Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Kılıçdaroğlu: Binali Bey 80 düğme olsa 8 saniyede hepsini ilikler (4)KILIÇDAROĞLU DEMİREL'İN MEZARINI ZİYARET ETTİIsparta'da referandum çalışmaları kapsamında vatandaşla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman...

Kılıçdaroğlu: Binali Bey 80 düğme olsa 8 saniyede hepsini ilikler (4)

KILIÇDAROĞLU DEMİREL'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Isparta'da referandum çalışmaları kapsamında vatandaşla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, bazı milletvekilleri ve parti yöneticileri eşlik etti. Kemal Kılıçdaroğlu beraberindekiler Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi'nin de bulunduğu Çalca Tepe'de Süleyman Demirel'in mezarı başında dua okudu. Kemal Kılıçdaroğlu anı defterini de imzalayan Kılıçdaroğlu, deftere, " Türkiye'ye büyük hizmetleri olan Süleyman Demirel'i saygıyla yad ediyorum. Demokrasi mücadelesini asla unutmayacağız" notunu yazdı. Kemal Kılıçdaroğlu ardından ise İslamköy'de vatandaşlarla buluştu, sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin mezar başında görüntüsü

Mezarın görüntüsü

Dua okunmasından görüntü

Kemal Kılıçdaroğlu anı defterini imzalaması

Detaylar

HABER: Mehmet çınar-kAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ISPARTA,

==========================

Bakan Ağbal: Şimdi tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz (4)

SANAYİCİLERLE BULUŞTU

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika ziyaretinin ardından Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda sanayicilerle bir araya geldi. Bakan Naci Ağbal, sanayicilere 16 Nisan'da oylanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Sanayicilerin sıkıntılarını da dinleyen Ağbal, yatırımcıların yeni teşvik sisteminden yararlanmasını istedi. Bakan Ağbal, konuşmasının ardından sanayicilerin sorularını yanıtladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Ağbal'ın toplantı salonuna gelmesi

Ağbal'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP-DHA)

================================

Bakan Soylu: PKK'nın adını bir daha kimse anmayacak (3)

TRABZON'DA KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'daki programının ardından Trabzon'a geçti, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, 'IPARD 1 Yatırımları' ve toplu açılış törenine katıldı. Toplam 81 milyon 721 bin lira yatırım tutarına sahip 116 projenin açılışının yapıldığı programda konuşan Bakan Soylu, TKDK'nın önemli başarılara imza attığını, bu sayede istihdam sorununun çözümü noktasında ciddi katlıları olduğunu söyledi.

İstihdamın artması noktasında hükümetlerinin önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Soylu, "Bu projelerde 1 istihdam benim gözümde kamudaki 5 istihdamdan daha önemli. Bu şehir güzelleştikçe ve kalkındıkça hem biz, hem de çocuklarımızın hayatı, hem de Türkiye'nin tümü daha da güzelleşecektir. İnşallah bunu hep birlikte sağlayacağız. Türkiye'de moral ve motivasyonunun düşürülmeye çalışıldığı bir dönem içinde hemşerimizin, ticaret erbabımızın bu anlamlı yatırımları ile çok önemli işlere imza atılmaktadır. Bilsinler ki tüm meselelerde yanlarındayız. Burada bir istihdamın artması bizim için önem taşımaktadır" dedi.

'ÇOCUK CESETLERİNİN KIYIYA VURDUĞU BİR DÜNYA HAYAL ETMEMİŞTİK'

21'inci Yüzyıl'ı değerlendiren ve bu dönemde terörün bir politika aracı olarak kullanıldığını ifade eden Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Bu toplantı aslında bize dünyada nelerle uğraşılması gerektiğinin de ipuçlarını vermektedir. 21'inci Yüzyıl'da dünya terörle, göç ile, maalesef son dönemde Avrupa'da hep beraber yaşadığımız ve gördüğümüz ırkçılıkla, ötekileştirmelerle uğraşmamalıdır. Üretimle, tarımsal üretimle, küresel iklim değişiklikleriyle uğraşmalıdır. Ama maalesef böyle olmadı. Hayal ettiğimiz 21'inci Yüzyıl böyle değildi. Terörün bir politika aracı olarak kullanıldığı, çocukların cesetlerinin kıyıya vurduğu bir dünyayı asla hayal etmemiştik. İnsan hakları ve ifade özgürlüğü gibi hakların gerçekten evrensel olduğu, toplumlara ve olaylara göre esnetilmediği ve buna göre şekillendirilmediği bir dünya olmalıydı."

