Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

İzmir Valiliği havai fişek ve maytapların satış ve kullanımını yasakladı İZMİR Valiliği, özellikle düğünlerde ve maçlarda sıklıkla kullanılan havai fişek ve maytap gibi maddelerin kullanılmasını ve satılmasını OHAL kapsamında yasakladı.

İzmir Valiliği havai fişek ve maytapların satış ve kullanımını yasakladı

İZMİR Valiliği, özellikle düğünlerde ve maçlarda sıklıkla kullanılan havai fişek ve maytap gibi maddelerin kullanılmasını ve satılmasını OHAL kapsamında yasakladı.

İzmir Valiliği, zaman zaman toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine karşı da kullanılan maytap ve havai fişek gibi malzemelerin kullanımını ve satışını yasakladı. İzmir Valiliği, bu tür maddelerin özellikle son yıllarda düğünlere, kutlamalarda ve özellikle de futbol maçlarında sık sık kullanılmasının olumsuzluklara neden olması nedeniyle gelen şikayetleri göz önüne alarak OHAL kapsamında maytap, havai fişek ve meşale gibi pirotektik maddelerin kullanımını yasakladığını duyurdu. Zaman zaman toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine karşı da kullanılan bu maddelerin satışının da yapılamayacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kutlamada kullanılan Havai fişekler

-Genel ve detay

Haber: İZMİR,

============================================

Erciş'te 5 dakika süren fırtına, ağaçları devirdi

VAN'ın Erciş İlçesi'nde yaklaşık 5 dakika süren şiddetli fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.

Erciş İlçesi'nde akşam saatlerinde aniden oluşan fırtına, Sahil Kent Mahallesi'nde, vatandaşların piknik ve yürüyüş yapıp göle girdiği sahil bandındaki ağaçları devirdi. Yaklaşık 5 dakika süren fırtınada çöp kovaları havada uçuştu, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtınanın dinmesinin ardından hayat yeniden normale döndü.

Haber: Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van),

===============================================

Doktora kızdı çatıya çıktı

KAYSERİ'nin Develi ilçesinde iddiaya göre muayene için gittiği hastanede doktorun istediği ilacı yazmamasınö öfkelenen 24 yaşındaki Mümin G., 5 katlı binanın çatısına çıktı.

Olay, Develi İlçesine bağlı Aşağı Everek Mahallesinde meydana geldi. Develi Devlet Hastanesi'ne muayene olmak için giden Mümin G., iddiaya göre doktara doping etkisi bulunan ilaç yazmasını istedi. İstediği ilacın yazılmamasına sinirlenen Mümin G., hastane karşısında bulunan 5 katlı binanın çatısına çıktı. Doktorun ilacı yazması halinde ineceğini söyleyen genç, yanında getirdiği su şişesi ile hem serinledi hem susuzluğunu giderdi. Polisin saatler süren çabaları sonucu ikna edilen genç, binadan indirildi.

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

============================================

Artvin'den Bitlis'e gönül köprüsü

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu tarafından başlatılan 'Kardeş Şehirler' projesi kapsamında Artvin'den Bitlis'e gelen 40 kişilik grup, halaylar ve horonlarla karşılandı.

Artvin'den yola çıkan 40 kişilik grup, bugün akşam saatlerinde Bitlis'e ulaştı. Bitlis Eren Üniversitesi Rahva yerleşkesinde bulunan Yahya Eren Misafirhanesi önünde karşılanan Artvin heyeti kalacakları misafirhaneye yerleşti. Karşılamada iki şehrin halkoyunları ekipleri birer gösteri sundu. Misafirlerin karşılanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, kardeşlik köprüsünün en önemli ayağının Bitlis'te yeşereceğini belirterek şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan 'Kardeş Şehirler' projesi'nin 2'nci ayağındayız. Trabzon, Mardin arasında yapılan kardeşlik köprüsünün ardından Bitlis ilimizin Artvin'e gelmesi ile devam etti. Artvin'de Bitlis'i ağırlamanın onur ve gururunu yaşadık. Şimdi de Artvin Bitlis'te. Kardeşlik köprüsünün en önemli ayağı Bitlis'te yeşerecek. Kadim şehir Bitlis'te Artvin'i ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kardeş şehirler projemiz böylece çok daha anlam kazandı. Doğu Karadeniz'in en uçtaki ili Artvin ile yine doğumuzun en güzel şehri olan Bitlis'te oluşan bu kardeşlik köprüsü bizim her anlamda kaynaşmamızı pekiştirecektir. Türkiye'de birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bugün biz bunu ispatlıyoruz. Artvin'in Bitlis'te olması, Bitlis'in Artvin'de olması ülke bütünlüğü için çok önem kazanıyor. Bu organizasyonda emeği geçen her iki il valimize de teşekkür ediyorum."

Artvin Kültür ve Turizm Şube Müdürü İhsan Aslan ise projenin her iki ilin kültürel varlıklarının tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan da Bitlis'in bir kültür başkenti olduğunu belirterek, "4 gün boyunca Bitlis'in güzelliklerini keşfetmeye davet ediyoruz. Bitlis 7 bin yıllık bir tarihi mirasa sahip. Doğası, sanatı, kültürü, ilmi ve bütün güzellikleri ile biz müze şehir diyoruz. Bu arkadaşlarımız inşallah bu güzellikleri yaşatacağız. Beraber güzel vakit geçirip onları Artvin'e uğurlayacağız inşallah."dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Bitlis ekibinin Artvin ekibini beklemesi

-Davul zurna çalınması ve Artvin otobüsüünn alana gelişi

-Misafirlerin karşılanması

-Halay ve horon oynanması

-Hatıra fotoğrafı çekilmesi

-Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi ile röportaj

-Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan ile röportaj

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Valiliği Artvin Bitlis Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title