Haberler

DHA YURT BÜLTENİ-19

Türk diplomatı şehit eden teröristler, talimatı terör örgütü PKK'dan almışIRAK'ın Erbil kentinde, Türk Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği, 2 Iraklının da hayatını kaybettiği terör saldırısını düzenleyen teröristler, talimatı Kandil'de PKK'dan aldıklarını itiraf etti.

Türk diplomatı şehit eden teröristler, talimatı terör örgütü PKK'dan almış

IRAK'ın Erbil kentinde, Türk Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği, 2 Iraklının da hayatını kaybettiği terör saldırısını düzenleyen teröristler, talimatı Kandil'de PKK'dan aldıklarını itiraf etti. Baş fail Mazlum Dağ, Kandil'de 26 gün silah eğitimi aldıktan sonra PKK'nın görevlendirdiği teröristlerle saldırıyı düzenlediğini söyledi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, soruşturmayla ilgili açıklama yapıp, teröristlerin itiraflarının bulunduğu video ile olay anını içeren güvenlik kamera kayıtlarını paylaştı.
IKBY Güvenlik Ajansı, Erbil'de 17 Temmuz günü bir restoranda oturan Türk Başkonsolosluğu'nda görevli Osman Köse'nin şehit edildiği, 2 Iraklının da hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. IKBY Güvenlik Ajansı, açıklamanın yanı sıra saldırı sonrası yapılan operasyonlarla yakalanan saldırının baş faili olan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi Mazlum Dağ ile birlikte 3'ü Türk, 6 şüphelinin itiraflarının yer aldığı video ve restoranda yaşananlar ile yerel güvenlik güçlerince düzenlenen operasyon anlarına ilişkin görüntüleri de paylaştı. Suçluların saldırı talimatını birkaç ay önce Kandil'de 'Botan' kod adlı 'Fatih' ismindeki teröristten aldıklarını, 2 Irak vatandaşını ise diplomat Osman Köse'nin korumaları oldukları şüphesiyle kasten öldürdüklerini itiraf ettikleri vurgulanan açıklamada, terör saldırısıyla ilgili bazı şüphelilerin de halen arandığını ifade edildi.
KANDİL'DE 26 GÜN SİLAH EĞİTİMİ ALMIŞ
Saldırının baş faili terörist Mazlum Dağ, görüntülerdeki konuşmasında, 2015'te çalışmak için ağabeyi İbrahim Dağ'ın da bulunduğu Erbil'e geldiğini, 1998'de terör örgütü PKK saflarına katılan diğer ağabeyi İsmail Dağ'ın ise Türkiye'de çatışmada öldürüldüğünü anlattı. Erbil'den Süleymaniye kentine göç eden ağabeyi İbrahim Dağ'ın, bir süre önce kendisinden PKK'ya katılmasını istediğini belirten Mazlum Dağ, şunları söyledi:
"Ben de katılmayı istiyordum. Kandil'e gittiğimde 'Botan' kod adlı Fatih beni karşıladı. 26 gün Kandil'de kaldım. Fatih, bana 'İhtiyaç olduğunda bizimle çalışmaya var mısın?' dedi. Ben de 'Evet her zaman hazırım' dedim. Erbil'de nasıl çalışacağımı Fatih'e sordum, o da Erbil'de Recep diye birinin evi olduğunu, her türlü konuda bana yardımcı olacağını söyledi. Bir başka isim ise Dijvar olduğunu söyledi. Dijvar'ın asıl adının Mehmet olduğunu öğrendim. Benim önceden de silah merakım vardı. Kandil'de Fatih bana her türlü silah eğitimi verdi. 26 gün sonra Erbil'e geldim işe başladım. Bir kafede işe başladım. Daha sonra Dijvar ile bir araya geldik. Birkaç defa yüz yüze görüştük. Dijvar bana bir fotoğraf gösterdi. Adının Osman Köse olduğunu söyledi. Türk Konsolosluğu'nda çalıştığını öğrendim. Benden Osman Köse'yi takip etmemi istedi. Takip sırasında çektiğin fotoğraf ve görüntüleri ona yollamamı istedi. Çektiğim görüntüleri Dijvar'a yolladım, o da Fatih'e gönderdi. Daha sonra benden Osman Köse'yi öldürmemi istediler. İki koruması olduğunu söyleyip, bu eylemi tek başıma yapamayacağımı onlara söyledim. Onlar da bunun üzerine bana destek için 2 kişi gönderdiler. Türkiyeli olduklarını öğrendiğim Alan ile Ahmet'ti. Yanlarında susturucu tabanca getirmişlerdi. 17 Temmuz'da Alan ile Ahmet ile birlikte Dijvar'ın yanına gittik. Dijvar, Osman Köse'nin kafede olduğunu söyledi. Ben o kafeye gittim. İş bölümü yaptık. Ahmet ile Alan, Osman Köse'nin korumalarına müdahale edecekti, ben de Osman Köse'yi hedef alacaktım. Köse ile aramızda bir metre vardı. Ona bir el ateş ettim, daha sonra benim de bacağıma ateş edildi. Ahmet'in düştüğünü gördüm, başı kanıyordu. Çıkıp arabaya bindik. Olay yerinden hızlıca uzaklaştık. Dijvar ile sabaha doğru ayrıldık. Muhsin ardından bir beni beyaz bir arabayla almaya geldi. Arabaya bindik, 120 metrelik caddede asayişe yakalandık."
2 IRAKLIYI, ŞEHİT KÖSE'NİN KORUMASI OLDUKLARI ŞÜPHESİYLE ÖLDÜRMÜŞLER
IKBY Güvenlik Ajansı'ndan paylaşılan 29 dakikalık görüntüde, restorandaki farklı açıdan kaydedilen güvenlik kamera kayıtlarına yer verildi. Görüntülerde, şehit edilen diplomat Osman Köse'nin kimliği belirsiz bir kişiyle karşılıklı otururken terörist Mazlum Dağ'ın saat 13.30'da yan masaya gelip yerleştiği, bu sırada Alan ve Ahmet isimli 2 teröristin ise restorana girdiği görülüyor. Görüntülerin devamında terörist Mazlum Dağ'ın oturur oturmaz yanındaki çantanın ağzını açtığı ve silahını hazır hale getirdiği sırada Alan ve Ahmet isimli teröristlerin şehit Köse'nin yakınındaki bir masaya oturduğu yer alıyor. Kamera kayıtlarında, saat 13.31'de masadan kalkan iki teröristin başka bir masada oturan Irak vatandaşları Beşdar Ramazan ve Neriman Osman'a, cep telefonuyla uğraşan terörist Mazlum Dağ'ın ise diplomat Osman Köse'ye susturucu takılan tabancalarla yakın mesafeden ateş ettikleri görülüyor. Diğer iki teröristin de Köse'ye ateş ettiği görülen görüntülerde restoranda panik yaşayıp, koşan bazı müşterilerin yere çömelip emekledikleri de yer alıyor.