'BU SİSTEM GÜÇLÜ BİR MECLİS ÖNERMEKTEDİR'

Avrupa ekonomisinin büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan ve yeni Anayasaya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Süleyman Soylu şöyle devam etti:

"Türkiye güçleniyor ve zenginleşiyor. Türkiye yükseldikçe, insan kaynağını yükselttikçe vatandaşlarımızın özgüveni ve geleceğe bakışı bambaşka bir tabloya yöneldi. Elbette ki siyaset bir mücadele halidir. Ülkeler birbirleriyle rekabet ederler ama bu söylediğimiz büyüklükleri sağlayan Türkiye hiçbir ülke için tehdit değildi. Türkiye'de demokrasi yükselseydi, kişi başına milli gelir yükselseydi, sanayisi, ekonomisi kesintilere uğramasaydı, gençleri sağ-sol çatışmalarında, idam sehpalarında hayatlarını kaybetmeseydi, Batı dünyasına ne kadar gelecekti? ve niçin Türkiye 1980 darbesi ile karşı karşıya kalacaktı? Tezgah budur. Avrupa ekonomisi bugün büyük bir sıkıntıyla karşı karşıyadır. Birliği neredeyse bir dağılma halindedir. Türkiye de mevcut sistemde çok yorulmuştur. Darbe anayasalarıyla çok yorulmuştur. Bu millet büyük ve arif bir millettir. 16 Nisan teklifi aslında çok basittir. Türkiye başka ülkelerin yaptığından farklı bir şey önermiyor. Bu sistem güçlü bir meclis önermektedir."

'ORTAK PARA BİRİMİ' DEDİLER DUVARA TOSLADILAR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yeni anayasayı anlatan ve bunun Türkiye için bir fırsat olduğunu kaydeden Bakan Soylu, "Bu fırsatı bir daha elde edemeyiz. Avrupa şu anda ırkçılığın ve faşizmin göbeğine oturmuş. 'Ortak para birimi' dediler duvara tosladılar. 'Ortak Anayasa' dediler, bir kelimesine bile beceremediler. İngiltere kendisini buradan çıkararak kurtaracağını düşündü. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Aşağımızdaki coğrafyada bir kaos var ve Türkiye'de bugün bu toplantıyı yapıyor ve yatırımlarını sürdürüyor. Genç insan kaynağımızla ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. 1960 ve 80 anayasası, bu 2 anayasa hayırsız bir anayasadır. Güçlü, kudretli ve modern bir Türkiye öneriyoruz. Bir laf vardır; 'Bu dereden ancak bu kadar balık tutulur.' Bu kadar basit. Bu dereden ancak bu kadar balık tutulabilir. Geldiğimiz yer budur. Şimdi bir adım daha öteye gitmemiz gerekmektedir" diye konuştu.

Bakan Süleyman Soylu, konuşması sonrasında projeleriyle destek almaya hak kazanan sektör temsilcilerine çeklerini verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO / TRABZON,

==================================

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Fesih ile yenileme arasında olağanüstü fark var (2)

ORTAOKUL TEMELİ ATTI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta, Büyükşehir Belediyesi'nce Karaziyaret Mahallesi'nde yaptırılan sosyal tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Kaynak, daha sonra merkez Onikişubat İlçe Belediyesi'nin kırsaldaki Döngele Mahallesi'ne yaptıracağı 18 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine katıldı. Milletvekilleri ve daire amirlerinin de katıldığı törende konuşan Kaynak, Onikişubat Belediyesi'nin daha önce de Dönüklü ve Ilıca'ya da İmam Hatip Okulu yaptığını hatırlatarak, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e teşekkür etti.

