Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

VASİYETİNİ ANLATMIŞTIDenizli'de trafik kazasında şoförüyle birlikte yaşamını yitiren Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ailesiyle helalleştiği ve vasiyetini söylediği öğrenildi.

VASİYETİNİ ANLATMIŞTI

Denizli'de trafik kazasında şoförüyle birlikte yaşamını yitiren Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ailesiyle helalleştiği ve vasiyetini söylediği öğrenildi. Denizli basınına 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Alper, biri lise diğeri üniversite öğrencisi olan iki çocuğuna bıraktığı vasiyetten de şöyle bahsetmişti: "Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktar olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın." Başsavcı Alper, en son geçen pazartesi günü Denizli İhracatçılar Birliği'nin Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması finaline katılmıştı. Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu salonunda düzenlenen yarışmanın finalinde Başsavcı Alper, dereceye giren bir öğrenciye ödül vermişti.

BAŞSAVCILIK'TAN SUİKAST KONUSUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, akıllarda uyanan suikast şüphesiyle ilgili açıklama yaptı. İlk bulgulara göre olayın suikast olmadığı, kaza sonucu yaşandığının belirlendiğinin belirtildiği açıklama da şöyle: "Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa Alper'in trafik kazası neticesinde vefat etmesi olayı ile ilgili bazı basın kuruluşlarında 'suikast sonucu vefat ettiği' yönünde haberler olduğu görülmüştür. İlk bulgulara göre olayın trafik kazası olduğu, ölümün trafik kazası neticesinde meydana geldiği tespit edilmiştir" denildi.

Haber: DENİZLİ

======================================

FETÖ'nün 'kripto' yapılanmasında gözaltı sayısı 68'e çıktı

Tekirdağ merkezli FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 'kripto' yapılanmasına yönelik soruşturmada haklarında yakalama kararı çıkarılan 110 kişiden, gözaltına alınan şüpheli sayısı 68'e çıktı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 'kripto' yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında Tekirdağ, Ağrı, Ankara, Ardahan, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çankırı, Diyarbakır,  Edirne, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Konya, Siirt, Şırnak, Tunceli ve  Van'da ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde örgütün 'asker abisi' olduğu belirtilen 12 sivilden talimat aldığı öne sürülen 67 astsubay, 16 teğmen, 18 üsteğmen, 3 yüzbaşı, 3 binbaşı, 1 kıdemli albay, 2 askeri okul öğrencisi olmak üzere 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Kararın ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dünden itibaren şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Dün 51 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından bugün sürdürülen çalışmalarda 17 kişi daha yakalandı ve gözaltına alınanların sayısı 68'e çıktı. Gözaltına alınanların Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam ederken, şüphelilerin vereceği ifadeler doğrultusunda operasyonların genişleyebileceği belirtildi. Bu arada haklarında yakalama kararı verilen 110 kişiden 15'inin daha önce tutuklandığı, bir kısmının da yurtdışında olduğu belirtildi. Polis, diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5 ay sürdürdüğü çalışma sonunda daha önce FETÖ/PDY'nin 'asker abisi' ve 'sivil imam'larına yönelik çalışmasında 30'u 'asker abisi' olmak üzere çeşitli rütbelerdeki askerlerinde aralarında bulunduğu 81 kişi tutuklanmıştı.

