Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Kalp krizi sonucu şehit olan askere uğurlama töreniSİİRT'in Eruh İlçesi'ne bağlı Bayırdüzü Köyü'nde görevli Piyade Er Şehmuz Karalar, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde 2 gün tedavi gördükten sonra şehit oldu.

Kalp krizi sonucu şehit olan askere uğurlama töreni

SİİRT'in Eruh İlçesi'ne bağlı Bayırdüzü Köyü'nde görevli Piyade Er Şehmuz Karalar, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde 2 gün tedavi gördükten sonra şehit oldu. Şehit Er Karalar, akşam saatlerinde düzenlenen bir törenle memleketine uğurlandı.

Eruh ilçesine bağlı Bayırdüzü Köyü'nde vatani görevi yaptığı sırada aniden fenalaşan, 3'üncü Tugay Komutanlığı Eruh Bayırdüzü Karakolu'nda görevli Piyade Er Şehmuz Karalar, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde 2 gün tedavi görmesine rağmen hayata yenik düştü. Tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi'nde bugün şehit olan Piyade Er Şehmus Karalar için kaldırıldığı aynı hastanede uğurlama töreni düzenlendi.

Yapılan resmi törene Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve kamu kurum ve müdürleri katıldı.

Törene katılan Vali Tutulmaz'a ve şenit asker ailesine bilgi veren 3'üncü Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, "Ben olayı aileye anlattım. Çocuğumuz diğer arkadaşlarını ziyaret etmek üzere diğer kağuşa gitmiş o sırada bir sigara yakmış ve kendisini kötü hissettiği ve midesinin bulunduğu söylemiş. Derken orada yığılıyor, yani sandalye üzerinde duramıyor ve yığılıyor. Çocuklar heyecanla komutanlarına söylüyorlar, bildiriyorlar. Ambulansa, oradan hastaneye getiriliyor. Orada komutan söylüyor, 'kalbi durmuş' hemen bir masaj ve o esnada beni aradılar. Yaklaşık yarım saat bir uygulamadan sonra hayata dönüyor. Ben de buradan bir helikopter ve bir doktor ile oradaki doktorlar ile hep beraber buraya getirdik. Burada yoğun bakıma alındı ve gece müdahale edildi. Sabah bir kez daha müdahale edildi. Üç kez kalbi durdu. Sonra bir daha da geriye dönemedi. Şimdi tabi bizim içimiz de yanıyor. Neden oldu arkadaşlarımız da aynı şeyi düşünüyor. Herhangi bir vurma yok, kırma yok görünen. Tabi, ama bir adli kayıtlar başladı. Tıbbi olarak otopsi ve adli tıpa gönderildi. İdari olarak zaten bir soruşturma başlattık. Savcılık başlattı, olay yeri inceleme yaptı ve sonuç olarak biz hep beraber, aile bu çocuk neden bu hale geldi? Bakacağız, bulacağız ve aileye söyleyeceğiz" dedi.

Daha sonra şehit naaşının katafalka konulmasıyla başlayan tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Okunan duaların ardından şehit Piyade Er Şehmus Karalar'ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Kars'ın Digor İlçesi'ne uğurlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Vali Mustafa Tutulmaz acil servisine gelişiuk

Albay Selçuk Yavuz'un aile ve Vali Tutulmaz'a bilgi vermesi

Şehit Piyade Er Şehmuz Karalar resmi manga ile getirilişi

Şehir Piyade Er Karalar'ın uğurlanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Yücel DURAK / SİİRT,

============================================================

Bakan Albayrak: 15 Temmuz'dan sonra AK Parti başka bir noktaya geldi

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset noktasında AK Parti başka bir noktaya geldi" dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılan Albayrak, Türkiye'nin yeni bir süreçten geçtiğini söyledi. Albayrak, siyaset akademilerinin 15 Temmuz'dan sonra başka bir anlam kazandığını söyleyerek, "15 Temmuz'da yaşananlardan sonra Türkiye'de demokratik siyaset noktasında AK Parti başka bir noktaya geldi. Artık sadece bir siyasi parti için değil, bu milletin bekası için siyaset yapmak, gerektiğinde sokağa çıkıp tankların önünde bu ülkenin geleceği için dimdik bir duruş sergilemek başka bir anlam ifade ediyor. Bundan sonra Türkiye'de AK Parti gönüllüleri tarih sahnesinde başka bir yerde. Tarihsel olarak hikayeleriyle büyüdüğümüz geçmişten aldığımız bir güç vardı. Dost meclislerinde, parti sohbetlerinde dinlediğimiz şanlı tarihi hikayeler bizleri motive ediyordu ama 15 Temmuzdan sonra artık bu tarihi zaferlerden bir tanesine imza atan bireyler oldukö dedi.

