Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Bakan Işık'tan Fırat Kalkanı yorumu: Yeni operasyonlar yapılabilir (5)BAKAN IŞIK ŞİRAN'DA 'HOŞGELDİNİZ' YAZILI PESTİLLE KARŞILANDIMilli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Pazar Alanı, Çok Amaçlı Salon, 200 araçlık otopark ile 22 dükkanın toplu...

Bakan Işık'tan Fırat Kalkanı yorumu: Yeni operasyonlar yapılabilir (5)

BAKAN IŞIK ŞİRAN'DA 'HOŞGELDİNİZ' YAZILI PESTİLLE KARŞILANDI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Pazar Alanı, Çok Amaçlı Salon, 200 araçlık otopark ile 22 dükkanın toplu açılış törenine katıldı. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bakan Işık'a, üzerinse 'Evet' yazılı tablo ile 'hoş geldiniz' yazılı pestil hediye etti.

Daha sonra Şiran ilçesine geçen Bakan Işık, burada da, üzerinde 'Şiran hep birlikte evet diyor' yazılı pestille karşılandı. Toplu açılış töreni ile yapımı tamamlanan Hükümet Konağı, Halk Eğitim Merkezi binası ve Kapalı Spor Salonu'nun açılışını gerçekleştiren Bakan Işık, Kelkit ilçesine gitti.

"SENİN BABANDAN MI ALIYORUZ YETKİYİ"

Kelkit Belediyesi önünde ilçe Kaymakamı Naif Yavuz ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Fikri Işık, referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Kelkitlilerden rekor düzeyde 'evet' oyu istedi. Bakan Işık, 'Bir kişiye bu kadar yetki verilir mi?' eleştirilerini hatırlattı ve şöyle dedi:

"Yetkiyi veren kim? Senin babadan mı alıyoruz yetkiyi? Yetkiyi halktan alıyoruz. Halk yetki verdiğine hesap sorar. Halk yetki verdiğinden icraat bekler. Memleket diktatörlüğe gidermiş. Kusura bakmayın. bugüne kadar bu millet hiçbir diktatöre oy vermedi. Bugüne kadar bu millet kim yanlış yaptıysa sandıkta faturayı kesip önüne koydu mu? Kılıçdaroğlu'nun bu kadar yoğun hayır kampanyası sürütmesinin altında ne yatıyor? 7 defa seçime girmiş ve hiçbir defa yüzde 25'i görememiş. Bu sefer yeni sistemde iktidar olmak için yüzde 50 gerekiyor. Kılıçdaroğlu'na söylemek lazım; yüzde 25'i bulamayan yüzde 50'yi nasıl bulacak? Onu bildiği için var gücü ile hayır için uğraşıyor. Ama nafile. Kelkit'ten yüzde 50 oy alamadan iktidar olamazsın. AK Parti'yi iktidar yapan Kelkit'tir, Gümüşhane'dir, Anadolu'dur, Türkiye'dir. AK Parti sizlerin bağrından çıkan bir partidir" Bakan Fikri Işık, ardından Erzincan'a hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Gümüşhane'de açılışlar

-Şiran ve Kelkit ilçesinden görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR / GÜMÜŞHANE,

=====================================

Bakan Soylu: PKK'nın adını bir daha kimse anmayacak (4)

MEMUR-SEN İL BİNASINI AÇTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MEMUR-SEN Trabzon Şubesi'nin açılış törenine katılarak 16 Nisan referandum süreci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yeni anayasayı anlattı, devreye girmesiyle Türkiye'nin ikinci sıçramasını yaparak daha güçlü ülke olacağını söyledi.

'BİZ TÜRKİYE'NİN YORULMASINI İSTEMİYORUZ'

Türkiye'nin yorulduğunu belirten, güçlü, zengin ve özgür olmaları gerektiğini savunan Bakan Soylu, "16 Nisan'da hep beraber göreceğiz. Bu arif milletin, feraset sahibi milletin aldığı kararı göreceğiz. Artık Türkiye'nin yorulmasını istemiyoruz. Türkiye'nin artık darbelerle karşı karşıya kalmasını istemiyoruz. Artık insanlarımızın fişlenmesini istemiyoruz. Artık ezanımızın sesinin ülkemizde bir daha kısılmasını istemiyoruz. Biz yerli, milli, kendi düşüncemizle, kendi değerlerimiz ve medeniyetimizle birlikte geleceğe adım atmak istiyoruz. Biz güçlü, kudretli, özgür ve zengin olmalıyızö dedi.

