Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini dinleyen bir kişinin fenalaşması üzerine: Doktor arkadaşlar benim doktorlar nerede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da Genişletilmiş İl Danışma toplantısında konuştu. Konuşması sırasında kendisi dinleyen bir kişinin fenalaşması üzerine Erdoğan, "Doktor arkadaşlar benim doktorlar nerede? Geliyor. Şurayı bir açın bakayım. Arkadaşlar herhalde karga tulumba getirmediniz inşallah" dedi.

Görüntü dökümü

----------------------------

-Erdoğan'nın konuşması

-Fenalaşan kişiye müdahale edilmesi

-Detaylar

Haber: GİRESUN,

=================================================

Bodrum açıklarında deprem

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Gökova Körfezi açıklarında Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Gökova Körfezi açıkları olarak saptadığı deprem, saat 19.55'te meydana geldi. Yerin 7.6 kilometre derinliğinde olan depremde, can mal ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 3.9 olarak belirledi.

Haber: MUĞLA,

=================================================

Mudanya'da denizde kaybolan jokeyin 14 saat sonra cesedi bulundu (2)

BAŞARILI JOKEY TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde girdiği denizde dalgalar arasında kaybolan ve 14 saat sonra cesedi çıkarılan Türkiye Jokey Kulübü'nün başarılı jokeylerinden 24 yaşındaki Ediz Arslan'ın cenazesi Mustafakemalpaşa İlçesi'nin Kabulbaba köyünde toprağa verildi.  Adli Tıp Kurumundan alınan cenaze ilk olarak Bursa Osmangazi Hipodromuna götürüldü. Hipodromda yapılan törene Ediz Arslan'ın mesai arkadaşı katıldı. Tören sonrası Mustafakemalpaşa İlçesine bağlı Kabulbaba Köyüne getirilen Aslan'ın cenazesi yakınları tarafından gözyaşları ile karşılandı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ediz Aslan Kabulbaba Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cenazenin araçtan indirilmesi,

-annenin cenaze başında ağlaması,

-kardeşinin cenaze başında görüntüleri,

-dua edilmesi, cenaze namazı,

cenazenin taşınması

HABER - KAMERA: ENVER FATİH TIKIR /BURSA,( DHA)

SÜRE: 2dk  BOYUT: 63mb

=================================================

Çerkezköy'de 10 yaşındaki kıza cinsel istismardan tutuklandı

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 49 yaşındaki Rahmi E., 10 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Çerkezköy'ün İstasyon Mahallesi'nde yalnız yaşayan ve işsiz olduğu belirtilen Rahmi. E., iddiaya göre mahalledeki 10 yaşındaki bir kız çocuğunu "Çizgi film izlettireceğim" diyerek kandırıp evine götürdü. Rahmi E., çocuğa evinde iddiaya göre videodan pornografik içerikli filmler izletip, cinsel istismarda bulundu ve kimseye anlatmaması için de tehdit etti.  Kızın eve gidip durumu annesine anlatması üzerine, annesi de polise giderek şikayetçi oldu. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan kız çocuğunun olay anlatmasının ardından polis Rahmi E.'yi evine giderek gözaltına aldı. Bu sırada olayı öğrenen mahalle sakinleri Rahmi E.'yi linç girişiminde bulunurken, öfkeli mahalleliyi polis güçlükle sakinleştirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Rahmi. E., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Rahmi E. polisler arasında

Rahmi E'nin adliyeden çıkarılması

Detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ),

===============================================

İzmir Atatürk Lisesi mezunlarından tepki

İZMİR Atatürk Lisesi'nin dersliklerinin, imzalanan 'Medeniyet ve Değerler Protokolü' kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı eliyle İslami eğitim adı altında Türkiye Gençlik Vakfı'na tahsis edildiğini belirten okulun mezunları, buna tepki gösterdi. Okul önünde yapılan açıklamayla, Atatürk'ün adını taşıyan tarihi eğitim kurumunun böyle bir projede kullanılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay'ın, İzmir'in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi'nin dersliklerinin 'Medeniyet ve Değerler Protokolü' kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'na devredildiğini belirtip, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşımasının ardından, okuldan mezun olanlar ve okulun öğrencileri de tepki gösterdi. Okul önünde toplanan yaklaşık 100 mezun ve öğrenciye, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Musa Çam ve Özcan Purçu da destek verdi. Grup adına açıklama yapan İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, "Sosyal medyada yer alan görüntüler ve özellikle okulumuzun konferans salonundan alındığı belirtilen görüntüleri esas alacak olursak, anayasamıza ve laik, demokratik eğitim sistemimize aykırı olduğu gözlenmektedir. Bakanlıkla yapılan protokol uyarınca yaz kampı adı altında verilen eğitimin içeriği hakkında yüzeysel bilgilere sahibiz. Kızlar ve erkeklerin yan yana getirilmediği ortamda verilen eğitimden endişe duymaktayız. Bahsi geçen faaliyetler okulumuzu ve öğrencilerimizi kapsamıyor olsa da ne adını Mustafa Kemal Atatürk'ten alan şanlı okulumuzda ne de başka bir okulda bu tür faaliyetlerin yapılmasını yürekten istemiyoruz. Çünkü Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün dediği gibi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için en büyük yol göstericinin ilim ve fen olduğunu biliyoruz. Belirtmek isteriz ki, Atatürk Lisesi sıradan bir okul değildir. İzmir'i İzmir yapan değerlere sahip, Kuvayı Milliye'yi oluşturan, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan, şehit düşen, Cumhuriyetin temellerini atan, laik çağdaş eğitim ve yaşam sistemini ülkemize kazandıran ilim ve irfan yuvasıdır. Atatürk'ün adı bu okulun sadece kapısında yazılı değildir. Buradan yetişenlerin kalbinde ve ruhunda yazılıdır. Bu sadece bir lise meselesi değildir, zihniyet meselesidir" dedi. Açıklamanın ardından gruptakiler okulun marşından "Bize iman veriyor hür vatanın hür sesi. Ebediyen var olsun İzmir Atatürk Lisesi" dizelerini hep bir ağızdan söyledi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Basın açıklamasından görüntü

Eyleme katılanlardan görüntü

Okulun marşının söylenmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Giresun İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
title