Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eylemler bizi yolumuzdan alıkoymayacakCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eylemler bizi yolumuzdan alıkoymayacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'a geldi. Yarın Trabzonspor'un Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimaninda kendisini karşılayan kalabalığa seslenerek, "Eylemler bizi yolumuzdan alıkoymayacak" dedi.

Saat 22.35 sıralarında uçakla Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Ak Parti teşkilat başkanları ve vatandaşlar karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konaklayacağı otele gidişi öncesinde havalimanında kendisini karşılayanlara otobüsten seslendi. Terör eylemlerine değinen ve yarın yapılacak olan açılışla cevabın verileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Yarın Trabzon'da büyük bir açılış törenimiz var. Birçok açılış merasimini bu törende birleştireceğiz. 'Eylemler bizi yolumuzdan alıkoymayacak' dediğimiz için buradayız. Yarın inşallah Trabzon'da Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışında sizlerle bir arada olacağız. ve tabi bir arada oluş bir cevap teşkil edecek. Ama şunu tüm kalbimle inanarak ve bilerek söylüyorum; bu millet çıktığı bu yolda yek vücuttur. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.ö

Terörün bitirileceğini belirterek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar ister canlı bomba olsun, ister şu tür bomba olsun, bu tür bomba olsun. Onlar bitecek. Bu millet tarih boyunca hilal, haçlı zihniyetiyle nasıl mücadele ettiyse, bizler bu dar mevzide bunları rahatlıkla, Allah'ın izniyle halledeceğiz. Yeter ki siz aranıza bunları sızdırmayın. Geçenlerde de söyledim, şimdi de söylüyorum. Aman ha, nerede kim var, kimi biliyorsunuz hemen güvenlik teşkilatlarımıza bildirin. Çünkü bu sadece güvenlik teşkilatlarımızın görevi değil. Her mahalledeki muhtarlarımıza ve köylerdeki muhtarlarımıza söylüyorum. Kim senin mahallene taşındı? Köyüne kim taşındı? Bunu senden daha iyi biri bilir mi? Bilmez. Dolayısıyla bunları hemen güvenlik teşkilatımıza bildireceksiniz. ve bunları toplayıp alacağız. ve bunu birlikte yapacağız. Hiç endişeniz olmasınö diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında konaklayacağı otele gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

-Havaalanından görüntüler

-Erdoğan'ın konuşması

-Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO-TOLGA SAĞLAM/DHA

========================================

Birlikte çıktıkları çarşı izninde şehit düştüler (4)

ŞEHİDİN CENAZESİ KOCAELİ'DE

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Abdulsamet Özen'in cenazesi, askeri uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Şehit Özen'in cenazesini, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, ailesi ve yakınları karşıladı. Şehit Özen'in naaşı, daha sonra cenaze aracına konularak Körfez Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Şehit Abdulsamet Özen'in cenazesi, yarın Kandıra Süllü Köyü'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Cenazenin uçaktan indirilmesi

-Cenaze aracına konulması

-Ailesinden görüntü

-Cenazeyi karşılayanlardan görüntü

Haber: Faruk Kıyak / Kocaeli

========================================

Şehit acısı Bursa'ya da düştü

KAYSERİ'de çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu otobüse yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan çavuş Fehmi Barçın'ın acı haberi, memleketi Bursa'nın İznik İlçesi'ne ulaştı.

Ailesi İstanbul Bayrampaşa'da yaşayan şehit çavuş Fehmi Barçın'ın acı haberi, Bursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı Süleymaniye Köyü'nde oturan dedesi Fehmi Barcın ve babaannesi Tayyibe Barçın'a verildi. İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak'tan haberi alan Barçın çifti gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrağının asıldığı ev, taziyeye gelen yakınlarıyla dolup taştı.

