorum" dedi. Tataristan heyetine otel ve sağlık merkezini incelemesinin ardından yapılan toplantıyla Denizli'nin doğal ve kültürel yapısı sunumlarla anlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyetin görüntüsü

-İncelemelerden görüntü

-Denizli İl Sağlık müdürü Şükrü Arpacı ile röp.

-Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213202

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tataristan Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title