'CHP'DE İNÖNÜFOBYA BAŞLAMIŞ'

Tek adamlık değerlendirmeleri tepki gösteren ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Süleyman Soylu, "Sabahtan akşama kadar, 'tek adam' diyecekler. Anlaşılıyor ki, Avrupa'da islamofobi var, Cumhuriyet Halk Partisi'nde de İnönüfobya başlamış. Tek adamlığın ne odluğunu kendileri en iyi bilirler. Buradan Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; sen bu kavrama biraz uzaksın ama bu kavramı biraz çalışsan anlayabileceksin. Bilesin ki bu Anadolu coğrafyasında ve bu topraklarda tek adamlık olmaz, milletin adamlığı olur, milletin. Gerçi onun anlayabilecek bir hali kalmadı. Bizim buraların güzel bir sözü var; Düşmüş bir longoza çıkamıyor. PKK'nın longozuna düşmüş, FETÖ' nün longozuna düşmüş, oradan hiçbir şekilde çıkamıyor. Çıkabileceğini de göremeyeceğizö ifadelerini kullandı. Önemli bir tarihe gireceklerini dile getiren Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek isteyerek konuşmasını noktaladı. Bakan Soylu, konuşması sonrasında protokolle birlikte kurdele keserek hizmet binasının açılışını yaptı.

Görüntü sıralaması

---------------------------

-Bakan Soylu' nun konuşması

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Osman ŞİŞKO / TRABZON,

=======================================

Ümit Özdağ: Başbakan'ın 'Hayır' oyu kullanacağını düşünüyorum (2)

ÜMİT ÖZDAĞ'A PROTESTOYA POLİS MÜDAHALESİ

Karaman'da referandum çalışmasını sürdüren Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, basın toplantısının ardından aynı otelde anayasa değişiklik paketini anlatmak için konferans düzenledi. Geniş güvenlik önlemi alan polis, otelin bulunduğu caddeyi trafiğe kapattı. Yayaların da kontrollü olarak caddeden geçişi sağlandı. Davetliler, salona üst araması yapıldıktan sonra alındı.

Toplantı başlamadan önce Ülkü Ocakları Karaman Başkanı Yusuf Başkocagil'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, polisin önlem aldığı noktaya gelip Özdağ'ı protesto etmek istedi. Bu sırada polis, ülkcü grupla görüştü. Ardından taşkınlık yapmamak şartıyla gruptan yaklaşık 20 kişi, otele yaklaşık 20 metre daha yaklaştırıldı. Ülkü Ocakları Karaman Başkanı Yusuf Başkocagil, grup adına basın açıklaması yapıp, ülkücü ve MHP'lilerin liderinin Devlet Bahçeli olduğunu belirterek, 'Devletin başına Devlet gelecek' şeklinde slogan attı.

Bu sırada Ümit Özdağ'ın davetlileri arasından, Ülkü Ocakları grubuna tepki gösterenler oldu. Polisin önlem aldığı noktada bekleyen kalabalık Ülkü Ocakları grubu da olayı görüp basın açıklaması yapan arkadaşlarının yanına gelmek isteyince arbede çıktı. Polis gruba, biber gazı ve copla müdahale etti. Polis, önlem amacıyla 'salon doldu' diyerek otelin kapısın kapattı ve gazeteciler de içeri alınmadı. Davetlilerin ise bir kısmının salona girebildiği ileri sürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Davetlilerin üst araması yapılarak otele alınması

Otel önündeki polisin önlemi

Ülkücü grubun gelmesi ve bekletilmesi

Ükücü grubun basın açıklaması

Ülkücü gruba müdahale

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=======================================

Bakan Zeybekci: "Bu performans bir Türk mucizesidir" (2)

FIRAT KALKANI HAKKINDA KONUŞTU

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli programının ardından ardından Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Kaymakam İbrahim Küçük'ü ziyaret etti. Ardından Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık'ın makamında misafiri oldu. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Zeybekci, Fırat Kalkanı Operasyonu'yla ilgili soruları yanıtladı. Operasyonun sürdüğünü belirten Zeybekci, "Fırat Kalkanı Operasyonu sona erdirilmemiştir. El Bab Operasyonu bitmiştir. El Bab'ta yaşayan Suriyeli vatandaşların memleketlerine dönmesi için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