Barçın ailesinin fertlerinin acı haberin ardından cenazeyi almak için Kayseri'ye gittiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Taziye için gelen ilçe protokolünün eve girişi

-Dede ve babaanne ile oturması

-Dede ve babaannenin ağlaması

Haber: Mehmet BULDU/İZNİK (BURSA), -

===========================================

Şehit ateşi Zonguldak Ereğli'ye düştü (2)

CENAZESİ ZONGULDAK'TA

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan er Kenan Döngel'in cenazesi, askeri uçakla memleketi Zonguldak'a getirildi. Şehidin cenazesini Zonguldak Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, yakınları ve çok sayıda kişi karşıladı. Şehidin babası Özcan ve annesi Şehime Döngel, askeri uçakla oğullarının tabutuyla birlikte geldi.

Yapılan duanın ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu uçaktan indirilip askerlerin omzunda cenaze aracına götürüldü. Şehidin cenaze aracındaki tabutuna sarılan anne Şehime, baba Özcan, kardeşi Mertcan ve kız kardeşi Rivanur Döngel gözyaşı döktü. Annesi Şehime Döngel, "Mavişim beni bırakıp nereye gidiyorsun? Allahım bu acıya nasıl dayanırım. Yavrum geldin mi yavrumö diye ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Ereğli İlçesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Uçağın inmesi

-Anne babanın ağlaması

-Dua edilmesi

-Şehiidin taşınması ve cenaze aracına konulması

-Konvoyun hareket etmesi

-Dosya adı: zngsenıtkenan

-Haber-KameraB Durmuş SEVİNDİK/ÇAYCUMUA(Zonguldak),

=====================================================

Mustafa Şentop: Önerimiz 50 yıldır devam eden anayasa tartışmalarını sonlandıracak

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop parlamenter sistemin 1960 sonrası kurulan uluslararası güçlerin Türkiye'yi kumanda ettiği bir sistem olduğunu belirterek, "İçinde yargıçların ve hakimlerin, 15 Temmuz'da da askerlerin bulunduğu, dış ülkelerin kumanda edeceği bu sistemi değiştirebiliriz. Bizim önerimiz böyle bir öneri. Türkiye'de 50 yıldır devam eden anayasa tartışmalarını sonlandıracak bir öneri" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Yeni Türkiye Yeni Anayasasına Kavuşuyor" paneline katıldı. İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panelde konuşan Mustafa Şentop, Kayseri'de meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Bugün de Kayseri'de acı bir olayla karşılaştık. Şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu ilk değil. Ümit ediyoruz son olur. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya önemli bir değişim sürecinin içerisinde. Böyle bir dönemde anayasa tartışmanın zamanı mı? diyenler oluyor. Biz tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Dünyanın yeniden inşa edildiği bir dönemde Türkiye'nin kendisini yeniden inşa etmesi gerekiyor. Bunu, Türkiye'nin kendini yeniden bir unsur olarak görüyoruz anayasayla ilgili verdiğimiz teklifleri. Bütün bu acılar yaşanacak, ancak Türkiye bunların üstünden gelecektir. Türkiye bir siyasi enstrümandır. Batılı ülkelerin Türkiye'yi stabil bir konumdan çıkarmak için önemli hedefi budur. Özellikle güvenlik güçlerine yapılan eylemler, kalabalık mekanlarda bir itimatsızlık oluşturmak ve Türkler ile Kürtler arasında bir provokasyonu hedefliyorlar. Biz dini bir kardeşlik tahakküm ederek Türkiye'yi yeniden inşa etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Şentop, anayasa değişikliğiyle ilgili teklif hakkında şöyle konuştu:

"İçinde yargıyla ilgili bazı düzenlemeler var. Önemli olan HSYK ile ilgili düzenlemeler. Ama ana omurgası hükümet sistemiyle ilgili. Kitaplara göre parlamenter sistem, yarı başkanlık sistemi var. Adı başkanlık sistemi ama biz buna Türkiye'ye özgü bir modelle cumhurbaşkanlığı sistemi diyoruz. Bu bir cumhurbaşkanımızın şahsi meselesi midir? bundan başlamak lazım. Öncelikle bu anayasa tartışması 50 yıldır devam eden bir tartışma. Cumhurbaşkanımız etkili bir konumdayken 20 Nisan 2011'de dile getiriyor. Türkiye'nin parlamenter sistemle yoluna devam edemeyeceğini ve başkanlık sistemine geçmek gerektiğini söylüyor. Bunun sebebinin de Türkiye'de vesayetçi sistemi tasfiye etmenin yegane yolu başkanlık sistemi diyor. 50 yıldır Türkiye de başkanlık sistemi tartışılıyor. Anayasada 18 değişiklik yapıldı ve 121 maddesine dokunuldu. Bu yüzde 60'lık bir orana tekabül ediyor. Türkiye'nin anayasa tartışması bitmedi. Niye? Anayasa'nın maddelerden daha önemli bir bölümü vardır, başlangıç kısmı. Biz anayasanın 121 maddesinde değişiklik yapmışız, neresinde sözünde. Ama anayasa tartışmaları bitememiş. Çünkü sorun anayasanın ruhunda. O halde bizim anayasayla sorunumuz ruhunda. Peki bu nedir? Biz ona paradigma diyoruz"

Dış ülkelerin kumanda edeceği sistemin değiştirebileceğini ifade eden Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2. Dünya Savaşı'ndan sonra anayasalara fonksiyonel bir anlam yükleniyor. Galip olan devletler demokrasiyi bir moda olarak yaymak istiyorlar. Ama yeni bir dünya düzeni kurulmuş. Ülkelerin oluşturacakları yönetimlerin de bu yeni dünya düzeni dışına çıkmasını istemiyorlar. Hem seçim olsun, hem bizim istediğimiz olsun, bizim çocuklar kazansın diyorlar. 15 Temmuzdakiler de bunların çocuklarıydı. 2. Dünya Savaşı sonrası hem seçimler olsun, hem de bizim çocuklar kazansın diyor galipler. Bunun için iki enstrüman geliştiriyorlar. Birincisi anayasalardır. Mağlup olan ülkelerde galiplerin kurduğu yeni sistemin düzeni kim başa gelirse değişmeyecek şekildedir. İtalyan ve Alman anayasasının temelini işgalci güçler hazırlamışlardır. Ak Parti 2002'den bu yana siyasetin alanını geliştirmiş, bu oligarşinin alanını daraltarak iktidara halkın istediği gibi yaptık. Deyim yerindeyse aracın sağ tarafında oturanı attık. Şimdi diyoruz ki aracı değiştirelim. Aracın sağındakinin kullanacağı aparatları sökelim. Bu sistem 1960 sonrası kurulan uluslararası güçlerin Türkiye'yi kumanda eden bir sistem. İçinde yargıçların ve hakimlerin 15 Temmuz'da da askerlerin bulunduğu, dış ülkelerin kumanda edeceği bu sistemi değiştirebiliriz. Bizim önerimiz böyle bir öneri. Türkiye'de 50 yıldır devam eden anayasa tartışmalarını sonlandıracak bir öneri"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şentop'un konuşması

-Salondan görüntüler

HABER: Çağla DAŞCI/KAMERA: Orhan UZUN / Kocaeli,

==============================

Darıca'da HDP binasına ateş açıldı

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde HDP İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

Saat 21.00 sıralarında, Darıca Osmangazi Mahallesi Lokman Hekim Caddesi Mumcular Sokak'ta bulunan HDP Darıca İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırısandı binada kimsenin olmadığı ifade edildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binada inceleme yapıp, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

HABER-KAMERA: Erol POLAT / DARICA(Kocaeli), -

========================================

Mevlana, Şeb-i Arus'la anıldı

MEVLANA, ölüm yıl dönümünü nedeniyle 'Hz. Mevlana'nın 743'üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma' etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şeb-i Arus Töreniyle anıldı.

Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda 7 Aralık'ta başlayan 'Hz. Mevlana'nın 743'üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma' etkinlikleri bugün Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mevlana'nın düğün gecesi olarak kabul ettiği 'Şeb-i Arus' törenleriyle sona erdi. Şeb-i Arus törenine eski Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, milletvekilleri çok sayıda davetli katıldı.

