Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI (1) DENİZLİ'nin Güney İlçesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI (1)

DENİZLİ'nin Güney İlçesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahale ediyor.

Bugün saat 14.30 sıralarında, Denizli'nin Güney İlçesi'ndeki Cindere Barajı yakınlarında bulunan ormanlık alandan, henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükseldi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, Orman Bölge ve itfaiye ekipleri karadan müdahale etti. Ekiplerin ulaşamadığı dağlık alana yayıyan alevlere ise yangın söndürme uçaklarıyla müdahale edilmeye başlandı. Ekiplerin, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Haber: DENİZLİ,

=============================================

Kılıçdaroğlu, bayram namazını köyde kıldı (4)

11'İNCİ GÜN TAMAMLANDI

CHP lideri Kamal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne, sabah bayram ziyaretlerinin ardından saat 16.00'da Karacaağaç Köyü mevkisindeki kamp alanından çıkarak devam etti. CHP Milletvekili Özgür Özel, yürüyüşe başlarken otobüsten, "Provokasyonlara gelmeyin. Yol güzergahı üzerindeki köprülere bazı afişler, pankartlar asılabilir. Onlara aldırış etmeyin." anonsu yaparak katılımcıları uyardı. 4 kilometrelik yürüyüşün ardından kent merkezine gelindi ve Atatürk Orman Parkı'nda 20 dakika mola verildi. Kılıçdaroğlu, karavanda kısa süre dinlendikten sonra yürüyüşe devam etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler kenti ikiye bölen D-100 Karayolu'nda yürürken Beşkavaklar Mahallesi mevkisindeki bir apartmanın 1'nci katında, 'Sayın genel başkan; Biz teröristlere adalet değil idam istiyoruz.' yazılı pankart açıldı. Bir dönem Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan esnaf Adalet Karadayı'nın pankart açtığı binanın önünde çevik kuvvet ekibi önlem aldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yaklaşık 2.5 saat yürüyerek 11 kilometrelik etabı bitirdi ve 11'inci gün tamamlanmış oldu. Kılıçdaroğlu, geceyi Dağkent mevkisindeki kamp alanında geçirdikten sonra sabah yürüyüşe devam edecek.

Görüntü Dökümü:

---------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Mutlu YUCA-Can EROK/BOLU,

================================================

BAKAN ZEYBEKCİ, POLİSLERİN BAYRAMINI TELSİZDEN KUTLADI

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu çadırda protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından Bakan Zeybekci, polis aracından telsizle anons ederek polislerin bayramını kutladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bayramlaşma töreni, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda kurulan çadırda yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Vali Vekili Rifat Ata, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli ile vatandaş etkinliğe katıldı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen Denizli protokolü ve vatandaşlar tek tek bayramlaştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programında protokol üyeleri, ellerini öpen çocuklara bayram harçlığı verdi. Bayramlaşmanın ardından Bakan Zeybekci, trafik polisi otosunun yanına giderek, telsizi eline aldı; yaptığı anonsla polislerin bayramını kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Çadırdan ve bayramlaşmadan görüntü

Bakan Zeybekci'nin bayramlaşmasından görüntü

Bakan Zeybekci'nin telsizle anons yapması

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, DHA)

================================================

MAYINLI ARAZİ YAKININDAKİ YANGIN KORKUTTU-ÖZEL

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınırı yakınındaki arazide, çocukların patlattığı maytaptan çıkan kıvılcımla  yangın çıktı. Mayınlı araziye yakın bölgedeti otulukta çıkan yangın, İtfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

İddiaya göre, Hürriyet Mahallesi'nde çocukların bugün akşam saatlerinde patlattığı maytaptan çıkan kıvılcım, sınır hattındaki mayınlı arazi yakınlarında bulunan otları tutuşturdu. Bölgedeki mayınlar nedeniyle paniğe yol açan ot yangınına, ihbarla gelen itfaiye ekibi müdahale etti. Ekiplerin müdühalesiyle söndürülen yangın nedeniyle gökyüzünü duman kapladı. Güvenlik güçleri de olay yerinde incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------------

Mayın tarlasında çıkan yangın

İtfaiyenin müdahalesi

Genel görüntü ve detaylar

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 179 MB

===============================================

ÇANAKKALE'DE 58 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığındaki 58 kaçak, jandarma tarafından yakalandı.

Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Panayır Yeri Mevkii'nde bir grup kaçağın yasa dışı geçiş için hazırlık yaptığını öğrenince operasyon düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Eritre, Kongo ve İran uyruklu 58 kaçak, operasyonla yakaladı. Yakalananlar minibüslerle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Kaçakların işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Kaçaklardan görüntü

Haber- Kamera: İpek Güney / AYVACIK (Çanakkale),

================================================

2 KUZEN, ÇUKURDAKİ SU BİRİKİNTİSİYLE OLUŞAN GÖLETTE BOĞULDU

KONYA'nın Bozkır İlçesi'nde evlerinin yaklaşık 500 metre ilerisinde kapanan mermer ocağına ait çukurda su birikintisinden oluşan gölete yüzmek için giren 13 yaşındaki Berna Zeybek ile aynı yaştaki kuzeni Ahmet Demir suda boğularak can verdi.