Siyaset Akademisi derslerinin dolu dolu geçtiğini ifade eden Albayrak, "Siyasetin duayeni ülkemizin başında duruyor. Cumhurbaşkanımız ülkesi, milleti için bir dava şuuruyla ülkemizi muasır medeniyetler mertebesine taşımak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bizde onun bu felsefesiyle hareket ediyoruzö şeklinde konuştu.

Bakan Albayrak'ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------

Salondan detaylar

Bakanın konuşması

BOYUT: 201 MB SÜRE: 4.20

Edip TEKİN / BURSA,

============================================================

Bakan Albayrak: Enerji piyasalarında altyapı ve yapısal düzenlemede önemli adımlar atılacak (2)

BAKAN BERAT ALBAYRAK BU KEZ İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İLE TRABZON'DA ÇAĞRI MERKEZİ AÇTI

Rize'de çağrı merkezi açılışı yapan Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, akşam saatlerinde de Trabzon'da bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Aksa Çağrı Merkezi'nin açılışını yaptı. Değirmendere Mahallesi'nde kurulan merkezin açılışına bakanların yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istihdama vurgu yaptı, "Trabzon'dan, enerji ile alakalı bir milletvekili olarak söylüyorum, olumsuz bir geri bildirim olmuyor. Eksik olabilir, aksaklık olabilir ama herkesin ortaya koyduğu enerji ile memleketimizin her tarafında bu süreçler oluşacak. Bu açından çok teşekkür ediyoruz. Şehrimize 230, Türkiye genelinde 6 bin kişilik istihdam alanının kazanılması için minnettarız ve müteşekkiriz "dedi. Esas olarak insan kaynağının hedef alınması gerektiğini belirterek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu," Türkiye'de bir taraftan terör, bir taraftan uyuşturucuya karşı verebileceğimiz en iyi cevap; insan kaynağımızı, istihdamı, eğitimi ile bütün değerleri yarına taşımaktır. Burası bir kardeşlik medeniyetidir. Merhamet medeniyetidir. Şefkat medeniyetidir. Memleketimizi huzursuzluğa, kardeş kavgasına sokmak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevap budur. Onlar 15 Temmuz'u yapacaklar, biz Yavuz Sultan Selimi köprüsünü açacağız. Hedefimizden, istikametimizden vazgeçmeyeceğiz. İrili ufaklı, hem kamu hem özel sektör yatırımları, insanlarımızın hayat standartları yüksek adım atmalarını sağlayacaktır. Yarınımız aydınlık ve açıktır. Çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Dualarınıza ihtiyacımız varö dedi. AKSA 'ya ve Bakan Berat Albayrak'a teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, Trabzon'un kendisi için hem ana hem de baba ocağı olduğunu hatırlatarak, "Bugün dünyanın bütün negatif gündemine rağmen Trabzon için istihdam noktasında önemli bir gün. Ekonomimiz ve istihdamımız açısından da güzel bir gün. Bu yıl Mayıs ayında Trabzon'da önemli bir toplantı yaptık. Türkiye'deki 21 dağıtım bölgesinde bugüne kadar ortaya çıkan negatifliklerin, aksaklıkların ve eksiklerin giderilmesi noktasında çok önemli kararlar aldık. Bugün bu sürecin özellikle müşteri memnuniyeti noktasındaki adımlardan birini atıyoruz. Sadece Trabzon'da değil, 21 bölgenin genelinde böyle bir sıkıntımız vardı. Hem vatandaş, hem firma, hem de devlet olarak bizim mutsuz olduğumuz bir yapıydı. Herkesin kaybettiği bir yapıda nasıl ilerleyeceğiz? Bu mümkün değil. Çok önemli adımlar atma noktasında kararlar aldık. Kısa, orta ve uzun vadeli kararlar aldık. O kısa vadeli olanlarından bir tanesinin açılışı bugün yapılıyor. Öncelikle vatandaşlarımız telefona sarılıyor ama karşı tarafta muhatap yok. Günlerce ve saatlerce ulaşılamayan bir çağrı merkezi var. Artık ulaşılabilir olması gerekiyor. 3 paydaşın mutlu olduğu bir duruma doğru, özellikleve enerji dağıtım sektöründe hızla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve protokolün katılımı ile çağrı merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Bu sırada Bakan Soylun'un bulunduğu basamaktan kayarak sendelemesi ilginç bir an oluşturdu. Bakanlar daha sonra Trabzon'dan uçakla ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Bakan Albayrak'ın konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO / TRABZON,