'BU ANAYASAYA EN ÇOK ENGEL OLMAK İSTEYENLER TÜRKİYE DÜŞMANLARDIR'

16 Nisan'da yapılacak referandumla halkın oyuna sunulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'i eleştirdi. Veysi kaynak, şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığı yapmış, devletimize hizmet etmiş, Meclis Başkanvekilliği yapmış Meral Akşener hanımefendiye, onlara destek verenlere söylüyorum. Nasıl olabilir, Meral Akşener hanımefendiye destek verenler Kandil'deki adamın dediğiyle aynı noktaya bakabilirler? Nasıl olabilir? Türkiye'nin ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile FETÖ aynı şeyi söyleyebilir? Bu nasıl olabilir; PKK'nın partisi HDP ile CHP Diyarbakır'da ortak program yaparlar? Bunun bir manası var mı? Eğer bizim Anayasa'da yapmak istediğimiz değişikliği okuyarak anlamıyor, anlamak istemiyorlarsa Alman Nazilerine, faşistlerine, Hollanda'daki Nazi ve faşistlere baksınlar. Soydaşlarımızı tekrar seçim için oy vermeye bile Bulgaristan'a koymayan o eski kafalara baksınlar. Kandil'e, PKK'ya baksınlar, ne kadar terör örgütü varsa. Biz asla bu anayasaya 'hayır' diyen 'Haindir' demedik. Ama diyoruz ki, bu Anayasa en çok karşı çıkan, engel olmaya çalışan terör örgütleridir. Bu Anayasa'ya en çok engel olmak isteyenler Türkiye düşmanlardır. Bunu açıklıkla söylüyoruz." Konuşmaların ardından Veysi Kaynak, törene katılanlarla birlikte butonlara basarak okulun temelini attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaynak'ın konuşması

Kaynak'ın araçtan inişi

Kaynak'ın çocuklarla ilgilenmesi

Kaynak'ın Mahçiçek'le sohbeti

İstiklal Marşı

Çocuk mehter takımı

Törene katılanlar

Dua edilmesi

Temel atılması

İnşaat alanı

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===================================

Yıldırım Kars'ta: Avrupa kıskanıyor, Türkiye'nin büyümesini istemiyor (2)

BAŞBAKAN YILDIRIM AĞRI'DA

Başbakan Binali Yıldırım Kars mitinginin ardından özel uçakla Ağrı'ya geldi. Başbakan Yıldırım, Dörtyol meydanında toplanan yaklaşık 8 bin kişiye hitap etti. Mitinge Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve milletvekilleri katıldı.

Ağrıspor atkısıyla kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım dün hayatını kaybeden 15 Temmuz şehidi Astsubay Ömer Halisdemir'in annesi Fadime Halisdemir'e rahmet diledi. FETÖ ve PKK'nın birlikte hareket ettiğine işaret eden Yıldırım, "15 Temmuz akşamı bir grup FETÖ terör örgütü mensubu Türkiye'yi işgal etmek için, bayrağı indirmek, ezanı dindirmek için, tankla, topla, tüfekle milletin üzerin ateş etti. Ancak bu millet, benim yiğit hemşehrilerim darbecilerin geçit vermedi. Darbecilere darbeyi indirdik mi? Evet indirdik. Onlar cumhurbaşkanımızı, hükümeti alaşağı edip ortadan kaldırmayı hedeflediler. Bu teröristlerin boynuna asılı ipin ucunun nerede olduğunu, kimlerin bu teröristleri beslediğini, kol kanat gerdiğini biliyoruz" diye konuştu.

"ERKEKSEN ÇIK ORTAYA"

Darbenin başında Adil Öksüz'ün olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, hain olarak nitelendirdiği Öksüz'ün, Pensilvanya'dan emir aldığını belirtti. Öksüz'ün darbecilerle aradaki irtibatı sağladığını hatırlatan Yıldırım, Pensilvanya'dakinin ortaya çıkmadığını ve kuklalar kullandığını belirtti. Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Erkeksen çık ortaya, ben yaptım de. Bunların bu işi yaptığını adımız kadar biliyoruz. Bu talimatları veren darbeyi yapan teröristleri harekete geçiren bizzat Pensilvanya'daki FETÖ'dür. Bütün belgeleriyle, delilleriyle tespit ettik. ABD Adalet Bakanlığına gönderdik. Hiçbir tereddüdümüz yok. Ne yazık ki iadesi konusunda hala ABD ipe un seriyor. Bu da gözümüzden kaçmıyor. 15 Temmuz akşamı maskeler düştü. FETÖ kendisini dindar maskesiyle gizliyordu. Bunlar yardımları iç ettiler. Türkiye düşmanlarını beslediler. 15 Temmuz'da bir maske daha düştü. PKK, onlar da yıllardan beri güya Kürtlerin hakkını savunuyordu. Sözde Kürtlerin sorunlarıyla ilgileniyordu. PKK, FETÖ aynı. İkisi de terör örgütü, ikisi de kardeş. Bunlar dayanışma içindeler. Bunların ipleri aynı yerde, aynı adamın elinde. Bu topraklardaki insanlara ihanet eden örgütler bunlar. Birisi Kürtleri, biri dindarları kullandı. Onlar Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor. Türkiye'nin terörle uğraşmasını istiyor. Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyor. 15 Temmuzda ne oldu biliyor musunuz? PKK Kandil'den talimat verdi. 'Bu gece darbe olacak askere karışmayın. Ateş açmayın.' Ancak 16 Temmuz'da bir talimat daha verdi. 'Darbe başarısız ateş serbest' İşte bunlar birlikte çalışıyor."