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

=======================================

Malkara'da minibüs köprüden uçtu: 1 ölü, 1 yaralı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde yol yapım çalışmalarının sürdüğü karayolunda otomobille çarpışıp kontrolden çıkan minibüsün köprüden uçması sonucu meydana gelen kazada 49 yaşındaki Emin Hatipoğlu öldü, 45 yaşındaki Erbil Topal da ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle tek şeride düşürülen Malkara-Tekirdağ karayolu üzerindeki Çavuşköy Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Emin Hatipoğlu'nun kullandığı 59 EP 917 plakalı minibüse iddiaya göre, Çavuşköy Mahallesi'nden ana yola çıkmak isteyen Ramadan Şahin'in kullandığı 59 LY 975 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürücüsünün kontrolünü yitirdiği minibüs, 8 metre yükseklikteki köprüden aşağıya uçtu. Kazada minibüs sürücüsü Hatipoğlu, olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Erbil Topal, ağır yaralı olarak araçta sıkıştı. Sağlık ekipleriyle olay yerine sevk edilen Malkara itfaiyesi kaza kırım ekipleri yaralı Topal'ı hurdaya dönen minibüsten güçlükle çıkardı. Topal, Malkara Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, otomobil sürücüsü Ramadan Şahin'i gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Kaza bölgesinden detaylar

-Ölen sürücüden detay

-Yaralının sıkıştığı yerden kurtarılması

-Yaralının ambulansla hastaneye gidişi

-Minibüsün uçtuğu köprü ve çevresi

-Kaza yapan araçlar

-Çevrede toplanan vatandaşlar

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

=====================================

Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu:  9 gözaltı

Zonguldak merkezli 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon yaptı. Belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda Zonguldak'ta 7, İstanbul ve Samsun'da 1'er şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ö.G.(25), S.T.(27), E.A.(27), Z.A.(19), Y.K.(17), T.Ö.(22), E.M.(25), M.A.(27) ve K.G.(28) sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Şüphelilerin adliyeye sokulması

-Adliye önünden detay

Süre: (1.24) Boyut: (93 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

========================================

ADD'den Atatürk ve İnan'a yapılan hakarete suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi, bir televizyon kanalında düzenlenen programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Prof. Dr. Afet İnan'a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmasını yargıya taşıdı.

ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, bir basın toplantısı düzenleyerek Atatürk'e ve Prof. Dr. Afet İnan'a hakarette bulunan tarihçilere sert eleştirilerde bulundu. Arif Güvenir, "Mustafa Kemal Atatürk ile manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil yüce Türk ulusunun manevi kızı olan Türk tarihçisi Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri alenen suç işlemiştir. İngiliz Muhipler Cemiyeti kalıntıları ve kripto FETÖ'cü bazı marangoz hataları, ulu önder Atatürk'e dil uzatmışlardır. Bunlar, Anadolu direnişçilerine 'haydut' diyen Hürriyet ve İtilaf kalıntılarıdır. Bunlar, Damat Feritler, Ali Kemaller, Refi Cevatlar, Sait Mollalardır. Atatürk'ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk'ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi amaçlıyor. Bu halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir" diye konuştu.

Tarihçilerin ve bu televizyon kanalının, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sını, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'u ve Türk Ceza Kanunu'nu ihlal ettiğini dile getiren Güvenir şöyle konuştu:

"Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zamanda bu zatın iftiralarını yayınlayan televizyon kanalı da sorumludur. ADD olarak, bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla bu kişi ve iftiraları yayınlayan televizyon kanalının sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir'in basın açıklaması

Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

========================================

Alaattin Çakıcı, adliyede talimatla ifade verdi

Bolu F Tipi Cezaevi'nde yatan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Edirne Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yargılandığı davada, Bolu Adliyesi'nde talimatla ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla Edirne Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Alaattin Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Çakıcı, adliye önünde toplanan yakınlarını selamlayarak jandarmalar nezaretinde adliyeye götürüldü. Bolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan Çakıcı, okunan iddianamede kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin savunmasını yaptı. Çakıcı, ifadesinin ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Görüntü dökümü

--------------------------------

-Cezaevi aracının gelişi

-Adliye önünde bekleyen Çakıcı'nın yakınlarının görüntüsü

-Çakıcı'nın görüntüsü

-Çakıcı'nın yakınlarının alkışlarla cezaevi aracını uğurlamaları

SÜRE: (01.48 DK) BOYUT: (201 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alaattin Çakıcı Mustafa Alper Tekirdağ Politika Güncel Haberler

title