==============================================

Çalıştığı inşaatın çatısından düşen üniversite öğrencisi öldü

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, boş zamanlarında okul harçlığını çıkarmak için inşaatlarda çalışan üniversite öğrencisi 28 yaşındaki Bayram Kartal, çalıştığı inşaatın çatısından düşerek hayatını kaybetti.

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Bayram Kartal, arkadaşıyla birlikte çalıştığı inşaatın çatısından dengesini kaybederek yaklaşık 15 metre yükseklikten yere düştü. Olayı görenlerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri, kalbi duran Kartal'ı kalp masajıyla tekrar hayata döndürüldü. Ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kartal, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kartal'ın ölüm haberine alarak hastaneye gelen ailesi ve arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. Okuldan kalan boş zamanlarında okul harçlığını çıkarmak için arkadaşıyla birlikte çatı onarım işlerinde çalışan Bayram Kartal'ın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Talihsiz gencin memleketi Denizli'de toprağa verileceği öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------

Olayın yaşandığı inşaattan görüntü

Hastaneden görüntü

Bayram Kartal'ın yakınlarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

=======================================================

Defilede siyah gelinlik giyen çocuklar 'Çocuk gelinlere hayır' dedi

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, ünlü modacı Emine Yıldırım'ın 'Çiğ Tanesi' adını verdiği gelinlik koleksiyonunun tanıtıldığı defilede siyah gelinlik giyerek podyuma çıkan çocuklar 'Çocuk gelinlere hayır' diyerek toplumsal yara haline gelen sorunu dikkat çekti.

Gelinlik markasının önde gelen tasarımcılarından Emine Yıldırım, 'Çiğ Tanesi' adını verdiği 2017 gelinlik koleksiyonunu, Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen defilede tanıttı. Organizasyon ve koreografisini Öner Evez'in üstlendiği, "Çiğ Tanesi" koleksiyonunu aralarında Çağla Şikel'in de yer aldığı modellerin sergilediği defileyi çok sayıda moda sever izledi. Defilenin final bölümü ise siyah gelinlik giyen çocukların, "Oynamak İstiyorum, Okumak İstiyorum", "Ben Daha Çocuğum", "Çocuk Gelinlere Hayır" yazılı pankartlarla podyumda yürümeleri geceye katılanlardan büyük alkış aldı. Modacı Emine Yıldırım ve ünlü manken Çağla Şikel'de siyah gelinlik giymiş çocuklarla birlikte podyumda yürüyerek, çocukların 'Çocuk gelinlere hayır' eylemine destek verdi.

"ÇOCUKLAR MASUMİYETİN VE SAFLIĞIN SİMGESİ"

Defilenin ardından açıklama yapan ünlü modacı Emine Yıldırım, 'Çiğ Tanesi' koleksiyonunu hazırlarken doğadan ilham aldığını söyleyerek, çiğ tanelerinin doğanın inanılmaz mucizelerinden biri olduğunu, tüm dokunuşlarında duygusal bir tat ve saflık barındırdığını ifade etti. Koleksiyonda bulunan tüm parçaların bu duygu ve düşüncelerle tasarlanarak hayat bulduğu belirten Yıldırım, "Çocuklar masumiyetin ve saflığın simgesi. 2017 gelinlik koleksiyonumu hazırlarken, doğanın mucizesi 'Çiğ Tanesi' ile çocukların benzer masumiyet ve saflıkları bana ilham verdi. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Onlar küçük yaşlarda evlerde 'eş' değil, sokaklarda oynayan çocuklar olsunlar" dedi.