Başbakan Binali Yıldırım, "İsviçre'de Recep Tayyip Erdoğan'ın resmine asmışlar. Kafasına silah dayamışlar, 'Erdoğan'ı öldürün.' Bu kadar alçaklık, adilik olur mu? Bu Avrupa FETÖ, PKK'yı sevdiği için mi yapıyor? Hayır kullanıyor bunları. Türkiye'ye karşı, geleceğine karşı, kardeşliğine karşı kullanıyor. Bu oyunları tek tek bozarak gidiyoruz diye konuştu.

BELEDİYELER ÇUKUR KAZDI

DBP ve HDP'ye de yüklenen Başbakan Yıldırım, "Bu millet belediye başkanı seçiyor. Hizmet için seçiyor. Onlar ne yaptılar. Çukur kazdılar. Paraları dağa gönderdiler. Teröre destek verdiler. Şimdi hesap veriyorlar. Para göndereceksin, gençleri dağa göndereceksin. Artık çocuklarınızı bu alçaklar elinizden alamayacaklar. O çocuklarımız Türkiye'nin aydınlık yarınları için daha iyi büyüyecek" dedi.

Ağrı'da halkın teröristlerin çukur siyasetine itibar etmediğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Bu çukur siyasetine prim vermediniz, yüz vermediniz. Teşekkür ederim. Kürt kardeşlerimizle bu terör örgütünü birbirinden ayırıyoruz. Terörle kararlı şekilde mücadele sürüyor. Artık engelli koşu bitecek, engelsiz koşu başlayacak. Acılar sona erecek. gözyaşı dinecek. Belli merkezlerden belli yerlerden idare edilen terör sona erecek. Doğu, batı, güney, kuzey bizim. Vatan toprağı hepimizin. Bize saldıranlara diz çöktüreceğiz" diye onuştu.

Ağrı'ya yapılan yatırımlar konusunda açıklamalar yapan Başbakan Yıldırım, Ağrı Devlet Hastanesi'nin gecikmesinden dolayı özür diledi. Yıldırım, 400 yataklı hastanenin yıl sonu kadar bitirileceğini söyledi. Başbakan Yıldırım, uçakla İstanbul'a hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Mitingde oynayan vatandaş

-Başbakan Yıldırım'ın konuşması

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN-Servet Arslan-Murat ÇAĞLAR / AĞRI,

===================================

YGS giremeyince intihar eden Büşra, toprağa verildi

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, bir dakikalık gecikme nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) alınmadığı için bunalıma girdiği ileri sürülen 18 yaşındaki lise öğrencisi Büşranur Kalaycı intihar etti. Genç kız, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Biga Atatürk Anadolu Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Büşranur Kalaycı, dün (perşembe) saat 17.00 sıralarında Kavaklık Mahallesi'ndeki evlerine gelen kardeşi Gülnur Kalaycı tarafından, odasında tavandaki kancaya iple asılı bulundu. Kız kardeşinin haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekibi, genç kızın yaşamını yitirdiğini belirledi. İntihar ettiği belirlenen Kalaycı'nın cesedi, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kalaycı'nın geçen 12 Mart'taki YGS sınavına bir dakika geç kaldığı için bunalımda olduğu, bu nedenle intihar etmiş olabileceği ileri sürüldü. Kalaycı'nın ailesi de savcılıktaki ifadelerinde Büşranur Kalaycı'nın YGS'ye giremediği için bunalımda olduğunu, geçen 28 Mart'ta sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından psikolojisinin iyice bozulduğu için intihar ettiğini düşündüklerini söyledikleri öğrenildi.

