Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)BİNGÖL'DE 1 KÖY KORUCUSU ŞEHİTBİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çatışmaya giren koruculardan Mehmet Koçdağı şehit oldu.

1)BİNGÖL'DE 1 KÖY KORUCUSU ŞEHİT

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çatışmaya giren koruculardan Mehmet Koçdağı şehit oldu.

Genç İlçesinin kırsal kesiminde sürdürülen operasyonlar esnasında Yeniyazı Kirişli Mevkii'nde bir grup PKK'lı ile sabah saatlerinde sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, açılan ilk ateş sonucu geçici köy korucusu Mehmet Kaçdağı yaralandı. Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralı korucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

BİNGÖL,

=========================================

2)ESKİ MİLLETVEKİLİ ARICI KALP KRİZİ GEÇİRDİ

AK Parti eski Antalya Milletvekili ve eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı kalp krizi geçirdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gözlem altında tutulan Arıcı'nın durumu iyi. Muğla'nın Manmaris İlçesi'nde dün saat 11.00 sıralarında rahatsızlanarak özel bir hastaneye götürülen Abdurrahman Arıcı'nın, kalp krizi geçirdiği belirlendi. Arıcı, bu hastanedeki ilk müdahalesinin ardından saat 17.30 sıralarında ambulans helikopterlerle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Arıcı, acil servisteki ilk muayenesinin ardından kalp damar yoğun bakım servisinde gözlem altına alındı.

Arıcı'nın tetkiklerini yapan Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek olmadığını söyledi. Abdurrahman Arıcı ise Marmaris'e dinlenmek için gittiğini belirterek, "Şu an iyiyim" dedi. Ak Parti'den 23'üncü dönem milletvekilliği yapan Arıcı, son olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştü.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yoğun bakım servisinden görüntü

ANTALYA/DHA

=================================================

3)FIRAT KALKANI'NDA 59 HEDEF VURULDU, 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri IŞİD ve PKK/PYD'nin 59 hedefi karadan ve havadan vurularak imha edildi, 12 terörist etkisiz hale getirildi. 179 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçtiği harekat kapsamında 1440 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi. Harekat kapsamında tespit edilen bomba yüklü 2 araç da imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 77 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 179 mahalde denetim ÖSO'ya geçti. 1440 kilometrekarenin terör örgütünden temizlendiği harekatta IŞİD'in 58, PKK/PYD'nin ise 1 hedefi karadan ve havadan bombalanarak imha edildi. Harekat kapsamında bomba yüklü olduğu belirlenen 2 araç da vurularak imha edildi. ÖSO'nun 7 askerinin yaralandığı harekatta 12 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken, tuzaklanan 20 el yapımı patlayıcı da kontrollü olarak imha edildi. Harekatın sonu durumuyla ilgili Genel Kurmay Başkanlığı'ndan şu bilgilendirme yapıldı:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, Rai güneyinde yer alan Bulaykah, Şayki Cerrah ve Tall Battal Eş Şarki'de büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik faaliyetler ve mayın/el yapımı patlayıcı temizliği devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 7 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiş, 11 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve bomba yüklü 2 araç imha edilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 179 meskun mahalde yaklaşık 1440 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 57 DEAŞ hedefine ve 1 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Tall Curji bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik 1 hava harekatı icra edilerek, 1 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, bomba yüklü 1 araç imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 20 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1463 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS/DHA

================================================

4)ANKARA VE ÇANKIRI'DAN SİLOPİ'YE SEVKİYAT SÜRÜYOR

ANKARA ve Çankırı'da bulunan 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait askeri TIR ve araçların Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Hac Konaklama tesislerine sevkiyatı sürüyor.Ankara'dan Demiryolu ile Gaziantep'e oradan da karayolu ile Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Hac konaklama tesisine yapılan askeri sevkiyat dün gece de devam etti. Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Silopi ilçesine yapılan askeri sevkiyatta yer alan TIR ve askeri araçlar sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Silopi'ye ulaştı. Polis ve Jandarma ekiplerince alınan yoğun güvenlik önlemleri altında araçlar ilçe merkezinden 10 kilometre uzaklıktaki Hac Konaklama merkezine akrep ve Ural diye bilinen araçların eşliğinde götürüldü. Ankara'daki 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait askeri TIR ve araçların Silopi ilçesine sevkiyatının bir sürede daha devam edeceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Askeri sevkiyatın gelişi