"CHP, KILIÇDAROĞLU'NDAN KURTULACAK İNŞALLAH"

Zeybekci daha sonra belediye yanındaki meydanda halka seslendi. Zeybekci'ye, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da eşlik etti. Belediye Meydanı'nda hazırlanan platformdan alandakilere seslenen Zeybekci, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den övgüyle bahseden Zeybekci, "Yeni sistem sadece tek başına iktidar getiriyor. İster sağdan gelsin, ister soldan gelsin. Kılıçdaroğlu'nun tek derdi var o da referandumda hayır çıkması. 16 Nisan'dan sonra hayır çıkmazsa o yok. CHP Kılıçdaroğlu'ndan kurtulacak inşallah. Çünkü bakın bu CHP'ye iyi gelecek, Türkiye'de siyasete iyi gelecek. Türkiye'de siyaset, 'mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır' diyebilecek. Bakın Devlet Bahçeli'ye, devlet adamı nasıl olurmuş, millet adamı nasıl olurmuş görsünler" dedi.

"ŞAKA GİBİ, RESMEN KOMEDİ"

Kılıçdaroğlu'nun Aydın programında referanduma ilişkin açıklamalarını komedi olarak değerlendiren Zeybekci, "Kılıçdaroğlu, Aydın'a geldiğinde ne dedi biliyor musunuz? Minibüsçüleri toplamış diyor ki; '16 Nisan'da evet çıkarsa bir gün sabah görecekseniz minibüsleriniz elinizden alınmış olacak' diyor. Geldiğinde bunları söyledi. Yaklaşık 82 tane muhtarımız içinde bir tane de kadın kardeşimiz vardı. Muhtarlarla bir araya gelmiş. Muhtarlara ne diyor biliyor musunuz? '16 Nisan'da evet çıkarsa bir gün sabah muhtarlıkların kapandığını görürsünüz. Muhtarlıklarınızın elinizden alındığını görürsünüz.' Sevgili kardeşlerim ben inanamadım. Evvelsi gün akşam da televizyonda seyrediyorum. Televizyonda da '16 Nisan'da evet çıkarsa bir gün sabah lokantaların elinizden alındığını görecekseniz.' Şaka gibi. Resmen komedi. Gelecekle ilgili zerre miktar söyleyecekleri söz yoktur" diye konuştu.

ALANDAN 'HAYIR' SESİ YÜKSELDİ

Ekonomi Bakanı'nın konuşması sırasında 34 yaşındaki Ali K., "Doğruları konuşun, doğru söylemiyorsunuz. İnadına hayır" diye bağırmaya başlayınca çevre hareketlendi. Halkın tepki gösterdiği Ali K., polisin müdahalesiyle öfkeli topluluğun yanından uzaklaştırılarak gözaltına alındı, emniyete götürüldü.

Miting sonunda Nazilli Ticaret Borsası'nın ödül törenine katılan Bakan Zeybekci, buradan Denizli'ye gitmek için ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Zeybekci'nin belediyedeki Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgil konuşması

Bakan Zeybekci'nin mitingi

Hayır diye bağıran Ali K.'nin gözaltına alınmasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera; NAZİLLİ (Aydın),

======================================

CHP'li İnce: Beş vakit ezan okunuyorsa Atatürk sayesindedir (2)

ZONGULDAK'TA KONUŞTU

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde parti otobüsünden halka hitap etti. Referandumda oylanacak 18 madde de halkın yararına bir şey olmadığı ifade eden İnce, şöyle konuştu:

"En az 50 kere okudum acaba dedim bu maddelerin birinde işçiler var mı? Emekliler var mı? Terörle mücadele var mı? Sana bana emekliye işçiye memura öğrencisine işsize köylüye çiftçiye hiçbir şey yok burada. Şimdi evet derseniz meclisi devlet dışı bırakıyorsunuz. Meclisi güçsüzleştiriyorsunuz. Milletvekilini muhtarın yanındaki aza gibi bir şey yapıyorsunuz. Bakın bu milletin başına çorap örer bu demedi demeyin. Bir adamın tahtı mı memleketin bahtı mı bunu seçeceksiniz. Bir adamın tahtı diyenler evet desin, memleketin bahtı diyenler hayır desin."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Mitingden detaylar

-Muharrem İnce'nin konuşması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

====================================

Adana'da gösteri ve yürüyüşlere 1 ay kısıtlama

ADANA'da bazı noktalarda yapılacak olan toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, imza standı, çadır kurma gibi etkinliklerin 1-30 Nisan 2017 tarihleri arasında yasaklandı.