Hayatının baharında yaşamına son veren Büşranur Kalaycı'nın otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenazesi ikindide Biga Süleymaniye Camisi'ne getirildi. Kalaycı'nın cenazesi camiye getirildiğinde yakınları ve sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Kılınan namazın ardından Kalaycı'nın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Çiçeklidede Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Büşranur Kalaycı'nını fotoğrafı

-Büşranur Kalaycı'nın okulundan görüntü

-Cenaze töreninden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale),

===================================

Kapkaçıları yakalayıp polise teslim ettiler

ADANA'da yolda yürüyen bir kişinin elindeki cep telefonunu kapıp kaçan 20 yaşındaki Ferhat Ö. ile arkadaşı 19 yaşındaki Oğuzhan Y., çevredekilerce yakalanarak polise teslim edildi.

Merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'nde yürüyen Sinan Mortepe'nin yanına yaklaşan Ferhat Ö. ile Oğuzhan Y., cep telefonunu alarak ara sokaklara girdi. Sinan Mortepe'nin yardım istemesi üzerine, çevredekiler, kısa süreli kovalamaca sonucu 2 zanlıyı yakalayarak polise teslim etti. Üzerlerinden Mortepe'den kapkaç yaptıkları cep telefonu çıkan zanlılar gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Ferhat Ö.'nün, arkadaşı 15 yaşındaki S.Ç. ile birlikte 29 Mart günü de dinlenmek için Atatürk Parkı'na gelen 55 yaşındaki Gani Düt'ün cep telefonunu kapkaç yaptığı ortaya çıktı. Ekipler tarafından yakalanan S.Ç. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, Ferhat Ö. ile Oğuzhan Y., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Arşiv Adli Tıp Birimi görüntüsü

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: ADANA,

===================================

'Soygun' yalanıyla 700 bin lira ve 200 bin liralık altın dolandırdılar

EDİRNE'de kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp, isimlerinin soygun olayına karıştığı yalanıyla 12 kişiyi 700 bin lira ile 200 bin lira değerinde ziynet eşyası ile dolandıran 3 kişi tutuklandı.

Edirne'de 12 kişi, kendilerinin telefonla dolandırıldığı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvurmasının ardından polis, geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çalışmada dolandırıcıların, kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp, aradıkları kişilere, "Kuyumcu soygunun adınız karıştı. Sizin altınlarınızla soyulan altınlar karşılaştırılacak. Kuyumcudan alınan paralar ile sizin paralar da karşılaştırılacak. Bu yüzden evinizdeki altın ve paraları gelen arkadaşlara verin. Eğer vermezseniz hakkınızda soyguncu olarak işlem yapılacak" dedi.

Telefonla aranan kişilerde ellerinde bulunan toplam 700 bin lira para ile 200 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını dolandırıcılara kaptırdı. Edirne polisi, dolandırıcıları tespit etmek için kentteki güvenlik kameralarını didik didik inceleyip, kimliklerini tespit etti. Şebeke üyelerinden V.S.'nin güvenlik kameralarında İ.S.'den 20 bin lira alırken, görüntüleri ortaya çıkarıldı. Polis, daha sonra takibe aldıkları şüphelilerin bulunduğu adresleri tespit ederek operasyon düzenledi. Edirne'deki operasyonda A.D. ve Ö.E., İstanbul'daki operasyonlarda ise V.S. ile A.G., yakalandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmaları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.E., V.S., A.G., tutuklanırken, A.D., denetimli serbestlik kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, dolandırıcıların lideri konumunda olan bir kişiyi de yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

(Güvenlik Kamerası)

-Zanlının yaşlı adamın yanına gelişi

-Yaşlı adamla bir süre bankta oturması

-Telefonla görüşmesi

-Yaşlı adamdan parayı alması

-Zanlıların adliyeye çıkışı

Haber: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

===================================

Kırklareli'de FETÖ'nün öğretmen yapılanması davasında 3 tahliye

KIRKLARELİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla haklarında dava açılan 19'u tutuklu, 31 eski öğretmenin yargılandığı davada 3 kişi tahliye edildi.