-Ural'dan 'Ölürüm Türkiyem' parçasının çalınması

-TIR üzerindeki zırhlı araçlar

-Sevkiyattan detaylar

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ,

=================================================

5)BURSA'DA LODOS HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

BURSA'da dün gece başlayan lodos hayatı olumsuz etkiliyor. Hızı saatte 50 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, çöp konteynerleri ve simit arabaları devrildi. Bursa'da dün gece başlayan ve bugün etkisini arttıran şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiliyor. Hızı saatte 50 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle sabah işe ve okula giden vatandaşlar zor anlar yaşarken, çöp konteynerleri ve simit arabaları devrildi. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, lodosun hızının saatte 80 kilometre hıza kadar ulaşabileceğini, Perşembe günü yerini yağmura bırakarak bölgeyi terk edeceği kaydedildi. Yetkililer, vatandaşları lodoslu havada kömür sobalarını yakmama konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Lodos nedeniyle devrilen simit arabası

-Yürümekte zorlanan vatandaşlar

-Sallanan trafik lambaları, bayraklar, ağaçlar

-Detaylar

Mehmet İNAN/BURSA,-

=====================================================

6)GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA ULAŞIMA LODOS ENGELİ

ÇANAKKALE'de, Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan lodos fırtınası nedeniyle, Gökçeada ve Bozcaada'ya gün içinde yapılması gereken tüm feribot seferleri iptal edildi.

Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı lodos fırtınası, bu sabah itibariyle Çanakkale'de de etkili olmaya başladı. Özellikle Kuzey Ege Denizi'nde saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos fırtınası nedeniyle, deniz ulaşımında aksamalar yaşanmaya başladı. Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, lodos fırtınası nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli hatlarında gün içindeki tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Boğaz hattındaki diğer seferlerde ise herhangi bir aksama yaşanmıyor.

Adalar hattında iptal edilen seferler şu şekilde:

Gökçeada'dan Kabatepe'ye; 07.00, 11.00, 15.00 ve 19.00, Kabatepe'den Gökçeada'ya; 09.00, 13.00, 17.00 ve 21.00.

Bozcaada'dan Geyikli'ye; 07.15, 10.00, 14.00 ve 17.00, Geyikli'den Bozcaada'ya ise 08.00, 11.00, 15.00 ve 18.00.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Boğazdan görüntü,

-Çanakkale Feribot İskelesi'nden görüntü.

( Haber - Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

==================================================

7)DÜĞÜN GÜNÜ KAZADA ÖLEN DAMAT TOPRAĞA VERİLDİ

KÜTAHYA'da düğün günü gelini kuaföre bırakmaktan gelirken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 28 yaşındaki Turhan Kocabaş, toprağa verildi.

Geçtiğimiz gün gerçekleşecek düğün için gelini Kütahya'da kuaföre bıraktıktan sonra düğün için gerekli diğer işleri halletmek için Tavşanlı ilçesine dönerken idaresindeki 43 UD 800 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine geçirdiği trafik kazasında olay yerinde ölen Turhan Kocabaş, gözyaşları içinde toprağa verildi. Kocabaş, Tavşanlı ilçesine bağlı Çıkrıcak Köyünde kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığına defnedildi.

Çıkrıcak Köyü Muhtarı Sait Aslan köylerinde yaşanan acı olayla ilgili şunları söyledi; " Gelin almak için konvoy yaptık. Fakat sonra damadın vefatını öğrendik ve konvoyu yoldan geri çevirdim. Akşamüstü gelini alıp köyde düğün eğlencesi yapacaktık. Gelin almaya gidecektik. Ne yazık ki cenazeyi alıp geldikö dedi.

Cenaze yakınlarından Nuri Tuğlu, " Turhan Kocabaş kardeşimizin düğününü yapmak için beklerken acı haberle yıkıldık. Düğün yapmayı isterken cenazesini kaldırdıkö diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Çıkrıcak Köyü Düğün Salonu

-Boş sandalyeler

-Köy Muhtarı ile röportaj

-Köy tabelası

-Cenazenin evin önünden alınması

-Cenaze namazı

-Cenazenin omuzlarda mezarlığa götürülmesi, mezarlıkta defnedilmesi

-Damadın arkadaşının konuşması bulunuyor.)

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN-KÜTAHYA-TAVŞANLI,

=========================================================

8)ÇİLLER'İN ESKİ YATIYLA YİNE İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPTILAR

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi açıklarında 181 kaçak göçmenin yakalandığı teknenin, Tansu Çiller'in Başbakan olduğu dönemde kullandığı 17 metre uzunluğundaki 'President' isimli motor yat olduğu belirlendi. Aynı yatta geçtiğimiz 25 Eylül günü, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, yine 134 kaçak göçmen yakalanmıştı.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz 3 Kasım Perşembe günü Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Bozcaada İlçesi açıklarında, şüpheli bir yatı durdurmuştu. Yatta yapılan aramada, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na götürülmek istenen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Pakistan ve Irak uyruklu 181 kaçak göçmen ile insan kaçakçısı olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı. Motor yat, Ezine İlçesi'ne bağlı Yeniköy Limanı'na getirilirken 2 kişi de mahkemeye çıkarılmalarının ardından tutuklandı. Yatın, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde kullandığı ve ailenin 5 yıl önce sattığı 'President' isimli yat olduğu anlaşıldı.

