Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Sınırdaki askerlerin kaldığı çadırlarında yangınKİLİS'te, Suriye sınırında askerlerin kaldığı çadırlarda elektrikli ısıtıcıdan kaynaklı yangın çıktı.

Sınırdaki askerlerin kaldığı çadırlarında yangın

KİLİS'te, Suriye sınırında askerlerin kaldığı çadırlarda elektrikli ısıtıcıdan kaynaklı yangın çıktı. 15 çadırın yandığı yangında, 2 asker dumandan etkilendi.

Elbeyli İlçesi'ndeki Suriye sınırında Havuzlubahçe Hudut Bölüğü'ne bağlı Çobanbey Hudut Karakolu'nda görevli askerlerin kaldığı çadırlardan birinde elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı sanılan yangın çıktı. Çadırdaki mühimmatların patlamasıyla alevler diğer çadırlara da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, 15 çadır kullanılmaz hale geldi. Paniğe neden olan yangında dumandan etkilenen 2 askere ise Kilis Devlet Hastanesi'nde ayakta müdahale edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sınırdan görüntü

Ambulasların geçişi

Elbeyli tabela

Helikopter sesi

Hastahane acil servisi

Hastanedeki askerler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

============================================

Ak Partili Kuzu: "Gelecek nesiller bizi mezarda yatırmaz"

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde konferans veren Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "16 Nisan'daki oylama Türkiye açısından bir kurtuluş günü oylamasıdır. Bunun reddi bu memleketi çoğa patlar. Bilesiniz ki gelecek nesiller bizleri mezarda yatırmaz." dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği 'Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Hükümet Sistemi' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Otelde düzenlenen konferansı, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar izledi. Milletvekili Kuzu konuşmasında, 16 Nisan'da ki referandumda neden 'evet' denmesi gerektiğini anlattı. Referandumun Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Kuzu, şöyle konuştu:

"16 Nisan' da ki oylama Türkiye açısından bir kurtuluş günü oylamasıdır. Bunun reddi bu memleketi çoğa patlar. Bilesiniz ki gelecek nesiller bizleri mezarda yatırmaz. Sürekli gelir sizi orada rahatsız eder. Neden hayır verdin bak memleket ne hale geldi. Senin oyun yüzünden geldi diye söyler. Bunu şunun için söylüyorum. Bu bir Ak Parti projesi değildir. Bu bir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) projesi değildir. Sonuç olarak bu milletin bir milli meselesidir. Elbette ki biz hazırladık. Biz sebep olduk. Doğrudur. İşin içinde biz bulunduk. İki partinin uzmanları bir araya geldi. Biz bu işi kurtardık belki. Ama bunun bizi aşan bir yönü var. Kaldı ki bizimle başlamış bir hareket de değil bu."

"ORTAKLIK YÖNÜMÜZ ZAYIF"

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle koalisyon döneminin tarih olacağını ifade eden Kuzu, "Başkanlık sitemiyle birlikte koalisyonlara paydos. Ömür billah. Bu getirdiğimiz model kuvvetler ayrılığının alasını getiriyor. Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı. Bitti. Nokta. Madem kuvvetler ayrılığı güzel bir şeydir. Her gün söylüyor Kemal bey. Doğrudur. Bende katılıyorum. İşte bunu biz ayırıyoruz. Bugün ki model de yok bu. Olmadığı için zaten biz bunu yapmak zorunda kalıyoruz. Bundan sonra da iki başlılığa paydos. Bu model de Başbakan yok. İki kişinin olduğu yerde 'hır' çıkıyor. Biz bir de koalisyonları bir arada götürme özürlüyüz. Zorlanıyoruz. Ortaklık yönümüz zayıf bizim. Duygusal milletiz." dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Burhan Kuzu'nun salona girişi

-Saygı duruşu ve istiklal marşı

-Burhan Kuzu'nun konuşması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================================

Konya'da 300 polisle asayiş denetimi

KONYA'da yaklaşık 300 polisin katılımıyla genel asayiş denetimi yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 300 polis daha önceden belirlenen farklı noktalardaki adreslerde asayiş denetimi yaptı. Ekipler şehir giriş çıkışlarında şüpheli gördükleri araçlar ve kişiler üzerinde arama yaptı. Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrollerinde çeşitli suçlardan aranmaları bulunan şüpheliler gözaltına alındı. Eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgede de Çevik Kuvvet polislerinin katılımayla denetim yapıldı. İşyeri önünde bulunan bir minibüste yapılan aramalarda kurusıkı tabanca, balta, kılıç, muşta, sopa, bıçak ve maket bıçağı bulundu. Ayrıca bir eğlence mekanında konsomatristlik yaptığı belirtilen Fas uyruklu Yasmına Moumen (34) ve Nadıa Benalı (33) gözaltına alındı. Konsomatrislik yapmadıklarını, kıyafet satmak için pavyona geldiklerini belirten iki kadın sağlık kontrollerinin ardından Göç İdaresi'ne teslim edildi. Denetimlerin devam ettiği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Polisin araçlarda yaptığı arama

Araçta bulunan suç unsurları

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhan Kuzu Zonguldak AK Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title