"BEN DE CİĞERİ YANAN KİŞİLERDENİM"

Ünlü manken Çağla Şikel ise Adana Aladağ'da öğrenci yurdunda çıkan yangına çok üzüldüğünü belirterek, "Bu olayda ben de ciğeri yanan kişilerdenim. Öncelikle Adana'da hayatını kaybeden çocukların ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Çocuklar hep yaşasın, çocuklar hep gülsün istiyorum. Bu ülkede yaşayan bir çok insan gibi ben de çocukların evlendirilmesine karşıyım. Daha ergenliğini tamamlamamış kızlarımızın töreler veya ekonomik koşullar gereği evlendirilmelerine ve çocukluklarını yaşayamamalarına her zaman tepkimi göstereceğim. Bu akşam Emel Yıldırım'ın defilesinde de bu konuya dikkat çekmek için podyuma çıktım. Bu yüzden bu defilenin benim için anlamı çok büyük" diye konuştu.

"ELBİSELERİN RUHUNU İNSANLARA YANSITARAK HEYECANLANDIRMAYI SEVİYORUM"

Kayınvalidesini kaybettikten sonra kendisi için Çeşme'nin güzelliğini kaybettiğini söyleyen Şikel, "Kayınvalidemi Çeşme'de defnettikten sonra Çeşme benim için önemli bir tatil beldesi olmaktan maalesef çıktı. Biz yazları bütün vaktimizi Çeşme'de beraber geçiriyorduk. Çeşme'de çok anılarımız var. O nedenle artık Çeşme'de tatil yapmayı tercih etmiyorum. Artık Çeşme'ye sadece iş için geliyorum. Bugün de Emine Yıldırım gelinlik koleksiyonu için Çeşme'ye geldim. Çok uzun zamandır gelinlik giymiyordum. O yüzden heyecanlıyım. Gelinlik ruhu başka bir şey. Modacılarımızın yaptığı kıyafetlerin ruhundan çok daha farklı. Elbiselerin ruhunu insanlara yansıtarak heyecanlandırmayı seviyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Defileden görüntü

Podyuma çıkan siyah gelinlikli çocuklardan görüntü

Modacı Emine Yıldırım ile röportaj

Çağla Şikel ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir),

=================================================

Kadınların gar önünde trans eylemi

Eskişehir'de gar önünde toplanan bir grup kadın, geçen Pazartesi günü trans aktivist Pınar Arkan'ın Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) İstanbul'a gitmesinin engellendiğini öne sürerek Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nı (TCDD) protesto etti.

Akşam saatlerinde İstasyon Caddesi'ndeki Eskişehir Gar binası önünde toplanan Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, 'Transfobik TCDD. Ulaşım hakkımızı engelleyemezsin' yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan kadınlar adına basın açıklamasını Dilan Biçici okudu. Biçici, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu tarafından geçen 27 Kasım'da 'Nefret Suçu Mağduru Transları Anma' paneli düzenlediklerini ve bu panele de İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği aktivisti Pınar Arkan'ın konuşmacı olarak katıldığını söyledi. Biçici, Pınar Arkan'ın 28 Kasım Pazartesi akşamı YHT ile Eskişehir'den İstanbul'a gitmek istediğini ancak görevlilerin bunu engellediğini öne sürerek şöyle konuştu:

"Pınar Arkan Eskişehir'den İstanbul'a seyahat etmek amacıyla Yüksek Hızlı Tren bileti satın aldı. Ancak, trenin kalkış saatinde tren garına giden trans aktivist Pınar Arkan bilet kontrolü yapılırken kimliğinin mavi olması sebebiyle ve bilet ile kimlikte yazan ismin farklı olması gerekçe gösterilerek ulaşım hakkı TCDD tarafından engellenmeye çalışıldı. Trans aktivist Pınar Arkan TCDD'yi tek başına protesto etikten sonra başka bir vasıta kullanarak ulaşım sağlamıştır. Bizler buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Her türlü homofobik, transfobik yaklaşımların karşısında olacağız. Transların ve LGBTİ'lerin var olduğu ve herkes gibi barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını özgürce karşılayabilecekleri güne kadar mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından çeşitli sloganlar atan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Gar önüde toplanıp pankart açan kadınların,

-Kadınların slogan atması,

-Kadınlar adına Dilan Biçici'nin basın açıklamasını okumasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berat Albayrak Karalar Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title