"DÜNYA'YA MESAJ VERMEK İÇİN TOPLANMIŞ BULUNUYORUZ"

Kayseri'de düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşenleri anarak konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bu gece sadece Şeb-i Arus değil, dünyaya mesaj vermek için bir araya gelindiğini belirtti. Avcı, şunları söyledi:

"Bu gece sadece Şeb-i Arus için değil, aynı zamanda bütün dünyaya mesaj vermek için toplanmış bulunuyoruz. Bütün dünyaya birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, iyi, güzel ve doğru işler yapma konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz. Mevlana'nın öğretisinin özü, özeti ve ruhu da budur. Bu vatana sahip çıkma kararlılığımızı göstermek için birlikteyiz."

Bakan Avcı, Mevleviliğin ayini şerifi olan sema ayinlerinin liyakatli kişiler tarafından ayine uygun yerlerde yapılmasını vurgulayarak, bakanlık olarak bu konuda denetimlerini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Son bir hafta içerisinde yaşadıklarımız bize Şeb-i Arus'un anlamını hatırlatan gelişmelerdi. Bugün Kayseri'de canlarımızı vuslatla buluşturan bir terör saldırısı yaşadık. Yine Halep'te bir şehrin barbarlar tarafından nasıl yerle bir edildiğine şahit olduk." dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN MESAJI OKUNDU

Törende, başbakanlık döneminden itibaren her yıl törenlere katılan ancak bu yıl yoğun programı nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Yapılan konuşmalardan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu solisti Ahmet Özhan, konser verdi, araştırmacı Ömer Tuğrul İnançer, Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'den seçmeler okudu.

Program, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun sema töreniyle sona erdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Davutoğlu'nun konuşması

Konser'den detay

Sema töreninden detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

========================================

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu: Yaşanan olaylar bizi endişelendiriyor

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla ilgili, "Bu yaşanan olaylar bizi endişelendiriyor" dedi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin meseleleri ve çözüm yolları' adlı programa katılmak üzere Sivas'a geldi. Kentte faaliyet gösteren bir restoranda düzenlenen programa Genel Başkan Karamollaoğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, SP İl Başkanı Osman Gönay, SP Genel İdare Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Programda konuşan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu son zamanlarda yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

"YAŞANAN OLAYLAR BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR"

İstanbul Beşiktaş'ta ve Kayseri'de yaşanan bombalı terör saldırılarını değerlendiren Karamollaoğlu, "Aramızdan ayrılan her insan bizim bağrımızı yakıyor. Yaşanan olaylar ayrı bir endişe doğurmasına vesile oldu. Bu yaşanan olaylar bizi endişelendiriyor. Özellikle terör olaylarına baktığımız zaman bugün sadece PKK terörü ile 32 yıldır mücadele ediyoruz. 1984 yılında bu başladı. Ondan önce de Asala terör örgütü vardı. O da yaklaşık 8 yıl devam etti. Bizim dışişleri mensuplarımızı katlettiler. Sonra sanki görev devri yapıyorlarmış gibi onlar ayrıldı ve siyasi olarak mücadelelerine devam ediyorlar. Kendileri ise Türkiye'deki emellerini gerçekleştirebilmek için yeni bir dönem başlattılar. Son zamanlarda bu çok yoğunlaştı. Sadece memleketimiz değil, Orta doğu ve İslam alemi adeta yanıyor. PKK'yla önce dağda çatışmalar sürüyordu. Yol kesiyorlardı, köy basıyorlardı, sonra şehre indiler. Şehirlerimiz tahrip oldu. Eğer biz bunun arka planını araştırıp anlamazsak sadece şu meydana gelen terör olaylarını önlemek için, yapacağımız çalışmalar ve gayretler bir fayda vermez" şeklinde konuştu. Programda son olarak Karamollaoğlu 'Türkiye'nin Meseleleri ve Çözüm Yolları' konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Programdan görüntüler

-Karamollaoğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================================

Adana'da otomobil kundaklandı

ADANA'da kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek ateşe verilen otomobil, kullanılmaz hale geldi.

