Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Turhal'a şehit ateşi düştüŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 3 askerden 35 yaşındaki Jandarma Astsubay Şenel Ağıl'ın acı haberi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Turhal'a şehit ateşi düştü

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 3 askerden 35 yaşındaki Jandarma Astsubay Şenel Ağıl'ın acı haberi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Turhal ilçe merkezindeki Fatih Mahallesi, Torunoğlu Sokak'ta yaşayan Sevim-Mustafa Ağıl çiftine acı haberi İlçe Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer ve Belediye Başkanı Yılmaz Bekler sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Acı haber sonrası, Ağıl çifti üç çocuklarından en büyükleri olan Astsubay Şenel Ağıl'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Tek katlı evde oturan Ağıl çiftinin evine akrabaları ve mahalle sakinleri akın ederek başsağlığı diledi. Evin balkonuna Türk Bayrağı asılırken, 112 ekipleri ise evin önünde hazır bekletiliyor. Belediye tarafından evin önünde taziye çadırı kuruldu. Bu arada evli ve iki çocuk babası olan şehit Astsubay Şenel Ağıl'ın eşi Nermin Ağıl'ın ise acı haberi bayram ziyareti için gittiği memleketi Sinop'un Boyabat ilçesinde öğrendiği belirtildi. Şehit Jandarma Astsubay Şenel Ağıl'ın kardeşi, Şaban Ağıl'ın da Şırnak'ta astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Aynı mahallede oturan ailenin komşusu Hüseyin Şakrak, "Maalesef duyar duymaz çok üzüldük. Mahallemizin çocuğuydu. Elimizde büyüdü,  düğününü yaptık, 2 çocuğu vardı. Maalesef üzücü haberini aldık" de Şehit Şenel Ağıl, yarın öğle namazı sonrası Turhal'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Şehidin evinden görüntü

-Balkona asılan bayrak

-Komşusunun konuşması

-Şehidin fotosu

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TURHAL,(Tokat),

====================================================

Çatıdaki yangın eve sıçramadan söndürüldü

İZMİT'te, 2 katlı evin çatısında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu eve sıçramadan söndürüldü.

İzmit Topçular Mahallesi Palandöken Sokak'ta Mehmet Kaya'ya ait evin çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde yaşayanlar dışarı çıkarken, itfaiyeden yardım istenildi. Vatandaşlar itfaiye gelene kadar hortumla su tuttu. Olay yerine gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Çatıda bulunan mutf ak tüpü su tutularak soğutulurken patlamasına engel olundu. Yangın kontrol altına alınarak alevlerin eve sıçramasına engel olundu. Çatıda hasar oluşurken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-İtfaiyenin söndürme çalışmaları

-Çatıdan ve binadan görüntüler

Haber: Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

======================================================

4'üncü kez intihar girişiminde bulundu

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron firma bünyesinde çalışırken işten çıkarılan ve daha önceden 3 kez intihar girişiminde bulunan 2 çocuk babası İbrahim Halil O., bu kez 5 katlı binanın çatısına Türk bayraklı tişört giyip, elinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteriyle çıktı. Polislerin konuştuğu Halil O., 1 saatlik çabanın ardından ikna olup indirildi.

Olay, akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Taşeron firma bünyesinde Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışırken işten çıkarılan ve daha önce de 3 kez intihar girişiminde bulunan Halil O., bulvardaki atıl durumda olan 5 katlı binanın çatısına Türk bayraklı tişört giyip elinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteriyle çıktı. İbrahim Halil O.'nun atlayacağını söylemesi üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polislerin yolu araç ve yaya trafiğine kapattığı binanın önüne itfaiye tarafından havalı branda açıldı. Çevredeki kalabalığın cep telefonuyla görüntü alma yarışına girdiği olay yerinde polislerin konuştuğu Halil O., 1 saatlik çabanın ardından  ikna olup indirildi. İbrahim Halil O., polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Binada intihar girişiminde bulunan şahıs

Olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar

Cep telefonlarıyla canlı yayın yapanlar

Erdoğan'nın posteriyle seslenen İbrahim Halil O.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA,(DHA

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 494 MB

==================================================

Tepelerinde "drone' gören sürücüler emniyet kemeri takma telaşına girdi

ÇORUM'da Ramazan Bayramı dolayısıyla dönüş yoluna geçen sürücüler  "drone" sürpriziyle karşılaştı. Pek çok sürücü emniyet kemeri takmadığı için  tepelerinde drone görünce emniyet kemerlerine sarıldı.

Çorum'un Karadeniz'i İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan güzergahta olması nedeniyle karayollarındaki trafik denetimleri hız kesmeden sürdürüldü. Çorum'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafik akışı kontrolleri drone ile havadan gerçekleştirildi. Çorum- Ankara, Çorum- Samsun karayolunda çok sayıda noktada denetim yapan ekipler sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Bazı sürücüler emniyet kemeri takmadıkları için drone tarafından tespit edildi. Durdurulan sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları ve hız yapmamaları hususunda uyarıda bulunuldu. Görevlisi tarafından yaklaşık 3  metre mesafede görüntü alan drone gören bazı sürücüler de drone ile göz göze gelince emniyet kemeri takmak için telaşlandığı gözlendi. Bu kez polis ekipleri ceza kesmedi ancak, emniyet kemerinin önemine vurgu yapıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Drone  denetim

-Drone  kısa mesafeden sürücüleri denetleme

-Drone gören sürücülerin emniyet kemerlerini takma çabası

-Polislerin emniyet kemeri olmayan sürücüleri uyarlamaları

Detaylar

(SÜRE: 3 DK  - BOYUT: 215 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludere Turhal Tokat PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title