Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Bursa'da şiddetli yağış, sel suları karayolunda kamyonu sürükledi (2)

5 AYRI BÖLGEDE HEYELAN

Sağanak yağış nedeniyle yaşanan sel sonucu kapanan Bursa- Orhaneli Karayolu'nda ki çalışmalar devam ediyor. Beş ayrı bölgede heyelan yaşandığını söyleyen yetkililer, sel sularına kapılan birçok aracın hasar gördüğünü yolda kalan sürücülerin ise iş makineleri ile kurtarılmaya çalışıldığını açıkladı.

Berktuğ ÖNCÜ / Bursa

===================================================

Saat kulesi sandıkları inşaat baz istasyonu çıktı

BOLU'da, saat kulesi inşaatı sandıkları yeşil alana baz istasyonu yapıldığını duyan mahalle sakinleri tepki göstererek çalışmaları durdurdu.

Çıkınlar Mahallesi ile Köroğlu Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, iki mahallenin kesiştiği yeşil alanda saat kulesi ve ışıklandırma için yapıldığını sandıkları çalışmaların ne olduğunu öğrenmek için araştırma yaptı. Mahalleli çalışmaların baz istasyonu için yapıldığını öğrendi. Vatandaşlar, inşaat alanında toplanarak baz istasyonu yapılmasını engelledi. İnşaatta çalışan görevliler de mahalleliden korkarak çalışmaları bırakıp kaçtı. Mahallelerinde baz istasyonu kurulmasını istemediklerini söyleyen vatandaşlar, inşaat alanının daha önce çocuk parkı olduğunu ve bu şekilde kalmasını istediklerini belirtti.

Sabah kalktığında inşaat çalışmasını gördüğünde kendisine ışıklandırma yapılacağının söylendiğini belirten bir mahalleli, "Ben inanmadım. Komşularıma sordum. Bir komşum araştırdı, meğerse baz istasyonuymuş. Biz de mahalleli olarak kalkındık. Kesinlikle istemiyoruz baz istasyonu olmasını. Sağlığımıza zararlı. Burası bizim mahallemizin parkıydı" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Arman, "İnşaat çalışmasının olduğu alanda çatılarda bulunan baz istasyonlarını toplayacağız. Apartmanların çatılarında bulunan baz istasyonlarını görsel olarak saat kulesi benzerinde bir yapıda bir araya getireceğiz. Yeni bir baz istasyonu yapılmayacak. Mevcut olanları tek bir alanda toplayacağız.ö dedi.

Yaklaşık 1 saat boyunca inşaat alanının çevresinde bekleyen mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulmasını istemediklerini belirten bir dilekçe yazarak imzaladı. Kalabalık iftar saatinin yaklaşmasıyla ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İnşaattan görüntüler

-Toplanan vatandaşlar

-Röportajlar

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===================================================

Sarıgöl'de üzüm bağlarını dolu vurdu (2)

AK PARTİ'Lİ AYDEMİR'DEN BAĞLARDA İNCELEME

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa'nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde meydana gelen dolu zararıyla ilgili AK Parti Sarıgöl İlçe Lokali'nde açıklamalarda bulundu. Aydemir, parti lokalinde, AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Erdoğan Büyükdinç, AK parti Sarıgöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Fergül Tatar, AK Parti Sarıgöl İlçe Gençlik Koları Başkanı Cavit Batuk ve partililerle tarafından karşılandı. Aydemir, burada yaptığı açıklamada, "Dolu olayını üzüntü ile öğrendim. Alaşehir ve Sarıgöl'deki üzüm bağlarında incelemelerde bulunacağım. Devletimizin ve hükümetimizin her zaman vatandaşımızın ve çiftçilerimizin yanında olduğunu göstermek için sizlerin yanına geldim. Ayağımızın tozu ile zarar gören bağlarda incelemelerde bulunacağım. Çiftçilerin dertlerrini dinleyeceğim" dedi.

"BORÇLAR ERTELENECEK"

Gerekli inclemeler yapıldıktan sonra, doludan zarar gören üreticilerin bankalara olan borçlarının zarar oranına göre erteleme yoluna gidileceğini belirten Milletvekili Aydemir, "Raporlar hazırlanacak. Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkararak, mağdur üreticilerin borçlarının ertelemeleri sağlanacak" dedi.

