Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Kırıkkale'de eroin operasyonu, 2 zanlı gözaltındaKırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Kırıkkale-Kayseri karayolunda yaptıkları kontroller sırasında Doğu'dan getirilen ve İstanbul'a götürülen satışa hazır 20 kg paketler halinde eroin ele geçirildi.

Kırıkkale'de eroin operasyonu, 2 zanlı gözaltında

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Kırıkkale- Kayseri karayolunda yaptıkları kontroller sırasında Doğu'dan getirilen ve İstanbul'a götürülen  satışa hazır 20 kg paketler halinde eroin ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Kayseri yolunda Van'dan gelen ve İstanul istikametine giden iki otomobili durdurdu.  Narkotik köpekleri Leydi ve Ares'li otomobilde yapılan aramada, araçların özel bölmeleri koltuk ve tavanda paketlenmiş olarak satışa hazır 20 kilo eroin ele geçirildi. Zanlılar  A.T. (46) ve S.Ö. (26) Emniyet Müdürlüğünde göz altına alınarak haklarında soruşturma başlatıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Araçların görüntüsü

-Narkotik köpeklerinin araması

-Eroinlerin bulunması

-Ekipler tarafından otodan boşaltılması

-Eroinlerin görüntüsü

Haber: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

==================================

Bakan Yılmaz: 302 organize sanayi bölgesine teknik kolej açacağız

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de 302 tane organize sanayi var. Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birisine teknik kolej açacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere akşam saatlerinde havayolu ile Ankara'dan memleketi Sivas'a geldi. Nuri Demirağ Havalimanı'nda il protokolü tarafından karşılanan Yılmaz, ilk olarak 1992 yılında Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit olan jandarma er Emin Alacahan'ın ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretlerin ardından Bakan Yılmaz daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Balo Salonu'nda düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programına Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, kurum müdürleri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Ramazan'ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, "Biz bir ve beraber olursak Türkiye daha güçlü olacak, Türkiye daha çok büyüyecek. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı yoksulluk ve cehalet o yoksulluk ve cehaleti daha kısa zamanda kesinlikle yeneriz. Türkiye'nin 2017 yılının son çeyreğinde büyüme rakamı yüzde 5, yüzde 5 rakamı da dünyada bir kaç ülke, Avrupa'da böyle bir ülke yok. Çin, Hindistan ve Türkiye var, bizden sonra Endonezyalı kardeşlerimiz geliyor. Biz bunu bu kadar ateş çemberi içerisinde olmamıza rağmen nasıl sağladık? Birlik ve beraberliğimizle sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu birlik ve beraberliğimiz devam ederse biz çok daha iyi Türkiye'yi evlatlarımıza birlikte bırakacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"302 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TEKNİK KOLEJ AÇACAĞIZ"

Konuşmasının devamında, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile teknik kolej için yapılan anlaşmayı hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Türkiye'de 302 tane organize sanayi var. Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birine teknik kolej açacağız. Yani mesleki ve teknik liselerin en üst seviyesi olanını her türlü laboratuvarı, cihazı hazır olaraktan bununla ilgili Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı kendi bütçesinden faizsiz kredi verecek"

Bakan Yılmaz iftar programının ardından 2010 yılında Ordu'nun Fatsa İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında şehit olan 38 yaşındaki polis memuru Sedat Ataman'ın ailesini ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakan Yılmaz'ın havaalanında karşılanması

-İftar programından görüntü

-Bakan Yılmaz konuşması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================================

Çanakkale köprüsü 2023'ten önce açılacak

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından "Ramazanda Birlikte Olalım" temasıyla düzenlenen iftar programına katılan  Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili, "Dünyanın en uzun köprüsü olacak. İki ayak arasında, iki kule arasında 2023 metre ile dünyanın en büyük, en uzun köprüsü olacak. İnşallah da bunu 2023'ten evvel açmayı planlıyoruz. Bunun için bütün çalışmalara hızla başladık." dedi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, biz Çanakkale Köprüsü'nü iki Kore firmasıyla beraber yüklendik, sözleşmelerimizi yaptık. Şu anda proje çalışmaları hızla devam ediyor, burada en önemli konu sondaj çalışmalarıdır. Dünyanın en uzun köprüsü olacak. İki ayak arasında, iki kule arasında 2023 metre ile dünyanın en büyük, en uzun köprüsü olacak. İnşallah da bunu 2023'ten evvel açmayı planlıyoruz. Bunun için bütün çalışmalara hızla başladık. İki ayağı da denizde olacak, onun için deniz sondaj çalışmalarına hız verdik. En kısa zamanda hem proje hem sondaj hem de finansman konularını hallettikten sonra işe başlayacağız dedi.  Bursa'da ki yatırımlarıyla ilgili olarak ise Nihat Özdemir  "Enerji dağıtımına her sene olduğu gibi son 6 yıldır bu yatırımları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu sene de bu bölgeye 200 milyon liralık yatırım yapacağız. Gelecek yıl da bunu artırarak yine devam ettireceğiz ama biz Limak olarak burada çeşitli yatırım konularına hep ilgiliyiz. Yatırım yapmak çok istiyoruz, Allah nasip ederse turizm ve diğer konularda yatırım yapmak istiyoruz " diye konuştu.