Kırklareli'de FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla haklarında dava açılan 19'u tutuklu, 31 sanığın yargılanmasına Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan mahkeme salonunda bugün devam edildi. Aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullananların da olduğu belirtilen sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Avukatların savunmalarının ardından savcılık mütalaası okundu. Daha sonra Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, okuduğu ara kararda, Zeynep Saygılı, Cengiz Akın ve Murat Eren'in tahliyesine, "Baylock" programı güncel listelerine bakılmasına, sanıkların KPSS şüphesi olup olmadığının araştırılmasına, 16 kişinin tutukluluk hallerine devamına ve tutuksuz yargılanan sanıkların üzerinden bazı adli tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi. Duruşma, 25 Mayıs'a ertelendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sanıkların araçlardan indirilmesi

-Alınan güvenlik önlemleri

-Sanıklardan detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ, -

===================================

Kavga sırasında muhtar bıçaklandı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde çıkan tartışmada Pınarcık Köyü muhtarı 39 yaşındaki Hasan Korkmaz bıçaklanarak yaralandı.

Olay, saat 16.30 sıralarında Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı üzerinde meydana geldi. Nedeni henüz bilinmeyen kavgada 27 yaşındaki Mehmet İlarslan, Pınarcık Köyü Muhtarı Hasan Korkmaz'ı kasığından bıçakladı. Yaralanan Korkmaz, taksi ile özel hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Korkmaz'ın hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. Korkmaz'ın çıkan kavgayı ayırmak istediği iddia edildi.

Polisin gözaltına aldığı İlarslan da tedavisi için Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mehmet İlarslan'ın gözaltına alınması

-Yaralının taksiye bindirilmesi

-Mehmet İlarslan'ın ekip aracı ile emniyete götürülmesi

Dosya Adı: ergbicakliyaralama

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================

Bingöl'de 83 milyon lira yatırımlı ilaç fabrikası kuruluyor

BİNGÖL Organize Sanayi Bölgesi'nde bir ilaç firması tarafından 83 milyon liraya mal olacak ilaç fabrikasının temeli Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet yılmaz ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun tarafından atıldı.

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bir ilaç firması tarafından yıl sonunda hizmete açılması hedeflenen ilaç fabrikasının temel atma törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Yılmaz Çapak, kurum amirleri ve vatandaşların katımılıyla yapıldı. 160 kişinin istihdam edileceği ve 83 milyon liraya mal olacak fabrikanın kente kazandırılmasının önemine değinen Vali Yavuz Selim Köşger, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan toplamda 47 parsellik alanın sadece 7 parselinin boş olduğunu belirterek, ilaç fabrikasını kuran firma yetkililerine teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, Bingöl Organize Sanayi'nin iyi yerlere gelmesi için yoğun çalışmaların olduğunu ifade ederek, "Bingöl Organize Sanayi Bölgesini 10 yıl önce ilk aday olduğum zaman gezmiştim. Buraların normal bir tarladan hiçbir farkı yoktu. Her tarafı kurumuş, dökülmüş, derme çatma bir yer haline gelmişti. O tarihte birçok eksik tespit ettik. O dönemin milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte bakanlarımızla, ilgililerle görüşmeler yaptık ve çok ilave yatırımlarla suyunu getirmekten tutun, yolunu yapmaya altyapıya ilişkin çalışmalara kadar yeni ilave yatırımlar yaptık. Yatırımcılarımız da gelip yatırım yapmaya başladılar. Organize Sanayi Bölgesi çok daha iyi yerlere gelecek. Çok daha iyi bir bölge olacak. Fazla yerimiz de kalmadı. Talep edenlere fazla yer gösteremiyoruz. Burayı genişleteceğiz. Bu alanı çok daha büyük organize sanayi bölgesi haline getireceğiz. Çok daha güçlü bir üretim merkezine dönüşmüş olacak. Üretim üssü olması açısında da çok elverişli bir bölgedir" diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından fabrikanın temel atma töreni kurban kesimi ve dualar eşliğinde yapıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Protokolün alana gelmesi

-Vali Köşger'in konuşması

-Yılmaz'ın konuşma

-Kurban kesimi ve dualar

-Temel atma töreni

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Semiha Yıldırım Türkiye Atabey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title