Milletvekili Aydemir, açıklamalarının ardından kırsal Bereketli Mahallesi'nde doludan zarar gören üzüm bağlarında incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir açıklaması

Haber-Kamera: Vehbi SARIHAN / SARIGÖL, (Manisa),

==================================================

Afrin'de her gün 10 bin kişiye iftar yemeği

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'yla terör örgütlerinden temizlenen Afrin'de, İHH İnsani Yardım Vakfı her gün 10 bin kişilik iftar yemeği veriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Afrin ilçesinin Eşrefiye Mahallesi'nde her gün 10 bin kişiye sıcak yemek hazırlıyor. İftar saatine yakın dağıtımı yapılan yemeklerle Afrinliler oruçlarını açıyor. Vakıf görevlileri, Türkiye'den toplanan gıda yardımlarını da Afrin kırsalındaki sivillere ulaştırıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

İftar malzemelerinin taşınması

Gezici aşevi

İftarın açılması

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

===================================================

Emniyet kemeri hayatını kurtardı

ZONGULDAK'ta, kaldırıma çıkarak takla atan otomobilin sürücüsü Soner Verim(25), emniyet kemeri sayesinde kazadan yara almadan kurtuldu.

Kaza, Zonguldak-Kozlu Karayolu'nda meydana geldi. Zonguldak istikametine giden Soner Verim idaresindeki 06 FR 4742 plakalı otomobil sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkarak takla attı. Emniyet kemeri takılı olan Soner Verim, ters dönen araçtan burnu bile kanamadan kurtuldu. Soner Verim, gelen sağlık ekibine hastaneye gitmek istemediğini söyledi. Tutanak tutan sağlık ekibi, kaza yerinden ayrıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-Kaza anı güvenlik kamerasi

Haber-Kamera: Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,

==================================================

Bakanı Sarıeroğlu: Bundan sonra beni son kez topuklu ayakkabıyla göreceksiniz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti Adana İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında konuştu. Bakan Sarıeroğlu, partililere, "Bundan sonra beni son kez topuklu ayakkabıyla göreceksiniz. Seçim günü ve sonrasında hep birlikte sahalarda, vatandaşlarımızın sorunlarına, isteklerine, taleplerine güçlü şekilde cevap vermek için gönülden çalışacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, birinci sıradan milletvekili adayı olduğu memleketi Adana'da milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Sarıeroğlu'na partililer tarafından yoğun ilgi nedeniyle salonda yerleşim krizi çıktı. Mikrofonu eline alan Bakan Sarıeroğlu, kalabalığın salon içerisinde yayılmasını sağladıktan sonra milletvekili aday tanıtım toplantısı başladı. Aday gösterilmeyen AK Parti Milletvekilleri Talip Küçükcan ve Necdet Ünüvar, yaptıkları konuşmada sözlerinin veda olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çekerek millet için çalışmalarına devam edecekleri mesajını verdi.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de milletvekili adayları Jülide Sarıeroğlu, Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Sevil Can, Muhammed Aksoy, Mehmet Akif Özbil, Ramazan Çırak, Erol Kahraman, Reşan Arlıer, Necip Fazıl Cengil, Mehmet Gazioğlu, Muhammed Zeki Aç, Zekeriya Yıldızoğlu'nu platforma çağırarak tanıttı.

TOPUKLU AYAKKABI OLMAYACAK

Kürsüde bir konuşma yapan Bakan Sarıeroğlu, Adana'ya daha çok istihdam sağlamak, sorunları daha güçlü politikalarla çözmek amacı ile var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Kendisini de tanıtan Sarıeroğlu, şöyle konuştu: "Adana'nın evladı olarak milletvekilliği görevini yürüttüm. Has Adanalıyım. Köylü kızıyım, yörüğüm . Adana'nın 15 ilçesini de yüreğinde barındıran Adana'nın evladıyım. Adanalılığımı kimseye tartıştırtmam. Tek sermayem emeğim. Bundan sonra beni son kez topuklu ayakkabıyla göreceksiniz. Seçim günü ve sonrasında hep birlikte sahalarda, vatandaşlarımızın sorunlarına, isteklerine, taleplerine güçlü şekilde cevap vermek için gönülden çalışacağız. Bu konuda bu kalabalıktan anlıyorum ki Adana AK Parti teşkilatımız 15 ilçesiyle bu çalışmayı yapmaya hazır."

Spor Toto Süper Lig'e yükselen Ankaragücü'ne verdiği destekler nedeniyle bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildiğini hatırlatan Bakan Sarıeroğlu, Adana Demirspor ve Adanaspor'a da destek vereceğini açıkladı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Toplantıya gelen partililerin görüntüsü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun konuşması

Protokol görüntüsü

Haber: Akif ÖZDEMİR - Kamera: Veysel DOGUÇ/ ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Orhaneli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title