Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Lüks cip uçuruma yuvarlandı: 2 yaralıMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği lüks cip 150 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Lüks cip uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği lüks cip 150 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 21.00 sıralarında Karagözler Mahallesi Oyuktepe mevkiinde meydana geldi. Mehmet Topladan yönetimindeki 48 PU 622 plakalı lüks cip, kontrolden çıkarak yaklaşık150 metrelik uçuruma yuvarlandı. Ters dönerek durabilen cipteki Topladan ve Salih Karcı yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ve UMKE ekipleri yaralıları bulundukları yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Topladan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yaralıların uçurumdan çıkarılmasından görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Kaza yapan araçtan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS/FETHİYE(Muğla),

========================================

Toprak altında kalan 2 MEDAŞ görevlisi yaralandı

NİĞDE'de iş makinesinin kopardığı elektrik kablolarını tamir ederken kayan toprağın altında kalan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) görevlisi 2 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Aşağı Kayabaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Dere ıslah çalışması sırasında iş makinesi, toprak altındaki elektrik kablolarını kopardı. Mahallede elektriklerin kesilmesi üzerine, kopan kabloların onarımı için bölgeye MEDAŞ ekibi sevk edildi. 32 yaşındaki İrfan Diker ile 35 yaşındaki Fatih Elibol, kabloları onarmaya çalışırken, kayan toprağın altında kaldı.

Toprak altından yaralı olarak çıkarılan Diker ve Elibol, olay yerine sevk edilen ambulansla Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Teaviye alınan iki çalışanın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

MEDAŞ aracından görüntü

AFAD ekibinin olayın ardından kazı yerinde inceleme yapması

Hastanenin acilinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 00'57" Boyut: 60 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==============================

Başbakan Yıldırım: Şeytan taşlamaktan vakit kaldıkça muazzam eserler yaptık (5)

BAŞBAKAN MERSİNLİ İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, Osmaniye'deki programının ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen programa katılmak üzere helikopterle kente geldi.

Helikopteri Tevfik Sırrı Gür Stadı'na inen Başbakan Yıldırım, programın yapılacağı merkez Yenişehir İlçesi'ndeki CNR Expo Fuar Merkezi'ne karayolu ile geçti. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yakınında denizde de Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir gemi ile 3 zodyak bot önlem aldı.

Alana giden güzergahta geniş güvenlik önlemi alınırken, fuar merkezinin etrafı da demir bariyerlerle çevrildi. Davetliler, üstleri aranarak içeri alındı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda iş adamlarıyla buluşan Başbakan Yıldırım, programın ardından Mersin'de konaklayacağı otele geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Toplanan kalabalıktan görüntü

Toplantı yerine gelenlerlrden görüntü

Akredite kartlarını alanlardan görüntü

Toplantının yapılacağı alanın tabelası

Toplantı salonuna girenlera üst araması yapılması

Başbakan Binali Yıldırım'ın aracının gelişi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 04'40" Boyut: 523,58 MB

Haber-Kamera: Ali ŞEN-İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN-Mustafa ERCAN/MERSİN,

==========================================================

Tarsus'ta ambulans ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde ambulans ile otomobilin çarpıştığı kazada 3'ü sağlık görevlisi 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 22.30 sıralarında D-400 Karayolu ile Gazipaşa Bulvarı'nın kesiştiği Yeni Hal kavşağında meydana geldi. 48 yaşındaki Temel Bostan'ın kullandığı 33 ES 112 plakalı ambulans, 25 yaşındaki Murat Özden'in yönetimindeki 33 NVU 33 plakalı otomobil ile kavşakta çarpıştı. Kazada devrilen ambulansın sürücüsü Bostan, sağlık görevlileri Şeyma Sungur (23) ve Sadet Ateş (24) ile otomobilde yolcu konumunda bulunan Ergün Serin (38) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları ilçedeki çeşitli hastanelere götürdü. Tedavileri devam eden yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kaza sırasında ambulansta hastanın bulunmadığı bildirildi.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kavşakta Adana-Mersin yönlerini gösteren levha