Görüntü Dökümü
-----------
Restoran görüntüleri
Restorana saldırı anı görüntüleri
Teröristlerin ifadeleri
Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: IRAK,
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 2.68 GB

===================

Öldürülüp, parçalara ayrılan Afgan cinayetinin 3 şüphelisi adliyede (2)
TUTUKLANDILAR

Eskişehir'de, Afgan Malik Gülen'in (27), öldürülüp, parçalara ayrılarak bavul içerisine koyulmasıyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler Beitollah Tatlıdil (22), Abdullah Tatlıdil (29) ve Abdol Cabbar Jelil (41), savcılıktaki sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

ESKİŞEHİR

=======================

El frenini çekmeyi unuttuğu traktörün altında kalan çocuk yaralandı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), - BURSA'nın İnegöl ilçesinde, el frenini çekmeyi unuttuğu traktörün altında kalan çocuk sürücü Alper Sakin (15), ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde İnegöl ilçesine bağlı kırsal Yiğit Mahallesi'nde meydana geldi. Traktörle tarlaya gelen Alper Sakin,  araçtan inerek römorka balya yüklemeye başladı. İddiaya göre Sakin'in el freni çekmeyi unuttuğu traktör, bir süre sonra hareket etti. Hızlanan traktörü kontrol etmek isteyen Sakin, dengesini kaybedip, aracın üzerinden düşerek altında kaldı. Kanlar içinde kalan Sakin'in yardımına komşuları yetişti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınan Sakin'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
--------------------------------------
-Yaralı sürücünün hastaneye getirilmesi
-Yaralının ambulanstan indirilerek ameliyathaneye alınması
-Genel, detay görüntü

Süre: 0.51sn Boyut: 96MB
Haber-Kamera: Yavuz YILMA/İNEGÖL,(Bursa),

=============================

ÇANAKKALE'de, iki otomobilin çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.00 sıralarından Çanakkale- İzmir yolundaki Bozcaada sapağında meydana geldi. Çanakkale'den İzmir yönüne giden Muhammet Sadak yönetimindeki K-EU 7676 yabancı plakalı otomobil, İzmir'den Bozcaada'ya giden Serpil Dayanç yönetimindeki 59 TB 949 plakalı otomobil ile Bozcaada sapağında çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle iki otomobil de hurdaya döndü. Diğer sürücülerin ihbarıyla kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada sürücüler ile yabancı plakalı otomobildeki Elvan Sadak, Ünal Sadak, Adnan Sadak ve diğer otomobildeki Mehmet Yekta Dayanç, Nesibe Gürel ile Eylül Yüsra Dayanç yaralandı.

Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar Ezine Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kaza alanından görüntüler
-Kaza yapan otomobillerden görüntüler
-Ambulanslardan görüntüler
-Ezine Devlet Hastanesi girişinden görüntüler

Haber-Kamera:  İpek YAVAŞ/EZİNE(Çanakkale),

=====================

Yuvadan düşen yavru karga için itfaiye seferber oldu

SİVAS'ta, ağaçtaki yuvasından düşen yavru karga, itfaiye ekiplerince tekrar yerine konuldu.

Mimar Sinan Mahallesi Yol İşleri Siteleri önündeki ağaçta bulunan yavru karga, yuvasından sokağa düştü. Yavrunun düştüğünü gören mahalle sakinleri yavru kargaya su vererek besledi. Kargayı kendi imkanlarıyla yuvaya koyamayan mahalle sakinleri durumu Sivas Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri düşen yavru kargayı alarak tekrar yuvasına koydu. İtfaiye ekiplerinin kargayı yuvasına koyduğu sırada anne karganın itfaiye ekiplerinin çalışmasını izlediği görüldü.

Mahalle sakinlerinden Şemsettin Yıldırım, "Mahallemizin çocukları sokakta bir karga yavrusu olduğunu söylediler. Kargaya su verdik. Fakat annesi sürekli çatıda bağırıyordu. Kendi çabalarımızla yuvasına koyamayacağımızı anlayınca itfaiyeyi aradık. Sağ olsunlar itfaiye geldi, kargayı yuvasına koydu" dedi.

Görüntü Dökümü:
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Yavru karganın yuvasına konulması

Haber:  Hakan KALELİ-Uğur YİĞİT/SİVAS,

========================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erbil Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title