Biir gazetecinin "Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemi başladı, nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu üzerine Nihat Özdemir "Ben artık Türkiye Futbol Federasyonu'nun da başkan vekiliyim. Fenerbahçe Aykut hocasına tekrar kavuştu. Aykut hoca da diyor ki ben burada yarım kalan işlerimi tamamlamak istiyorum. Transferlerde de görüyorum ki Fenerbahçe önemli derecede atak yaptı. Üç transferi hemen hemen bitirdi. 'Daha durmayacağız, yapacağız' diyorlar. İnşallah önümüzdeki yıl önemli derecede bir yarışma yılı olacak. Bursaspor ise  bu sene korkulu rüyalar gördü ama Allah'a şükürler olsun ligde kaldı. Önemli bir teknik direktörle anlaşmak üzereler. İnşallah onu göreve getirir ve birkaç takviye yaparlarsa, ben Bursa'nın kadrosunun güçlü olduğuna inanan bir insanım. Türkiye'nin en önemli statlarından birine sahipler. Dolayısıyla başarılı olmaması için hiçbir neden yok " dedi. Özdemir, daha sonra BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte vatandaşlarla iftar yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Nihat Özdemir'in açıklamaları

-İftara katılanlar

-Yemek dağıtımı

-Detaylar

Haber: Hüseyin TÜCCAR,BURSA/

===========================================

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Namazgah Tabyası'nda iftar verdi

ÇANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Eceabat İlçesi'nde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Namazgah Tabyası'nda bugün düzenlenen iftar yemeğine, Eceabat Kaymakamı Bülent Yılmaz, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişi katıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve şehitler için edilen dualar ile başlayan iftar yemeğine katılan davetliler, Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce'nin okuduğu ezanla birlikte oruçlarını açtı. Yemeğinin ardından kürsüye gelen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Çanakkale ruhu aynı masayı paylaşabilmek, aynı masanın etrafında kardeşçe bir arada buluşabilmektir. Onları unutmadığımızı göstermek adına, onların aziz hatıralarını yad etmek adına bu akşam ki bu güzel iftar programını tertip ettik. Ecdat vatan için, bayrak için, kutsal değerleri için, bağımsızlığımız için ölümü göze almaktan ve ölüme koşmaktan çekinmedi" dedi.

Konuşmanın ardından Abdülkadir Katra Sanat Tiyatro oyuncuları Çanakkale Savaşlarını anlatan mini tiyatro oyunu sahneledi. Program, Namazgah Tabyası'nda akşam namazının kılınmasının ardından son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

İftar yemeğinden görüntü

Kur-an Tilaveti ve şehitler için okunan dualardan görüntü

Ezan'ın okunmasından görüntü

İsmail Kaşdemir'in açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ / ECEABAT Çanakkale),

===========================================

Hürriyet Emlak Trabzon'da

HÜRRİYET Emlak düzenlenen iftar yemeğiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi, bölgedeki emlak piyasasına ilişkin bilgileri paylaştı.

Ramazan ayında bölgelerdeki emlak ofislerini ziyaret eden Hürriyet Emlak, bu akşam da Trabzon'da basın mensupları için iftar yemeği düzenledi. Ramada Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Hürriyet Emlak Ticari Koordinatörü Çağrı Bozay ve Hürriyet Emlak Saha Satış Grup Müdürü Volkan Sulugöz ile gazeteciler katıldı.

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ

Yemeğin ardında emlak piyasasına ilişkin bilgiler veren Hürriyet Emlak Ticari Koordinatörü Çağrı Bozay, " Trabzon'daki emlak piyasasında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Son yıllarda Trabzon başta olmak üzere Karadeniz'in kıyı kentlerine yoğun ilgi gösteren Araplar yatırımcıların yaptıkları yatırımlar, gayrimenkul fiyatlarını artırıyor. Edinilen verilere göre Trabzon'da son bir yılda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 11 artış yaşanırken, arazi fiyatları da yüzde 15 arttı. Amortisman süresi ise son bir yılda hiç değişim göstermeyerek 25 yılda sabit kaldı. Son bir yılda Trabzon'daki satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bin 500 liradan bin 667 liraya yükseldi. Yatırımcıların taleplerini karşılamak amacıyla, son 3 yıl içinde Trabzon'daki emlak ofislerinin sayısında tam 3 kat artış yaşandı" dedi.

ARAP YATIRIMCILARIN TRABZON İLGİSİ

Bölgede Arap turistlerin ziyaretinin emlak piyasasına olumlu yansıdığına dikkat çeken Bozay şunları söyledi: "Son yıllarda Trabzon başta olmak üzere, Karadeniz'in kıyı kentlerine Arap yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterildi. Arap turistlerin sayısında patlama yaşandığı gibi, emlak sektörü de yerinden oynadı. Trabzon insanının misafirperver olması, örf ve adet yakınlığı, kentin havası ve yemyeşil doğası Arap turistlerin akın etmelerinin temel nedenleri olarak görüldü. Trabzon'daki konutların denize olan yakınlığı, dağlık yerde olup olmadığı, yeşil bölgelerde olup olmadığı ve merkeze yakınlığı fiyatlar konusunda belirleyici oldu. Merkez ilçelerin yanı sıra köylere de akın başladı ve köylüler, sahip oldukları konut ve arazileri tercümanların yardımıyla sattı"

Bozay, Trabzon'da gayrimenkul arayanların Hürriyet Emlak'ta yer alan ilanlara büyük ilgi gösterdiğini kaydederek Hürriyet Emlak'ta 3 binden fazla Trabzon emlak ilanının yer aldığını da sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-İftar yemeği genel görüntüler

-Çağrı Bozay'ın açıklaması

-Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale İstanbul Kayseri Trabzon Politika Güncel Haberler

title