Kaza yerindeki ambulanslar

Kazada devrilen ambulans

Yolda güvenlik önlemi alan polisler

Ambulansın içini kontrol eden görevliler

Kazaya karışan otomobilin kurtarıcı üzerindeki görüntüsü

112 Acil görevlilerinin devrilen ambulanstaki tıbbi malzeleri çıkarması

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'46" Boyut: 120 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),

============================================

Antalya'da denizde 30 kaçak yakalandı (2)

AÇIK DENİZDE 4 GÜNDÜR SÜRÜKLENİYORLARDI

Antalya'nın Alanya İlçesi'nin 50 mil açığında yakalanan 2'si kadın, 5'i çocuk, 30 kaçak, Sahil Güvenlik botuna alındıktan kısa süre sonra, kendilerini taşıyan tekne battı. Kaçaklar, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi.

Yapılan ilk araştırmada kaçakların Mersin'de kaldıkları ve 2 Nisan'da Kıbrıs üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek amacıyla biri Türk, diğeri Suriyeli 2 kişiyle, kişi başı 1000 dolara anlaştıkları belirlendi. Kaçakların 2 tekneyle Mersin'den yola çıktıkları bildirildi. Sahilden 20 mil açıkta Suriyeli insan tacirinin teknenin yakıtının bittiğini söyleyerek, diğer tekneye geçip kaçtığı iddia edildi.

Açık denizde arızalı tekneyle 4 gündür sürüklendikleri ifade edilen kaçaklara, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nda yemek ve battaniye verildi. Kaçakların işlemlerinin ardından polise teslim edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Sahil güvenlik botunun getirilmesi

Kaçakların indirilmesi

Kaçaklardan genel ve detay görüntüler

BOYUT: 221 MB SÜRE: 03.38

Haber-Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

=========================================

Bakan Soylu: Bakalım Merkel Hanım ne yapacak?

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa ile geri kabul anlaşması yapmadan önce göçmenlerin batıya düzensiz geçtiğini belirtti, Avrupa ülkelerinin ise sorumluluğunu yerine getirmediğini söyledi. Bakan Soylu, "Suriye sınırında hem DEAŞ'la, hem PYD ile mücadele ediyoruz. Yapmamız gereken buradaki güçlerimizi biz doğuya, güneye, güneydoğuya kaydırıverelim. O zaman Merkel Hanım bakalım ne yapacak?" dedi.

İçişleri referandum çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Soylu, Avrupa ile geri kabul anlaşması öncesi 6 bin 800 düzensiz göçmenin batıya geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Suriyelilerden bahsetmiyorum. Onlar geçici koruma üzerinden kabul ettiğimiz mülteci kardeşlerimiz. Bu düzensiz göçmenleri geçirenler PKK, PYD, DEAŞ ve diğer unsurlardır. Biz Avrupa'yla bir sözleşme imzaladık. Dedik ki, biz bunların geçmesini kısıtlayalım. Denizlerden geçmesini, karadan geçmesini biz teyitlerimizi yerine getirdik. Bugün en fazla 70 kişi geçiyor. 6 bin 800 kişiden 70 kişiye düşürdük. Ama onlar hiçbir sorumluluğunu yerine getirmediler. Şimdi bizim de işimiz gücümüz var. Güneydoğu'da terörle mücadele ediyoruz. Suriye sınırında hem DEAŞ'la, hem PYD ile mücadele ediyoruz. Yapmamız gereken buradaki güçlerimizi biz doğuya, güneye, güneydoğuya kaydırıverelim. O zaman Merkel Hanım bakalım ne yapacak? Günde 6 bin 800 tane mülteciyi düzensiz göçmeni kendi sınırlarında gördüklerinde ne yapabilecekler. Onlar ne zannediyorlar. Bir şey söyleyeyim mi, günlerce uyku uyumazlar ve peşlerine teneke takarlar onların."

