Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

Alperen'in ölümünde gerçeği söyleyen öğretmenler DHA'ya konuştu: Vicdanımızın sesini dinledik (3)

ANAOKULUNUN SAHİBİ TUTUKLANDI

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 3 yaşındaki Alperen Sakin'in 9 saat serviste unutulduğu için öldüğü Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'nun sahibi Yurdagül İşgören, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İşgören, tutuklandı.

Haber: Mehmet CANDAN / İZMİR,

==========================================

Fındık işçilerini taşıyan traktör devrildi: 7 ölü, 9 yaralı (4)

CENAZELERİ MARDİN'E UĞURLANDI

Hendek'te traktörün devrilmesi sonucu yaşamını kaybeden 7 kişinin cenazesi Hendek Devlet Hastanesi morgundan alınarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yorgalar Mezarlığı'na getirildi. Cenaze İşleri Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından 7 kişinin cenazesi Mardin'e gönderildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Ali İhsan Yavuz ve Ayhan Sefer Üstün cenazelerin gönderilişi sırasında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarını teselli etti.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

Haber: SAKARYA,

============================================

Ece'ye çarpan sevgiliye tutuklama talebi (2)

TUTUKLANDI

Adana'da üniversite öğrencisi Ece Çelik'e çarptıktan sonra, 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs' suçundan ev hapis cezası verilen, Başsavcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan İbrahim Deveci, çıkarıldığı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklarak cezaevine gönderildi.

Haber: ADANA,

===========================================

AK Partili Yılmaz, 54 bisiklet ve 8 tekerlekli sandalye dağıttı

BİNGÖL'de, Sakarya ve Bingöl AK Parti Gençlik Kolları Başkanlıkları tarafından organize edilen 'Kardeşim Birlikteyiz' projesi kapsamında, 54 adet bisiklet ve 8 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı. AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi önünden, programın yapılacağı valilik önüne kadar bisiklet sürerek geldi. Yılmaz'a Vali  Ali Mantı da eşlik etti.

Dağıtım törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Sakarya ve Bingöl AK Parti Gençlik Kolları Başkanları ve bazı partililer katıldı. Bingöl Valiliği önünde gerçekleşen programda 54 adet bisiklet ve 8 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Bingöl Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin halk oyunları gösterisi, protokol ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti ve hükümetin kardeşlik projelerine önem verdiğini belirterek, "Hükümetimiz ve partimiz kardeşlik projesine büyük önem veriyor. Biz bir bütün ve kardeşiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir milletiz. Bunun güzel uygulamalarından birini de bugün görüyoruz. Daha önce Afyon ile Bal - Kaymak kardeşliği kurmuştuk. Maraş ilede kardeşlik kurmuştuk. Çok güzel bir heyet gelmişti. Orada da güzel bağlar kurduk. İnşallah onları da devam ettireceğiz. Gümüşhane ile de güzel bir kardeşlik köprüsü kurulmuş durumda. Tüm illerimizle kardeşiz, bütün yöreler bizim" dedi. Konuşmanın ardından 54 bisiklet ve 8 tekerlekli sandalyenin dağıtımı yapıldı. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yılmaz'ın Bisiklet ile program alanına gitmesi

-İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu

-Bingöl Halk Oyunları Ekibinin gösterisi

-Yılmaz'ın Konuşması

-Bisiklet ve Tekerlekli Sandalyelerin Dağıtımı

-Genel ve Detay Görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

============================================

Çal'da 8 asırlık gelenek Eren için yapılacak

DENİZLİ'nin Çal İlçesi'nde 8 asırdan beri süre gelen sudan koyun geçirme etkinliği öncesi kent merkezinde çobanlar, kınalı koçları ve köpekleri eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu yıl düzenlenen etkinliklerin Trabzon'da terör örgütü PKK'nın açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Eren Bülbül anısına yapılacağını kaydetti.

Çal İlçesi'nde yaklaşık 8 asırdır süren 'Sudan Koyun Geçirme Geleneği' etkinlikleri öncesinde çobanlar, boyadıkları koçları ve köpekleriyle birlikte kent merkezinde kortej yürüyüşü yaptı. 26-27 Ağustos'ta yapılacak festival öncesi yapılan yürüyüşe; Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, belediye meclis üyeleri, ilçedeki çeşitli sivil toplum temsilcileri, çobanlar ve vatandaşlar katıldı. Bayramyeri Meydanı'ndan yürüyüşe başlayan kortejde çobanlar, kınalı koçları ve kangal köpekleri ile birlikte yürüdü. Meydanda çobanlar çıkardıkları enteresan seslerle ve çaldıkları ıslıklarla ilgi çekti. Kınalı koçları ve kangal köpeği gören vatandaşlar, telefonlarıyla fotoğraf ve selfie çekti. Yürüyüşte terör örgütü üyelerinin açtığı ateş sonucu Trabzon'da yaşamını yitiren Eren Bülbül için 'İyi varsın Eren' yazılı pankart açıldı.  15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından geleneksel etkinlik hakkında bilgi veren Başkan Akcan, etkinliklerin Trabzon'da şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül anısına yapılacağını belirterek, "Bu yıl Çal'ın Aşağıseyit Mahallesi'nde 844'üncüsünü yapacağımız sudan koyun geçirme etkinliğinin kortej yürüyüşünü yaptık. Bu geleneği bugünlere getirenlere teşekkür ediyorum. Biz de bu geleneği yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. 26 Ağustos'ta, Kuzu, Koyun, Koyun Kırkma ve En Güzel Çoban Köpeği yarışmaları yapılacak. Ertesi gün de yaklaşık 40 çobanımız geleneksel etkinliğimiz olan sudan koyun geçirme etkinliğini gerçekleştirecek. Bu yılın bizim için ayrı bir önemi var. Koyunlarımız Eren için atlayacak. İyi ki varsın Eren diyerek atlayacak. Yarışmalarda dereceye girenlere de ödüllerimiz olacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Çobanların koçlarıyla ve köpekleriyle yürümesi

Yürüyüşten ve vatandaşlardan görüntü

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan röp.

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

============================================

SOLOTÜRK'ün prova uçuşu bile büyük heyecan yarattı

YALOVA'da Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 88. Yıldönümü kutlamaları kapsamında yarınki gösterisi için F 16 uçağı ile prova uçuşu yaptı. Dünya'da F 16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın SOLOTÜRK ekibi, tek kişilik akrobasi uçuşu yaptı.

Kentte yarın düzenlenecek olan gösteri için prova uçuşunun yapılması, vatandaşları da büyük bir coşku ve heyecana boğdu. Jet uçağı ile yapılan akrobatik prova uçuşu, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na vatandaşlar, izledikleri gösteriyi cep telefonlarına kaydetti. Uçuşu, SOLOTÜRK ekibinin iki üyesi de yerden koordine etti. Vatandaşlar, ekibin üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta yarıştı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Solotürk uçusu

-Vatandaşların izlemeleri

-Detaylar

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Çiğli Çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title