İKİNCİ KEZ YAKALANDI

Aynı yat, geçtiğimiz 25 Eylül günü de Balıkesir Bandırma'daki Dutliman Kırsal Mahallesi açıklarında devriye görevi yapan Güney Marmara Grup Amirliği'ne bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yine insan kaçakçılığı yaparken yakalanmış, yatta İtalya'ya götürüldükleri iddia edilen 134 kaçak göçmen ele geçirilmişti. Bu olayın ardından motor yat, mahkeme kararıyla sahibine teslim edildi. Ancak aradan yaklaşık 1.5 ay geçtikten sonra yatın yine insan kaçakçılığı yaparken yakalanması dikkat çekti. Yat ve sahipleri hakkında soruşturma başlatıldı.

195 bin Euro bedelle satışa çıkarılan 'President' isimli motor yatın, eski Başbakan Tansu Çiller tarafından kullanıldığı ve aile tarafından 2011 yılında satıldığı belirtildi. Çok hızlı ve manevra yeteneği üst düzeyde olan 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik, 650 beygir gücündeki iki motoru bulunan içinde çok geniş bir salon ve özel yatak odası olduğu belirtilen İstanbul'daki bir yat kiralama firmasına ait olan 'President' isimli motor yatın şimdiki akıbeti ise merak konusu oldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yattan genel ve detay görüntüler.

(Haber - Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE, DHA)

========================================================

9)DOĞUMDA RAHMİ ALINMA RİSKİ BULUNAN ANNELERE İKİNCİ ŞANS

KONYA'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar, anne karnındaki çocuğun eşi olarak adlandırılan plasentanın, bazı doğumlarda rahim duvarının içini tamamen kapladığı için rahmin tamamen alındığını belirtti. Çapar, geliştirdikleri yeni bir yöntemle annenin rahmini almadan ameliyatı gerçekleştirdiklerini ve böylece anneye yeniden çocuk sahibi olabilmesi için bir şans oluşturduklarını söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar, plasenta(anneyle bebek arasındaki besin, oksijen ve diğer maddelerin alışverişini sağlayan bir organ) denilen organın anne karnındaki çocuğun döleşinin rahim duvarının içerisinde bitişik halde bulunduğunu ifade etti. Bundan dolayı doğum sırasında ayrılmasının daha kolay olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çapar, "Ama bazı doğum vakalarında plasentanın rahim duvarının içlerine kadar hatta rahim duvarını da geçerek bazen mesane ve bağırsaklara kadar ilerlediğini görüyoruz. Bu tür hastalarda en büyük problem doğum sonunda şiddetli kanama ve kanamaya bağlı da ölümler meydana gelebiliyor. Bundan dolayı da doktorlar bu tür hastaların anne rahminin tamamını alarak kanamanın önüne geçiyor. Sonucunda da daha sonra çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar rahmi alındığı için yeniden çocuk sahibi olamıyor." dedi.

Geliştirdikleri yeni bir yöntemle rahim duvarının içerisine nüfuz etmiş çocuğun eşinin bütün parçalarını topladıklarını ifade eden Çapar, şunları söyledi:

"Hastanın rahmini almadan bu problemi ortadan kaldırıyoruz. Operasyonu çok hızlı bir şekilde yaparak rahim duvarını içeriden karpuz böler gibi kesip rahmin içerisine nüfuz etmiş çocuğun plasenta dediğimiz eşini temizliyoruz. Böylece kanamanın da önüne geçiyoruz ve kanamadan kaynaklanacak olan ölüm riskini azaltıyoruz. Rahmin yerinde kalmasını sağlayarak anneye ileride çocuk sahibi olma şansını yeniden veriyoruz."

Anne adaylarında bu tür bir problemin çok nadir görüldüğüne de dikkat çeken Prof. Dr. Çapar, "Bugüne kadar 28 ameliyat gerçekleştirdik. Bu vakaların hiç birinde annenin rahmini almadık ve 12 kadar hastamız da yeniden hamile kalarak çocuk sahibi oldu." dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

Çapar röp.

Çapar genel ve detay

Haber - Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bozcaada Silopi PKK Politika Güncel Haberler

title