Bu konuda sorumlu bir devletin yapması gerekeni yaptıklarını belirten Bakan Soylu, "Çok net bir şekilde farkındayız. Biz asil bir devletiz. Sorumlu bir devletin vakur bir devletin yapması gerektiğini bugün yapıyoruz. Ama bu bir tehdit değil. Elbette ki, tehdit değil. Bizim başka tehditlerimiz var ve biz o tehditler karşısında tedbir almak zorundayız. Tedbirlerimizi oraya kaydırırız. Bulgaristan ile Yunanistan, Almanya ile Avusturya kendi başlarının çaresine biz nasıl bakıyorsak, sıkıntılı bir durumdayız. Bakabiliyorlarsa onlarda bakabilsinler, göreyim ben onların insan haklarını, göreyim ben onların demokrasisini. Evet Yunanistan'da, Bulgaristan'da, Suriyelilere nasıl davrandıklarını hangi aşağılık muamele yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Biz büyük bir milletiz. Demin de söyledim biz büyük bir medeniyetiz diye. 3 milyon insana birinci sınıf muamele yapıyoruz. Allah'ımıza çok şükürler olsun. 25 milyar dolarda bugüne kadar da onlara para harcadık. Bu ülke de bunu hiçbir zaman söz konusu yapmadı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Soylu'nun gelişi

-Soylu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN- Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ

===================================================

1 kişinin öldüğü kazanın ardından mahalleli yolu ulaşıma kapadı

KONYA- Adana Karayolu'nda 1 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından mahalle halkı yolu ulaşıma kapattı. Yaklaşık 2 saat yol ulaşıma kapanırken, güvenlik güçleri ile mahalleli arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Ardından ikna edilen mahalleli yolu ulaşıma açtı.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Konya- Adana Karayolu'nun eskiden belde statüsünde olan İsmil Mahallesi'nde yol bakım çalışması nedeniyle duble olan yolun tek tarafından trafik akışının sağlandığı bölgede meydana geldi. 2 çocuk babası 27 yaşındaki İbrahim Akıcı, yönetimindeki 42 HU 560 plakalı kamyonetle karayolundan mahalle içine girmek için geri manevra yaptığı sırada Yusuf Seyit Haliloğlu yönetimindeki 31 AY 68 plakalı TIR, araca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kamyonet hurdaya dönerken TIR'da şarampole uçtu. Kazada kamyonet sürücüsü Akıcı yaşamını yitirirken, yaralanan TIR sürücüsü Haliloğlu ve yanında bulunan 1 kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kazanın ardından toplanan yaklaşık 250 mahalleli, yolu ulaşıma kapatıp, bölgede sık sık kazanın olduğunu belirtip önlem alınmasını istedi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, çevik kuvvet polisi ve Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Bu sırada bir sürücü aracıyla vatandaşların arasında geçip, yoluna devam etmek istedi. Ancak mahalleli tepki gösterdi. Güvenlik güçleri mahalleyi yolu ulaşıma açmak için ikna etmeye çalıştı. Ancak öfkeli kalabalık yolu açmayığıınca güvenlik kuvvetleri ile aralarında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçleri kalabalığa biber gazı ile müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mahallelinin yolu ulaşıma kapaması

Bekleyen araçlar

Güvenlik güçleri ile kalabalık arasında gerginlik

Güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesi

Kalabalığın ikna edilmesi

Yolun ulaşıma açılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

===================================

Eski eşinin sevgilisiyle kavga ederken, araya giren kişiyi öldürdü

AYDIN'da, emekli astsubay 44 yaşındaki Murat T., boşandığı eşi Atiye T. ile daire bakmaya giden kadının sevgilisi Mehmet S. ile kavga ederken, araya giren ev sahibi 68 yaşındaki Yaşar Akçakaya'yı tabancayla vurarak öldürdü. Olayda, Murat T. ile balkondan atlayan Atiye T. ve sevgilisi Mehmet S. de yaralandı.