Olay, bugün saat 12.00 sıralarında Bozkır İlçesi'nin eskiden belde statüsünde olan Sorkun Mahallesi'ne bağlı Heseli  Yaylası'nda meydana geldi. Konya'da oturan Ahmet Demir, ağabeyi 15 yaşındaki Mehmet Demir, ailesiyle birlikte bayram  tatili için Heseli Yaylası'na gitti. Bugün aileleriyle ve akrabalarıyla bayramlaşan Ahmet Demir, ağabeyi Mehmet Demir ve kuzeni Berna Zeybek evlerinin yaklaşık 500 metre ilerisindeki yaklaşık 3 yıl önce kapatılan mermer ocağının bulunduğu alana gitti. Ahmet Demir ve Berna Zeybek,  hiçbir güvenlik önlemi alınmayan mermer ocağına ait yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurda su birikintisiyle oluşan gölete yüzmek için girdi. İddiaya göre Ahmet Demir ve Berna Zeybek, suda boğulmaya ve batmaya başladı. Durumu fark eden Mehmet Demir, suya atlayıp kardeşi ve kuzenini kurtarmaya çalıştı. Başarılı olamayınca koşarak eve gelip babası Memiş Demir ile Berna Zeybek'in babası Osman Zeybek'e haber verdi. Ailede çocuklarını kurtarmak için koşarak kapanan mermer ocağı alanına gitti. Osman Zeybek, suya atlayıp iki çocuğu da kurtarmak istedi ancak başarılı olamadı. Uzun uğraşlar sonucu Berna Zeybek'in cansız bedeni sudan çıkartıldı. Ardından jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı dalgıçların yaptığı arama-kurtarma çalışma sonucu Ahmet Demir'in de cansız bedeni sudan çıkartıldı.

Aileleri kurtarma çalışmaları sırasında sinir krizi geçirdi. Göletin kenarında iki çocuğa ait elbiseler ise dikkat çekti. İki kuzenin cesedi otopsi için Bozkır Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Göletten detay

Ekiplerin arama kurtarma çalışması

Ahmet Demir'in cesedinin çıkartılması

Ailelerden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK- Hüseyin DUMRU KONYA,

=============================================

KAPADOKYA BAYRAMDA DOLDU TAŞTI

TÜRKİYE'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya ramazan bayramında doldu taştı. Bayram tatilinin kısa süreli olması bölge turizmine yaradı.

Kayadan oyma kiliseleri, yer altı şehirleri, manastır ve şapelleri ile ünlü Kapadokya bölgesini ramazan bayramı tatili dolayısıyla ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri turistik merkezler arasında Göreme açık hava müzesi, Paşabağı ve zelve ören yerleri, Uçhisar kalesi, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri ile Avanos ilçesindeki çanak çömlek atölyeleri yer aldı. Kapadokya Turistik işletmeciler derneği başkanı Yakup Dinler, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik yerlerinin bayram boyunca yüzde 100 oranında dolduğunu söyledi. Bölgede bayram sonu da hareketlilik beklediklerini kaydeden Dinler, "Kapadokya bölgesinde bayram dolu geçiyor. İlk günden itibaren bölgedeki turistik tesislerin yüzde 100 oranında dolduğunu söylemek mümkün. Bayram sonrasında da bölgede bir hareketlilik bekliyoruz. İlk olarak gurbetçilerimiz ülkemize gelmeye başlıyor. ve bölgemizde de gurbetçilerle ilgili bir hareketliliğin yaşanmasını bekliyoruz. Öte yandan tatil döneminde 5 artı 2 şeklinde yani 5 gün kumsal ve güneş tatili, iki günde Kapadokya kültür turizmi tatilinin olmasını bekliyoruz. Temmuz ayın ve ağustos aylarında Latin ve Çin pazarından Kapadokya bölgesine ciddi hareketliliğin olmasını bekliyoruz. Yani 2016 yılına oranla bu yıl yaz döneminde Kapadokya güzel bir dönem geçirecekö dedi. Bayram tatili için bölgeye gelen yerli turistlerde ilk kez bölgeyi keşfettiklerini belirtirken, arkadaşlarına Kapadokya bölgesini mutlaka görmeleri tavsiyesinde bulunacaklarını ifade ettiler.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Kapadokya Turistik işletmeciler derneği başkanı Yakup Dinler'in açıklaması

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerden genel ve detay görüntü

-Bayram tatilini Kapadokyada geçiren yerli turistlerle röportaj

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapadokya Ak Parti Ayvacık Denizli Politika Güncel Haberler

title