Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 2

Dalaman'da orman yangını (6)KONTROL ALTINA ALINDIMuğla'nın Dalaman ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün çıkan orman yangının kontrol altına alındığını, söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Dalaman'da orman yangını (6)
KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün çıkan orman yangının kontrol altına alındığını, söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yangının 350 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü
------------
-Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklaması

Haber: Taylan YILDIRIM, Cavit AKGÜN -Kamera: Tekin GÜRBULAK/ DALAMAN (Muğla),

====================

15 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil devrildi: 1 ölü, 2'si ağır, 5 yaralı

Samsun'da iddiaya göre teyzesine ait otomobilli alarak arkadaşları ile birlikte gezintiye çıkan 15 yaşındaki A.A.'nın kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, otomobildeki Ömer Tuğrul Çakar (15) yaşamını yitirdi, sürücü ile birlikte 2'si ağır 5 çocuk yaralandı.
Kaza, saat 01: 00 sıralarında Atakum ilçesi İncesu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 15 yaşındaki A.A., teyzesine ait 55 HJ 521 plakalı otomobili izinsiz alarak yaşıtı 5 arkadaşı ile gezintiye çıktı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil kumsala devrildi. Kazada, otomobildeki 6 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ile özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada ağır yaralanan Ömer Tuğrul Çakar, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı, 2'si ağır 5 yaralının ise tedavileri sürüyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
-------
Yaralıların hastaneye getirilişi
Takla atan otomobilden detaylar
Mahalle sakini Yunus Emre Avcı ile röportaj
Hastaneden detay

(SURE: 02.04 DK) (BOYUT: 232 MB)

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN,

=======================

Adana merkezli iki ilde DHKP-C operasyonu

Adana merkezli ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik şafak operasyonu düzenlendi. Örgüte eleman sağlamak ve örgüt faaliyeti yürütmek iddiasıyla 8 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'ye eleman kazandırdığı ve örgüt adına faaliyet yürüttüğü öne sürülen kişilere yönelik çalışmaları sonucunda 8 şüphelinin adreslerini belirledi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 8 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartmasının akabinde Adana ve Antalya'da eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Direnişin yaşanabileceği bazı evlerin demir kapıları, özel harekat polislerince koçbaşlarıyla kırılarak girilirdi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, örgütsel ve dijital malzemelere de el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü
------------
Zırhlı polis araçlarının operasyon noktasına gidişi
Özel harekat polislerinin baskın yapılacak eve tim usulüyle yürümesi
Öze harekat polislerinin evin bahçe kapısından içeriye girmesi
Özel harekat polislerinin eve girmesi
Bina içindeki polislerin "Aç kapıyı" şeklinde bağırması
Evin bahçesinde uzun namlulu silah ile güvenlik önlemi alan polis
Evin bulunduğu sokakta uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi alan özel harekat polisleri
Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolü için adli tıp birimine getirilmesi

Süre: 02'30" Boyut: 280 MB

Haber - Kamera:  Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=================

Rüşvet operasyonunda 8 şüpheli adliyeye sevk edildi

SAMSUN'un Çarşamba ilçesinde iddiaya göre tutuklu ve hükümlü yakınlarından rüşvet alarak tahliye sözü verdiği öne sürülen, aralarında zabıt katibinin de yer aldığı 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı, Çarşamba Adliyesi'nde görev yapan bir zabıt katibinin mahkum yakınlarına tahliye sözü vererek rüşvet aldığına dair çok sayıda ihbar mektubu aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bilgi verilmesinin ardından teknik ve fiziki takip başlatıldı. Soruşturma kapsamında Çarşamba, Ladik ve Havza ilçelerinde operason düzenlendi. Zabıt katibi ile rüşvet verdiği öne sürülen 10 şüpheli, 'görevi kötüye kullanmak, nitelikli dolandırıcılık, suç delillerini gizleme, yok etme, değiştirme, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü, savcı talimatıyla alınan sağlık raporunun ardından serbest bırakılırken, 8 şüpheli ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Şüpheliler, işlemlerinin ardından Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
-----------
Şüphelilerin emniyetten çıkışı
Emniyetten detaylar

(SURE: 01.23 DK) (BOYUT: 156 MB)

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN,

=================

Organları bağışlanan babasının arkasından gözyaşı döktü

Samsun'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Osman Altıok'un (50) karaciğer, böbrek ve korneaları ailesi tarafından bağışlandı. Hastane önünde gözyaşı döken Osman Altıok'un kızı Dilara, duygusal anlar yaşadı.
Samsun'da beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan Osman Altıok'un beyin ölümü gerçekleşti. Altınıok'un kızı Dilara ve oğlu Yaşar Yaman Altıok, babalarının organlarını bağışlama kararı aldı. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinde alınan karaciğer, böbrek ve kornealar bekleyen hastalara gönderildi.
Osman Altıok'un ağabeyi Şenol ile kızı Dilara ve oğlu Yaşar Yaman Altıok, gerçekleşen operasyonun ardından duygusal anlar yaşadı. Dilara Altıok, gözyaşlarını tutamadı. Şenol Altıok, "Biz kaybettik ama inşallah başkaları kazanacak. Acımız var, üzgünüz. Ama başkalarına umut olabilmenin mutluluğunu da yaşıyoruz" dedi.
Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Yöneticisi Mehmet Kazak, Türkiye'de 30 bin insanın organ ve doku beklediğini belirterek bu hastaların bir kısmının organ bulunamadığı için hayatını kaybettiğini belirtti.

Görüntü Dökümü:
-------------
Osman Altıok'un çıkarılan organlarının götürülmesi
Ağabeyi Şenol Altıok ile röportaj
Osman Altıok'un kızı ve oğlundan detaylar

(SURE: 03.14) (BOYUT: 362 MB)

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN,

====================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli Dalaman Samsun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title