Olay, saat 21.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Bey Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Veysel Gök'e ait park halindeki 01 BNG 01 plakalı otomobil, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce üzerine benzin dökülerek ateşe verildi. Durumu fark eden mahalle sakinleri, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yanan aracı söndürdü.

Araç kullanılmaz hale gelirken, pPolis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

İtfaiye ekiblerinin araca su sıkması

Araçta inceleme yapması

Çevredeki vatandaşlar

Kundaklanan araç

Haber - Kamera: Ahmet ÖZMEN / ADANA,

================================================

Hırsızların çalmak istediği vana gevşeyince gaz fışkırdı

ANTALYA'da hırsızların çalmaya kalkıştığı, kapatılan akaryakıt istasyonundaki tankın vanası gevşeyince, gaz fışkırdı. Yaklaşık 2 saat boyunca çevreye yayılan gazı, istasyona gelen teknik personel kesti.

Olay, saat 20.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meydan Mahallesi Aspendos Bulvarı'nda meydana geldi. Bir süre önce kapatılan ve tahliye edilen akaryakıt istasyonundaki tanktan gaz sızıntısı olduğunu fark eden çevre sakinleri, polise ve itfaiyeye haber verdi. Polis, gökyüzüne tazyikli bir şekilde sızan gaz nedeniyle, bulvarı yaya ve araç trafiğine kapatıp, çevredeki işyerleri ile bir oteli tahliye etti, bölgenin elektriği kesildi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer de olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı.

2 SAAT BOYUNCA ÇEVREYE YAYILDI

Polis, uzun süre istasyon yetkililerine ve teknik servise ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saat sonra çevreye yayılan gaz, gelen teknik personelin müdahalesiyle kesildi. Görevli daha önce boşaltılan tankta az miktarda kalan gazın sıcağın etkisiyle genleşip, vananın gevşetilmesi sonrası da açığa çıkmış olabileceğini belirtti.

HIRSIZLIK VANALARI ÇALMAYA ÇALIŞMIŞ

Yapılan incelemede, gaz sızıntısına hırsızların vanayı çalmak isterken gevşetmesinin neden olduğu belirlendi. İtfaiye ekipleri yayılan gazın tehlike oluşturmaması için çevreyi ıslattıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Fışkıran gazdan detay

İstasyon detay

Polis ve itfaiye ekipleri detay

Kapanan yoldan detay

Polisin yetkililerle görüşmesi

Çalınmak istenen vanadan detay

Haber: Alparslan ÇINAR- Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, -

================================================

Darbe girişiminin önlenmesi tiyatro oyunu ile anlatıldı

ÇANAKKALE'de, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin önlenmesi sırasında yaşananlar "15 Temmuz; Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir" isimli tiyatro oyunu ile anlatıldı.

İÇDAŞ kongre merkezinde saat 20.00'de başlayan etkinliğe AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernekler ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etkinlikte Kur-an Tilaveti ile şehitlerimiz için dua okundu. Tiyatro oyununa geçilmeden önce kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne olursa olsun teslim olmadık. Olmayacağız. Adeta bir 15 Temmuz daha olsa Allah korusun dimdik ayakta duracağımızı bu akşam bir kez daha gösterdik. Aramızda yüzlerce, binlerce Ömer Halis Demir'ler olduğunu bir kez daha gösterdi. Onların silahları, teçhizatı olmamasına rağmen askerimizin içerisine giren hainleri engellemek için bu ülkenin demokrasisine, geleceğine, bayrağına, milli egemenliğine uzatan eli kırmak için iman dolu göğsüyle meydana çıktılar. ve o kararlılığı gösterdiler. Çünkü biz 'Zafer demokrasinindir. Meydanlar milletindir' dedik" dedi.

Turan'ın konuşmasının ardından Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncuları 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin önlenmesi sırasında yaşananları "15 Temmuz; Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir" tiyatro oyunu ile anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tiyatro öncesi salondan genel ve detay görüntüler

Bülent Turan konuşma görüntüsü

Tiyatro oyunundan genel ve detay görüntüler

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Mevlana Türkiye Politika Güncel Haberler

title