Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Konya'da 500 polisle asayiş uygulamasıKONYA'da yaklaşık 500 polisin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldı.

Konya'da 500 polisle asayiş uygulaması

KONYA'da yaklaşık 500 polisin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 500 polis, daha önceden belirlenen farklı noktalardaki adreslerde asayiş uygulaması yaptı. Özel Harekat polislerininde katıldığı uygulamada ekipler şehir giriş ve çıkışlarında şüpheli gördükleri araçlar ve kişiler üzerinde arama yaptı. Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrollerinde çeşitli suçlardan aranan şüpheliler gözaltına alındı. Eğlence mekanları ve farklı noktalardaki kafelerde de denetleme yapıldı. Denetlemelerde bıçak, satır gibi çeşitli suç unsarları ile geçerildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

Polislerin işyerlerine baskın anı

İşyerlerinde ve kişiler üzerinde yapılan aramalar

Yol uygulamasından detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

===========================

Adana'da 500 polisle 'Huzur' uygulaması

ADANA'da 500 polisin katılımıyla yapılan asayiş uygulamasında 24 kişi gözaltına alındı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulaması kapsamında Adana'da Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik, Özel Harekat, Trafik şubelerinden 500 polis ile şüpheli kişiler, araçlar ve umuma açık mekanlarda aramalar yapıldı. Kent merkezindeki 15 sabit noktada, 1752 kişinin kimlik sorgusunu yapan ekipler, 4 adet ruhsatsız tabanca elegeçirirken, 24 kişiyi de gözaltına aldı. 985 araçta yapılan incelemede, 21 araç sürücüsüne çeşitli suçlardan 14 bin lira ceza kesildi, 7 araç da trafikten men edildi. Gece yarasına kadar devam eden uygulamada, kent merkezindeki umuma açık 100 mekanda arama yapıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Trafikte giden araçlar ve trafik polisinden görüntü

Polislerin bir aracı kontrol noktasına alması

Otomobilin bagajında polisin arama yapması

Otomobil sürücüsüne ait ruhsatlı tabancayı inceleyen polisler

Arama sonrası otomobilin kontrol noktasından gidişi

Polislerin başka bir aracı kontrol noktasına alması

Polisin araçtan inen sürücünün üzerini araması

Polislerin aracı araması

Kadın polisin, durdurulan araçtan inen bir kadının çantasını araması

Caddede yürüyen polislerden görüntü

Polislerin arama yapılacak umuma açık bir mekana girişi

Polislerin umuma açık yerlerde arama yapması

Genel ve detay görüntüler

Süre 04'04 Boyut 248 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===============================

Niğde'de 250 polisle asayiş uygulaması

NİĞDE'de 250 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı.

Türiye geneli gerçekleştirilen huzur uygulaması kapsamında Niğde'de 250 polis ile kentin giriş-çıkışlarında ve önemli noktalarda şüpheli şahıslar ile araçlarda arama yapıldı. Umuma açık mekanlarda da arama yapan ekiplerin kontrolleri gece yarısına devam etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Polislerin araçları durdurması

Polislerin araçlarda arama yapması

Kimlik kontrolü yapan polisler

Kotrol noktasındaki polislerden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre 02'37 Boyut 167 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

========================

Bakan Soylu: Deniz Baykal sana da yazıklar olsun (5)

"CESARETİNİZ VARSA ÖZERKLİKTEN BAHSEDİN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında geldiği Turgutlu İlçesi'nde Altay Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Halk oylamasında 'Evet' oyu için vatandaştan destek isteyen Bakan Soylu'ya AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, AK Parti Manisa il Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve MHP Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Sayar eşlik etti.

Burada düzenlenen mitingde konuşan Bakan Soylu, "Güvenlik güçleri her yerde mücadele içerisinde, sadece 780 bin kilometrekarenin içerisinde değil bu ülkeye tehdit içeren her noktada. Bütün sistemimizi bu konudaki politikamızı değiştirdik, yılanın başı neredeyse ezeceğiz. Şu kadar yüreğinizde cesaretiniz varsa hadi bugün özerklikten bahsedin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü. Ülkemizi bölmeye çalışanlara, insanımıza acı vermeye çalışanlara, ciğerparelerimizi şehit edenlere, bu ülkenin insanlarının gücünü azaltmaya çalışanları tarihe gömmezsek namerdiz" diye konuştu.

"SENİN HUKUKUNU SAVUNUYORUM"