Güvenlik nedeniyle toplantı ve gösterilerin ay sonuna kadar yasaklandığı şerler şöyle: Valilik hizmet binası ve çevresi ile yeni emniyet müdürlüğü binası, karşısında bulunan boş alan, Erdal Acet Caddesi üzerinde bulunan Döşeme Mahallesi Muhtarlık binası ve yanında bulunan otopark ile çevresi, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve çevresi ile yanında bulunan Sabahattin Zaim Parkı ve hizmet binası karşısında bulunan iki otopark,

Adana Adliye binası, ve çevresi ile yanında bulunan İnönü Parkı ve park çevresinde bulunan otoparklar, Ege Bağatur Bulvarı üzerinde bulunan Bölge Adliye binası ve çevresi,Orgeneral Temel Cingöz Kışlası (Jandarma Bölge Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı hizmet binası) ve çevresinde, Mithat Özsan Bulvarı üzerinde bulunan Orgeneral İzzetin Çalışlar Kışlası (6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı hizmet binası) ve çevresi, İncirlik 10. Tanker Üst Komutanlığı ve İncirlik Hava üssü ile çevresi, ABD Adana Konsolosluğu hizmet binası ve çevresi.

Haber: ADANA,

====================================

Türk Havayolları ilk Edremit uçuşunu yaptı

TÜRK Hava Yolları, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki Koca Seyit Havalimanı ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında direk uçuşlara başladı. 17 Haziran'a kadar haftada 2 gün gerçekleşecek olan seferlere yoğun talep olduğu öğrenildi.

Edremit Koca Seyit Havalimanı ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında ilk uçuşunu gerçekleştiren Türk Hava Yollarına ait yolcu uçağının inişi sırasında tören düzenlendi. Törene; AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Havran Kaymakamı Ahmet Öztürk, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka katıldı. Uçağın piste indikten sonra aprona girişi sırasında itfaiye araçları tarafından su sıkıldı. Öte yandan, Edremit Körfezi turizmi için büyük önem taşıyan uçuşlar sayesinde, yurtdışından gelecek turistler tek aktarma ile Edremit'e ulaşabilecek.

Bu uçuşların bölge turizmine büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "Körfezimiz için çok önemli bir hizmeti kazandırmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanı-Edremit arası uçuşlar başlamış bulunmakta. Bu uçuşların bölge turizmine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Koca Seyit Havalimanı ile tüm dünyaya açılabileceğiz. 17 Haziran'a kadar haftada 2 gün, sonrasında ise her gün seferlerimiz devam edecek. Türk Hava Yolları yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Edremit'in CHP'li Belediye Başkanı Kamil Saka ise, "İstanbul Atatürk Havalimanı ile Edremit Havalimanı arasında başlamış olan Türk Hava Yolları uçuşları, Edremit'in dünyaya açılmasında ciddi bir sorunu çözmüş oldu. Çünkü yurtdışı uçuşların büyük bir bölümü Atatürk Havalimanından yapıldığı için Edremit turizmine ciddi bir potansiyel sağlayacak" dedi.

"BÜYÜK BİR TALEBİN DE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Seferlerin bölgenin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük katkıları olacağını söyleyen Türk Hava Yoları Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, "İstanbul-Edremit-İstanbul uçuşlarımızı bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bölgemizin kalkınmasında, gelişmesinde, inşallah büyük katkıları olacak. Biz rezervasyon sistemlerimize baktığımızda büyük bir talebin de olduğunu görüyoruz. Şu an haftada 2 gün icra edeceğimiz seferlerimize haziranın sonuna doğru da inşallah haftada 7 gün olarak devam edeceğiz. Rezervasyon sistemlerine baktığımızda dünyanın birçok ülkesinden Edremit'e taleplerin olduğunu gördük. Bu bölge için, bizim için, şirketimiz için son derece sevindirici. İnşallah çok daha iyi noktalara gelecektir diye düşünüyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Uçağın aprona girişi

Yolcuların uçaktan inişi

Konuşmalardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Fikri Işık Gümüşhane Şiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title