Olay, bugün saat 19.30 sıralarında Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Bir süre önce Murat T.'den boşanan Atiye T., sevgilisi olduğu iddia edilen 38 yaşındaki Mehmet S. ile birlikte kiralamak istediği eve bakmak için apartmana girdi. Atiye T. ile Mehmet S. daireyi gezerken, Murat T. geldi. Boşandığı eşini karşısında gören Atiye T., balkondan atlarken, Mehmet S. ile Murat T. arasında önce tartışma, ardından kavga çıktı. Ev sahibi Yaşar Akçakaya, tarafları yatıştırmak için araya girmek istedi. Ancak bu sırada Murat T., belindeki tabancayı çekip ateşledi. Silahtan çıkan kurşunlarla Akçakaya sırtından, Mehmet S. ise kolundan yaralandı.

Silah sesleri üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaşar Akçakaya ve Mehmet S. ile tartışma sırasında darp edilen Murat T. ve balkondan atlayıp yaralanan Atiye T., ambulanslarla Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan, Yaşar Akçakaya doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Diğer yaralılar, müdahalelelirinin ardından gözaltına alındı.

Haber: Burhan CEYHAN/AYDIN, -

==================================

Ak Partili Miroğlu: Mevcut sistemden en fazla Kürtler zarar görüyor

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, mevcut sistemde en fazla zarar görenlerin Kürtler olduğunu söyledi.

İzmir Mardinliler Vakfı ve İzmir Mardinliler Federasyonu tarafından Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Konferansı'na Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu konuşmacı olarak katıldı. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Karabağlar Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Erten'in de katıldığı konferansta Miroğlu, mevcut sistemden en fazla zarar görenlerin başında Kürtlerin geldiğini dile getirdi.

Doğu ve Güneydoğu'da referandum çalışmaları sırasında kendilerine sık sık 'Evet çıkarsa Kürtler ne kazanacak?' sorusunun sorulduğunu belirten Miroğlu, "Arkadaşlar, buradan da söylüyorum. Türkiye'nin kazandığı yerde Kürtler de kazanacaktır. Bu sistem değişikliğiyle inanın Türkiye kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Miroğlu, "1916 yılında Kürtler nasıl Atatürk'ün arkasında durduysa, 2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında duracaktır" dedi. Bölge de hayır kampanyası yürütenlerin referandumda 'hayır' çıkması halinde çözüm masasının tekrar kurulacağı yönünde beklentileri olduğunu söyleyen Miroğlu, "Bunlara en iyi cevabı Diyarbakır konuşmasında Cumhurbaşkanımız vermiştir. Elimizdeki en güçlü silah birliğimizdir, bu birliğimizi koruyalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi için söylediği 'Kontrollü Darbe' ifadesinin yanlış olduğunu belirten Miroğlu, "15 Temmuz gecesinin şahidi 80 milyondur. 15 Temmuzda terör örgütleri kollektif bir suç işlemiştir. Kontrollü darbe kavramı, ben eminim ki batı tarafından üretilmiştir" diye konuştu.

Haber: Mehmet CANDAN/İZMİR,

=================================

Cezaevinde yangın

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'nde, cezaevinin bakım onarım bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Kale İlçesi'nde bulunan K2 tipi Kapalı cezaevinin idari bölümündeki bakım onarım kısmında saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Alevlere önce cezaevi personeli müdahale etti. Ardından durumun bildirilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip, kısa sürede söndürdü. Bakım onarım bölümünde çıkan yangının nedeni araştırılırken, yangında kullanılmayan yatakların yanarak zarar gördüğü öğrenildi.

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Miroğlu Fethiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title