Deniz Baykal'ı eleştiren ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözleriyle ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Ne kadar insan kendini saklarsa saklasın bir gün gelir kendi kimliğini ve kişiliğini böyle ortaya koyar. Hakikaten yazıklar olsun. Üzülerek söylemek istiyorum, bir kişi siyasi hayatının finalini bu tip aymazlıkla bitirmemelidir. Çok net ve açıktır. Öteki Konya milletvekilini söylemiyorum. Bir eblehten ne bekleyebilirsiniz ki, hiçbir şey bekleyemezsiniz. Ben olacağım Yunan gavuru, düşman; 'Evet' verenleri nereye, İzmir'e, Ege Denizi'ne dökeceksiniz. Bu çok edepsizliktir. Eğer bu adam hala siyasi hayatta bulunacak ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapacaksa aynısı Deniz Baykal için de geçerlidir. Demek ki ben boşuna kendimi yoruyorum. Ben bu kampanya başladı başlayalı senin hukukunu savunuyorum. Nasıl kaset kumpasıyla götürüldüğünü, nasıl FETÖ'cülerin sana kaset kumpası yaptığını, senin kaset kumpasıyla beraber kimlerle iş birliği içerisinde partinin başından götürüldüğünü anlatmaya çalışıyorum. Demek ki bizimkisi boşuna hamallıkmış, hiç gerek yokmuş, ne hukuktan, ne adaletten, ne insanlıktan öyle mi? Bizim, topraklarımızı işgal eden Yunanlılar gibi bir muameleye muhatap olmamız lazım gelirmiş. Bu tuzun koktuğu yerdir. Başka bir şey değildir" dedi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine değinen Bakan Soylu, "Biz 16 Nisan'a niçin gidiyoruz biliyor musunuz, 'patron millettir' demek için. Bu kadar açık ve net" ifadelerini kullandı. Bakan Soylu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"15 Temmuz'da Marmaris'te uçağının inip inmeyeceğini bilmeden Allah'a teslim olan ve millet iradesiyle beraber yürümeye çalışan bir liderimiz var. Belki bugün dünyanın en çok ihtiyaç olduğu konulardan bir tanesi güçlü liderliktir. Bizim güçlü bir liderimiz var. Bu millet ne yapacağını çok iyi bilir. 300 yıldır bugünleri bekliyoruz, artık duraklama dönemi bitti. Yeni nesil Avrupa'ya ve dünyaya Türk'ün şefkatini ve gücünü gösterecektir. Bunlar halkın sözcülerinden korkuyorlar. Tek adam dedikleri kim, tek adam dedikleri millet. Milletten korkuyorlar bunlar."

Bakan Soylu konuşmasının ardından Turgutlu'dan ayrıldı.

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ-Tuncel YILMAZ/ TURGUTLU(Manisa),

=====================================

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

NİĞDE'de inşaat işçisi 40 yaşındaki Ahmet Doğan, çalıştığı inşaat halindeki binanın 6'ncı katından düşüp öldü.

Olay, akşam saatlerinde Selçuk Mahallesi'ndeki bir inşaatta meydana geldi. İnşaat işçisi Ahmet Doğan, binanın 6'ıncı katında çalışırken, dengesini kaybedip düştü. Beton zemine çakılan Doğan, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılen ambulans ile Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Doğan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Haber: Ali KADI/NİĞDE,

===================

Bingöl Genç'te, 7 köy ve 8 mahallede sokağa çıkma yasağı

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'ne bağlı 7 köy ve 8 mahalle kırsalında düzenlenecek operasyon öncesi bugün saat 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Genç İlçesi'nin güneyindeki dağlık ve ormanlık alandaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla düzenlenecek operasyon öncesi 7 köy ve 8 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Genç İlçesi güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Genç İlçesi Dikpınar, Gerçekli, Döşekkaya, Üçgül, Kavaklı, Dedebağ ve Gözertepe köyleri ile Demirboğa, Karataş, Çekmece, Araklı Yeniler, Ekinli, Güllüce ve Bayramlı mahalleleri arasında kalan bölgede operasyonel faaliyet planlanmıştır. Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 11/C maddesi gereğince belirtilen bölgelerde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 04.04.2017 Salı günü saat 23.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Haber: BİNGÖL,

===================

'Dur' ihtarına uymayan sürücü; Eşimle kavga ettik, mesajla gönlünü alıyordum

KONYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü Mustafa Teke, kovalamaca sonucu yakalandı. Teke, "Eşimle kavga ettik. Moralim bozuk. Mesaj çekip gönlünü almaya çalışıyordum" dedi.

Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Yeni İstanbul Yolu'nda meydana geldi. Devriye görevi yapan polis ekibi, şüphe üzerine 42 HP 862 plakalı otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Ancak sürücü durmadı, polisler de peşine düştü. Yaklaşık 15 dakikalık kovalamacanın ardından otomobil, Ankara Caddesi üzerinde durduruldu. Gözaltına alınan sürücü 39 yaşındaki Mustafa Teke, gazetecilerin "Neden kaçtınız?" sorusuna, "Eşim engelli. Kavga ettik, dövüştük. O yüzden moralim bozulunca mesaj çekip gönlünü yapıyordum. Yemin ediyorum, ben mağdurum" dedi. Teke'ye dur ihtarına uymamak, muayenesiz ve sigortasız araç kullanmak, trafiği tehlikeye düşürmek, kırmızı ışık ihlali yapmak ve gerekli aydınlatma sisteminin olmaması nedeniyle 2 bin 460 lira para cezası kesildi. Otomobil de yapılan işlemlerinin ardından otoparka çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

Mustafa Teke'nin açıklamaları

Mustafa Teke'nin alkol testine alınması

Otomobilden detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

===========================

Bursa'da 900 polisle huzur operasyonu

BURSA'da 900 polisin katılımıyla düzenlenen huzur operasyonunda aranan 34 kişi yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Uyuşturucu ile Mücadele, Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinde görevli 900 polisle asayiş uygulaması yaptı. Uygulama kapsamında merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde 6 noktada trafik denetimi yapalırken, kahve, restoran, bar ve pavyon gibi 71 umuma açık işyeri denetlendi.

Denetimlerde 832 kişinin kimliğik sorgusu yapıldı, aranan 32 kişi gözaltına alındı. Uygulama kapsamında bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ayrıca 216 araç sorgusu yapılırken, 8 araç trafikten men edildi. 24 araç hakkında da toplam 11 bin 103 lira cezai işlem uygulandı.

Süre: 4 dakika 16 saniye Boyut: 198 MB

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Uygulama alanından genel görüntüler

-Üst ve araç aranması

-Alkol testinin yapılması

-Bir araçta esrar bulunması ve araç sahibinin gözaltına alınması

-DetaylarHaber-Kamera: Mehmet İNAN-Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Ahmet Doğan Niğde Konya Politika Güncel Haberler

title